Vardagen

Saknar baltiderna<3 Hur härlig är inte sista bilden!

Vad gör dig glad? Vad är bättre än positiva människor? Älskar det, och sånna som vill hitta på saker. Det är verkligen någonting jag värdesätter otroligt högt. Speciellt när man befinner sig i ett nytt land på egna ben. Då är det så kul att umgås med människor som tänker likadant som en själv.

Vad gör dig ledsen och arg? Det var längesen jag kände mig ledsen och arg, i vilket fall arg. Kan bli lite irriterad när barnen inte lyssnar på mig men det var så längesedan jag var riktigt arg. Det blev jag ganska ofta hemma men känner att jag har släppt allt från Sverige, jag lever i min bubbla och tänker fortsätta med det tills jag kommer hem igen.

Känslig eller känslosam? Hmmm, jag kan vara ganska känslig men det är ingenting jag brukar uttrycka. Brukar istället jobba med alla känslor själv tills de försvinner och jag helt enkelt inte orkar bry mig mer.

Hur hanterar du sorg? Jag har aldrig riktigt behövt hantera sorg, på det sättet. Men självklart kan jag vara ledsen. Det som brukar funka för mig är att ta en paus från det jag gör och tillexempel ta en promenad med musik i öronen. Då kan jag verkligen tänka på annat och tillslut är det vipps borta.

Vad i livet har gett dig mest glädje? Allt jag har fått chansen att uppleva, tillexempelvis alla underbara resor jag har fått varit med om. Jag älskar att resa och se nya platser, det gör mig riktigt glad.

Vilka känslor tänker du på när jag säger musik? Jag blir så glad när jag lyssnar på musik, kan tillochmed känna mig fri och allt livet helt enkelt bara äger så himla mycket.

Hur ofta gråter du? Jag gråter ofta när jag är för arg, får lixom panik ibland pga att jag är så arg. Dock har jag som sagt inte varit det på länge. Det är mestadels jag och min lillasyrra som har irriterat sig på varandra. Ibland kan jag ärligt talat sakna att jaga skiter ur henne runt vardagsrumsbordet. Men i stunden så är det inte alltid lika kul.

Visar du mer än vad du känner, eller känner du mer än vad du visar? Jag känner mer än vad jag visar big time. Är inte den som brukar uttrycka mig, men jag gillar att tänka på saker utan att dela med mig utav det.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vardagen

Söndag och det innebar inte en lång sovmorgon för mig inte. Var uppe med tuppen och fick lite halvt småspringa till the T för att ta mig till en busstation nära mig. Skulle nämligen åka till Ogunquit, Main med min LCC grupp. Var lite skeptisk till resan i början samt när vi var framme. Även trots det var blå himmel större delen av dagen så blåste det så mycket och var väldigt kallt. Men jag tog mig igenom dagen och hade så roligt! Fick dessutom prata Engelska hela dagen lång vilket var bra för mig som annars bara hänger med svenskar! Fick träffa så snälla människor från så många länder!

Fick även testa på Lobster Roll för första gången, som även ska vara otroligt god där uppe i Main. Kan inte påstå att det var något väldigt speciellt, smakade som rostad fralla ungefär med vanlig kall hummer med majonäs. Min v-familj har pratat väldigt gott om en resturang där uppe som serverar hummer så det blir kanske en till resa upp dit i vår när det blir varmare igen.

Turisten som man är så är ju mobilkameran alltid uppe i högsta hugg!

Vi fick även åka gul skolbuss upp dit, så nu kan jag bocka av det på min bucket list. Inte för att det fanns med från början då jag inte ens tänkt den tanken. Men en liten rolig grej bara.

Likes

Comments

Halloween is coming up!! Som jag skrev i ett tidigare inlägg så går amerikanare in 100% i allt dem gör, och det gäller ju självklart dekorationen på halloween. Har smugit runt i grannars trädgårdar och fotat lite. Allt för bloggen, vad annars? Tycker det är så kul att se, jag älskar att de verkligen går in för det så mycket. Det gör ju knappast någon i Sverige. Dock börjades det med pumpor och andra pyntningar redan i september, så det har ju suttit uppe här ett tag. Men som sagt, ska man göra något kan man väll lika bra göra det superbra, right? Vissa saker har kanske varit lite för brutala, känns som jag sett allt möjligt. En sak skrämde mig så mycket, det skulle föreställa att någon hade hängt sig och när jag åkte förbi med bilen kan jag ju säga att jag blev något chockad där alltså. 

Likes

Comments

Vardagen

Ikväll var jag på min första hockeymatch, en collage match mellan Boston och Colorado. Såklart vann Boston. 4-1. Älskar stämningen som var, hejarklacken och att collages egna "orkester" spelade. Och såklart har jag fått lära mig lite mer om hockey, tur att min sportgalna värdfamilj var där och kunde förklara lite för mig. 

