Titta vem jag har här hos mig idag! Lilla Ellie, som egentligeninte är så liten längre. Gud vad hon har växt bara sedan sist jag passade henne! Det är roligt att se. Den här gången jobbar Carro och hennes mamma skulle iväg så jag sa att jag kunde ställa upp - jag har ju tidigare sagt att jag mer än gärna hjälper till med det! Så vi har varit ute och lekt, hon hittade en pinne som var helfestlig, myst i soffan, lagat pannkakor och allmänt chillat. Hon har bara kissat inne en gång och det var för att hon vaknade när Albin kom hem och blev glad när hon hälsade på honom i hallen... Annars har hon varit superduktig!

Jag fortsätter att kämpa med instuderingsfrågorna om cirkulationen och blodet. Det är tur att jag har så snälla och smarta klasskamrater som jag kan vända mig till när min hjärna känns som en klump mos, haha! Och jag bara måste visa vad jag hittade i stan igår:

Jag var på shoppingrunda med min vän Emma - @emmakanstrup här på Nouw om ni vill besöka hennes blogg - och vi gick bland annat in på MJ Housing (älskar den butiken, hon har så fina grejer!) där jag hittade den här muggen. Klockren, eller hur?! Jag hade bestämt mig för att hålla i mina pengar, men den var ju bara ett måste att köpa! Jag får ha den som motivation när jag tentapluggar. ;)

Likes

Comments

Dagstorpsskogen / Hofterup är helt fantastiskt mysigt och vackert. Jag må ha sagt att inget någonsin kommer klå Saxtorpsskogen, men detta är väldigt nära. Många bra ridvägar att välja mellan, olika typer av underlag och möjligheter att träna fritt ute i naturen. Jag ångrar inte en sekund att jag har flyttat till det här stallet och den här omgivningen.

Idag skrittade jag och Effect ut (barbacka, as usual) tillsammans med Carro och Max - kul med sällskap! Det är hon som har tagit de fina höstbilderna. Max är en riktigt cool häst, ung och ändå så sjukt lugn. Effect hoppade tre meter och vände runt för att kuta iväg när han hörde lite porlande vatten - jag satt bannemig kvar - medan Max stod stilla och bara blockerade vägen så Effect inte kom någonstans (tack Max!). Sen var han taggad till tusen ända tills vi kom hem, hehe.

Jag har försökt få lite ordning på hans foderstat. Kan jag inte rida ordentligt anser inte jag att han ska ha så värst energirikt foder, inte mer än vad som behövs, speciellt inte när han varit så rastlös på mornar att han sparkat i väggen för han inte vetat var han ska göra av sin energi (det är vår teori u alla fall). Därför har jag dragit ner på Krafft-pelletsen och lagt till mer lusernhack istället. Idag bad jag även om att få 2kg hö mer per dag till Effect så han är uppe i 16kg/dag samt ökade lusernen ännu lite till. Att ta hänsyn till alla aspekter och få en korrekt, genomtänkt foderstat tycker jag känns som att dansa på lina. Jag vill inte ösa in en massa Krafft bara för att, men samtidigt är Effect svårfödd. Så jag får se hur det går! Men gärna så mycket grovfoder som möjligt givetvis.

Btw, As Seen Through Horses' Ears är en Facebookgrupp där folk från hela världen kan gå med och lägga upp bilder "sett från mellan hästens öron" när de varit ute och ridit. Kika in den vetja, faktiskt rätt kul och där är många vackra bilder att titta på!

Likes

Comments

Igår åkte jag till stallet tillsammans med Sonia och Karin så vi hjälptes åt att fixa till Effect och pyssla med honom. Trots att han fortfarande skrapar med hovarna emellanåt inne i stallgången så märkte även de att han blivit mycket lugnare och bättre. När han gör det blir jag arg på honom och så fort han slutar klappar jag honom och fortsätter med vad jag gör. Han får dessutom mycket av sin mineralsten när han är duktig och jag försöker få honom så trygg det bara går. Vi är på rätt väg. 

