Andra dagen vi är här , i kväll blir det till ölfestivalen! Längtar hem lite faktiskt!

Träffat nya människor, fått nya vänner:)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 39 readers

Likes

Comments

Det finns så mycket psykisk ohälsa här i världen, Jag själv trodde inte att det var så vanligt som det är sen jag själv hamnade där. Man kan säga vad man vill men jag är glad för att dem finns, för att dem kan hjälpa en att se saker och ting på annat sätt. Hur man ska kunna hantera vissa situationer bättre än andra.

Jag har varit hos min "pratgubbe" som jag kallar det för idag, Jag går alltid därifrån med mer kunskap om varför jag tänker så som jag gör, varför jag kanske gör som jag gör? Jag vet också att jag är långt ifrån klar där, har en bra bit kvar att fixa. Men jag vet också att jag kommer att fixa detta.

Man är inte sjuk för att man tar hjälp, sen är det olika för alla vad man behöver hjälp med och tur är väl det att vi alla inte är likadana, jag vet bara att jag vill inte bli dömd för att jag vågar ta hjälp. Det satt långt inne men idag så vet jag att detta var ett av mina bästa beslut att ta hjälp av dem som kan, det inspirerar mig mer för att kunna hjälpa andra. Vi alla har olika uppväxter, gått igenom olika saker här i livet. Jag har blivit mycket starkare i mig själv genom åren som jag också blivit äldre.

En stor faktor till att jag mår så mycket bättre i dag är också att sen jag sa upp mig från jobbet och slutade där så har jag inte haft någon ångest, jag har inte haft någon panik ångest ( vilket jag fick 2-3 gånger i veckan när jag jobbade ) att få slippa denna oro när man skulle jobba kvällar /helger var ska jag lämna barnen, vem ska hjälpa mig med dem? Stor del är också att jag slipper känna att jag inte får se min son varannan månad. Känslan som infinner sig när man inte kan träffa sina barn mer än varannan månad tär mycket, mycket på en. I dag så kan jag ha honom varannan helg , så som jag ska ha honom. Det är en trygghet för honom med. Veta att han ska till mamma på dem helgerna.

Ja det är så att min son bor hos sin pappa, det var ett fruktansvärt beslut att låta honom flytta med sin pappa till en annan kommun, grät mycket och det kändes som jag hade övergivit honom. Men fick min bekräftelse av honom för ett par månader sedan, då kom han fram till mig och sa : Mamma, jag är faktiskt stolt över mig själv.

Då kände jag bara glädje att se min son lycklig,,att han har fått tillbaka sin självkänsla efter att bara blivit nertryckt här (inom skolan). Den glädjen både för honom och för mig är obeskrivlig. Jag kanske inte alltid kommer överrens med hans pappa. Men jag vet att min son har de så mycket bättre hos honom och att hans pappa är en super pappa för honom. Det är glädje för mig, det är lycka att få se att han mår bra.


Nu är det bara jag som ska ta tag i mitt, jag mår mycket bättre än vad jag har gjort på många år, jag vet att jag har fel och brister också, ingen är perfekt. Men jag jobbar på det, det finns så mycket besvikelser, ledsamhet, aggrisation inom mig som jag behöver jobba med och det gör jag verkligen.

är inskriven på amf , min handläggare är suverän, lyssnar på mig och verkligen förstår. Trodde jag aldrig man har ju hört en massa skräck exemplar. Men vi har lagt upp en strategi som passar mig, där jag är just nu.

Så nu jobbar jag med att må bättre, att hitta tillbaka till den jag en gång var.


Att få känslor för en person som man tycker om väldigt mycket men inte kan säga/berätta det rakt ut är ganska jobbigt. Skulle vilja skrika ut till hela världen hur mycket denna människa betyder för mig. Han får mig att skratta, vara glad, han är omtänksam, Lagar kaffe på morgonen till mig. Har liksom blivit vår grej, vi dricker morgon kaffet tillsammans, sen kör han till jobbet, jag lägger mig igen. Bara en sådan enkel sak som fixa kaffe gör mig till världens lyckligaste.

