Header

Alexandra och jag sa att det var dags igen för att rida våran mil runda, innan det blir för kallt och så.. Men det som är en lång tur blev en långtur. Det är ju en väg man ska komma runt på, men precis när vi var vid ''vändpunkten'' kommer en äldre dam fram och säger ''Tyvärr men vi har öppnat upp en hage så nu går det inte att rida förbi här, men man kan rida in i skogen här och ändå komma ut.''
Så vi bah. Jahopp. Amen då gör vi väl det då, vi fick lite vägbeskrivning och hon sa att det skulle vara bra vägar. Men vi gick in i skogen och det var en vanlig skog utan plöjda vägar, vi kom ingenstans och Bonville blev stressad... Så vi fick helt enkelt vända tillbaka och rida HELA vägen tillbaka där vi kom ifrån. Vi red ifrån stallet 11:50 och kom tillbaka 14:30. 2 timmar och 40 minuter.
Bonville gick med huvudet så lågt när vi väl gick till hagen imorrn, pluttis! Det är ju inte ansträngade på så sätt att rida ut men man blir ju trött iallafall. Och jag började bli lagom stel, och att sitta ner så länge... Det var inte kul. Och inte hann jag hem heller till planer jag hade, blev så stressad och frustrerad att jag slutade prata. Och jag är ju den som leder konversationerna så det blev typ tystnad hela resten av vägen. KUL!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Torsdagen hopplektion gick inte riktigt som förväntat. Till en början kändes det helt okej liksom, vi gjorde uppvärmningsövningarna väl ändå. Sen när vi började hoppa mer bana kände jag att han tjurade om jag ville få fram honom lite mer. Och sedan när vi ska hoppa en 90 cm oxer hinner jag precis säga innan ''Jag får inte fram ho...'', sedan crashar vi och störtar. Nej men vi kom inte i tillräckligt bra galopp, så han va klok ändå och skulle stanna men gjorde det lite för sent. Så han snubblade in sig i bommarna så pass att han gick omkull. När han väl lagt sig låg han stilla i typ två sekunder och bah ''Vad hände där?''. Jag fick mitt ben lite under honom men annars gick det bra. Bonville fick skritta runt ett tag innan vi travade för att sedan bara hoppa jättelågt tre-fyra hinder, bara för att inte sluta när det går som sämst. Han verkade också klara sig bra.
Så det var ju väldigt tråkigt. Nu har jag gått omkull med häst två gånger, en tidigare gång med Sawoy också, oxern såg till och med likadan ut och stod på samma plats, samma höjd... Coincidence think not? Skämt åsido.

Likes

Comments

Efter att ha varit på stadsfesten och fått få timmars sömn gick jag upp vid 06 för att förbereda inför tävling. För andra gången skulle vi till Åtvidaberg för att rida en LC:2, där jag senast vann klassen. Kände lite standard att uppehålla. Men den planen sket sig totalt. Jag sa till mamma redan på framridningen att jag inte fick fram Bonville som jag ville. I mina försök att få bjudning blev Bonville stissig istället. Så med en mindre bra känsla fick vi gå in på banan. Jag var så fokuserad på att det kändes dåligt att jag lite sent kom på att det skulle vara serpentinbåge, vilket domaren ansåg som felridning, -2 poäng. Bonville blev också rädd flera gånger, en gång då högtalaren sprakade vilket var tråkigt att de skulle hålla på med mitt i ritten, men annars vet jag inte vad som flög i honom. Och återigen gjorde Bonville ett galoppombyte istället för ett avbrott... Jag försökte verkligen rädda upp det men missarna var för många. Våra 58% räckte till en sistaplats. Förra gången kom jag först, och nu sist? Fy. Känner ingen lust att tävla nu iallafall. På våra fyra dressyrtävlingar har resultatet gått ner varje gång.

Ibland kunde det se ut såhär...

men också såhär...

Likes

Comments

Linda Molin arrangerade så att sportsbaren New York Legends i Linköping skulle visa OS finalen i hoppning. Till en början bokade hon nästan 20 platser, men det slutade med att hela baren (ca 200 platser) blev fullbokad av ryttare som kom. Förutom ett pyttelitet sällskap som ensamma kollade på fotboll. Erikstad bokade upp en del av de platserna, vi var runt 15 personer tror jag, me included. Det var trevligt, vi åt mat och hejade på de två svenskar som red, Peder Fredricson och Henrick von Eckerman. Tyvärr gick inte Henrick vidare från första finalomgången men det gjorde Peder! Varje gång han kom ett steg närmare medalj blev spänningen i baren värre. Och glädjen när han landade efter sista hindret utan att riva och det stod klart att han skulle få en OS medalj! SÅ sjukt grym är han, och bästa Allan (All in)! 
Ett jätteroligt evenemang som fick publicitet i flera tidningar, och Alex från NYL sa att detta var bland det största han upplevt i sina 20 år på jobbet. Ryttare kan också!