Vi gick ut en runda i skogen, Sonia satt upp i början och skrittade lite, sedan bytte vi på vägen tillbaka. Vi gick lite i "backarna" så att Effect fick bra träning och han var så positiv och bjöd på framåt hela tiden! Han höll inte med om att vi skulle hålla oss till att bara skritta, kan jag säga. Efter ett tag blev han riktigt pigg. Om man bara tittar på honom och hur han är kan man inte tro att han skulle ha ont någonstans för han vill så himla mycket! Jag tror dessutom inte att han har smärta, mer än de ömmande blåmärkena som förhoppningsvis är på väg att försvinna nu. 

De kommande veckorna ska jag försöka att arbeta honom så mycket det bara går med stärkande övningar i skritt så att han kanske kan få lite muskler, haha. Han ser ju inte riktigt klok ut. ^^ Jag kommer få mer tid nu när vi har färre föreläsningar så jag ska utnyttja det!

Likes

Comments

Åh, vad skönt att första examinationen äntligen är överstökad och att jag faktiskt klarade det!! Jag fick momentet venprovtagning, vilket redan från början gjorde mig lite lugnare då jag nästan kände mig helt säker på det. Läraren sa att det såg ut som att jag inte gjort annat för jag hade en bra stickteknik - jätteroligt att höra! Det enda som hade kunnat kugga mig var ID-kontrollen. Jag kontrollerade "patientens" personnummer mot remissen, men läraren ändrade den punkten till godkänd igen när jag sa att jag skrivit remissen utifrån läkemedelslistan (jag skulle egentligen kontrollerat ID direkt mot läkemedelslistan...) Men min motivering vad tydligen tillräcklig som tur är!

Visst var det nervöst trots att jag kände mig rätt säker. Jag skakade riktigt mycket, men träffade kärlet i alla fall och fick fyllt mina provrör med "blod", haha. Så nu kan jag visa upp checklistan på min VFU nästa termin och intyga att jag är godkänd och får ta venprover! 😃

Likes

Comments

För idag fyller min underbara kusin år och jag vill bara berätta hur mycket hon betyder för mig. Hon är min syster, min bästa vän, min högra hand, min partner in crime och jag vet verkligen inte vad jag hade gjort utan henne. Det finns ingen som henne, that I tell you! Stunder då vi kommer att tänka på samma Johan Glans-skämt och det räcker att vi tittar på varandra så börjar vi skratta så det krampar i magen. Det behövs inga ord.
Hon får mig alltid glad och på bra humör, ställer upp för mig i vått och torrt.

Bexx, jag älskar dig till månen och tillbaka och jag kommer alltid finnas för dig! Stort grattis på din dag och tack för en riktigt trevlig kväll i Lund! ♡

Likes

Comments

Kaffe... Kaffe... Ge mig mer kaffe...
Ungefär så känns det just nu, jag är så fruktansvärt trött! Jag kunde inte somna igår kväll när jag gått och lagt mig så istället för att snurra runt som en tumlare i sängen gick jag ut i vardagsrummet, satte mig i soffan och läste bloggar. Jag vet, att hålla på med mobilen precis innan man ska sova rekommenderas inte, men det var det första jag kom på att göra för att försöka bli tröttare. Jag gick inte och la mig igen förrän klockan var närmre halv ett och imorse ringde alarmet 06:00. Jag undrar hur den här skoldagen kommer att gå.

8.15 börjar vi med en föreläsning om läkemedelsberäkning. Därefter är det tentaåterlämning  (första tentan) och jag förmodar att de går igenom svaren på alla frågorna också. På eftermiddagen är det föreläsning om cirkulations-organens fysiologi och anatomi med blodet. Efter vi slutat ska jag hämta två skolböcker som jag ska köpa begagnat och sen sitta kvar på skolan ett tag, öva på vitala tecken och lite annat. Det är dessutom min underbara kusins födelsedag idag! Stort grattis till dig, finaste Rebecka! ❤

Ha en riktigt grym torsdag hörrni, kram!

Likes

Comments

Varm oboy med grädde och typ världens godaste kanelbulle, visst gör det livet lättare i hårda studietider? Skämt åsido, lite halvt i alla fall. 

