Vardagen

Hemma från Österrike där jag tillsammans med Myra och Lovisa åkte med på en skidresa! Så kul och sååå fint i alperna!! Kände spontant att efter varit iväg i alperna går de knappast att åka tillbaka till åre/sälen! Vi hade verkligen tur med vädret och det var så varmt och skönt! Var orolig innan att mina skidkläder skulle vara lite för kalla då jag upplevt väldigt många kalla dagar i Åre, men alltså vi svettades så varmt! Vi har haft en så bra vecka och ångrar verkligen inte att jag åkte med! Tror det var väldigt behövligt för mig att ha något sånt här att se fram emot efter jag kom hem från Boston. Varje dag åkte vi till olika system, allt från ca 20 minuter bort till 1,5 h. Det blev en hel del varma choklader och en del solande i solstolar! Vet inte hur många gånger vi konstaterade att de här äääär verkligen laajvet!!!

Likes

Comments

Vardagen

Insåg att jag hade mycket mindre bilder från New York över nyår än vad jag trodde. Men typsikt mig att glömma fota, sen var det inte heller världens skönaste väder då för tillfället. Vad vi gjorde var de typiska turistgrejerna, fika och åt på resturang. 12 slaget firades på times square, med det lilla vi såg. Vi åt middag på Buddakan, en såå charmig resturang. Visste en annan kompis som skulle dit över nyår som jag visste skulle dit och ångrar inte för 5 öre att jag bokade in oss där också. Ett annorlunda koncept men rekommenderar verkligen alla att gå dit, låg brevid chelsea market för dem som det säger något. Godaste chocolate milkshaken hittade vi på sugar factory!!

Likes

Comments

Vardagen

Sista två veckorna spenderade jag mycket tid med Elin och Elin. Sista helgen bodde jag inte hemma utan fick flytta hem till Elin A. Med deras proffshjälp packade vi ihop mina tre resväskor, och det resulterade i mycket extra plats i resväskan. Samt med många sparande au pair löner stod ju självklart shopping högst upp på listan. Nu behövde jag ju verkligen inte snåla, fanns det plats i väskan samt pengar var det ju lika bra att göra något bra av det, right? Hahah!

Vi åkte till Boston för en heldag men gick vidare till Boston common för att åka skridskor, det måste man ju bocka av innan man flyttar därifrån. På kvällen blev det thai på bästa thaistället som jag redan saknar tooooo much.

Of course blev det en sista shake shack!! Bästa stället for sure!! Måste lära mig göra goa chocolate shakes, det roliga är att jag inte fatta hur man kunde dricka de förut, och speciellt inte med hamburgare. Men alltså? Det är livet?!!

Det blev några vändor till ett annat favvoställe, cabots! Ohmy, ser ni min frukost i söndags eller? Man är ju så nyttig hela tiden va!

Och ett till sista stopp på favvo thaien, thankuu elin för introducerat bästa red curry without babooshoots, mushroom, basil and so on. Och sorriiiii för bilden var tvungen men fabulous ändåååå!!

Likes

Comments

Vardagen

Tjabba,tjena, hallå!!

