Header

Hej på er! Jag hoppas att ni mår bra idag. Ny vecka, nya tag som man brukar säga (känns dock som att jag tänker det konstant för tiden går så fort!?). Jag har haft en lugn förmiddag, ätit frukost, druckit kaffe och myser i soffan med Malfoy i knäet. Min lilla bebis, vad hon gör mig glad! <3 Jag ska snart bege mig till Synsam i stan för att justera glasögonen ytterligare, de trycker och gör ont, sen ska jag åka till skolan. I eftermiddag har vi föreläsning om sårvård och den vill jag väldigt gärna gå på!

Jag måste tipsa er om den här boken, Eating Animals skriven av Jonathan Safran Foer. Inte för att jag är vegetarian och försöker övertala någon att byta livsstil, utan för att den är sjukt intressant och analyserande. Jonathan berättar om sin egen väg till vegetarianism, baserar allt han skriver på fakta, tar reda på hur saker går till ur ett objektivt perspektiv, lyfter frågeställningar som får läsaren att tänka till. Han skriver dessutom på ett väldigt bra sätt, gripande och samtidigt med en touch av humor.

"A brilliant synthesis of argument, science and storytelling.... A gripping, horrible, wonderful book." - Mark Rowlands, Times Literary Supplement

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Listan är lånad av fina @ssandras och @ThejaCornelia !
[BTW hörrni, smakat den nya Fanta Blackcurrant? Kan säga att jag gillar själva burken betydligt mer än drycken i den... ^^ ]

Söndagslista
Äckligaste maten jag vet? Fisk, skaldjur, kötträtter som levergryta, blodkorv, blodpudding etc. Usch! Vego <3

Favoritväder? Sol, blå himmel, svag vind, strax över 20 grader. Perfekt!

Bästa musiken? Metal!

Sämsta musiken? Svårt... men brukar inte gilla de typiska "pophitsen" som spelas på radion 24/7.

Bästa tiden på dygnet? Kväll, för då har jag som mest energi, haha. Annars förmiddag. Inte för tidigt, men man har fortfarande hela dagen framför sig!

Sämsta tiden på dygnet? Tidig morgon.........!

Onödigaste grejen jag äger? Bra fråga, det vet jag faktiskt inte. Jag tycker jag har användning för det mesta under olika perioder, hahah!

Värsta personlighetsdragen? När man lever efter att "jag har rätt, du har fel", "jag kan allt och vet bäst" och "jag är störst bäst och vackrast, här kommer jag så flytta på dig". Det gör mig illamående av avsky.

Bästa personlighetsdragen? Empati, ärlighet, ödmjukhet! Och så givetvis humor på det. :D

Likes

Comments

Vä: Första dagen i stora hagen med de andra hästarna. Exakt ett år sedan idag! Hö: På gården innan en ridtur.

Nu är det ett år sedan jag och Effect flyttade till det här stallet och vi har aldrig mått så bra som vi gjort under den här tiden! Jag har helt underbara stallägare, alla som är inackorderade + deras medryttare är jättetrevliga, Effect och de andra i flocken har hittat varandra och han har inte haft ett enda problem med sina luftvägar! Inte en enda dag har jag kommit till gården och varit fylld av ångest. Inte en enda gång har jag fått utskällningar, blivit mobbad eller dåligt bemött. Jag mår bra. Effect mår bra. Och det gör mig otroligt lycklig.

En ska se fram emot att åka till stallet och tycka det är roligt att vara där tillsammans med vänner och våra fantastiska djur. Det är många timmar per vecka och de ska vara guld!

Likes

Comments

Att mötas av en riktigt kelsjuk Effect i hagen är bland det bästa som finns. Att få krama om hela hans huvud, pussa på hans mjuka mule och prata med honom. Älskar det, blir lycklig i hela själen! Dock är vi inte bra på selfies, hehe. ;) Btw, som ni ser - Jag har fått nya glasögon! Hämtade ut dem i torsdags. Välbehövligt både med nya glas och bågar och jag trivs väldigt bra i dem!

Anyway, när jag tagit in Effe från hagen och bundit upp honom utanför stallet såg jag att han skadat sig. Han hade ett sår allra längst upp på frambenet som var rätt djupt. Han går själv just nu och har inte blivit sparkad. Jag hittade ingen sten eller så han hade kunnat rulla sig på. Så en tanke är att han har råkat slå i sig själv på något vis. Sjukvårdslådan åkte i alla fall fram, jag fick hjälp att titta på såret och spola rent. Det är svullet och gör säkert ont, men min stallägare lovade att titta på det ikväll och imorgon bitti. Sen får jag se över det dagligen. Effe olycksfågel. ♡ Hatar att se honom ha ont och vara besvärad.

Likes

Comments

Pälsglans Mirra Shine

Jag har nyligen köpt den här pälsglansen från K9 och älskar den! För det första doftar den jättegott och för det andra gör den verkligen man och svans glansig och mer lättborstad. Jag är jättenöjd och kommer att fortsätta köpa den! 189 kr kostar den på Hööks, klicka på bilden för att komma till deras sida.

Hästschampo Aloe Vera

Eftersom jag fått ett bra intryck av K9:s pälsglans hade jag gärna velat testa deras schampo också. I produktbeskrivningen står det att schampot är milt och skonsamt med en lugnande effekt på hud och hårbotten och att det passar alla typer av päls och hästar. Det kostar 139 kr på Hööks, klicka på bilden för att komma till deras sida.