​Jag tror inte jag är ensam om att känna att den svåraste platsen att plugga på egentligen är hemma hos sig själv. Där kan man ju hitta hundratals miljoner andra saker som man bara ​måste ​få undanstökat innan man sätter sig med skolböckerna. All disk som står i vasken eller på diskbänken, den obäddade sängen, sakerna som är utspridda på soffbordet eller det faktum att golvet verkligen behöver sig en omgång med dammsugaren. Kort sagt kliar det i fingrarna efter att hitta bortförklaringar till varför plugget skjuts åt sidan. 

Därför sitter jag nu på Maddes, ett mysigt fik nere i stan, med min vän Emma och har inget annat val än att fokusera på mina kära böcker om medicinska tekniker och fysiologiska funktioner i kroppen. Sure, det är lätt att plötsligt ha massor med saker att berätta för varandra, men den lilla självdisciplin man har långt inom sig får man faktiskt plocka fram och dra nytta av. ;) 

Sonia och Karin är snälla och hjälper mig med Effect idag så jag kan plugga och det är lika guld värt som alltid. <3

Hur fungerar det för er? Var hittar ni som mest motivation till studierna?

Likes

Comments

Igår kom äntligen mitt efterlängtade paket från Vårdväskan så att jag kunde hämta ut det! Wie! Som ni ser beställde jag en sjuksköterskeklocka, ett stetoskop och en blodtrycksmanschett - samtliga i lila. Pennfickan som jag fick när jag gick med i Vårdförbundet Student är också en liknande lila färg så jag tyckte att det passade bra att matcha. Albin fick agera försökskanin igår kväll och jag lovar att jag kommer utse mina nya offer vart jag än går... ;) Nej men seriöst, jag behöver träna. Någon som vill erbjuda mig sin arm, bara hojta till, haha. 

Vitala tecken är jag mest nervös inför att få på OSCE:n... 

Likes

Comments

Alltså neeej, hur kunde jag tillåta detta att hända? Det var så längesedan nu som jag försov mig! Så sjukt irriterande, haha. Jag la mig ändå i god tid igår och alarmet ringde inte förrän kl. 8? Ändå somnade jag om och vaknade efter jag skulle gått hemifrån... What the heeell...

Aja. Jag får helt enkelt sätta mig med skolböckerna nu och plugga på det föreläsningen handlar om (det komiska är att den inte ens börjat än, men det tar tid för mig att pendla och det är där skon klämmer). Jag ska åka till skolan senare trots allt då vi har extra övningstillfälle i KTC så att vi kan träna inför vår OSCE-examination på måndag. Det tillfället tänker jag inte missa!

Nästan varje morgon när jag vaknar är detta något av det första jag ser. Nyx kommer alltid och lägger sig bredvid mig och är sådär supermysig som bara hon kan vara. ♡♡ Jag håller om henne som ett barn kramar sin nalle och hon är helt okej med det. Bästa.

Likes

Comments

Nu har vi äntligen börjat med att sticka och hantera "läkemedel" i skolan! I eftermiddags hade min grupp lektion i KTC med genomgång och övning av venprovtagning samt injektioner. Vi sticker i "kuddar" som ska föreställa en arm eller ett ben och man får en vag känsla av hur det är att göra det på riktigt. Framför allt tekniken är det ju som ska övas in och allt med att materialet ska hållas sterilt. Minsta lilla vi råkar nudda till exempel kanylen så kommer vi att bli underkända på vår OSCE-examination. Det är mycket att hålla reda på, men hur kul som helst!

Printscreenat från filmen från Malmö Högskola som handlar om venprovtagning

​Examinationen har vi redan nästa måndag och vi vet inte vilket moment som vi blir tilldelade förrän vi är på plats i KTC. Jag tror att jag kommer vara riktigt nervös och jag är rädd att jag ska glömma bort något viktigt. Vi har ett extra tillfälle på onsdag till att öva och då ska jag köra mest på venprovtagning och injektioner för jag väntar på ett paket från Vårdväskan med min blodtrycksmanschett, mitt stetoskop och min sjuksköterskeklocka så att jag kan träna på vitala tecken hemma! 

Jag vet fortfarande inte vad jag vill, men jag börjar bli rätt bra på det här med att ta en dag i taget och känna efter hur allting är på utbildningen. Det roliga har liksom bara börjat och nästa termin ska vi gå ut på praktik där vi förmodligen får prova på att göra allt det som vi blir examinerade på innan jul. 

Likes

Comments