Header

På påsklovet åkte vi iväg och hopptränade på Åkerbos utebana för Ina. Det var första ute för i år vilket var kul. Träningen gick bra, han var till en början pigg och framåt och tog enkel hindren lätt. Det blev lite jobbigare för oss när vi började träna linjer och avstånd. Vi har lätt för att hamna lite tillbaka i tempo men när man är ute behövs det ju ännu mera framåt vilket gjorde att vi inte alltid räckte fram och då blev jag någon gång osäker och vek av... Vi tränade banhoppning och hindren låg runt 90 cm.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Den 9/4 var vi på tävling på Heda Ridklubb, dressyr. Fick för första gången en kvällstid, hade starttid 17:32. Skönt på ett sätt att inte behöva gå upp tidigt men istället tog det ju upp hela dagen. Iallafall var Bonville jättefin på framridningen, han gapade en del för vi glömde självklart nosremmen. Tyvärr fick jag inte riktigt samma fina känsla på banan men ändå en bra procent på 64,821 vilket gjorde att vi hamnade i mitten ungefär. Vi fick två missar som egentligen inte är normala missar, han stannade mitt i programmet för att skita en gång och han kickade i galoppen...
Men lite bilder från framridningen fick vi!

Likes

Comments

Efter ett besök hos veterinären beslutades att en ponny i vårat stall skulle tas bort, så jag erbjöd mig att fotografera henne om ägarna ville ha lite bilder vilket de gärna ville. Så förra helgen hade vi en photoshoot. Hon blev väldigt glad över bilderna och Bonville blev väldigt glad över säcken morötter han fick som tack till oss.

Likes

Comments

Vi har även premiärat med dressyrtävling den 1/4. Det var i Valla och vi körde LB:1 programmet. Vi fick en bättre starttid än helgen innan, 11:10 tror jag den var. Sara var där också och hjälpte oss. Han kändes väldigt fin på framridningen, han var arbetsvillig och framåt. Men jag fick honom inte helt lösgjord vilket vi vet om är ett problem och jobbar konstant med. Tyvärr fick vi tre missar i programmet vilket såklart kostar på poängen. Han bröt av galoppen i ett hörn, han gjorde ett galoppombyte när det skulle vara avsaktning och taktade i skritten... Så vi fick endast 59,3% vilket jag inte riktigt är nöjd med men vi tar nya tag i Heda denna helg. Vi har tagit dressyrlektioner för Inger och Sara och hoppas det ska ge resultat!

Likes

Comments

Dagen efter jag tävlade i Smedstad hade de tävlingar i lite högre klasser, och på startlistan fanns ingen mindre än Malin Baryard. Hon var där med några av sina yngre hästar och samlade väl rutin och bra rundor. Jag hade i vilket fall med mig kameran och fotade henne och några andra. Sedan la jag upp en bild på min fotoinstagram @evelinasportfolio och taggade Malin och hennes hästskötare. Först re-gram:ar hennes hästskötare min bild och taggar mig, sedan gillar Malin min bild på min instagram! Jag blev bara lite starstrucked.
Bilden från sammanhanget.

Likes

Comments

25/5 var vi i Smedstad och tävlade hoppning som årets första! Vi var anmälda till 0.90 A & 1.00 A:0/A:0. Jag var så taggad trots att första start va kl 08:00 och jag startade bland de tio första... Detta för att det var våran första A:0/A:0.
Vi lämnade stallet 06:50, var framme ca 07:15, klädde på hästen, jag gick bana, red fram och sen var det dags att starta.
Första klassen nollade vi! Eftersom Smedstad är en ny och jättefin anläggning var det sjukt många starter. Vi fick vänta tre timmar på att jag skulle hoppa nästa gång och då hade vi missat en 30 minuters paus så jag red fram alldeles för tidigt också. Så när vi var inne på banan för att starta tror jag Bonville hade sagt upp sig för dagen. Han vägrade på första hindret, kom över och vägrade på andra hindret. Dock vägrade han liiiite sent så han gick in i hindret och gick ner på knä och då åkte jag långsamt rutschkana ner för halsen. Yey andra avramlingen av fyra på tävling. Dessutom var hans gamla ägare där som vi hade pratat med oså... Jag ville åka till Åtvidaberg efter detta på deras hopptävling och göra en ny förhoppningsvis bättre start i en omhoppningsklass men den ställde de såklart in.
Bättre lycka nästa gång


