Blus - Zara II Sammetsbomber - New Look (fyndade alltså den för 280 spänn!!) II Jeans - Monki II Skor - Nike

Likes

Comments

Hej! Idag hade vi utvecklingssamtalsdag! Aka ingen riktig skoldag utan ett samtal på 10 min sen får man göra vad man vill haha. Nää vi tog tillfället i akt och pluggade en massa! Först på skolan och sedan på Espresso! Hann även förbi någon affär som var behövligt. Min hjärna har varit trött och slut sen jag kom hem, så jag har endast chillat ikväll! Skönt det med.


Likes

Comments

Hej! Måndag igen. Ber till Gud att dessa veckor till lov går snabbt förbi. Idag har jag haft en lugn skoldag - precis som alla andra dagar. Saknar faktiskt tiden när man alltid var i skolan 8:30.16:00. Även fast det var så himla tröttande. Men då kändes det iallafall som man gjorde något! Eget arbete hemma eller i ett grupprum är inte lika roligt..

Ligger just nu och snackar med Alex och ska sedan gå ner och fika lite. Bästa när man varit och handlat med mammis är att man fått plockat på sig massa gottis <3 <3

Likes

Comments

Jag håller just nu på att se en serie om OJ Simpson fallet som är en av de mest dokumenterade och kända mordfall i USAs historia. Hans fall är ett väldigt kontroversiellt ämne. Kan börja med att förklara vad som hände för er som inte vet. OJ Simpson var en väldigt känd amerikanska fotbollspelare, skådespelare och reklamansikte. Han och sin fru, Nicole, hade skilt sig efter 7 år av äktenskap och så en kväll hittas hon och hennes vän (eller älskare) dödad i hennes hem. OJ Simpson pekas ut för mordet, ingen annan åtalas än honom, men juryn ser honom som oskyldig.

Vad många inte visste var att OJ hade historia kring misshandel mot Nicole. Hon hade oräkneligt med gånger ringt 911 när han slagit och misshandlat henne. Men inget åtal gjordes, han kom undan (troligtvis pga han var så känd).

Detta fall är ett sånt kontroversiellt ämne eftersom just två år innan hände Rodney King. Rodney King var afro-amerikan och blev misshandlad av fyra vita polismän. Det finns på film där de alla står och sparkar och misshandlar den då liggande Rodney. Men ingen av dessa polismän blir skyldiga utan de släpps fria. Efter denna händelse spreds det kaos i Los Angeles. Det var uppståndelse och dramatik på gatorna där folk protesterade för hur polismän som var uppenbart skyldiga kunde gå fria. Det var polisbrutalitet utan dess like. Och sedan när OJ Simpson fallet kom, var folk rädda att samma sak skulle hända. En svart man, blir känd och tar sig från gatan, blir anklagad för mord och sätts i fängelse. Kring fallet fanns en mängd rasistiska poliser som blivit anklagade för att ville sätta dit OJ. Men han blir frikänd. Som tur var. En kan ju verkligen få spekulera vad som skulle hänt med samhället om OJ blivit skyldig för mordet.

Men det är inte det jag tänker fokusera kring detta fall. Rasfrågan är den mest aktuella frågan för detta fall. Dock det som alla glömmer bort är Marcia Clark. Marcia var åklagaren för detta mord och skulle bevisa att OJ var skyldig.

Som kvinna, och feminist. Blir jag äcklad över hur hon blev behandlad i media, av domstolen, kollegor och motståndare. Varför? Hon var kvinna. En kvinna kan väl aldrig vinna en sån stor mordutredning? Mot rutinerade män som kan sin sak. Först blev hon kritiserad för hennes utseende. Hon såg för hård ut. Hennes chef bad henne att le mer, klä sig i kjolar istället för byxor och kanske borde byta hårfrisyr. Hon var just i detta fall även i skilsmässa där hon stred för egen vårdnad av barnen. Men eftersom OJ Simpson fallet tog mycket tid kunde hon inte vara tillgänglig till hennes barn 24/7. Som hennes motståndare (bara män) hade, eftersom deras fruar var hemma med barnen, låtandes dem göra sitt jobb. Nej Marcia behövde göra allting på egen hand. Gav de henne sympati och respekt för det? Aldrig, de anklagad bara henne som en dålig mamma. Anklagades de manliga advokaterna för något? Deras utseende, uppfostran eller personlighet? Nej. Median och domstolen, alla, respekterade dem.

Marcia fick aldrig någon respekt. Hon gick faktiskt en gång till frisören och bad dom att göra henne lite mer mjuk. Responsen? Bara negativt. Det var fult och tillgjort. Någon av männen blev aldrig kommenterad för deras utseende eller personlighet. Bara Marcia, kvinnan.

