Header

I will find my peace again

Den här helgen har varit jättejobbig, men förhoppningsvis blir det bättre imorgon. Det enda jag fokuserar på just nu är att jag ska ta mig igenom arbetsdagen och sen är jag äntligen ledig på tisdag så att jag kan vila ordentligt inombords. Jag är väl medveten om att jag inte är eller har varit en jätterolig vän den senaste tiden, inte hört av mig tillräckligt ofta till de som faktiskt betyder allt för mig, men jag hamnar i såna här perioder ibland och måste kämpa med att ta mig själv upp igen.

Albin har gjort mat till oss båda så vi ska äta tillsammans och titta på film innan vi lägger oss. Han är allt snäll, min sambo. <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

En lördagkväll hemma i lägenheten ensam med katterna. Albin umgås med sina vänner och jag valde att inte följa med på grund av att jag jobbar. Myser till det med hamburgare, te, kex och tända ljus. Helt okej! Speciellt när dagen i övrigt har känts trist. Varit väldigt låg, haft nära till alla olika slags känslor och totalt tappat all tro på mig själv. Fy fan för såna här dagar.

Blev lite gladare i alla fall när jag kom till stallet tidigare ikväll. ♡ Effect får mig alltid att må bättre. Det är ju helt kravlöst att hänga i stallet och vara med hästarna, den bästa miljön för mig. Jag gick en promenad med Effect runt om Dagstorp och bara njöt av tillvaron. Älskade fyrbenta underbara vän.

Likes

Comments

Avslutar kvällen i soffan med en katt på var sida om mig. De är faktiskt nöjdare än vad de ser ut att vara. ;) En minut till i alla fall för sen lär de springa när jag reser mig och ska borsta tänderna. Jag jobbar dagpass lördag-söndag-måndag så det är bara lugn och ro och tidiga kvällar som gäller för mig.

Trevlig helg! ♡

Likes

Comments

Detta inlägg vill jag tillägna min tidigare klasskamrat och vän vars begravning jag var på igår eftermiddag. Det är så jävla orättvist att en fin och genomsnäll person som Caspar lämnar livet på jorden alldeles för tidigt. Vi träffades inte på flera år, men för mig var det en självklarhet att komma till kyrkan och visa min omtanke tillsammans med två andra vänner från klassen. Det var tufft. Riktigt jobbigt. En mamma och pappa som förlorat sin son. En syster som förlorat sin storebror. En flickvän som förlorat sin kärlek. Släkt och vänner som förlorat en nära. Alla samlade för att sörja och ta farväl tillsammans.

Det var en väldigt vacker begravning och jag är glad att vi lyckades ordna med att köra dit. Jag, Claudia och Desirée. Det känns helt galet och overkligt att tänka att Caspar inte finns mer. Vad jag förstod det som på begravningen hade han en ljus framtid som väntade och jag är verkligen inte förvånad över att höra vad han åstadkommit redan vid 23 års ålder. Tyvärr tog det stopp där.

Vila i frid, Caspar. Tack för alla barndomsminnen vi fick tillsammans med vår underbara klass. Vi var ett gäng som höll ihop och hade riktigt kul tillsammans.

Likes

Comments

Stallmys och gräsbetande i skogen, det består min och Effects kväll av. Det var tufft idag med begravningen och jag har haft rätt mycket huvudvärk så det blir bara lugnt idag. Igår gick vi en promenad i skogen och Effe var eld och lågor, haha! Nu verkar han mest njuta av stillheten (och gräset).

Likes

Comments

Jobbdagen avklarad, jag har åkt direkt till stallet och sitter på balkongen i solen med Caroline och lilla Neo. Så sjukt mysigt! Sen när jag mockat och fixat ska jag ta Effect på en promenad i skogen. Förhoppningsvis kan Caroline hänga på med en av deras hästar.

Imorgon är jag ledig och då ska jag på begravning för en gammal klasskamrat som gått bort i en olycka. Sorgligt som bara den. Känns i alla fall bra att åka dit trots att vi inte setts sen typ högstadiet. Vi gick många år tillsammans i skolan och våra familjer har umgåtts lite utöver det med. Han var en helt fantastisk människa.

Likes

Comments

Jag vill verkligen tipsa om Viktor Frisks bok Min superkraft: Så har jag lärt mig älska min struliga ADHD. Den finns som ljudbok på Nextory där jag lyssnar och det är han själv som läser upp den. Viktor berättar om sitt liv sedan barnsben och om alla de problem som hans ADHD ställt till med för honom, både i skolan och privat, och på grund av att han inte fick sin diagnos förrän i äldre tonåren fick han inte den hjälp han hade behövt.

Jag beundrar honom verkligen för att han har kommit dit han är idag trots att han har haft det väldigt svårt. Ett tips, en rekommendation, till och med en uppmaning från min sida till er att läsa den här boken. Vare sig ni har ADHD eller inte. Om inte annat bidrar Viktor till att öka kunskap och förståelse kring diagnosen.

Likes

Comments

Hur imponerande är inte det?! Peder och Allan i GP-omhoppning, han tappar ena stigbygeln över ett hinder, men fortsätter att rida och kniper en silvermedalj! Så galet bra presterat! Dessutom mindre än 1s bakom vinnaren. Om ni inte var där eller har sett klippet så klicka här för att titta!

Gick lite tidigare från jobb ikväll så jag sitter just nu på Lund C och väntar på mitt tåg. Det är galet hur trött jag är! Skönt att komma hem i lagom tid i alla fall då de behöver mig på dagen imorgon istället för kväll som jag egentligen skulle jobbat. 🤗

Likes

Comments

Igår eftermiddag flyttade Effect hem från betet till stallet och det var inga konstigheter! Han var kinkig med att gå på transporten, men med hjälp av en longerlina gick han på utan att tveka så det gick ändå smidigt och bra. Han stod lugnt när vi körde och när vi kom fram, sen när vi lastat av honom fick han eld under hovarna! Han kände definitivt igen sig direkt, marscherade hela vägen ner till hagen och kunde knappt vänta på att jag skulle ta loss grimskaftet, haha! Han travade runt i hagen, hälsade på sina kompisar (speciellt Oliver verkade glad över att se honom!) och hittade sen lite hö att tugga på.

Han står tillfälligt i andra stallet med tanke på att boxarna ska göras vid under sommaren, det har även varit lite pyssel med några hästar, men det ska ha gått bra med Effect i natt i alla fall! När allt är som vanligt igen får han tillbaka sin egen box.

Nu är jag på väg till jobb för ett kvällspass.
Kram på er, hoppas ni har det bra!

Likes

Comments

Äntligen! Veganska Ben & Jerrys börjar säljas i Sverige!! Enligt vad jag läste på vegomagasinet.se går de i första hand att köpa på pressbyrån och 7-eleven, men förhoppningsvis är det fler affärer som kommer att bli återförsäljare så de går att hitta på fler ställen. En riktigt rolig nyhet att inleda den här veckan med!

Likes

Comments

Följ mig på Instagram@evelinasjostrandse