Motivationen för blogg har ju inte riktigt varit där... förståligt kanske.

Men livet går vidare och vi försöker fylla dagarna!
även om det är så fruktansvärt tomt utan vår Alice.
Lilla Lucy gör ju inte mycket väsen för sig och eftersom hon knappt hör något så märker hon ju knappt när man kommer hem 😂

Den senaste veckan har gått i en rasande fart.
Andreas har varit ledig hela veckan.
Måndag-Tisdag jobbade jag, fick en utmaning på halsen.. tanke va att jag skulle åka med för att lära mig Tyringe/Perstorps rundan. Men han som brukar köra han Vabbade... så jag fick köra själv. kollegorna hjälpte mig med hässleholm iaf 🙏🏼

Onsdagen bjöd på glada besked.... jag spricker snart!! vissa vet andra inte.. men jag återkommer och berättar för allmänheten.
Hugo hade också babysim.. han älskar det som vanligt. Amdreas kunde vara med denna gången, jag tror att Hugo uppskattade det iaf.


I torsdags så skulle vi kolla på Volbeat i Malmö. Så vi lämnade Hugo hos Marie vid 2 och sen vid 4 så blev det pizza hos Björn med mamma, emilie och Andreas. Ida och hennes kompis mötte vi upp i Malmö.
Senare bjöd Volbeat på en grym spelning! 👏🏼

Igår , Fredag så åkte vi till Ullared.. skulle egentligen åkt idag, men jag hade lovat att ta in stallets hästar ikväll.
Så Andreas åkte till Marie och sen direkt till mamma för att lämna Hugo, medans jag fixade stallet här hemma.
Sen körde vi till Vittsjö för att hämta svärmor och sen mot Ullared.
Det blev en lång dag. Men när vi väl kom hem så va Hugo fortfarande vaken... så jag kunde pussa på honom!❤️

Idag blir det en dag i soffan typ. Hästen ska ridas.. annars är typ tomt på agendan.

Imorgon är det nog också tomt! Skönt.. snart är det ju Måndag igen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Utsidan ler medans insidan gråter och skriker i panik!!

Hur ska jag förklara...?!

Vår älskade Alice fick somna igår, efter mycket fundering och ofantligt många tårar. Så valde vi att tacka Alice för den tid vi fick!!
Detta kommer kanske plötsligt för många, men ni som känner Alice vet att detta ämne har varit uppe innan.

Alice har under en långtid varit stressad och orolig när vi har gått utanför staketet här hemma. Inne va hon helt underbar!
Alice har alltid haft dåligt självförtroende och tyvärr så fick hon inte träffa så mycket hundar eller människor när hon va valp/unghund. Så hon visste inte hur man ska betesig när man möter främmande hundar.
Sen har hon blivit attackerad ett par ggr när vi har varit ute, det har bidragit till att hon vill visa sig stark när hon möter andra hundar.

Vi har jobbat med att få henne till att slappna av och låta oss ha komandot när vi är ute och går.
Under min graviditet så jobbade jag mycket med henne, vi åkte b,la till stan för att gå där bland alla bilar, människor och även hundar.
Hon blev bättre men fortfarande osäker mot okända hundar. men avslappnad när man inte möter någon.

Strax efter att Hugo kom så rusade en hund ut mot oss och efter det började hon stressa mer igen.

Men hemma har hon varit klockren.. hon blev mer och mer kompis med Hugo. visst fanns väll en tanke på att hon kanske skulle bli överbeskyddande för honom, men det fick vi lixom hålla koll efter.

Men.... I måndags så slog det troligen slint, Andreas va ute med henne och hade henne lös.. det brukade hon vara när vi gick vid fälten.. då har man lång uppsikt om det dyker upp något.
Men Alice fick vittring och drog iväg... rakt bort till närmsta hus och där hade de precis kommit hem och släppt ut sin 3 månaders valp ur bilen.
Alice springer rakt på och satte sig i nacken på valpen och vägrade släppa. Andreas fick loss henne och valpen klarade sig bra. Några sår såklart, men efter omständigheterna bra. Vi har såklart kontakt med ägaren och betalar för veterinärvård osv.
Jag tror att hon kände att hon ville ta chansen att attackera innan hon blev attackerad.. när hon ändå va lös. Ingen ursäkt utan ett försök till en förklaring.