Median till och med läkte nakenbilder på henne från en personlig resa år sedan. De respekterade henne aldrig, de vill förlöjliga henne och kommentera hennes utseende. Varför? Jo därför det är sådant man gör mot kvinnor. Vi kan aldrig vara tuffa och intellektuella som männen i vår omgivning. Det är alltid något som måste fixas med vårt utseende. Vi blir aldrig respekterade om vi ser ut på ett visst sätt.

Marcia valde detta fall för att stå upp för Nicole. Nicole som var i ett äktenskap där hennes man såg henne som ett objekt och endast sin. När de skilde sig blev han så avundsjuk att han kallblodigt mördade henne. Men tänkte någon på Nicole? Knappt. Hon fick aldrig sin rättvisa. Hennes uppenbart skyldiga man släpptes fri. Hade alltid trott att detta fall endast handlade om rasism men jag tycker att sexism är lika uppenbart och viktigt att belysa. För hur Marcia blev behandlad av nästan alla i sin omgivning var så skrämmande och äckligt.

Likes

Comments

Hej! Min skolvecka har varit så otroligt lugn. Knappt varit i skolan haha. Idag var typ den enda dag jag var i skolan mer än 2 timmar.. Annars har jag bara tagit det lugnt och varit med Ingrid i veckan. Hade ingen motivation till plugg men fått igen den nu så ska försöka göra bort massa plugg nu i helgen har jag tänkt.

Ikväll gjorde jag en megagod pizza och åt framför True Romance! En thriller från 93 med en massa kända skådespelare!! Jag och Ingrid hittade soundtracket (av älskade Hans Zimmer) och det var så gudomligt så blev tvungen att se filmen! Som var annorlunda men jäkla skön hahah. Den är skriven av Tarantino vilket förklarar allt hah.

Lyssna bara va fint <3 <3 <3

Likes

Comments

Började dagen redan kl 6 när jag skjutsa Alex till tåget. När jag sedan kom hem bäddade jag ner mig i sängen med hans tröja som pyjamas och tog mig inte upp förrän lunchtid.. Nedstämdhet at it's finest. Men när jag fått gruva mig ett tag tog jag mig till skolan för två lektioner. For sedan till Ica för att handla middag. Hade sådan cravings på rotfrukter och grönsaker i ugn, samt halloumi. Så blev en god blandning!

Nu ska jag göra det jag blir glad av (börjar på Jon och slutar på Olssons vloggar) och ta lite grönsaker och dipp! Hörs <3

Likes

Comments

Hej! Sen sist har mycket hänt. Alex har varit hemma (efter vi inte setts på 5 jäkla hemska veckor), vi har firat 6 månader, jag har fyllt 19 år, ätit brunch på Invito, festat med världens roligaste människor, myst som om det inte fanns någon morgondag, spenderat tid med bådas familjer. Och sen tog allt slut:( Och nu har han farit tillbaka till Åre igen.. Och nu är jag ledsen igen:( AHH distansförhållande är det värsta som finns. Men nu kommer det iallafall inte dröja lika länge till vi ses igen. Vill ju vara med snutten hela tiden<3 Denna helg har varit så perfekt och mått så bra! Känns som om jag varit på semester typ. Men nu är det tillbaka till verkligheten och ska nog bara spendera min tid på plugg för att fördriva tiden.

Likes

Comments

Att äta ute på tisdagar till lunch har blivit något för ofta.. // Solen skiner idag!! Och jag hittade mina älskade lila UGGS. Varför använder jag inte de mer? Skönaste och sötaste som finns ju.

Jag for på min enda lektion kl 12:15. Haha ååh jobbiga onsdagar (och måndagar) jag har <333 // Var så soligt att en behövde glajjor! Så såg man ut som en tönt i skuggan.

Efter min lektion for jag och hämta ut ett paket. // Har seriöst varit inne på PostNords sida varenda dag sedan jag beställde den och bara längtat och väntat. Vad som finns i kan jag visa senare.

Hej! Lite annorlunda inlägg då kl är snart halv 3 och jag redan gjort allt idag. Nu ska jag endast plugga hela kvällen.

Likes

Comments

Beställde denna clutch för ett tag sedan och nu äntligen kom den! Hade inte tänkt visa den för ska ha den på balen (samt typ som plånbok hehe) men när den kom i ett sånt sött paket var jag tvungen att visa!! Älskar detta märke mer än livet. Högst upp på önskelistan är en tshirt från Comme des Garçons Play, men det får väntis!

Idag hade jag nog världens lugnaste dag. Hade en lektion där det skulle skrivas prov, gick helt ok. Åt sedan på skolan med Johanna och satt kvar väldigt länge. Sen har jag bara sett Jon Olssons vloggar hela dagen hehe. På pluggfronten känns allt lugnt som tur är. Hörs!

Likes

Comments