Mycket har hänt sen senast, som ni säkert förstår! För det första, så har jag faktiskt flyttat hem igen! SÅ mycket blandade känslor, men i det hela känns det som det rätta beslutet. Efter mycket om och men, tankar hit och dit, matchningar från alla håll och kanter så berättade jag efter två veckor i rematch att jag var redo att åka. Just nu känns det inte som jag ens bott i Boston, att jag hade en vardag där. När jag landade på Landvetter riktigt kände jag hur likt allt var, det var samma när vi kom till Borås. Allt, verkligen allt är ju precis likadant. Även om man tror att så mycket ska ändras, det största jag sett är lixom att Statoil bytte namn till Circel K, mycket annat har jag ärligt inte lagt märke till.Varför jag valde att gå in i rematch var egentligen inte av så många anledningar. Jag har älskat själva grejen med att åka som au pair. Och utan tvekan det roligaste jag någonsin gjort. Har lärt mig så mycket, lärt känna så många nya människor och sett så många roliga grejer jag aldrig fått uppleva hemma. Jag älskar att resa och se nya saker. Det är verkligen det bästa jag vet. Jag skulle även rekommendera varenda en som är sugen på att åka, att åka. För det är verkligen ett äventyr som ger så himla mycket! Jag har på sätt och vis, fått ett andra hem. Boston känns som hemma. När jag sitter hemma nu i Borås kan jag tänka tillbaka och det är verkligen en så fin stad. Jag har bott där, lärt känna staden, även Newton där jag spenderat så mycket tid. Staden kommer alltid vara speciell för mig, det kommer alltid vara dit jag flyttade för första gången och alltid dit jag kommer vilja åka tillbaka till. Jag riktigt längtar tills jag kan åka tillbaka och strosa runt i Boston Garden, Newbury street eller varför inte en liten dagstripp till Cape cod? Sommarn där var det bästa, och jag är glad att jag känner så positivt för det, det kunde ju varit tvärtom.

Men det fanns även dagar det var väldigt jobbigt. Att vara au pair är inte bara det bästa du kan göra, utan också jobbigt och svårt.. Jag tror inte man kan föreställa sig hur det är att flytta in i en främmande familj innan du väl gjort det. Du bor på din arbetsplats, som även ska vara hemma. Men så blir det inte riktigt. Utan du måste vara riktigt bra på att anpassa dig, att följa nya regler och livsstilar. Lära dig att ta saker med en nypa salt. ( Vad jag kom och tänka på nu, A nypp of salt hahah, (Elin´s) vem var det som berättade det?😂)

Summan av kardemumman, var att jag inte trivdes, kände mig inte bekväm i den situationen. Vet att om jag hade bytt familj, hade jag inte gått in med 100%. Som sagt är au pair det bästa du kan göra, men man måste trivas i alla delar, inte bara i resa och upptäcka delen. Utan också i vardagen, att ha mycket, MYCKET ensamtid för det får man verkligen som au pair. Man kan inte alltid vara ute och träffa kompisar, åka till Boston osv. Schemat är ju också annorlunda från vad man är van vid, och det finns nästan ingen annan som har exakt samma som dig, utan det beror ju på familj till familj. Jag jobbade exempelvis kockan 7 på morgonen till ca 9, sedan var jag ledig och började klockan 3 igen. På kvällen slutade jag ca 8, och då finns det inte så mycket att göra för att Boston kändes lite för långt bort med en tågresa på 30 min. Dessutom är man vanligtvis väldigt trött på kvällarna, eller jag var det. Och då är det skönt med ensamtid. Men det blir väldigt lätt enformigt, och är det något jag lärt mig på denna resan är att jag gillar när det händer saker. Jag har hela tiden velat ha något att se fram emot, har inte riktigt kunnat leva i nuet och uppskattat vardagen på samma sätt. Så för att säga det enkelt, jag älskar USA, jag älskar att träffa nya människor och leva livet, jag har bara inte älskat själva au pair livet med allt vad det innebär. Därför känns det som det rätta beslutet, även om det var ett av det större och svårare jag tagit. Absolut kändes det mycket större än det jag tog att bli au pair.

Nu är faktiskt tanken att jag tänker fortsätta skriva här i mellanåt. Skapade ju bloggen för att kunna se tillbaka av mitt år, för mig själv. Även om det inte blev riktigt som planerat, så har jag nya saker jag redan har inplanerade att se fram emot. Mitt största mission just nu är dock att jag måste skaffa ett jobb. Har snart varit hemma i en vecka, men blev så sjuk när jag kom hem så har inte fått mycket gjort alls. Men idag ska jag ta tag i mycket är tanken. Jag vet redan att jag vill jobba utomlands i sommar, men mer om det senare. Idag bokade jag en resa, så om två veckor åker jag till alperna i Österrike och Italien. Vilket påminner mig om att jag inte har skidjacka eller byxor som passar längre. Det blev väldigt spontant men tycker det ska bli så kul!! Har endast åkt i Åre förut, och min syrra och Myra som var på denna resan för något år sedan älskade det! Så jag är så förväntansfull nu!!