Vi stod nu inför ett val...
Antingen så behåller vi Alice men låter henne bära munkorg och börjar utväckla ett ännu större säkerhetstänk runt henne.
Eller så låter vi henne somna.

I era öron och ögon så verkar det kanske som ett självklart val... men vem vill avliva en familjemedlem?!

Jag har inte gråtit så mycket på länge och när det väl va dags.. då kändes det som att jag hade tömt tårkanalerna helt.
Men när vi väl hade begravt henne och skulle tända ljuset.... då brast det. Man försöker intala sig själv att det är till det bästa.. men just då känns det förjävligt.

Vi kommer alltid att sakna vår Alice, men livet går vidare.
Även om det i efterhand känns bra då man vet att hon mår bättre nu så kommer det nog alltid komma en tår när man ser en bild eller något så enkelt som tänker på henne.

Tack Alice för att jag fick lära känna dig.
I keep dancing on my own •
Alltid älskad och evigt saknad 161008❤️


Jag bjuder nu på en bildbomb..! Bilderna från när hon va liten har inte jag tagit. för då kände ju inte jag Andreas eller Alice 😉

Likes

Comments

Få va det dags att ställa klockan på 06:00 igen! 🤔

Helgen har varit bra, började med att jag hade morgonen i stallet, släppte ut hästarna osv. Jag mockade även till mina direkt. Skönt att ha det gjort.
Vid 12 va vi i Rinkaby och firade Casper som precis fyllt 15år! Trevligt att träffa alla.. va ju ett tag sen! Tänk att jag praktiskt taget bodde där ett tag för några årsen 😆 Men jag kommer alltid se dem som min extra familj!

Sen åkte vi till Vittsjö, svärmor skulle firas! Hon fyller förvisso inte år förrens nästa helg, men Martin och Emma kunde inte den helgen. Tyvärr kunde inte Ida denna helgen.. men det löser sig genom att de kommer nästa helg.. vi ska nog också dit då.. alltid trevligt att vara i Vittsjö.

Idag har jag slappat 😉 Sen blev det en liten pannkaks brunch för mig.
Vädret sög verkligen idag... ösregn konstant!! iaf till typ 4 idag 😳
Skönt att det slutade iaf.
Jag har även hjälpte stallägaren med hennes unghäst.
Jag stod på en pall när vi borstade henne idag, så hon vänjer sig vid att vi människor kommer högre upp. annars kan de reagera på det när man väl ska börja rida.
Sen la vi på schabrak och en täckesgjord runt! Hon fick gå in i boxen så och där tränsade vi för fösta gången, Sen blev det en liten skrittrunda!
Guldstjärna till henne idag!! Riktigt cool unghäst! 😍

Nu ikväll har jag och Andreas varit på bio. den nya av Tim Burton (den har någon lång titel) haha!
Bra, men typisk Tim Burton film..
😆

Likes

Comments

30 September! vad betyder det?!
jo... Min mamma fyller år idag! ❤️ Grattis till henne!
Lilla Hugo blir 6 Månader idag 💙 Grattis till honom!

Dagen började tidigt.. Hugo fick för sig att han va hungrig kl 06:20 🤔 Aja han fick mat den somnade vi båda i soffan. 👍🏻

På förmiddagen fixade jag stallet, gick med hundar osv.

Kl 14 va jag och Hugo på ögonmottagningen på CSK. Vi träffade Jesper som kollade på Hugos ögon.
Allt gick bra och det är nog som jag tror.. ett brytningsfel! varsågod Hugo, det kommer från mina gener.
Det som va mest possitivt va ju att han ser lika "bra" på båda ögonen.. iaf så reagerar han inte negativt på att sätta en lapp för något av ögonen. 👍🏻 Och hans ögon mår för övrigt bra.
Vi ska tillbaka på Torsdag och då får han droppar i ögonen och sen ska det kollas om han har brytningsfel eller liknande.

Nej nu vaknade Hugo och mamma har precis kommit.
Jag ska iväg och rida för när Andreas kommer hem blir det tacos!

Kolla så liten Hugo va för 1/2år sen 😳💙

Likes

Comments

Just nu ligger jag i soffan... japp ligger! kroppen behöver återhämtning 😉

Hugo sover i vagnen, han somnade där när jag fixade i stallet, tog ju en jävla tid.. Hästarna stå för tillfället på spån och Madenta är hopplös! hon sprider runt och gör typ som katter och gömmer allt! 😳 Aja snart strör jag upp med halm! kändes dock sjukt onödigt och slänga all den spånen som va i boxen.