Likes

Comments

​När Hööks hade halva reapriset var vi såklart där, det var minst sagt bra priset, det mesta kostade runt 200kr. Vi plockade på oss mer än planerat, vårat ändamål med att åka dit var att köpa ett Hackamore ​och ett träns att ha till. Hackamoret var inte på rea, det kostade ordinarie 499 kr. Tränset (som matchade väldigt bra!) fick vi däremot väldigt billigt för att ändå verka ha lite kvalité. Har testat det lite snabbt i ridhuset och ridit ut på det en gång, båda gångerna gick väldigt bra, han verkade fatta grejen med hur det funkade (eller så visste han sedan innan). I vilket fall tyckte han det var väldigt chill att inte ha något i munnen, hans underläpp bara hängde hahah.

Dessutom köpte jag ett par gul/beigea ridbyxor, en marinblå höst/vinter väst och en brun/beige höstjacka. 

Likes

Comments

I år har jag premiärat med att sommarjobba! Sökte lite olika, via kommunen, ungdomsledare, jordgubbsförsäljare, hunddagis... Men gick inget vidare med något av de. Däremot fick jag två jobb i vårt stall, först att ''driva'' stallet i två veckor och sedan att ta hand om en häst (Glenn) i nästan tre veckor mot betalning. Mina arbetsuppgifter var i princip att morgonfodra hästarna, sätta på täcken, släppa ut hästarna, städa i stallet, ta hand om Bonville + Glenn, lunchfodra, släppa in hästarna, eftermiddagsfodra... Samma visa varje dag i 10 dagar och sedan ta hand om Glenn 8 dagar till. Var i stallet ungefär 07-12 nästan varje dag samt en halvtimme på eftermiddagen vid 16.
Det var lite snack om lön hit och dit men den totala slutsumman för båda jobben blev till slut ​5413 kr! ​Det är en siffra jag är nöjd med, och jag kommer spara dessa pengar till en planerad resa till Rhodos med lite frendos. 

Likes

Comments

Föreningen Brokindsryttarna är anslutna till Östergötlands Ridsportsallians som ställde upp på Linköpings kommuns invigning av det nya ridsportscentret Smedstad! Det var en jobbig mening. Men iallafall, som medlem i Brokindsryttarna fick jag därför vara funktionär på invigningen den 20/8. Vi samlades kl 09 för avcheckning och lite infosnack. Sedan gick vi till våra tilldelade stationer och förberedde. Jag fick vara på fiskedammen men karamello som sponsrade med prylar och godis skulle inte komma förrens 10:30 så innan dess byggde vi upp stånden till loppisen. Jobbigare än man kan tro, särskilt eftersom det var jättefint väder. Från kl 11 började det komma gäster och dagen höll på till 15. Jag stod mestadels vid mitt område men träffade också lite folk jag kände, kollade på showen, åt mat, gick runt osv... Min kompis Wilma var med mig flera timmar vilket var kul. Att ansvara för fiskedammen var inte lika tråkigt som det låter. Samt fick jag en piké med brokindsryttarnas logga!

Efter många aktiva timmar kom jag hem för att typ direkt åka till stallet, att se så mycket hästar gjorde mig ridsugen. På kvällen var jag lite lätt trött sen...

Likes

Comments

Jag har typ aldrig hört talas om Knivberga förut, men det visade sig att de endast funnits i något år så det var inte så konstigt. Där debuterade jag i vilket fall nytt dressyrprogram! Publik hade jag också med mig, Sara följde med för tredje gången i rad och dessutom kom farmor och Bertil. Det låg på ett fint ställe, med utsikt över gården, hagar och vatten. Det regnade en hel del när jag red fram men som tur var öppnade de sitt ridhus vilket var jättefint men hade dåligt underlag. Regnet upphörde lagom till att jag gick ut för att vänta på min start. Programmet gick hyfsat. Godkänd debut. Men nöjd? Inte jätte. Jag har satt min gräns för vad som är bra/dåligt enligt mig, Under 60% är jag missnöjd med. Nu fick vi 60,18%. ​Alltså precis över min gräns. Vi fick en miss med ett galoppombyte istället för galoppavbrott, men annars är det mest att vi behöver bli mer stabila genom hela programmet. Men han kändes ändå inte helt 100 med sin bjudning vilket är tråkigt. Då känner jag att jag inte har samma häst att jobba med vilket försvårar situationen för mig.
Nästa gång går vi tillbaka till LC:2.