Likes

Comments

Vardagen

Ja som rubriken lyder så ska jag flytta! Vart? Jag vet inte, hem till Sverige? New York? Florida? Kalifornien? Några bil från Boston? Har så många frågor för tillfället och som jag själv skulle beskriva det så känns det som livet står på paus. Jag är alltså i rematch, av några anledningar och det var jag som tog kontakt med min kontaktperson. Det gick så, så fort att jag inte riktigt tror jag har hunnit smälta det än. Ena stunden är jag 100 säker på att det är hem till Sverige jag ska, medan andra är jag 100 säker på att jag ska fortsätta mig liv här och att jag inte är en quitter. För det är jag inte, en liten motgång ska inte låta mig avbryta. Men det är SÅSÅSÅ svårt. Jag sitter uppe på min vårning och den har aldrig känts så hemma som nu. Det svåra är att jag inte vet var jag befinner mig om bara en och en halv vecka. Jag har pratat med många familjer men inget har känts 100 rätt. Jag vet att det inte skulle kännas 100 rätt hemma, men på ett sätt känns det så mycket enklare att ge upp och åka hem till tryggheten där jag vet att ingen ställer massa krav på mig. Uppdaterar min mail var femte minut om hopp om en ny matching, för pressen har börjat stiga på eftersom tiden börjar rinna ut i sanden så småningom. Samtidigt känns inte usa så viktigt att jag bara tänker välja en familj för att, för då vet jag att jag inte kommer trivas. Jag kommer bli mer negativ och antagligen undra vad jag gör där. Just nu håller jag alla tummar att en en bra matchning dyker upp, för en sak som är säker är att jag inte tänker ge upp ännu. Jag får helt enkelt se vart denna veckan tar mig och tänka positivt!!

Likes

Comments

Vardagen

Nu är det söndag igen och jag sitter och tittar på massa youtube klipp jag missat under helgen. Började min fredagkväll med middag med familjen, sedan satt jag med de och tittade på film innan jag drog mig upp till mig och somnade i soffan. Vaknade hyfsat tidigt i lördags till snöstorm!! Mysigt innefrån och bestämde mig vid 2tiden för att dra på mig nya snowboots som jag ville testa och tog mig en promenad till Newton center. Lättare sagt än gjort. Var såå kallt och blev genomblöt, unnade mig en lunch innan jag blev upphämtad av Lisa och så drog vi hem till henne. Sen vankades det Harry potter marathon uppe i min lilla lägis med Lisa, Elin och Elin, ser ni hur mysigt vi hade<33 Idag vaknade vi jättetidigt och fortsatte på samma spår innan vi tog en promenad och sedan en sväng till Shake shack!

Känner att det börjar bli mer och mer tid mellan mina inlägg och har planerat blogga om när familjen var här och vad vi gjorde. Dock finns inte energin till det än och jag mår fortfarande dåligt till och från. Men så fort som det mesta blir bra här borta så kommer det dyka upp! Haaj

Likes

Comments

2016 lider mot sitt slut och vad passar bättre än en årsresumé när man nu har en blogg? 2016 har varit ett av de mest händelserikaste, roligaste och absolut bästa hitills. När jag tänker tillbaka får jag bara upp positiva saker och blir faktiskt bara glad när jag tänker tillbaka.

Januari

Firade in det nya året på bästa sätt med kompisarna! Hade en så så så bra kväll och humöret var på topp! Annars kommer jag inte ihåg någonting av Januari? Var nog bara allmänt glad att snart få slippa skolan och vissa människor<33

Feburari

Åkte till Prag med kompisarna och hade världens roligaste resa!

