Hej på er!

Nu har det gått en tid sen sist, och jag har fått lägga en del på is ett tag eftersom skolan har tagit upp det mesta av min tid denna kaotiska vår! Men nu är det slut på det och samtidigt början på något nytt! För även om det varit en utmaning att få ihop vardagen den senaste tiden så har jag hunnit med en hel del spännande saker oxå, som jag kommer kunna dela med mig av! Så här kommer det troligtvis bli lite mer aktivitet framöver!

Ses snart!


Och förresten, JAG HAR TAGIT STUDENTEN!!!! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Godmorgon på er solstrålar!

Vaknade med lite inspo idag och gjorde god frukost. Förutom knäckemackan med kaviar så känns den ju väldigt exotisk haha! Drömmer mig bort till lite varmare grader en mulen morgon som denna😉

Likes

Comments

Bild tagen av Frida, hennes blogg hittar ni häär!


Hur gammal är du? 18, snart 19 weho!!

Hur gammal känner du dig? Känner mig typ som 25, vid vissa tillfällen 95 men kan hända att jag får några släng av en 5 årings mentalitet då och då.

Vilken är din favoritplats? Skogen tror jag. Det är så skönt att komma ut i den friska luften, iväg från all stress och press, och rensa tankarna bara. Helst uppe på hästryggen, då trivs jag!

Nämn en låt som peppar dig? Länkar låtarna nedan! Okej vet att det bara skulle vara en, men kunde inte hålla mig. Dessa två låtar får mig att bli lite extra peppad!

Vad finns i din väska? Allt! Har en förmåga att ha med mig lite mer än vad som är nödvändigt. Haha. Men något som jag inte klarar mig utan är plånkan, hörlurar, nycklar och helst en bra bok.

Vilka smeknamn har du haft? Eve, Evvis, Evert, Evelinis, Ninis, Ninna, Evelisan, Evelonk/Evelonkus(ja det är min kära bror som säger så haha)

Om du skulle varit en djur, vilket djur skulle du då varit? Min lillasyster tycker att jag ser ut som en myra. Haha. Vet inte varför hon tycker det, men lite kul är det allt. Men jag själv skulle nog säga elefant, vilket var mitt favoritdjur när jag var yngre.

Nämn 3 saker ingen vet om dig? 1. Bland det bästa jag visste när jag var yngre var när jag och min lillasyster var ensamma hemma och hade hela köket för oss själva att baka. Vi brukade ta fram alla goda ingredienser vi hade och sen göra en varsin egen smet och sen äta upp med sked. Lyyyx! 2. Jag var nära att söka in till ett seglargymnasium innan jag valde teatern, fastän jag aldrig seglat. Bara för att jag tyckte att det lät kul. 3. När jag inte fick vara med och leka eller blev retad som yngre så hotade jag med att ropa på mina storebröder, och då fick jag oftast vara med och leka.

Om du skulle åka till en öde ö, vilka 3 saker skulle du ta med dig? Filt, kniv och en vän.(om det räknas, annars typ tändstickor). Låter som värsta scouten. Haha!

Vad är viktigast enligt dig? Att trivas med sig själv och det en gör. Och behandla andra med respekt.

Likes

Comments

Hej finisar!!

Jag har så mycket lyckokänslor i kroppen just nu! Jag har lov, solen skiner och ska snart träffa min fina vän Amina för en efterlängtad fika i stan! Efter fikan ska jag på ett spännande möte med ett företag. Livet leker!

Min helg har bestått av lite shopping på Mall of Scandinavia(har inte varit där innan, och höll nästan på att gå vilse, så stort!!!), teaterföreställning med farmor och firat mamsens namnsdag!

Ha en grym måndag!!

Likes

Comments

Hittade denna video och låt imorse när jag vaknade, och tyckte den var väldigt fin. Vi är alltid finast när vi vågar blotta oss själva utan alla filter vi har på oss själva. Behöver nödvändigtvis inte vara på sociala medier utan även i vardagen. 

Ha en fin torsdag!

Likes

Comments

Hörrni! Måndag idag!

Tappade min mobil i golvet i fredags så den gick sönder, så åkte upp lite tidigare idag innan skolan och fick den fixad på en halvtimme. Har typ inte kunnat använda den på hela helgen så det är så underbart att den funkar nu, haha! Har dock varit lite skönt på så vis att jag uppmärksammar och uppskattar det som händer runt om mig som en lätt missar när en tittar ner i en mobilskärm. Så det ger en liten tankeställare när sådant händer!

När jag kom till skolan satt en fin lapp på spegeln med texten "Don't worry be happy". Har gått runt och oroat mig lite över saker som jag egentligen inte behöver oroa mig för, så det var lite skönt att se en sån lapp! Det är inte ovanligt att hitta lappar likt denna eller andra fina texter som elever på skolan skrivit på skolans väggar, och det är lite det fina med Kulturama. Bilden i mitten kom upp i flödet på Instagram, den fick mig att le så sparade den.

