Contains affiliate links

Dagens middag blev en korv & broccolipytt med creme fraiche!
Väldigt gott och lätt att röra ihop! :)

Recept på LCHF korv & broccolipytt med creme fraiche:
½ falukorv (mnst 75% kötthalt)
½ gul lök
1 dl creme fraiche
300-400 gram broccoli
salt, peppar, vitlökspulver, cyennepeppar

Börja med att koka broccolin mjuk.
Stek sedan upp hackad korv och lök i en klick smör,
krydda med kryddor i önskad mängd.
Tillsätt creme fraiche och rör runt.
Ta därefter i broccoli och blanda samman till en pytt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links

Dagens smaskiga bullbak blev inget
annat än hur lyckat som helst!
Så, här kommer receptet, varsego! :)

Recept på LCHF bullar:
2,5-3 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
4 msk fiberhusk
0,5 dl krossade linfrön
2 dl creme fraiche
4 msk smält smör
0,5 krm salt
2 st ägg

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sedan resten och blanda till en smet.
Låt stå en stund och svälla. Rulla sedan till bullar som du lägger på bakplåtspapper.
Grädda på 200 grader i ca 15 minuter.

Blir 8 st!

ca 1,6 g kolhydrater per bulle!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Idag blev det tacos till middag, tacos tröttnar jag aldrig på, det är ju SÅ jäkla gott!
Jag gör mitt eget tortilliabröd och kryddar färsen med sockerfri tacokrydda, här kommer recepten!

Recept på sockerfri tacokrydda till 1 kg kött:
2½ tsk salt
4 tsk chilipeppar
4 tsk paprikapulver
2 tsk vitlökspulver
2 tsk lökpulver
5-6 tsk spiskummin
4 krm cyennepeppar

Blanda ihop allting i en skål och häll ner kryddblandlingen i köttfärsen.
Tillsätt 2-3 dl vatten, smaka av och krydda mer om så önskas!

Recept på LCHF tortillia bröd (2 st):

2 ägg
2 msk vatten
1,5 dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 msk torkad oregano eller basilika
1/5 tsk salt

Vispa ägg i några minuter, tillsätt vatten och blanda.
Blanda i de torra ingredienserna
Låt svälla i 5 min.
Lägg degklumpen på bakplåtspapper och kavla ut den med ett bakplåtspapper över degen så mycket som det går.

Grädda på 200 grader i ca 7 minuter.
Dela brödet på mitten så får du 2 stycken lagom stora torlillia wraps.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Dagens middag blev en korvgryta med vildsvinskorv!
Ett sånt där tillfälle när enkelt blir otroligt gott, här kommer receptet!

Recept på LCHF korvgryta:
ca 500 g vildsvinskorv eller annan valfri korv (minst 75% kötthalt)
½ gul lök
3-4 dl grädde
2-3 dl creme fraiche
1 buljongtärning
1 tsk soja
salt, peppar, cyennepeppar

Börja med att dela korven i lagom bitar, hacka löken.
Stek upp löken och korven i en klick smör.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka upp.
Smaka av med salt, peppar och cyennepeppar.
Låt stå och småputtra i 15-20 minuter.

Likes

Comments

Contains affiliate links

I helgen så hade vi fullt upp, vi har haft två kalas för min älskade fina kille som fyllde 6 år i lördgas.
Ja, helt plötsligt så har jag en 6 åring och det känns så himla märkligt, hur gick det till och var blev
tiden av? Det går ju så fort, det här med tiden, när man får barn.
Jag minns chocken när vi fick reda på att jag var gravid, det var ingenting vi förväntade oss just då.
Som en blixt från klar himmel kom det en liten Kevin och förgyllde våra liv, den bästa
överraskningen man någonsin kunde önska sig.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Idag lagade jag panerad rödspätta, väldigt gott och superenkelt att göra.
Istället för att panera med skorpmjöl så använder jag mandelmjöl och
det blir hur bra som helst.