Likes

Comments

Uppe med tuppen i dag, min fina har precis åkt till jobbet så jag sitter och morgon myser nu med kaffe, kaffe är liksom livets dryck !

En del som händer i dag, massa att fixa !
Hitta skor på en av loppis sidorna till min minsta tös, så dem ska hämtas! Sen så ska jag till Simrishamn till min "pratgubbe" som jag kallar det! :)

För en gångs skull så känner jag att livet är påväg till det bättre, med mående och allt!
Att jag sen skulle träffa min fina är ett stort plus, känner mig lycklig i hand närhet!

I morgon åker jag till Bremen, en resa som blev bokad i våras med mina gamla arbetskamrater! Så det är En del att fixa inför det också!

Fick ett sms i går av min sons pappa, han skickade en bild på ett prov som min son hade gjort i engelska. Stolt mamma är jag, måste få skryta lite. Han fick 29/30 på provet! Min lilla pojke är inte så liten längre men han kommer alltid att vara mammas lilla prins!

Saknar barnen massor! Men måndag är dem mina igen:)

Dags att göra sig i ordning och börja dagen :)

  • 74 readers

Likes

Comments

Idag så lämnade jag tjejerna på fsk, är ju pappa vecka nu. Alltid lika tomt när man lämnar dem, men dem behöver hos båda.

Har en del denna veckan som ska göras, blir trött bara jag tänker på det. Som dem flesta vet så har det varit en tufft tid länge nu, både med mitt mående och mycket runtomkring. Jag har som jag tidigare skrivit i min blogg att jag har sagt upp mig från mitt arbete, ett arbete som jag egentligen trivdes jätte mycket med men det var inte värt att må som jag gjorde. Men det är svårt liksom att tänka att jag har inget jobb längre för jag var där ändå i 10 år, det är ganska så lång tid.

Men under de sista åren sedan 2010 så har jag gått in i väggen som man kallar det 4 gånger. Det sätter också sina spår, allt man har gått igenom med barnen osv, man är inte mer än människa. Man orkar inte hur mycket som helst.

Men åter till det som gäller nu, just nu jobbar jag på att jag ska komma tillbaka till mig själv, att må bra igen. En stor del av min ångest och oro har släppt nu när jag inte behöver undra hur jag ska göra med barnen när jag jobbar kvällar och helger. Att bara släppa det och veta att jag kan ha barnen varje kväll och dem helgerna som är mina, mycket har även hjälpt att jag går till min "pratgubbe" som jag kallar det :)

Ingen som dömer och ser ner på en, utan hjälper en istället.

Var även på mitt första möte idag på arbetsförmedlingen, har aldrig varit där förut så visst finns tankarna där att det är inget för mig, men så otroligt fin och förstående människa som hjälpte mig där, som lyssnade och förstod mig, så där har vi gjort upp en plan på hur vi ska gå tillväga , att vi gör det i min takt för att jag ska kunna komma tillbaka till arbetslivet igen, att jag ska hitta mig själv igen. Jag har kommit så himla långt på det sista året med mig själv och mitt mående, går inte att jämnföra med hur det var tidigare. Jag mår bra och jag är lycklig.

Nu till något ännu roligare :)

Jag fick prata med min underbara vän i dag, saknar henne otroligt mycket, men hon är ju på sin efterlängtade semester och det är inte för alltid.

Men denna människa betyder så otroligt mycket för mig att jag fick ha en så otroligt fin vän i mitt liv, gör mig så lycklig. Fick ju prata med henne äver messenger då hon befinner sig i thailand nu en månad framöver. Vad skulle man gjort utan dagens teknik ?

Tack underbara Cornelia för du är du och för att du är min vän. Hade inte kunnat tänka mig ett liv utan dig i det nu sen jag träffade dig<3

Ni vet där man bestämmer sig för att man inte ska träffa någon att man ska vara ensam, det är då dem dyker upp när man väl har bestämt sig. Att få ha träffat underbaraste person som jag föll hårt för trodde jag aldrig. Men är så glad för att träffa honom och han får mig att må bra, lycklig, glad. Trygg i hans närhet.

