Hof Ter Eekter´s Covitha eller Covitha som hon kallas köpte vi i December 2017 från en super duktig fälttävlans ryttare som har tävlat Covitha i dem allra högsta fälttävlans klasserna. Hon är en pigg och glad ponny och är nästan alltid positiv till nya saker och är verkligen en super rolig ponny att rida.

Just nu försöker jag bara hitta alla knappar på henne och börja lugnt vilket har gått mycket bättre än förväntan! Hon älskar att hoppa och är väldigt fin i dressyren. Det gäller bara för mig att komma på hur jag ska göra så gör hon det bästa hon kan!

Jag har inte haft Covitha så länge ännu men vi hoppas att när jag lär känna henne bättre och jag är jätte taggad på våren/sommaren när vi ska testa hoppa terräng för första gången!

Hon är en fux född 2007 och är en import från Holland<3


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejsan på er!

Det har gott jätte långtid sen jag bloggade sist och väldigt mycket saker har hänt men jag tänkte iallafall börja om eller starta upp bloggen igen. Först tänkte jag bara berätta lite snabbt om den största händelsen som hänt som jag inte skrivit något om kan man nog säga och det är att vi har sålt Ryan...

Det var nog ett av dem svåraste besluten i hela mitt liv... Men efter mycket om och men tog vi beslutet att lägga ut en annons på honom. Det var ett fler tal som hörde av sig men först kom en liten flicka som bodde väldigt nära. Hon var super duktig och Ryan älskade verkligen henne och det kändes helt rätt och det fans liksom ingen annan som det skulle kunna bli såhär bra med, Ryan var lugn och gjorde allt hon sa och blev inte spänd en enda gång. Det var fler som ville komma och kolla på honom vi hade redan bestämt oss och efter nån månad när dom hade prov ridit han fler gånger så flyttade han dit.

Han står väldigt nära och vi körde och lämna honom men det måste vara det jobbigaste, att veta att han inte är min längre att han inte skulle stå ute i hagen som jag kunde gå till varje dag efter skolan, att han faktisk inte är min längre. Men nu i efter hand när jag fått höra att det går bra med han var det inte mer än det absolut bästa hemmet till honom och han verkar trivas super bra och jag är så himla glad och vi skulle aldrig gå att hitta någon annan.

Jag är jätte glad över att Ryan ska få göra en ny ryttare lika glad som han gjort mig genom alla dessa fantastiska år! Så nu önskar vi all lycka till världens bästa Ryan och hans nya ryttare<3

Likes

Comments

Hejsan på er!.

På Lördagen åkte vi på meeting i Eriksmåla, Vilket gick väldigt bra! Ryan gjorde två felfria rundor (LättE clear round & LättD bedömning A:A) med rosett! Cindy kämpade på jätte bra i båda klasserna (lättC+ & LättB) men fick tyvärr en rivning i omhoppningarna i båda klasserna.

På Söndagen så hoppade Ryan bara en klass (lättD+ bedömning A:A) felfritt och rosett! Cindy Hoppade samma klasser som på lördagen och i LättC+ Var hon jätte fin och en felfri runda som räckte till en Tredje placering! Men i LättB så var både jag och hon jätte trötta och kom jätte tokigt på två hinder så hon rev men det tar jag helt på mig själv!

Super nöjd över båda hästarna<3


Likes

Comments

Hejsan på er!

I söndags 18/6-17 så var jag och Cindy i Nynäshamn och tävlade fälttävlan vi startade en p-70.

På framridningen till dressyren kändes hon jätte fin och väldigt lugn (för att vara henne). Inne på banan blev både hon och jag lite nervösa. Men jag tyckte ändå att vi gjorde det bästa av situationen och det kändes som den bästa dressyren hitthills. Men det verka inte domaren tycka... så vi startade på 60,4 straff och låg sist efter dressyren.

