Header

Från i juni 2016 när jag och Albin turade mellan Helsingborg-Helsingör, en helt okej dag trots vädret!

En supertrevlig kväll med massor av snack om allt mellan himmel och jord har nått sitt slut, ögonlocken är tunga och snart dejtar jag kudden. Vi tittade faktiskt på melodifestivalen - mitt förslag, jag ville se det mest för att Clara Henry är programledare och hon är asgrym - och jag är till och med sugen på att se det även nästa helg. Jag brukar vara mer imponerad av mellanakterna än själva bidragen, men att parkera sig i soffan en lördagskväll med det programmet på Tv tycker jag ger en hel del nostalgikänslor från när man var yngre och alltid tittade med familjen. Det var rätt nice ändå! Nu lyssnar jag bara på lugn musik, läser bloggar och inväntar den där riktigt sömniga känslan som kommer göra att jag somnar som en sten direkt när jag har lagt mig.

Imorgon förmiddag kör jag och Sonia ut till stallet för att pyssla om Effect och Moon. Effe behöver verkligen motioneras så jag får se vad som passar bäst av longering och ridning. Något av det blir det i alla fall! (Förmodligen longering eftersom han är så fruktansvärt pigg och stark och behöver bli av med lite överskottsenergi - utan mig på ryggen).

Jag hoppas att ni har haft en riktigt härlig lördag! Vi hörs mer imorgon, godnatt fina ni!

Likes

Comments

Dagens frukost, vegansk ofc! Havregrynsgröt med hallon, mineralknäckebröd med Creamy Sheese och kaffe med iKaffe.

Det här har nog varit den lugnaste förmiddagen som jag haft på länge. Jag gick inte upp förrän vid 10, sen gav jag katterna mat och gjorde i ordning min egen frukost i ovanligt lugn takt och nu har jag bara chillat vid datorn ett tag utan att känna stress över allt jag borde göra. Wow. Så himla skönt. Nu är det dock dags att ta tummarna ur och göra ve mig eftersom jag snart ska åka på kalas. Mitt kusinbarn fyllde år förra helgen - samma dag som jag har namnsdag, hehe - så i eftermiddag ska släkten fira henne. Min pojkvän ska på fest ikväll så då kommer Lina hit och håller mig sällskap! Det känns som att detta kommer bli en väldigt bra dag! Carro är snäll och har erbjudit sig att fixa till Effect idag så att jag bara kan ta det lugnt. Jag är oerhört lyckligt lottad att ha så fantastiska vänner. <3

Likes

Comments

Vad jag saknar våren och sommaren när jag ser den här bilden. De får gärna komma fort nu! Det är så tråkigt med snö, is, regn och ruggigt väder som förstör både hagar, ridbanor och skogsmark. Urrhh. Måtte mars komma med lite mer sol och plusgrader!

Ikväll tog jag det väldigt lugnt i stallet, satt hos Effect en stund i boxen medan han tuggade i sig sitt hö och sen pysslade jag om honom och bara hade en mysig stund. Eller ja, han höll väl inte riktigt med mig om att klippa manen var en bra idé, men om vi bortser från just den biten. ;) Han är så fin, min älskade häst.

Nu avslutas kvällen med ett varmt skumbad, sen godis och film innan jag däckar totalt i sängen. Kram!

Likes

Comments

Nu har jag äntligen beställt de två sista böckerna som jag verkligen behöver till den här terminen! (Älskar Adlibris så det var svårt att inte lägga till någon mer bra bok i varukorgen...). Kurslitteratur är fruktansvärt dyrt så det svider i den redan hårt utsatta plånboken, men det är ju en förutsättning för att klara tentorna och bli bra på sitt yrke så vad har man egentligen för val? Haha. Förhoppningsvis får jag hem dem på tisdag!

Har jag nämnt var jag ska ha praktik? Jag tror inte det? Vi har de första fem veckorna nu v.9-13 och då har jag fått plats på ett demensboende i Malmö som jag har hört bra om. Efter att vi sedan har varit tillbaka på skolan och haft mer teori går vi ut fem veckor till och då ska jag vara på en ortopedavdelning på sjukhuset, handkirurgen. Tycker det låter väldigt spännande och det ska bli så kul! Jag hoppas på att få göra så mycket som möjligt och träna på de praktiska moment som vi har haft i KTC, t.ex ta blodprover och sätta PVK! Kanyler och sprutor är roliga grejer. ;) ...Första praktikveckan på boendet blir nog rätt tuff dock eftersom jag har omtenta på lördagen rörande mikrobiologi, immunologi och farmakologi, men det ska jag ta tag i och se till att fixa. Det är ändå roliga, intressanta områden!