Han är helt enkelt min och jag hans.


Nästa viktiga datum är på Torsdag,, ska bara inte glömma bort det igen. Minnet är ju inte så där jätte bra, men tur man har folk runtomkring mig som påminner mig. Det kanske är en nackdel med mina mediciner, det är en bieffekt av dem som gör att jag glömmer så mycket. Har alltid varit glömsk men detta är ännu värre så ha tålamod om jag sagt jag ska ringa eller om jag sagt något annat, det tar 5 min sen glömmer jag det. Men förhopningsvis kan jag få någon annan medicin där bieffekten inte påverkar inte minnet, behöver ju inte vara mer glömsk än vad jag redan är.


Vila en stund nu, sen passa cassis barn då hon ska på föräldramöte efter de så ska jag köra till min fina , och bara mysa ner mig tillsammans med honom <3

Likes

Comments

​Denna person gör mig så lycklig. Att få vara i dennes närhet mår jag bra. 

Likes

Comments

Att ha barn med dessa diagnoser är inte mer annorlunda än att ha barn som inte har dessa diagnoser. Kanske på sätt och viss, men sen samtidigt vem är vi som har rätt till att döma andras barn/vuxna ?

Jag har lärt mig igenom dessa tio åren som jag har levt med min son, som har dessa diagnoser. Att struktur och förberedelser underlättar så mycket. Att man inte visste det från början?så mycket enklare det hade varit om man hade förstått det bättre.

Saken är den att jag satt på föräldramöte i dag på min minsta dotters fsk, och stannade då kvar lite efteråt för jag känner att hon börjar bli mer och mer utåt agerande, även fsk har märkt denna förändringen. Min dotter som är 3 år gammal är väldigt framåt i sin utveckling, precis som storebror var i den åldern, utbrotten han hade i den åldern, hon har likadana. Jag vet att man inte ska jämföra barnen, men sen samtidigt så känner jag att det finns så mycket likheter mellan dem två. Det är som att se min son när jag ser på henne, vissa saker som hon gör tänker jag, men det gjorde ju min son med? så efter att pratat med fsk personalen i dag så har dem också lite mer koll på henne och se förändringar osv.

Har en dotter till som är 5 år gammal, helt olik sina syskon. Det är svårt att hitta rätt balans i mellanåt.

Skulle det vissa sig att hon får diagnoser med så är hon den hon är ändå, hon är sin egen person precis som min son.

Skulle inte ändra på något för en sekund i mitt liv, men jag önskar så innerligt att människor hade mer kunskap om dessa barn. Att dem skulle förstå dem, hur dem känner, hur det är att vara i deras kropp.

Jag önskar också innerligt att min dotter inte ska behöva gå igenom det som min son gjorde när skolan väl började. Blev katastrof rent ut sagt.

Jag vet att det har varit mycket prat om att jag inte har min son mer än varannan helg, men vet ni vad? jag är en osjälvisk mamma, jag har valt att låta honom flytta med sin pappa till en annan kommun. För jag vet också att han hade inte fått den hjälp här hos mig med skola osv om han hade stannat kvar hos mig. Ja jag grät i flera dagar ibland gick det flera veckor som jag kunde gråta här hemma för att jag saknar min son, men nu så här efteråt så kan jag bara säga som så här, jag är så himla glad för att jag tog det beslutet att låta honom flytta, att min son fick lov att känna glädje över att få gå till skolan och träffa sin kompisar. Att få se lyckan i hans ögon att han faktiskt kan. Från att ha blivit så nertryckt till att se hur bra självförtroende han har.skolgången fungerar väldigt bra för honom med. Det tog lååååång tid innan det kom tillbaka innan han kunde själv säga att han är stolt över sig själv. När man får höra dem orden från sin son, så bubblar mammahjärtat av lycka.

Älskar mina otroligt fina barn, alla tre!