I hoppningen kändes hon pigg och glad som vanligt och hoppade super fint! Men mot ett hinder släppte jag efter lite för mycket så vi kom väldigt långt ifrån men Cindy kom över det enkelt ändå och det blev en felfri runda! Och efter hoppningen låg vi tvåa (det var bara fyra med i min klass så det var bara en placerad).

I terräng var hon jätte pigg men hon lysande ändå på bromsen. Hon hoppade allt på framridningen och det kändes jätte bra. Jag var sista starten så jag hann inte se så mycket av det andra. Men vi startade och gjorde en snabb och fin felfri runda;) Men tyvärr var vi lite för snabba så vi fick 2,8 tids fel så vi hamnade på 63,2 straff. Men tydligen hade den som låg etta fått ett stopp och dom andra hade också fått stop eller mer tids fel än mig.

Så det här blev våran första vinst någon sin! Gud vad jag älskar denna hästen<3

Grattis Evelina till andra platsen i p60 och Inez för en jätte fin runda i din första p80 start!
Likes

Comments

Hejsan på er! Idag var jag och Cindy på hopp träning för en av min favorit tränare Uffe. Cindy jobbade på jätte bra och var lika pigg och glad som vanligt<3 Vi tränade på lite svåra vägar, kombination och stuts.

Imorgon så ska jag och Ryan tror jag ev Cindy på hopp träning troligt vis kommer det upp ett inlägg då också:)

Likes

Comments

Hej på er!

Idag har jag och mamma ridit och badat på Cindy och Ryan. Vi red barbacka och hade med oss lite fika. Cindy tyckte det var jätte kul att bada men Ryan var lite osäker men plaska med hovarna gilla han :)

Och såklart skulle Cindy rulla sig när hon precis hade badat... Så det blev i igen och en tvätt till ;)

Likes

Comments

Hejsan! Nu tänkte jag skriva lite mer om mig. Jag heter Malva Jonsso och är född 2005 och har ridit ungefär hela mitt liv.

Jag satsar hel hjärtat på fälttävlan! Jag har tävlat upp till LättB i hoppning, LättC i dressyr och p80 i fälttävlan:)

Likes

Comments

Tonnagh Princess eller Cindy som hon kallas köpte vi augusti 2015 från en jätte duktig hopp ryttare. Och hade då endast varit i Sverige i 1år. Hon är en känslig och pigg ponny som älskar att hoppa!

I början var hon alldeles för stark för mig och kom ofta tokigt på hinder och var svår att få stopp på. Men efter mycket träning så har hon nu blivit mycket lugnare och kontrollerbar.

Vi har startat upp till lätt B i hoppning och p80 i fälttävlan. Cindy är en fantastiskt rolig ponny att rida med mycket närv. Hon är en röd-skäck född 2007 och är en import från Irland.  Hon är just nu till salu<3

Maja Bergstens foto.

Maja Bergstens foto.

Likes

Comments

Taincwm Ryans´s Express eller Ryan som han kallas hämtade vi April 2013. Vi köpte honom som ett litet projekt då han var livrädd för det mesta.

Bara efter någon minuts bilresa påväg hem får han panik och försöker vända sig om i transporten och påvägen runt lyckas han trycka ut sitt ena bakben i den stängda lilla skötardörren på transporten. Så hans resa hem börjar med några dagar på Skara Hästklinik. Han fick en ordentlig sårskada på sitt bakben son tog ca 3månader att läka.

Efter det var det dags att börja rida... Men det gick inte direkt inte som planerat, det tog minst 20min att hoppa upp och gick knappt att trava, han bara sprang i panik. Såhär började vi vår långa resa med mycket tid och kärlek för denna fantastiska ponny som bara går från klarhet till klarhet för varje dag som går. Vi har tävlat upp till lätt C i hoppning, lätt C i dressyr och P80 i fälttävlan.

Han är en otroligt känslig ponny med fint steg. Han är en brun valack född 2006 welsh av cob typ. Vi sålde han November 2017

 2013 - 2017 <3

Malva Jonssons foto.


Maja Bergstens foto.

Maja Bergstens foto.

Likes

Comments