Ta önskat antal upptinade fiskfileer, doppa ner dem
i en skål med ett uppvispat ägg.
Häll ut mandemjöl på ett fat och vänd ner fileerna.
Se till så att båda sidorna är lagom täckta med mandelmjöl.
Stek upp den panerade fisken på medel värme i en klick smör.
Krydda med salt och peppar.

Jag gjorde världens enklaste sås till i form av smält smör :) GOTT!

Likes

Comments

Contains affiliate links

När man bakar lussebullar sådär ett par månader innan jul.
Jag kunde fasen inte låta bli och det är ju så himla gott!
Vill du också tjuvstarta julbaket så kommer mitt recept här :)

LCHF lussebullar/lussekatter:
5 ägg
1 alt. 2 dl sukrin beroende på hur sött du vill ha
50 gram smält smör
1 dl grädde
1 dl kokosnötsmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 påsar saffran

Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt.
Ta i smällt smör, grädde och saffran.
Blanda de övriga torra ingredienserna och rör ner i smeten.

Låt det sedan svälla i 10 minuter.
Degen räcker till 10 lussebullar, pensla bullarna med ett uppvispat ägg.
Toppa med russin om du känner för det :)

Grädda på 175 grader i ca 13 min.

Ca 0,7 g kolhydrater per bulle!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Idag har jag haft riktig höstfeeling, det har varit lite extra ruggigt och regnigt idag,
så då bestämde jag mig för att göra en gulaschsoppa. Soppa är så jäkla gott när
man går runt och känner sig småfrusen. Min gulaschsoppa gör jag med kålrot
istället för potatis och det blir så himla gott!

Recept på LCHF gulaschsoppa:
200 g grytbitar av nöt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk paprikapulver
1 krm krossad kummin
1 msk tomatpure
2 dl passerade tomater
3 dl vatten
1 buljongtärning
150-200g tärnad kålrot
salt, svartpeppar, cayennepeppar

Skär köttet i mindre bitar. Stek köttet i en kastrull tills det fått lite färg. Tillsätt hackad lök, pressad vitlök, kryddor och tomatpuré och låt det fräsa ihop ett par minuter. Häll i passerade tomater, vatten och buljongtärning och låt koka minst 15 minuter, gärna längre. Lägg ner kålrot och koka ca 15 minuter till. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.

Jag serverade soppan ihop med en klick creme fraiche.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Dessa ljuvliga gamla trälådor, så fina och framförallt praktiska!
Vi har en hel del olika varianter som fanns i huset när vi flyttade in, jag har kanske konstaterat att
jag är lite besatt när jag inser att vi har lyckats trycka in minst en i nästan varje rum, så fort jag ser ett
tomt hörn så blir det ofta en trälåda som sätts dit.
Barnen har leksaker och böcker i sina och just denna från mjölkcentralen
får för tillfället agera tidningsförvaring.
Sen för att sätta pricken över i:et, så kan man ju ha ner världens sötaste lilla tjej i den ;)

Likes

Comments

Contains affiliate links

Min LCHF musli med smak av vanilj och kanel! Denna musli äter jag
till frukost nästan varje dag ihop med lite turkisk yoghurt, så himla god och
framförallt mättande. Det dröjer innan man börjar känna sig hungrig igen och
det tycker jag är så viktigt när man äter frukost!
Här kommer receptet! :)

Recept på LCHF Musli:

1 dl solrosfrön
2 dl kokoschips
1 dl pumpakärnor
1 dl hasselnötter
1 dl paranötter
1 dl pecannötter
1/2 dl kallpressad kokosolja
1 msk kanel
1 tsk äkta vaniljpulver.
3 msk sukrinmelis
1/2 dl vatten

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop nötter med frön, kärnor och kokoschips. Tillsätt kanel, sukrinmelis och vaniljpulver.
Värm kokosfettet i kastrull till flytande konsistens, sedan ner med vattnet.
Tillsätt vätskan till de torra ingredienserna och rör om. Bred ut blandningen på en bakplåt med bakplåtspapper
och rosta i ugnen i ca 15-20 minuter. Rör om var 5:e minut.
Låt muslin svalna ordentligt innan du häller upp den i burk!

Likes

Comments

Subscribe