Likes

Comments

Morgonen började med mys med minsta dottern, då hon tyckte vi skulle upp tidigt i dag!

Lite senare kom det ett samtal, samtal om ett jobb jag har sökt :) blev glad, intervju på onsdag! Håller lite för mig själv än vad det är! Men hoppas innerligt att det går vägen :)

I dag har jag och barnen haft en hemma dag! Tråkigt väder, så vi har byggt pärlplattor i morse
☺️ även ritat och klippt har vi också gjort :)

Detta tog halva förmiddagen :) men mysigt att bara kunna pyssla tillsammans!

Eftersom jag inte har lera Hemma så var det bara att ställa sig att göra lera till barnen :) sagt och gjort så blev det handavtryck, lerkakor! Så tänkte vi kunde måla dem i veckan :)

Barnen har pysslat med detta hela middagen, halva eftermiddagen :)
Så nu är det dags för projekt städning igen , innan det är dags att påbörja middagen :)

Att få känna det jag känner för denna person är obeskrivlig!
Tycker så mycket om denna människa! Den personen vet själv vem det är så no name :)

Men en sak vet jag, mår så bra i dennes närhet, känner glädje, har roligt tillsammans! ❤️

Ooopps töserna påminde mig just nu om att vi skulle måla naglarna så det är ju så klart ett måste 😍

  • 102 readers

Likes

Comments

Lycka är att vara mamma till mina fina barn, lycka för mig är att få vara med i deras liv!
Att se dem utvecklas, att se dem bli äldre och allt den går igenom!
Att jag som mamma finns där för dem oavsett vad!

Kärleken till er tre är störst på denna jorden
❤️
Det finns inget finare att få vara er mamma!

  • 101 readers

Likes

Comments

Veckan har gått fort !

Varit en bra vecka, mycket har hänt på denna veckan !

Snart åker min bästa vän till Thailand i en månad
🤔 skönt för henne men jag då 😩😉
Haha, unnar henne detta, hon behöver semester :)

Mina flickor kom hem i dag, så otroligt skönt!
Så nu ska vi mysa ner oss innan det är sovdags!

Får väl se vad nästa veckas äventyr väntar med mina tjejer
😍 längtar till fredag för då kommer sonen ! :)

  • 111 readers

Likes

Comments

Dagen började tidigt, inte för det gör så mycket, fick ju vakna upp med min fina i dag ju! 😍

Kom hem , åt mys frukost med min extra familj !

Efter mys frukosten så var det dags att fixa sig i ordning! Hade ju planerat vår tur i dag! En tur med min vän där vi inte hade planerat vart vi skulle eller vart vi skulle hamna :)

Men iaf, jag satte mig på bussen och hoppade av i st Herrestad hos vännen! Sen fick vi fixa lite ärende innan vi kom i väg på vår resa!

Kl 13.00 gick tåget

När det var dags att ge sig av !

Hoppade av på triangeln , var tvungen att göra ett besök på india såklart! Mindre ring till näsan :) älskar den redan 😍

Sen blev det ett besök på ngn restaurang där det blev såklart buffé!
Ät till du storknar typ😂😂

Var ju bara tvungna att gå en runda på gågatan också 😊

😂😂😂

Gick förbi Gina och var ju tvungna att gå in där , såklart hittade vi det nya modet på underkläder 🙈
Inte riktigt i min smak, men tur vi alla är olika ☺️

Satte oss utanför triangeln och njöt av solen :) sen vidare!

Där hittade vi såklart monki, 50% på allt :)

Så fick ju bli en tur in där också!

Hahah var ju tvungen att pröva hattarna som var där :)

Å här är min fina vän lite lycklig för sina glittrande strumpor🙈🙈😂😂

I väntan på tåget så blev det ett besök på olearys med :) så roligt och så mycket skratt tillsammans :)

Å så klart bjuder vi på dessa vackra bilderna :) 😂😂
Nu är vi hemma , och nu blir det mat och lite god dricka och vara mysa, snacka lite skit ! 😍

Får vi se hur kvällen slutar 😍

  • 147 readers

Likes

Comments