Skrev på mitt anställningsavtal igår, shit! Min första riktiga tjänst, de är väl ändå vuxenpoäng? hehe. Nä men alltså de känns så jäkla skönt att ha en tjänst, en fast inkomst, så himla skönt! Att slippa tänka och oroa sig hur mycket kommer denna månads inkomst vara och inte veta om man få jobba eller inte. Dock ha jag ju haft en säker inkomst de senaste tiden. Då jag ha haft ett års vikariat och efter de två kortare vikariat, men de är ju inget säkert då man bara har de i en period, sen vet man inte om man få fortsätta eller om man blir timvikare igen.

När jag gick som timvikarie för då oroa man ju sig om hur mycke man få jobba och om man kommer ha nån vettig lön slutet på månaden så man skulle ha råd med de som skulle betalas och ifall man hade råd att hitta på något.

Nästa vecka börjar iallafall min inskolning på den avdelning jag ska börja på, känns väldigt spännande! Är ju van med "min gamla" avdelning där jag ha varit de senaste ca 1.5 året/åren. Där jag känner mig som en ordinarie. Men nu byter jag avdelning, fast är ju kvar i samma hus. Men de känns lite som ett "nytt" kapitel. Känns lite nervöst också då de är nya boenden och personal som man inte känner lika bra som jag gör med dem jag ha på den avdelning jag jobbar på nu. Men de ska säkert gå bra!

Nä nu måste jag nog sluta, Loke ligger och slickar mina fötter, de kittlas så mycket! Kan knappt fokusera på att skriva, haha!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Haha...ja de här med att göra ett nytt försök med att börja blogga igen, gick ju sisådär. Ligger i sängen och Loke ligger nere vid fötterna och sover sött. Vår fina, söta och galna lilla vovve ❤

Sen sist jag skrev så har vi flyttat till Umeå och vi har hunnit bo här i 6 månader. Ett väldigt händelserikt halvår på både gott och ont. Vi ha skaffat hund också, en blandras på bordercollie, schäfer och golden retriever. Han är ca 4 månader och heter Loke, hur söt som helst.

Jag tycker om att bo i Umeå, jag älskar lägenheten vi bor i och även området. Men saken är den att vi börjar inse att denna fina lägenhet är alldeles för dyr för oss. Så vi ha beslutat att återvända till Vindeln igen, jag ska inte ljuga, men de känns både och. De känns jobbigt att behöva lämna denna fina lägenhet och fina Tomtebo, och även ha nära till kompisar och syskon. Men samtidigt så kommer vi få hyra min farbrors hus med gård som Loke kommer att kunna utnyttja. Sen så har både jag och min sambo tjänst i Vindeln. Vi kommer leva MYCKET billigare, vi kommer kunna spara igen, jag slipper pendla och vi få nära till mina föräldrar som kan va lättare hundvakt. De kommer va lugnare och närmare till naturen för Loke och jag tror vi behöver de efter dem här månaderna. Men om vi nån gång vill flytta till Umeå igen så finns ju Umeå alltid kvar. Man vet aldrig vad som händer i framtiden, vilka stigar man kommer ta och vars dem kommer leda en.

Godnatt från mig och en väldigt trött Loke

Likes

Comments

Idag har vi firat min farfar som ska fylla 80 år, så i förmiddags så åkte jag och mina päron till Hässleholm och handlade lite inför de. Så ikväll har vi firat som bara den, vi ha skrattat, vi ha ätit och druckit så mycket att man hamna i matkoma. Vi har umgåtts riktigt mycket och de är väldigt mysigt och få umgås med familj och släkt! Tyvärr så träffas vi så sällan då vi bor flera mil ifrån varandra. Så när man väl träffas så gäller de at ta tillvara på de! Men jag kan säga att det har varit en toppen dag.

Imorgon eftermiddag så hoppar vi på tåget och åker norrut och tidigt på måndag morgon så är vi hemma, oj vad jag längtar hem till min egen säng och min fina sambo 💓 Nu blir de att kolla på film tills ögonen inte orkar hålla sig öppna.

Likes

Comments

Då var vi (jag, pappa, mamma och min broder) påväg till Skåne för och hälsa på släkten, en annan anledning till att vi ska till Skåne är att vi ska fira farfar som fyllt/fyller (vet inte riktigt om han har fyllt år eller inte) 80 år. Så det ska bli kul och mysigt och få träffa farmor och farfar igen, och såklart resten av släkten! 💓
Får lite nostalgi minnen/känslor nu när man ligger här i en liggvagn, då man åkte tåg ner till Skåne när man var liten och man tyckte de mest spännande med hela resan var typ att man skulle få åka tåg. Nu när man är vuxen så kanske de inte riktigt är samma sak som då, hehe. Fast samtidigt så är det lite småmysigt ändå. Nä nu blir det att göra ett försök till att sova! Godnatt 😴

Likes

Comments

Sitter på tåget mot Boden för att fira jul hos Oskars familj, tänk att de är julafton imorgon, helt otroligt vad tiden går fort! Är inte i någon riktig julstämning, vet inte om de beror på att vädret har varit hel konstigt eller om man bara inte har någon riktig julkänsla då man jobbar som vanligt. De va ju annars då man hade jullov och faktiskt fick njuta av lugnet och hann göra julsaker som köpa julklappar, julpynta eller julbaka. Iår eller inför denna jul har jag bara haft en julstress och hade nog behövt ett jullov. Men de är ju inte så lätt att bara ta ett lov när man jobbar och inte har hunnit jobba ihop så många semestertimmar/dagar. Men nu ska jag njuta av att hälsa på i Boden, julen och min lilla ledighet. Kanske jag får lite julstämning när vi är framme eller imorgon, får hoppas på de ☺ Nu blir de att fortsätta lyssna på musik och titta ut genom tågfönstret, medan Oskar sitter och sover bredvid mig ❤

Likes

Comments

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja de här inlägget, men hej iallafall!

Om ingen vet vem jag är så heter jag Evelina Nilsson och bor i ett litet samhälle som heter Vindeln, som ligger cirka 5.5 mil utanför Umeå. Jag bor med min sambo och jobbar på ett äldreboende. Jag gillar att ta de lugnt, äta god mat och umgås med min nära och kära.

Jag har funderat ett tag om jag skulle testa skaffa en blogg igen och se om de går bättre denna gång. Den förra va inte så intressant och jag skrev mest vad jag gjorde varje dag (inte för att de är nå fel med de) och jag tappade intresset och glömde bort att skriva på den. Men nu ska jag försöka igen och hoppas den här blir mer intressant, har inte riktigt bestämt om jag ska ha något speciellt tema eller om jag bara ska köra på och skriva de som kommer upp, vi få väl se!

Men välkommen iallafall och hoppas ni tycker min blogg är intressant! 🌸

Likes

Comments