Mars

Kommer inte alls ihåg mycket av Mars, familjen och jag åkte till Barcelona, Alicante och Torriveja för semester. Annars hade jag väldigt väldigt mycket med matningsprocessen och fick så många melj som jag knappt kunde svara på pågrund av att jag ej hade internet. Tror också det var ungefär här som fastnade för en familj men samtidigt var nära på att skita i att åka överhuvudtaget.

April 

April bjöd inte på så mycket mer än skolångest och kortege. Sista för min del, alla dagar spenderades hemma hos mig med kompisarna och inte en enda på skolgården för att bygga. Min klass i år bestämde sig för att skita i det och istället hängde vi på andra klasser. Sjävklart kickis<33

Maj 

I maj var det så mycket förberedelser för stundens och bal! Klänning, skor, clutch, limousin, naglar, hår, smink och ja you name it. Allt skulle ju vara fixat och bestämt. Det bjöds även på bra väder och frukost ute istället för skolan<333 Skojade och busade mycket med Alice också! Jag och Lovisa tog även bilen ner till Varberg första gången för sommarn!

Juni

Behöver jag ens skriva något om denna månad? Bal, födelsedag, Student!! bästa månaden på hela året! Sommar, frihet!!

 Juli 

När jag inte jobbade så sov jag.. ush längtar inte tillbaka. Vissa dagar jobbade hela veckan känns det som, att åka hemifrån innan 6 var inte min grej!

Träffade kicki mycket och vi försökte åka runt på äventyr och se saker som jag kanske skulle sakna. Känns som vi turistade i hela Borås..

Försökte fota visumbild men gick inte speciellt bra med tanke på att jag behövde göra det själv pågrund av mitt jobb och dåliga jobbtider..Fick tillslut klart min ansökan och kunde åka upp till stockholm för intrvjun på den amerikanska ambassaden. Känns för övrigt som igår jag gick in där och satt och väntade på min tur?

Hängde väldigt, väldigt mycket i varberg. Solade, badade, åkte båt och gjorde allmänt ingenting!

Tröttnade tillslut och var så irriterad på allting att jag bara var tvungen att åka hem en sväng, träffade kompisar och hann med någon torsdagskväll, kvällar på viskan och andra uteserveringar.

Augusti 

Det blev första augusti och jag var tillbaka i varberg. Försökte gossa så mycket som möjligt med min lilla vovvis och förnekade så gott det gick att jag endast hade 22 dagar kvar i sverige på ett helt år. Rese febern började smyga sig fram och faktum att jag skulle flytta blev allt mer verkligt! Men alltså sista bilden här, man smälter ju?? Zooma in allihopa, zooma in!!! Världens gulligaste finaste vovvis!!!

Kom fram till ett varmt New York, svinkallt rum, skit äcklig mat, och massa nya människor och äventyr framför mig! Augusti flöt på och fick lära mig att gilla mitt nya hem. Vilket gick väldigt bra de första månaderna och jag fick nog nypa mig i armen för att fatta att jag då levde i den vardagen!

September

Det är så sjukt, tittar jag tillbaka på bilderna från september ligger vi och solar i början av månaden och tinar bort pågrund av värmen.. I slutet av september fotar jag både Xavier och Alice i mössa för det börjar bli lite små kyligt. Vädret här skiftade snabbare än man han knäppa från dag till dag. Även första hela månaden här. Även fast jag hade det jättebra och superroligt, fick träffa nya kompisar och andra människor så längtar jag inte tillbaka. Är glad att den perioden är över och att jag står här där jag gör idag. Första perioden är nog alltid den jobbigaste då allting är så nytt. Minns att jag var så trött i början, kunde lägga mig vid 8 och somnade på sekunden!

