Header

Senaste tiden har jag inte ridit mycket för Sara och när hon erbjudit lektion har mamma velat rida för henne, så istället fick jag rida för Inger Axelsson förra veckan och ska göra det på tisdag igen. Jag gillar verkligen hennes lektioner, känns som om man kommer steget längre i nivån med henne även fast jag tycker Sara är toppen också. Sist ville hon träna på att Bonville skulle slappna av, gå något lägre men på så sätt komma upp mer genom ryggen. Vi gjorde också mycket skänkelvikningar och fick till flera riktigt bra, dock inte undan för höger skänkel.

Likes

Comments

Alexandra frågade mig för några veckor sedan om jag hade möjlighet att ta hand om Billy några helger framöver när hon har praktik, mot ersättning. Med alla planer jag och mina vänner har framför oss tänkte jag att det var bra med en liten extra inkomst mot enkelt arbete. Har ridit några gånger också och det fick mig bara att inse att A) Billy är liten B) Bonville är stor. Samt att jag faktiskt inte saknar ponnytiden även om jag saknar Sawoy! Först gången jag red honom kom vi inte riktigt överens men det gick bättre nästa gång och det blir nog ridning någon mer gång också.

Likes

Comments

På senaste har jag känt att för mycket fokus har gått åt på att försöka få tillbaka Bonville vid hoppningen när han är stark. Därför kände jag på senaste hopplektionen att man kanske kan byta bett för att få lite mer effekt. Så vi började kolla lite vad som fanns, han är ju känslig i sin mun men stark och vi vill inte ha något för skarpt. Samt rådfrågade vi med Ina och bokade tid med henne igår så hon kunde vara med som lite expertis.
Vi provade tre olika bett. Först lånade vi det Cash har. Han har ett D-ringat med kopparrullar som jag endast red fram på, han verkade bekväm med det men kan inte riktigt göra en bra bedömning då han blir annorlunda i hoppningen och det är där jag behöver mer hjälp från bettet. Sedan provade vi ett Nathe babypelham som vi lånat men Bonville visade tydligt ogillande. Jag höll inte ens i tyglarna men han knäppte ändå av och började trippa och hetsa upp sig. Så det tog vi ut ganska snabbt och satte istället in ett ''sweet iron''-bett. Det märkte man direkt att han istället tog stöd på. Däremot fortsatte han vara lite piggare än vanligt så jag behöver rida fler gånger på det. Men jag tyckte ändå han lyssnade ganska bra! Hoppade några hinder och gjorde några bomövningar och han tog tydligare mina förhållningar vilket är vad vi vill uppnå. Men vi pratade även om att man kan byta huvudlag, micklem pratades det om bland annat. Fortsättning följer!

pelham

Bildresultat för nathe pelham

​sweet iron

Bildresultat för sweet iron

Likes

Comments

Framöver kommer jag sluta 12:30 på fredagar vilket är asskönt! Passade på att rida ut med Alex innan jag nu är påväg att träffa lite folk. Herregud, Bonville va pigg! Det märktes inte riktigt av förens första galoppen, men efter det hade han kunnat gå med texten galenpanna i ansiktet. Vid fattningen hoppade han först till sedan uppåt-framåt och några steg åt sidan sen var det bara att hålla sig i haha! Tyckte dock att det var kul att han var så glad och han hade energi så vi körde två galopper till, fattningarna gick till likadant alla gånger. Men vid galopp nummer två visste jag ju att han var pigg så jag bah "okej nu kör vi lite mer kontrollerat", men den planen var inte Billy med på så vi hamnade efter istället vilket Bonville direkt tog som en tävling och satte iväg. Aldrig varit med om sånt tryck i hans galopp haha. Tokpållar!
Hann ta denna mysiga bild innan galenskapen satte igång.

Likes

Comments

Efter att jag hade ridit ut på Hope när jag behövde låna häst en gång frågade Carro om jag kunde hjälpa henne något mer, vilket jag sa ja till! Jag fick rida henne i ridhuset två gånger och så skulle jag ha ridit ut en gång men det blev inte av. Hope är en jättefin häst med mycket power men som av den anledningen också är väldigt svår. I ena stunden kan det kännas hur fint som helst medan man i nästa kan ifrågasätta sig varför man ens sitter på hästen. I vilket fall är hon väldigt rolig att ge sig på och definitivt en utmaning. Kul att variera häst ibland!

Likes

Comments

På klubbens Facebook-sida skrev Alexandra lite info om det kommande året som medlem i Brokindsryttarna osv. Bland annat sa hon att hemsidan fått uppdaterad layout så jag tänkte bara kolla in den och där ser jag mig själv! Inte den finaste bilden kan jag tycka haha men kul att jag fick vara med.

Likes

Comments

Denna helg har jag haft Hanna på besök hemma hos mig! Hanna har jag träffat varje sommar i fem år nu på läger hos Victoria i Småland och sist bondade vi mycket och har haft kontakt även efter så jag bara förslog att hon skulle komma vilket hon gjorde. I lördags va vi på stan, shoppade och åt och bara va hemma. På söndagen va vi i stallet med Alex också och red ut. Hanna fick rida Bonville och jag lånade Hope! En jättefin häst med så mycket rörelse i sig haha, det var väldigt kul att rida henne. Har gjort det förut också men det var längesen.

Likes

Comments

Den här veckan har jag bara varit i stallet två gånger då jag haft en utbytesstudent från Holland här hemma! Vi har haft en rolig och väldigt full vecka med aktiviteter. Vi kunde klämma in stallet måndag och lördag då vi hade fria aktiviteter. Självklart fick hon rida. På måndagen fick hon rida Bonville lite på lina och lära sig gas, broms, sits, tygeltag osv... Sedan red vi ut och då lånade vi Billy, en lugn tur till axvalla och tillbaka bara.

Likes

Comments

Idag var vi återigen i Smedstad för lite KG Svensson träning. Som vanligt värme vi upp lite på en volt först och började sedan att hoppa. Fokus idag låg på distanser (precis vad vi behöver). Vi började med att hoppa bom, hinder, hinder på medellinjen lite lägre och sedan gick vi över till banhoppning. Förutom en unghäst som inte hoppade lika mycket var det två till utöver mig, och de låg på en lite högre nivå. Så jag fick hoppa lite högre än jag annars brukar, vi klarade av det men det blev lite svårare bara. Banan (som vi körde två gånger) låg på ca 105-110. Vi fick något stopp och något långt hopp men vi tog oss igenom banan vilket känns bra även om det krävde mer av oss.
Idag sa han att Bonville behövde svara kvickare, både framåt och tillbaka. Och såklart att galoppen behövde komma mer ihop. Han tipsade om att vi kunde köra lite cavaletti. Och till mig sa han främst att jag skulle ta fram skänkeln mera, att jag har den för långt bak.

Likes

Comments

Vår meter debut i Smedstad gick väldigt bra! Önskar nästan att det var placering i denna klass sådär nu i efterhand, då hade vi kommit hem med en röd rosett istället, men en blåvit duger alldeles bra. Med andra ord blev vi felfria och fjärde snabbast tid, ändå så fick jag sakta ner och byta galopp en gång. Hästen skötte sig exemplariskt både vid hantering och ridning. Jättebra tävlingsanläggning nära från stallet.

Likes

Comments