Header

​Under de senaste åren har jag velat få ut saker på sociala medier, saker som jag känner att andra skulle ha nytta utav och som jag känner är användbart för andra att ta del av. Men vad och var vet jag inte...

Jag har försökt att blogga, 3:e gången hittills, men det funkar inte så bra som ni märker...

Facebook vill jag inte mer, i så fall kanske livea någon gång i någon tjejgrupp, men inget mer.

Instagram eller Twitter eller Tumblr - nej, passar inte mig.

Så vad ska jag göra,? Jag har vääääldigt mycket tankar och idéer i mitt huvud, jag vet bara inte hur jag ska kunna förmedla det på bästa sättet som också passar mig. Jag har också ibland väldigt många bilder, men inte alltid. Så jag vill ha en kombo mellan bilder och texter. Men hur ska jag göra?? Vad ska jag göra??


NÅGON SOM HAR FÖRSLAG??

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Om 8 timmar ska jag upp o vara pigg....
Psykologbesök står på schemat. Hoppas det går bra denna gång, gick inte så bra förra gången. Men hoppas på det bästa.

Nu har jag i alla fall varit duktig att förutom det vanliga, tvättat av sminket ordentligt, fixat fransarna o brynen och smort in mitt ansikte - vilket som jag inte är lika duktig med.

Men nu ska jag sova, inte bra att träffa en psykolog när man är helt död pga för lite sömn, tro mig, jag har provat själv.
God natt ❤

Här kommer en selfie på köpet, nattuggla som jag är, tihi...

Likes

Comments

Idag fick jag ett brev hem, ett brev jag hade väntat att jag skulle få. Det var från Tobiasregistret.

Jag har anmält mig på Tobiasregistret som en givare att vara med i registret. Detta betyder att efter jag är färdigregistrerad i registret, kan Tobiasregistret kontakta mig och jag kan få möjlighet att bli en givare till någon som behöver blodstamsceller. De som behöver det har livshotande sjukdom som kan behandlas med blodstamceller. Alltså, jag kan rädda liv av att bara ge lite blodstamsceller till någon.

Allt detta är så mycket enklare än vad det låter. Jag registrerade mig på hemsidan, fick idag hem ett brev som jag topsade min kind med, och sedan ska jag skicka tillbaka det. Om jag visste om detta och att allt detta är så enkelt som det är skulle jag ha gjort detta för flera år sedan.

Registreringen går ärligt talat väldigt lätt att göra på deras hemsida. Och det som är väldigt bra med detta är att man kan tacka nej till att ge om man känner helt plötsligt att man inte vill ge blod på grund av personliga skäl, och man behöver inte berätta varför man inte vill ge.

Jag har registrerat mig! Gör det du med!

http://www.tobiasregistret.se/

Likes

Comments

När jag vaknade upp i morse stod min syster och lagade mat. Och denna maten blev då min frukost. Mumsigt va?

Likes

Comments

Är just nu på familjesemester. Så blir inget direkt skrivande här, har mycket annat o göra. Tex spa-behandlingar....
Men ska försöka bli bättre när jag kommer tillbaka, ska försöka ha mer vanor o rutiner då. Men mer om det då.

Likes

Comments

Har haft fullt upp den senaste tiden. Men förhoppningsvis är det äntligen lugnt i morgon, och då kan jag blogga ordentligt.

Ikväll ska jag spela fiol på konserten:

Likes

Comments

Just nu sitter jag och pluggar. Det är intressant men samtidigt svårt att skriva denna uppsatsen. Jag ska skriva en historia-uppsats om Hitlers historia. Ett intressant ämne, även fast Hitler som människa är väldigt hemsk. Men på grund av denna uppsats vet jag mer om Hitler i alla fall, exempelvis att han älskade att läsa böcker som till exempel sagoböcker eller indianböcker.

Tänkte försöka bli klar med uppsatsen idag, så slipper jag någon uppsats i Historia sedan (är ju klar med skolan i juni).

Likes

Comments

Idag är man valpvakt för min brors hund.

Hon är inte ens 1 år än, så hon är full med energi och älskar att leka.

Men det har varit en bra dag ändå, umgåtts med henne hela dagen. Busat, lekt och sovit. Nu är föräldrarna hemma, så de får ta hand om henne en stund medan jag sitter o slöar framför datorn.

I morgon blir det plugg. Men det är inte långt kvar tills skolan slutar, så nu är det plugga järnet som gäller. Men idag ska jag inte plugga, idag ska jag vila upp mig så jag orkar fortsätta plugga i morgon.

Likes

Comments

Detta text kommer handla om temat "13 reason why", men på två olika sätt.

Det första är om just en serie som heter precis "13 reason why". Och jag skulle verkligen vilja rekomendera att just DU kollar på den (om inte du förstås redan har gjort det). Det är en väldigt bra gjord och är en amerikans serie. Själva handlingen är hemsk, men samtidigt väldigt viktig och är gjord på ett bra sätt. För det handlar om hur det oftast är med det sociala i skolan, som vuxna väldigt lätt inte ser.