Likes

Comments

Hej! Hur har ni det idag? Själv har jag haft det helt okej än så länge. Tentan kändes bra så jag tror att jag kommer bli godkänd på den och nu är jag parkerad i soffan och ska titta på ett avsnitt Grey's Anatomy. Sen efter lunch har jag bjudit in mig själv på kaffe hos mamma, hehe, så vi ska fika en stund. Mysigt! Det är så skönt att det är fredag och helg, även fast vi inte har föreläsningar varje dag i veckorna blir det ändå ett avslappningsmoment för att alla andra också är lediga. Jag ska i alla fall mest ta det lugnt, gå på ett kalas, vara i stallet och förmodligen plugga lite också när jag känner mig tillräckligt utvilad. Trots att jag är trött och något ångestfylld mår jag ändå ganska bra för stunden!

Nu... Grey's!

Likes

Comments

Såhär spenderas ännu en kväll denna tentavecka. På fredag gäller det, tentamen i Läkemedelsberäkning och då måste vi få 100 % för att bli godkända. Det är, som jag säkert skrivit innan, enkel matematik, men det gäller att läsa uppgiften noggrant och inte slarva. Jag kör i alla fall igenom en massa övningsuppgifter i boken för att känna mig så förberedd som möjligt och sen är det upp till bevis.

I förmiddags provade jag att rida Effect som vanligt för första gången på 1,5 vecka. Jag var helt slut i armarna efter typ en kvart, herregud vad han låg på och gick som ett ånglok. Det kändes inte direkt jättebra, men jag märkte hur svag jag är i kroppen. Helt ärligt alldeles för svag för att orka rida Effect ordentligt. Skärpning här nu... Han fick i alla fall galoppera och sträcka ut ordentligt på fyrkantsspåret vilket han verkade uppskatta. Han blev svettig bakom öronen och i pannan, hehe. Söte.

Igår gjorde jag äntligen matningsövningen som krävs för att jag ska få betyg i kursen Preklinisk Omvårdnad så nu är alla delmoment avbockade! Examinatorn skickade iväg uppgifterna idag för Ladok-registrering hos studieadministrationen så jag hoppas verkligen att CSN får in mina poäng i tid och kan betala ut mitt studielån den här månaden...!

Har ni haft en bra vecka såhär långt? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Likes

Comments

Ångestskolan, en väldigt bra sida som jag har hittat på Facebook, framför allt för de som har svårt att förstå psykisk ohälsa, men även för oss som lider av det och kan känna igen oss i varandra. Det är ett osynligt "handikapp"/svårighet/vad man nu ska kalla det, och jag tar sjukt illa vid mig av att höra att jag ska bli vuxen, skärpa mig och rycka upp mig. Det är inte så lätt när man svänger upp och ner lika kraftigt och snävt som en bergochdalbana och man aldrig vet hur dagen kommer att bli. Det är jobbigt att inte bli förstådd, många gånger är det min enda önskan för att jag ska må bättre för stunden. Förlöjligar någon min situation känner jag mig bara än mer värdelös och sjunker ännu lägre. Jag vill kunna leva ett vanligt vardagligt liv, men jag har problem med det och det finns en anledning till att jag har både en diagnos, mediciner, en terapeut och en läkare som jag träffar regelbundet. Jag har inte valt att leva med detta, det har ingen som lider av psykisk ohälsa. Det är ingenting man strävar efter eller vill ha. Det är ett rent helvete. Kan folk inte bara förstå och stötta istället för att bete sig så respektlöst?

Likes

Comments

En ny anslagstavla som jag skapat på Pinterest där jag sparar pins under temat Gothic. Älskar den stilen!
Min profil: evelinacsofia

Likes

Comments

Sunday evening

Hej vänner! Wow, nu är den här fantastiska helgen faktiskt snart slut och jag har över lag mått riktigt bra. Såå skönt! Träffat underbara människor, gjort roliga saker, myst i stallet med Effe, det hade nog inte kunnat bli mycket bättre. I eftermiddags åkte jag, Karin och Sonia dit tillsammans igen för att sköta om honom och han var riktigt duktig. Jag har ju nämnt att han gärna dansar runt och ska titta på precis allting när jag tar in honom från hagen under dagen, men idag var han lugn nästan hela tiden! Det gjorde mig väldigt glad eftersom jag fortfarande drar mig för att pyssla med honom innan de har kommit in för kvällen. Strunt samma att det är utanför stallet jag binder upp honom och inte i gången, små steg är ändå framsteg!

Bilder från igår när vi var ute och promenerade med Effect och Moon!

Imorgon ska jag vara chaufför åt Carro och Max då hon ska ta honom till tandläkaren och behöver någon som kör transporten. Givetvis ställer jag upp för mina vänner när jag kan så min röda traktor ska få jobba lite extra! (Läs Volvo... det är en Volvo egentligen, men den är från -90 och låter som en traktor och har ändå överlevt det mesta, så ja... Traktor it is). Innan vi åker ska jag longera Effect igen och hoppas på att det går ännu bättre den här gången.

Nu ska jag försöka läsa lite i min bok innan jag går och lägger mig.
Sweet dreams <3

Likes

Comments

Följ mig på Instagram@evelinasjostrandse