Vid 10 tiden så va vi hos BVC. 6 månaderskollen.. så barnläkaren fanns på plats.
Börjare med det vanliga som att väga och mäta. 9370g och 73cm!
Sen frågade jag barnläkaren vad han tyckte om Hugos ögon. Han skelar ju fortfarande, inte super mycket men ändå. Det är inte alltid samma öga utan lika mycket på båda.
Vi tyckte båda att det är lika bra att kolla upp det nu så man inte upptäcker något sen när han bli äldre.
Jag kan ju räkna ut själv att glasögon kommer han behöva. Men kanske inte redan. Men eftersom typ alla i både min och Andreas släkt har glasögon. Och det finns skelning i min släkt.
Så nu väntar vi på remissen och sen får vi se vad som händer.

Efter BVC blev det babysim.. det märktes att Hugo va tröttare idag än vad han brukar.. han har ju börjat sova lite på förmiddagen istället för eftermiddagen. 🙈
Men han tyckte om att bada och va snäll när vi skulle duscha.. så han va lika go och glad som vanligt men det märktes och syntes att han va lite trött.

Lägger upp några bilder som visar vad jag menar med hans ögon.. som ni se är det inget allvarligt. men det kan ju påverka synen speciellt i framtiden så vi kollar.
(sista bilden snodde jag av Simone.. den togs när hon passade honom i Måndags)

Likes

Comments

Lördag.. Andreas va på skyttetävling i förmiddags, gick sådär.. sikta när man typ blir bländad det är ingen höjdare. 😳 Kan kort säga att de som fick molnigt vid deras skytte.. det gick bättre för dem 😂

Jag har städat här i hemma. 💪🏼👏🏼
Hugo har studerat sina fötter och undersökt nya ljud. det är så kul att följa hans resa, hur han kommer på nya grimaser, ljud och sätt att röra sig.
På onsdag är det BVC och 6månaders koll med läkare osv.
Jag ska be dem kolla på Hugos ögon.. han skelar fortfarande, inte jätte mycket men tillräckligt enligt mig. Det är ju ganska självklart att han kommer behöva glasögon när han växer upp.. typ alla i släkten har ju det 🤔👍🏻 Men frågan är om han behöver redan?

Idag har vi även hämtat hö! 👍🏻 50balar ska lastas in i skjulet imorgon. Det räcker ett tag iaf 😉
syrran kom på besök innan vi åkte så vi frågade om hon ville sitta barnvakt då Hugo hade behövt sova några timmar.. och vi skulle ju vara vara iväg typ 40min.. och då hade han ju vaknat igen när vi kommit hem.
Men tror ni han sov när vi var borta?! Nja... en liten stund iaf.. men de där timmarna som han hade behövt... nej de lyser fortfarande med sin frånvaro.

Jaja.. nu är han iaf pigg och glad. men han somnar nog i tid ikväll 😂

Nej nu ska hästarna få sitt hö ute för sista gången iår! 👍🏻

Likes

Comments

Ja det känns lite så. När man är hemma så mycket som jag är så spelar det ingen roll om det är onsdag eller lördag.
Det ända är ju att man kan ju inte ringa en kompis hur som helt och hitta på något för alla jobbar ju 🙈

Idag har vi haft sovmorgon igen... kl 9 vaknade Hugo.
Under dagen har jag gjort de där vanliga sysslorna man bör göra ibland 😂
Sen tvättade jag även min bil. har man vit bil så har man 😬


Nu ikväll har jag ridit Madenta som förövrigt va fantastiskt fin! 😍 Hon går sjukt bra på hackamoret jag köpte 🙏🏼

Imorgon ska Andreas iväg och tävlingsskjuta. Sen åker vi och hämtar Hö.. hästarna ska ju stallas in i helgen så lite mer mat behöver de ju.
Syrran kommer och håller mig och Hugo sällskap när Andreas är iväg 😀

Men nu ska jag se röstningen på Idol.. som jag tyvärr är fast i 😆 aja.. många duktiga iår iaf! och kul med en ny jury👏🏼👏🏼

Likes

Comments

Hugo bjöd på en ordentlig sovmorgon idag.
09:00 ville han upp... inte ha mat utan bara upp ut sängen. Vid den tiden hade jag precis kommit ur sängen och börjat dagen.. utvilad och glad!