Likes

Comments

Att undgå att shoppa bland Falsterbos montrar måste vara mission impossible... Jag köpte sex saker, bara så "få" för jag var där själv och pyntade hehe.
Jag köpte tre olika linnen. Två lika från Gina Tricot's FHS kollektion i vitt och marinblått med text på magen. De kostade 149kr tillsammans.
Ett av linnena var från TESSIE. Ett beige/rosa flowy linne med volanger längst ner. Det kostade 199kr. Och så träffade jag hela familjen Berntsson när jag var där haha.
Från Starrider köpte jag en grå/svart ridtröja med ficka på magen, det var i väldigt skönt svalt tyg med lufthål på sidorna. Samt ville jag ha något från SR då jag följer Tyra... Den kostade 299kr.
Jag blev så himla dressyrinspirerad under FHS så jag kunde inte låta bli att fylla på med schabrak och jag gillar grått väldigt mycket så letade efter något prisvärt men fint och det tyckte jag att jag hitta, för 412kr. Vi har heller inget grått schabrak alls faktiskt. Sedan utan att jag letade hittade jag en grå huva jättebilligt (29kr) från en annan monter som passade till schabraket så det var ju super!
Jag är nöjd med mina köp men det svider lite i plånboken.

Likes

Comments

Alexandras kompis ställde in dagar innan de skulle åka så hon frågade mig om jag ville följa med istället. Jag har aldrig varit i Falsterbo, eller Skåne för den delen, så jag sa ja, Jag kom hem från Björkhult, packade om och åkte 05;30 dagen därpå. Vi skulle vara där lördag+söndag, så vi stannade en natt på ett hotell i Trelleborg och var i Falsterbo på dagarna. Första dagen kom vi fram ca kl 11. Det första vi såg på var kval-hoppning, i den klassen kunde vi se de svenska kändisarna RGB och Peder Fredricson. Därefter träffade vi Elin, Karin och Ebba som också var i Falsterbo. Vi gick i montrarna och shoppade men tappade till slut bort varandra. Så jag och Alex lunchade för det hade de andra redan gjort. Vid 13 hade jag sagt att jag ville se Patrik Kittel rida dressyr men jag tappade tiden och missade honom!! Istället kom jag lagom till sista ritten och fick se ärevaret. Han vann såklart. Sedan var det en höjdhoppningstävling. Cirka 10 ryttare red en bana på fyra hinder och de som var felfria fick sedan hoppa två hinder varav det sista höjdes tills vinnare kunde utses. Två ekipage klarade att hoppa 1,90m och de fick dela på en förstaplats.
Därefter blev det mer dressyr, en clinic med Patrik Kittel! Jag blev så ridsugen på min egna men då är jag ju iväg och när jag kommer hem igen åker mamma iväg med Bonville? Därför ska jag rida två kompisars hästar under veckan, hehe. Fortsatte på dressyrspåret med en kür tävling som bland annat Charlotte Haid Bondergaard och Emelie Nyreröd var med i. Tyvärr blev Charlottes häst Robban skrämd i slutet så de fick 0:er vilket drog ner deras resultat med 10%. Vi avslutade dag ett med att gå en sväng till stranden.

Tidigt var vi uppe igen för att vara där vid första eventet. Då stod 7 års championat på schemat som Alexander Zetterman vann, Jag fick sedan en ny chans att se Patrik tävla då det var 7 års champ för dressyrhästarna också., han red då sin Evander och gissa vad... han vann. Vi var då med Elin, Karin och Ebba igen. Lunchade med de och sedan gick vi till huset de bodde i, precis utanför FHS så vi gick dit en stund och hängde.
Avslutade med Longines Grand Prix vilket innebar många kändisar. Henrick von Eckerman, Helena Persson, Alexander Zetterman, Malin Baryard (var där men hoppade inte), RGB och Peder Fredricson. Mäktig känsla i publiken när en svensk favorit rider, det blir tyst medans, alla drar andan när det ser knappt ut och jublet när de är felfria! Men Alexandras föräldrar ringde precis efter att Roffe hoppat sin grundomgång och sa att de ville åka hem? Mitt i det största på hela veckan?? Jag blev lite småsur, varför kunde de inte väntat lite...? Men så blev det. Vi åkte vid 16 och då skulle vi tydligen till Ulricehamn också och hämta Ellinor så det blev måånga timmar i bil, vilket är det tråkiga med att Falsterbo ligger så långt bort. Kom hem vid 23. Vi fick iallafall direkt rapport från Elin att Roffe vann med sin Clarimo Ask.
Efter att ha levt häst i en veckas tid var jag minst sagt trött och saknade min egna säng.

Likes

Comments