De som jag vill rekomendera denna serie till är specifikt ungdomar eller personer som jobbar på ett eller annat sätt med ungdomar. Det är en sådan serie som alla borde se för den har så bra budskap.

VARNING om du mår psykiskt dåligt och blir triggad utav självskadebeteende, självmord eller sexuella övergrepp/våldtäkt så kolla inte på den.

Kan länka trailen.


Nu det andra sättet med "13 reasons why".

Kortfattat: jag fick kontakt med en kille, som verkade verkligen seriös. Jag var väldigt glad av det. Men jag var osäker om han verkligen var så bra som han egentligen var, så jag var avvaktande, vilket som jag är väldigt glad att jag var.

För lite senare skrev han att det han vill göra är att ligga = detta är ännu en kille jag ska kasta. För jag är verkligen inte efter något sådant när jag letar efter en kille, speciellt inte bland de första man gör direkt... Så jag sa till honom, sluta kontakta mig för vi vill två helt olika saker och jag vill inte ha med honom att göra över huvud taget. Efter det försökte han få mig att ändra på mig, inte bara en gång, utan 13 gånger!

Jag berättade om detta för en kompis, och hon svarade att detta är ju exakt lika många gånger som denna serie. DÄRFÖR tänker jag berätta båda sakerna i ett och samma inlägg. För nu ska jag berätta alla dessa 13 olika försöken han försökte få mig att ändra på mig, men som han misslyckades TOTALT med.

1. Fjäska med vilken "fin lägenhet" han har, med att jag ska komma dit.

2. Han ber om att jag ska ge honom en chans, då båda redan har insett vi vill två heeelt olika saker

3. Fråga om jag vill ses någon annan stans först 2-3 ggr och sedan hem till honom (jag som redan har sagt att inte jag vill träffa honom alls... suck...)

4. Han frågar om det är på grund av hans bakgrund som jag har fått reda på, varför inte jag vill komma. Han verkar vid det här lagret fortfarande inte förstå att det är för att jag inte är intresserad av att ligga osv...

5. Nu ändrar han taktik med att han tycker jag är trevlig och snäll

6. Skyller på att han är dålig på att uttrycka sig, att han är så mycket bättre än vad han har uttryckt sig för.

7. När jag sagt nej än en gång så skickar han en ledsen gubbe och ber om förlåtelse om jag tog illa upp

8. Frågar om jag har lust att prata i telefon. Han verkar alltså FORTFARANDE inte fatta att jag inte vll ha med honom att göra.

9. Börjar fråga frågor som han frågade den första gången jag sa nej till honom

10. Skyller på sin ekonomi, när det var han själv som gav förslaget att äta på en restaurang.

11. Skickar en memes för att få min uppmärksamhet

12. Skyller på att han inte fick någon ärlig chans att ses. (nej, jag vill inte ge honom en chans då det enda han vill göra med mig är att ligga med mig, och det vill jag VERKLIGEN inte göra)

13. Nu var det helt plötsligt hans kompis som hade skojat med honom och skrivit allt detta.

Sedan sa jag till honom, verkligen ordentligt, och DÅ slutade han äntligen. Alltså efter 13 olika försök att få mig att ändra mig.

Jag bara skrattar åt detta. För tyvärr är inte jag så knäpp som han tror att jag är. Och det är väldigt roligt att se hur han inte ger sig och säger samtidigt emot sig själv.

Men nu har jag fått nog av killar. Bara haft kontakt med skummisar som killar den senaste tiden (förutom de killar jag redan är vän med sedan förr).

Likes

Comments

Nu i helgen har det varit 2 fokus - grisar och killar, även fast de kanske inte är så mycket gemensamt mer än att båda är levande varelser så har det varit mycket fokus på just det i helgen.

Just med killar kan jag tyvärr inte säga så mycket mer än att två av mina kompisar är sådär nykära just nu. Så det blir mycket chatt om kärlek med dem två, speciellt av att de inte ens känner varandra och inte ens vet om varandra. Men jag ska träffa enas partner i morgon faktiskt, för att fota de två - till ett skolprojekt.

Och det är med skolprojekt grisar kommer in. För igår var jag just och besökte grisar, tillsammans med en kompis. Vi skrattade mycket och tog kort - som jag sedan använder till skolprojektet. Det fotot som ska vara med till projektet är tyvärr inte färdig-redigerat, så tyvärr kommer du inte se det i detta inlägg. Men jag kan infoga en annan bild på en annan grisbild jag tog i stället.

Helgen har varit bra och jag är nöjd med den. Nu hoppas jag också få en bra vecka på den nya veckan. Och det hoppas jag också att du får! :)

Likes

Comments