Strax efter 10 fick Hugo mat och sen blev det en lugn förmiddag. Mamma kom vid 11:30, hon skulle följa med på babysimmet.

12:30 började vi simma och 30min senare så skulle vi gå upp. Man vill ju nästan stanna en halvtimme till.
Vi jobbade vidare med flytandet, Hugo vill helst spralla men ibland flyter han riktigt bra.
Idag började vi med att hälla vatten över rygg och huvud, tanken är att de ska vänja sig för att sedan dyka helt under vattenytan.
Hugo va jätteduktig så han fick prova att dyka redan idag!

Jag är så stolt över lille Hugo!! Han tar det mesta med ro och ett leende.
T.ex i omklädningsrummet så ligger han snällt när han duschas och sen får han sin badrock och ligger snällt och väntar på att jag duschar.. sen ska han få kläder för att snällt vänta på att jag klär mig.
Många andra har inte det tålamodet.. de skriker, gråter är allmänt missnöjda.
Han är helt enkelt bäst!

Nu ikväll har jag ridit Madenta.. så fin hon va.. lugn och harmonisk, trots att hon vilade igår. Men så går hon ju ute om nätterna fortarande... det gör mycket på hennes temprament.
Till helgen flyttar de in i stallet. Ska bli lite skönt ändå.

Nu ska jag mysa med familjen.. 😍

Likes

Comments

Tror vi låg i sängen alla 3 till 9.. jag gick in och hämtade Hugo vid 8 typ.
Underbara unge, han vaknar ju lixom inte av att han är hungrig utan mest för att han inte vill sova mer. Så vi mös i sängen fram tills att Hugo blev hungrig.

Sen har jag mest suttit på soffan hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen. Vaknade med värk.. så jag va lixom inte på humör för något annat.

Andreas... rastlös som vanligt, kunde inte låta bli att byta det sista fönstret. Han ringde pappa och 1 timme senare stod han i dörren.
Nu är fönstret uppe (jag det har ju varit det ett tag nu när jag skriver detta).

Jag fick lite energi efter att jag spenderat förmiddagen i soffan, Eller va det av allt godis?! Men jag fick iaf energi.
Hugo fick sig ett bad! och sen fick han på sig en mysig overall 😍

Sen när pappa och Andreas va klara så gick jag bort i stallet och red Madenta.
Och nu har jag precis duschat, Andreas fixar med listor runt fönstret. Jag ska snart gå tillbaka till stallet för att avmaska hästarna! snart är sommarlovet över och de stallas in.

Ikv blir det film och Pizza!
Imorgon ska DHL kläderna på och bil 503 (östra göinge) ska köras.

Likes

Comments

Jag blir så glad av att se framsteg.. inte bara hos mig själv.

Hugo utvecklas varje dag.. för 5 månader sen så sov han typ hela dagarna och de få stunderna han va vaken då åt han. Idag är det full rulle! Innan vi vet ordet av så kommer han krypa runt här! 😀

Alice har också gjort stora framsteg på kort tid.
När Hugo kom så va hon ganska osäker på hur hon skulle betesig, Skrek han så gick hon iväg.. rörde han sig så gick hon.
Men nu kan hon gå fram och slicka på honom och hon blir inte längre rädd när han låter eller rör sig.
Sitter han i hoppgungan så kan han nästintill hoppa på henne och hon ligger kvar!
Idag fick hon ligga i soffan och jag satte Hugo brevid henne.. då började han "dra" i hennes öron och hon bara låg kvar helt snällt. 😍 Älskade Alice.. vi som har varit så oroliga.. vi kommer alltid att vara på vår vakt.. men det ska man ju vara med alla djur.. speciellt innan man kan förklara för barnen att låta bli.

Madenta jobbas och hon börjar acceptera att det ligger bommar på olika platser på banan. 😉

I 1 1/2 års tid har jag fått följa Maggie som stallägaren har fött upp.
Hon hade en tuff början med klinikvistelse osv, men är nu bra igen och allt verkar lovande inför framtiden. Men de kommer nog hålla lite i handbromsen och låta det ta tid.
Idag fick jag följa med upp när hon besökte ridbanan för första gången... vi gick över lite bommar och även en vattenmatta!
Ska bli kul att följa henne! Det är en cool fighter!

Likes

Comments