Nu ska jag krypa ner i sängen och svara på lite mail. Hoppas ni haft en fin måndag!

Likes

Comments

Ligger i min säng och drömmer mig bort till varmare breddgrader. Tänk er sol, blått vatten och en kokosnötsdrink på stranden. Hur härligt låter det inte? Har bestämt mig för att jobba och resa efter studenten. Längtar så jag nästan spricker! Såg lite av ett fint program om Ted Gärdestad tidigare ikväll, han fick bli inspo till rubriken. Det passade så fint ♥

Kram och godnatt!

Likes

Comments


Lever du?


En fråga som rör alla men som skulle få de flesta att skruva lite på sig. En del skulle nog känna sig något stressade av att få en sådan fråga, och kanske skratta bort det eller vara snabba med att byta samtalsämne. Men hos dessa människor skapas det nog samtidigt en liten klump av obehag någonstans inne i magen, orsakad av tanken på att en egentligen inte lever det liv som en skulle önska. Det kanske är anledningen till att en sådan fråga i princip aldrig dyker upp som samtalsämne vid en middagsbjudning till exempel, det skulle nog bli lite "stel stämning" enligt många. Vilket jag egentligen tycker är lite synd. Ofta pratar vi om mer ytliga samtalsämnen som rör oss i korta loppet, och inte det som faktiskt spelar någon roll i längden. Många lever i förnekelse till det liv som de egentligen vill leva. Men trots det så lyser frågan, som kanske är mest aktuellt för just dessa människor, med sin frånvaro.

"Att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annat resultat, är det första tecknet på en idiot"

Om en vill ha en förändring så måste det även ske en förändring, det säger sig självt. Vissa människor tror att det finns en genväg i att endast öka tempot. Men bara för att en springer fortare i ekorrhjulet så betyder det inte att en kommer någon vart, utan snarare tröttar ut sin kropp. Många människor i dagens samhälle beter sig som robotar, bestående av ursäkter som byggstenar och livet på en autopilot. Ursäkter sätts i rutin och istället för att gå sin egen väg så läggs drömmar en egentligen vill förverkliga på "ta itu med senare" hyllan. Många hamnar i bekvämligheten i att "bara överleva", vilket är synd eftersom det oftast grundar sig i en rädsla för att "misslyckas" eller "bli besviken". Men genom att aldrig försöka så missar en ju ändå chansen till 100%, dumt va? Det hela blir som en ond cirkel, och istället för att jaga så springer många människor ifrån sina drömmar.

"De flesta människor går bara upp på morgonen för att de inte dött under natten"

Det finns många människor som inte känner glädje inför en ny dag, och oftast bottnar det sig i att dagen fylls av "måsten". Och för att ändra det så tror jag att en behöver våga ta steget, kasta sig ut och chansa. Även om det inte blir som en tänkt sig, så ska en inte se det inte som ett "misslyckande", utan som några erfarenheter rikare. För när en väl har hittat det som för en själv är meningsfullt, det som får en att fortsätta kämpa även när det känns som att livet går i motström, så tror jag en kommer att ta sig upp på morgonen för att viljan är starkare och inte för att en råkade överleva natten. Vad som utgör viljan och drivkraften hos någon är väldigt individuell, det finns inget facit på vad som gör en människa lycklig. Men det är ju lite vad vi värdesätter som faktiskt gör oss till människor. Det går inte att skjuta upp sitt liv, det pågår hela tiden. Men livet handlar inte om de dagar som passerar, utan de dagar vi fyller med meningsfullhet och minns. Så spring inte ifrån dig själv, utan ta vara på känslan du får av frågan "lever du?"

Likes

Comments

Hej på er!

Nu har helgen gått, med alla hjärtans dag och andra trevligheter. Har tillbringat stor del av helgen med familjen, vilket har varit mysigt. Min lillasyster utbildar sig till stylist, och fick i lördags mina naglar ompysslade av henne. Känner mig lite extra piffig nu!

Jag har varit på ett filmmöte nu på morgonen, angående en kommande tv-serie m.m. Väldigt spännande! Efter lektionen ska jag repa på mitt och mina två kompisars gymnaiearbete, en pjäs om "snällhetsnormen", som vi tillsammans skapat. Har vanligtvis bara en lektion på måndagar, så det är skönt att hinna med lite annat än att bara åka tåg in till skolan och sedan hem. Haha 😉


Likes

Comments

God kväll!

Hur mår ni? Jag mår fint. Gick i skolan på förmiddagen och var sedan förbi på kontoret för businessmöte, spännande spännande! Åkte därefter till mammas jobb och var där tills hon slutade. Kvällen har sedan tillbringats med familj och vänner och lite god mat. Blev firad med lite skumpa också dagen till ära, då det var min namnsdag hehe! Äsch då liksom!

Förutom god mat så har vi suttit och spelat gitarr och sjungit till stor del av kvällen, vilket var väldigt mysigt. Har så fantastiskt fina människor runt mig.

Likes

Comments