Balsam Aloe Vera Conditioner

En sista wantie i pälsvårdsdjungeln är givetvis en conditioner från K9! I beskrivningen står det att man och svans blir lätta att reda ut samt att den är smutsavvisande. Antistateffekt och fantastisk lyster. Hade gärna införskaffat mig en för att utvärdera. ;) Kostnad 149 kr på Hööks, klicka på bilden för att komma till deras sida.

Likes

Comments

Recept supergoda veganska pannkakor
Ingredienser:
• 7,5 dl soyamjölk (går bra att byta ut till annan önskad växtbaserad dryck, ex havre)
• 4 dl vetemjöl
• 3 msk sojamjöl
• 1 msk Maizena/Majsmjöl
• 3 msk rapsolja/mjölkfritt margarin
• Salt
• Vegetabiliskt matfett att steka i

Jag brukar börja med att mäta upp vetemjöl, sojamjöl, majsmjöl och salt i en bunke för att sen även tillsätta oljan/det mjölkfria margarinet. Därefter häller jag i ca hälften av mjölken och vispar tills klumparna försvinner. När smeten är jämn häller jag i resten av mjölken och vispar en stund till. I stekpannan använder jag olivolja eller mjölkfritt margarin.

Tro mig, de blir riktigt goda! Mums!

Likes

Comments

På Hippsons hemsida hittar ni deras olika kunskapsklipp och jag tänkte tipsa er om del 6 som handlar om lösgjordhet. Det är Daniel Svensson som berättar, han är huvudlärare i hoppning på Strömsholm, och medan han rider i filmen förklarar han på vilket sätt han värmer upp sin häst och varför samt tipsar om bra övningar att inleda ridpasset med. Väldigt nyttigt att titta på tycker jag! Precis som han säger är lösgjordhet i det dagliga arbetet A och O för att hästen ska hålla i längden.

För att komma direkt till klippet klicka här !

Likes

Comments

Unnar mig en mysfrukost denna tisdag, inget exklusivt, men jag har ansträngt mig mer än i vanliga fall, haha! En stor kopp kaffe (med Oatlys iKaffe som jag är galet beroende av...!) är mer än välbehövligt, har känt mig trött och matt de senaste dagarna utan nån särskild anledning. Visserligen är det en del av mig och min vardag att det går upp och ner, ena perioden sprudlar jag av energi och har så mycket motivation att jag drar igång med flera saker samtidigt och allting är frid och fröjd. I nästa vill jag inte gå upp från sängen på morgonen för jag ser ingen mening med det. Det är skitjobbigt. Men idag jobbar jag för en bra dag!

Medicinböckerna har åkt fram och min plan är att fortsätta plugga någon timme. I eftermiddag ska jag till Effect, pyssla om honom, pussa på hans mule och gå en promenad. ♡

Likes

Comments

Lilla Frasse hos hovslagaren. Första gången hos henne och i ny smedja, han stod lugnt och fint hela tiden och var jätteduktig! Om än något uttråkad och otålig emellanåt. ;) Det är ju så förbannat viktigt att vi tar ordentlig hand om våra fantastiska hästars hovar! Kompetenta hovslagare, rätt verkning och anpassad skoning. Man läser om den ena skräckhistorien efter den andra och blir totalt mörkrädd över hur vissa hästar har behandlats. Inte verkats på evigheter, skodda ojämnt eller för trångt, felbelastat, fel vinkel på hovarna, röta i hela hovväggen... Ja herregud, det är hemskt. Bra hovar är förutsättningen att kunna arbeta hästen korrekt, annars blir det bara skador och elände. Det kvittar om sadeln passar och massören kommer regelbundet, är hovarna dåligt underhållna är det där problemet sitter.

Jag tycker det är sjukt svårt att veta vem man ska lita på. Ibland tänker jag bara "fan, jag utbildar mig själv till hovslagare och tar saken i egna händer", men än så länge känns det i alla fall bra med han som jag bytte till nyligen. Han är noggrann och har gjort skillnad.

Hur tänker ni kring valet av hovslagare? Har ni hittat rätt direkt eller provat er fram?

Likes

Comments

Hej fina ni! Hoppas att ni har haft en trevlig helg och är utvilade inför en ny vecka. Jag ska väl inte påstå att jag studsade ut sängen idag, MEN jag loggade in på högskolans itslearning där vi kommer åt våra kurser och såg att de publicerat information om VFU:n v.40-44. Jag kommer att ha min geriatrik då - och på samma vårdboende där jag skulle varit i våras! Precis som jag önskade! För er som inte vet påbörjade jag praktiken under vårterminen, men hann bara vara där fyra dagar innan jag fick ett mental breakdown och blev sjukskriven i sex veckor. Jag gillade verkligen det boendet, personalen och min handledare så jag är jätteglad att skolan placerade mig där igen!

Idag har jag inga föreläsningar. Läkemedelsberäkningen har jag tentat av och omvårdnadsdokumentation har jag redan gjort under min praktik på sjukhuset och vet hur det fungerar. Så jag har inlett dagen med Sons of Anarchy på Netflix, kaffe och en ny design till min blogg. En enkel header, men älskar bilderna som mina fina vänner Emma (vä) och Kristin (hö) har tagit på mig och Effect! [På tal om design så totalt älskar jag portalens nya layout!!]

Planer för dagen

- Plugga ett par timmar, läsa på om sjukdomar
- Stallet, mocka ut sjukhagen, promenera Effect
- Följa med Lina till Saxtorps hästklinik där Frasse ska skos

Likes

Comments

Instagram@evelinasjostrandse