När vi skulle gå ut från arenan började det regna, sedan bokstavligen SPÖregna. Aldrig någonsin har jag sett något liknade, och ändå regnar det mycket i Borås. Det var något sjukt och när jag körde bilen hem är jag så glad att jag fick köra bakom min värdmamma, annars hade det aldrig gått. Såg knappt ut genom fönstret, och körde genom megastora pölar. Kom knappt fram pågrund av allt vatten, det tog lixom motstånd under bilen och satt och skrek ooooohhh myy gooood. Det var bara helt sjukt! Sedan började hela min mobil vibrera från ingenstans och då dök detta meddelandet upp på min skärm. Vattnet utanför huset är så högt nu, hade jag ställt mig ute hade det nog gått till knäna om inte längre! Och nu i skrivande stund börjar min mobil vibrera ännu en gång, ja ni förstår nog! Här regnar det inte lite...

Likes

Comments

Igår var det ingen vanlig dag, för det var Lisas födelsedag! Och det firades givetsvis på Cheesecake factory med mat och cheesecake! Innan jag slutade kom Erica hem till mig och lekte lite med barnen och sedan åkte vi vidare för att hämta upp resten av newton gänget och vidare till natnick! Älskar verkligen restorangen, och fick lite flashbacks sen jag var där senast med familjen i san diego, tänkte då att jag skulle köra på samma cheesecake vi åt då. Men ikke, borde nog börja köra på säkra kort istället. De andra tog oreo, och shit den var heaven!

Likes

Comments

Vardagen

Började veckan med förkylning och feber, vilket resulterade i att allting kändes extra tungt och jobbigt. Har hamnat i min första svacka som alla troligtvis gör någon gång. Var nog bara inte beredd på det, för såklart kan allting inte alltid vara som en dans på rosor. Varje helg har jag haft någonting inplanerat från morgon till kväll, eftersom man som au pair på något sätt lever för sina helger. Men helgen som var så slappade jag kanske lite för mycket, mer än vanligt. Det resulterade i att jag fick väldigt mycket ensamtid, chans till att tänka och känna efter. Under mina två månader här har jag stängt av på något sätt, och bara fokuserat på att leva livet och göra det bästa av det. Har jag inte haft mycket inplanerat varje dag har jag fått lite smått panik, och gjort saker från morgon till kväll ändå. Jag menar, det är inte konstigt att jag har hämnat där jag är nu. Som jag skrev för ett par inlägg sedan måste jag även lära mig att uppskatta små saker, vilket betyder att de stora grejerna inte alltid måste vara de bästa. Innan jag åkte iväg som au pair läste jag många, ja lite för många bloggar. Om deras äventyr, vardagar och helger. Flertal nämnde att vi där hemma borde ta vara på det vi har. För det är inte förens vi inte har det vi brukar som vi saknar det. När jag läste det, tänkte jag ääsh det gör jag. Men det är inte fören jag själv sitter i samma situation som jag verkligen förstår. Idag är en sådan dag, en dag jag saknar tryggheten.. För alla dagar är inte bra dagar.

Likes

Comments

Vardagen

​Notera fullmånen bakom det höga huset, så coolt!

Igår mötte jag Elin och Elin på tåget för att åka in till Boston där vi skulle möta Klara för middag på en resturang som heter Eastern Standard. Alltså wow. Efterrätten var det sjukaste, kan inte ens förklara hur god den var. Om jag inte har helt fel så var det en äppelkaka med karamellsås och pecannöt. Och jag som inte ens brukar gilla karamell! Då förstår ni nog!! Alltså dit måste alla gå som får chansen, nu vet jag exakt vart jag ska boka bord när familjen kommer på besök i december! Lätt nya stammis stället!

Likes

Comments

Vardagen

​Igår kväll hämtade Elin upp mig och så åkte vi iväg till en väldigt typisk grill/sportbar. Det var hockeymatch så det var fullt där inne, hög musik och allmänt glada amerikanare. Vi delade på en natchotallrik till förrätt och sedan åt jag bbq ribs! Jättegott och kul att få komma iväg och göra något roligt sådär i veckan. Förstår dock inte varför amerikanare verkar vilja ha selleri och doppa till precis allt. Men allt som allt en behövlig kväll, och nu ser jag fram emot helgen!!

Likes

Comments

Vardagen

Ledig dag för barnen betyder extra jobb för mig. Men vad gör det när man åker iväg på roliga saker? Igår tog vi the "T" till Boston. Vi åkte till museum of science, och alla var superglada hela dagen lång. Det var allt från roller coasters till live shows så man kan ju förstå varför.  Helt enkelt hur en vanlig dag som au pair kan se ut! 

Likes

Comments