 Oktober 

Oktober var en lång månad, vilket den iförsig alltid brukar vara. Det hände mycket, både roligt och tråkigt. Hade jag då inte haft så mycket att se fram emot just då hade jag nog bott i sverige nu igen. Jag hade precis kommit in i vardagen och börjat leva mitt nya liv och ifrågasatte nog mig själv ständigt om detta var ett jobb för mig. Men alla de nya bästa människorna jag har träffat fick mig också att hålla mig kvar här. Det finns fortfarande dagar då jag är redo att åka hem men samtidigt vill jag inte lämna livet här för jag är ju inte färdig här än!!

November 

Från november känns det som jag inte har några bilder? Fast det har jag ju! Började november med att åka till washington med Lisa fisa<33 tränade handboll, åt på cabots, gick på massa hockey matcher, firade thansgiving, var med om presidentval, gick på bio här första gången, hängde med min nanny kompis, och jaa massa mer!

 December

December är inte över och jag har hunnit med mycket! Började månaden med en hel helg av skola följt av att krama hejdå till världens bästa Lisa som flyttade hem! Du är så saknad här ska du veta, och så tomt utan dig!!
Har även hunnit klä granen, gått lucia tåg, ätit judisk soppa (rekommenderas ej haha), bakat pepparkakor med massa barn, gått på jingle ball, kramat familjen hej på flygplatsen, ätit svensk tacos, ätit lunch på top of the hub, firat jul, shoppat och bara umgåtts!

Jag kan hel enkelt summera detta som ett bra år!! Har hunnit med så mycket på bara dessa 4 månader som jag aldrig någonsin hade gjort hemma! Ett bra citat som Elin Sven sa för någon månad sedan: Hela vårt liv har vi klättrat upp för ett berg och med studenten besegrade vi det berget men nu har vi som är här valt att kasta oss ut för det berget och hamna i vattnet på 3 sekunder för att kunna bestiga nästa berg medan "de flesta andra" istället har valt att sakta men säkert klättra ner för berget vi precis besteg.

Likes

Comments

Vardagen

Idag kom min värdmamma Sara på något väldigt bra, som jag själv inte hade tänkt från första början! Nämligen överraska mamma pappa och Lovisa på flygplatsen! De tror ju nämligen att de ska smsa mig när de landar så jag kan möta de på hotellet istället. Nu hoppas jag bara att detta ska funka! Värsta är ju om jag inte hittar fram med alla byten och kommer sent så de hinner åka därifrån.. nu håller jag alla tummar att inget ska krångla..

Annars då? Jag har intalat mig de senaste dagarna att jag är lite nervös. Men om jag ska vara ärlig idag, just nu, så känns det så himla himla konstigt! Det känns som igår jag lämnade dem på Landvetter och att vi inte alls har varit ifrån varandra. Jag menar, de dagar man varit lite nere och ledsen här har det enda man velat att familjen skulle varit här och att man inte setts på år och dar. Men jag har ju byggt upp en ny vardag här, och antagligen har jag ändrats som person väldigt mycket även fast jag kanske inte inser det själv. Därför känns det lite konstigt att jag ska få träffa dem om bara EN TIMMA! Självklart är jag superglad, men att vara ifrån någon så länge har gjort att jag vant mig vid det. Jag tror jag är lite rädd för vad som ska hända när de lämnar igen. Men det får jag ta just då, nu har jag bara det roliga framför mig.

Önskar dock min lilla vovvsing hade fått följa med:( saknar att krama den lilla lurvisen!!

Likes

Comments

Vardagen

Ja sista bilden får väll förklarar det mesta just nu känner jag. Har fruktat morgondagen länge, hela veckan. -15 står på schemat. Ja mina största bekymmer just nu handlar faktiskt om värdet. Jobbigt läge? Ja faktiskt. Sitter uppe på mitt rum med tända ljus och flera lager i hopp om att få lite värme. Det är imma på mitt fönster, inomhus!!! Är inte det sjukt vet jag inte vad! Just nu känns det väldigt bra att jag bad mamma packa med termobyxor till mig, det lär behövas i framtiden big time!

Likes

Comments