Likes

Comments

I höstas hade ju jag en holländare hemma hos mig, och vecka 11 var det min tur att åka till henne! Vilket också innebär att jag inte fick träffa hästapållen på över en vecka. Men jag hade sååå roligt i Holland. För att nämna ett urval gick vi på hade vi intervjuer, restaurang, bowlade, hade spelkväll, körde paintball, gick på bal, åkte till Eindhoven/Amsterdam/Rotterdam... Jag har kommit närmare några svenskar som också åkte på utbytet och lärt känna massa holländare, alla där är så trevliga och lättsamma! Definitivt en sak jag kommer minnas och sakna. Hade aldrig varit i Holland innan heller, eller rest utan föräldrar.
Bästa gänget

Likes

Comments

Igår var jag för första gången på Göteborg Horse Show! Vi åkte dit genom Brokindsryttarna som hade en egen liten buss. Jag gick upp 04:30 och åkte 05:30 mot Ryd för att bussen skulle gå därifrån 06:00. Runt 09 var vi framme, bussresan va jobbig som vanligt eftersom jag inte kan sova i bil/buss/flygplan och vid den tiden är inte folk sociala samt att jag försökte spara batteriet... Väl framme gick vi direkt och kollade på två hoppklasser, därefter spanade vi in mässan. Den va stor och vi visste inte riktigt var vi gått eller inte. Det var tyvärr inte så bra mässerbjudanden och inga nyheter direkt men det spenderades iallafall. Det shoppades en klänning från tessie, ett svart skärp, vita tävlingsbyxor från Horze (grymt sköna), en manprodukt och strumpor.
Sedan åt vi lunch och efter det träffade jag Malin. Malin är en "internetvän" från typ tre/fyra år tillbaka, jag har henne på Snapchat och när hon såg min mystory skickade hon till mig och sa att hon också var där, så vi träffades! Först gick vi runt och pratade sedan provade vi båda två en mekanisk häst/simulator som skulle visa ens balans, om man håller jämt i tyglarna, skänklar osv. Vi fick vänta jättelänge men det var kul haha. Sedan tänkte vi gå på M&G med Douglas Lindelöw, Henrik von Eckerman och Nellie Berntsson men det var sjukt lång kö så vi gav upp på det. Sedan sa vi hejdå och skiljdes åt. Därefter gick vi tillbaka till arenan och kollade på körning. Blandade åsikter på det, coolt och sjuk precision men ser stressat ut för hästarna samt att de piskas en hel del. Men sen åt vi mat igen och kollade på kvällens två sista klasser gothenburg trophy och ackumulator med joker, två spännande klasser med stora namn i sig. Och självklart Casall ASKs avtackning! Ett fantastiskt ekipage som i vår avslutar sin tävlingskarriär.
Bussen hem gick kl 22 men vägarna var väldigt dåliga av snö/slask vädret som blivit under kvällen så vi kom hem strax efter 02 och jag la mig vid 03, 1,5h till och jag hade dygnat. Och utan att ha sovit på bussen va jag minst sagt trött, men värt det.

Likes

Comments

Nu när jag har kollat på några klasser via ipaden från GHS taggar jag att åka dit på lördag, nya tävlingssäsongen och kvällens hopplektion! Han hade mycket humör på senaste dressyrlektionen så han fick vila igår och hoppas att hans humör är lite bättre idag. Nu har han fått ett micklem träns och ett sweet iron bett som jag red på förra lektionen och tyckte att det fick en positiv effekt. Hoppas på lite banhoppning idag!

Likes

Comments

Senaste tiden har jag inte ridit mycket för Sara och när hon erbjudit lektion har mamma velat rida för henne, så istället fick jag rida för Inger Axelsson förra veckan och ska göra det på tisdag igen. Jag gillar verkligen hennes lektioner. Sist ville hon träna på att Bonville skulle slappna av, gå något lägre men på så sätt komma upp mer genom ryggen. Vi gjorde också mycket skänkelvikningar och fick till flera riktigt bra, dock inte undan för höger skänkel.

Likes

Comments