Header

Postad i: Mitt liv

Dags för sängen har duschat och ska strax bädda ner mig,imorgon är det onsdag och det betyder att jag går heldag och har engelska 2timmar. Hade gärna hoppat över onsdag för orkar inte med min bokrecension på engelska. Önska mig lycka till!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: Hårfärg,hårprodukter och frisyrer

Något jag har tänkt på länge är att en ombre är bra om man inte vet om man vill vara ljus eller mörkhårig. Kan bara gå till mig själv,jag är mörk i botten och det är min riktiga färg eller mörk hårfärg som är lik min riktiga och ljusa längder,det som är skönt är att jag bara kan sätta upp håret för då blir jag bara mörkhårig. Och vill jag både vara ljus och mörk är det bara att ha det utsläppt. Hahha allt vart rörigt...

Det här är något jag kommer fortsätta med! Tror ombre är min grej har redan börjat kolla upp hur jag vill ha håret i höst.

Likes

Comments

Postad i: Bakning

Som rubriken lyder så fick det bli en stressig morgon,då kunden behövde tårtan tidigare så det var bara att palla sig upp och äta och fixa sig. Var nere vid bageriet strax efter 8 och kom inte in förrän 08:20 då hade jag 10 min på att fixa klart tårtan,jag hann nästan till 08:30 klockan hann bli 08:32 då jag gav den till kunden. Skulle aldrig ha hunnit om min handledare inte hjälpte till,tack så mycket för hjälpen Maria!

Slutade praktiken 14:00 och sen väntade jag på att pappa skulle hämta mig så vi kunde åka hem. Kom hem runt 16:00 och har inte gjort mycket sen dess.

Likes

Comments

Postad i: Bakning

Godmorgon kära läsare! Idag är det tisdag och det står praktik på mitt schema,efter den här gången så är det bara en praktikdag kvar innan sommarlovet börjar.

Sitter just nu och bara väntar på att tiden ska gå snabbare så att jag kan gå ner till bageriet och göra det sista på tårtan. Hoppas ni får en bra tisdag!

Likes

Comments

Postad i: Mitt liv, Bakning

Klockan är mycket och med tanken på att jag får en timme kortare sovmorgon idag så hade jag behövt somnat vid 23:00 aja idag är det racerfart ner till bageriet och fixa det sista på tårtan,har ca en kvart 10 min att fixa den på kommer bli tight men då får jag visa hur jag jobbar i stressig situation. Önska mig lycka till!

Likes

Comments

Postad i: Mitt liv

Något jag måste sluta med är att nervärdera mig och sluta tänka vad andra tycker och tänker om mig,jag är den jag är och jag mår ju inte bättre om jag ska nervärdera mig.

Kan ta ett exempel: vi säger att någon frågar mig om vi ska hitta på något då brukar oftast konversationen börja med,men du kan ta någon annan före mig och sen om du inte får med dig någon så följer jag med. Den här meningen är så vanlig och jag säger den nästan varje gång .

Varför kan jag inte bara vara glad och lita på att personen/personerna vill träffa mig, Nae för då ska tankarna komma igen att jag inte duger eller är omtyckt. Please vill bara få bort tankarna och jag jobbar så gott det går för att inte få dom i huvudet.

Måste sluta ta andra före mig själv!

Likes

Comments

Postad i: Mitt liv, Hårfärg,hårprodukter och frisyrer

Kom hem runt 15 och var jätte trött somna efter kvällsmaten och vaknade nyss,har inte sovit så bra inatt somna inte förrän 01.00-01:30. Aja bara försöka somna tidigare idag, hoppas jag kan sova inatt!

Hur har er måndag vart?

Inte så intressant för er kanske men har märkt att min hårfärg är snyggare i platt hår,bara jag inte kommer in i en plattångsperiod då jag varken ska klippa mig eller fixa färgen förrän i höst. Onödigt med mer slitage när man kan undvika det,Kanske kan platta det någon gång.

Likes

Comments

Postad i: Bakning

Kom nyss hem efter en bra dag på praktiken! Har gjort mycket idag bland annat fyllt mazariner och toscakakor. Imorgon börjar jag tidigare då jag har en privat tårtbeställning och ska göra det sista på den,innan avhämtning kl 08:30. Idag var det min sista måndag med praktik nu har jag bara två tisdagar kvar :( kommer sakna praktiken och personalen.

Likes

Comments

Postad i: Bakning

Har precis gjort geléhallon fluff, och ni som inte vet vad det är så ska jag berätta det. Fluff!? när jag fick höra ordet fluff fatta jag ingenting och sökte upp recept på det och det innehåller bara två ingredienser.

Fluff
1.Välj något godis som du tycker om.

Beroende på vad man väljer för godis så måste man ha olika g,då geléhallon innehåller ganska mycket gelatin. Så behöver man bara 60-80g 

2. Värm upp 3dl grädde får absolut inte koka då skär sig grädden när du ska vispa den.

3.Efter grädden är tillräckligt uppvärmd så häller man i godiset.

4. Ställ in skålen eller behållaren i kylskåpet i minst 6timmar annars så skär sig grädden om man har den färre timmar i kyl. Efter minst 6 timmar i kyl så kan man vispa upp den till grädde eller fluff.

Likes

Comments

Postad i: Bakning , Mitt liv

Kvällsmaten uppäten snart och efter det åker jag in till Linköping,två dagar praktik på bageriet väntar mig. Har packat med mig alla ingredienser som ska vara i tårtan och börjar känna mig lugn,då tårtbottnarna är klara och vart nöjd med dom,ska bara delas som är det svåraste men det går nog bra.

Likes

Comments