min fina nya rostbruna pyjamas.

Dagarna ser exakt likadana ut här. Stiger upp kring åtta-nio. Äter frukost under tystnad med familjen då alla läser. Drar ner till ett strandcafe och sitter där och läser, lyssnar på podcast eller fixar med bilder. Sedan hem för att byta om för middagen. Gillar dock dessa rutiner, trots att jag kan bli något rastlös ibland.

Likes

Comments

Iris Apfel kan vara den mest inspirerade människan klädermässigt. Kolla bara på henne?! Hon är 95 år och jag tycker personligen att hon klär sig bättre än cirka alla. Hennes garderob är guld. Halva innerhåller allt från vintage Versace till Prada som de flesta drömmer om. Resten är fynd från världens alla håll. mhm. Ni borde kolla in hennes biografi som finns på Netflix.

Likes

Comments

Sitter just nu på ett cafe som spelar extremt smöriga ballader så jag starkt funderar på att byta till ett annat. Dricker även kaffe ur ett tunt sugrör vilket verkar vara deras grej här. Igår var det nyår, och måste nog vara den enda som tycker att 31:e december är en stor dag. Det handlar inte om att jag nödvändigtvis tycker det på grund av alla tillställningar(som förövrigt alltid floppar). Utan själva firandet av tiden, då det faktiskt är det viktigaste vi har, skrämmande men stort. Usch vilken kliché.


Vi spenderade iallafall dagen på stranden med några skurar och sol. Mot kvällen tog vi oss till en toppbar och drack god drinkar(25@29 mhm).

Vi förflyttade oss till en restaurang som var som ett titt-in mitt i gatan. Jag åt citron marinerad tofu vilket SMÄLTE i munnen så gott. Som jag tidigare nämn så är den vietnamesiska maten tusan en tia. Vid tolvslaget stod vid en stor scen som spelade en hemsk remix av Happy New Year med lite för hög musik. Halv ett var jag hemma och läste, medan min bror drog ut. Detta nyår har nog varit bättre än de flesta jag upplevt.

Likes

Comments

Har på mig en Tunika(?) som jag köpt på en marknad i Ho Chi Minh, Kjol från Humana, Väskan köpt i Seoul & skor från HM(med fakepälsen från min avklippta jacka)

Likes

Comments

Jag gick upp tidigt imorse vilket jag älskar, så länge jag är något utvilad. Tror jag brås på min mor som alltid kliver upp halv sju vare sig om det är vardag eller helg, för att få sin egna tid innan alla vaknar.

Har precis tagit en paus från läsandet och dragit mig upp till en restaurang för att äta en pumpa /rödbet/getostsallad, bra kombo ändå. Det är fortfarande dåligt väder här, ganska blåsigt och molnigt. Men det besvärar faktiskt inte mig så mycket, tycker det mest är skönt att kunna vistas ute utan en konstat stekande sol. Är nöjd om solen tittar fram då och då, vilket den gör.

Likes

Comments

Vi bestämde oss för att ta en båt och åka runt i deltat precis utanför Ho Ci Minh city. På floden var det flera husbåtar som stod på rad.

Vi fick sedan hoppa på en fruktbåt som säljer mängder av olika frukter bland husbåtarna. Där fick jag bland annat äta Jackfruit och rambutan vilket typ är den godaste frukterna.


Nästa stopp var en marknad.

Det såldes allt mellan grodor :(, till frukt och grönt, till kläder.

Vi avslutade turen på en litenliten fabrik där dom gjorde rispapper och gudomliga ingefärskolor.

Vi satte oss ner för att dricka te och sedan inhandlade vi bland annat den goda kolan, en kobrakräm som ska vara bra för insektsbett, bidrottningsgele samt kokosolja-produkter.

Likes

Comments

Då min familj har ett väldigt högt tempo i att få se så mycket som möjligt från sju på morgonen till elva på kvällen(klagar verkligen inte, älskar det) så har jag liksom inte haft/har tid att skriva . Men slänger in lite mer inlägg om Seoul lite titt som tätt, för just nu befinner jag mig iaf i Ho Chi Minh och har varit här i tre dagar. Ska imorgon åka mot Nha trang.De senaste dagarna har vi hunnit med att gå på krigsmuseet om Vietnamkriget samt varit vid Cu Chi-tunnlarna. Och fyfan vilket vidrigt krig. Amerikanska trupperna som staplade in i landet utan någon som helst hänsyn till de civila. Typ som Napalm-syran och Agent orange som har dödat och skadat människor i generationer. usch

På julafton tog vi en drink på den 55:e våningen i Bitexco Tower.


Och har ätit himmelsk mat. Fresh rolls, tofu, vietnamesiska pannkakor, sallader och grytor med alla dess kryddor mhhm. Tror Vietnameisk mat slår koreansk generellt, då de framförallt har större utbud av vegetarisk mat.

Likes

Comments