Header

Efter att jag hade ridit ut på Hope när jag behövde låna häst en gång frågade Carro om jag kunde hjälpa henne något mer, vilket jag sa ja till! Jag fick rida henne i ridhuset två gånger och så skulle jag ha ridit ut en gång men det blev inte av. Hope är en jättefin häst med mycket power men som av den anledningen också är väldigt svår. I ena stunden kan det kännas hur fint som helst medan man i nästa kan ifrågasätta sig varför man ens sitter på hästen. I vilket fall är hon väldigt rolig att ge sig på och definitivt en utmaning. Kul att variera häst ibland!

Likes

Comments

På klubbens Facebook-sida skrev Alexandra lite info om det kommande året som medlem i Brokindsryttarna osv. Bland annat sa hon att hemsidan fått uppdaterad layout så jag tänkte bara kolla in den och där ser jag mig själv! Inte den finaste bilden kan jag tycka haha men kul att jag fick vara med.

Likes

Comments

Denna helg har jag haft Hanna på besök hemma hos mig! Hanna har jag träffat varje sommar i fem år nu på läger hos Victoria i Småland och sist bondade vi mycket och har haft kontakt även efter så jag bara förslog att hon skulle komma vilket hon gjorde. I lördags va vi på stan, shoppade och åt och bara va hemma. På söndagen va vi i stallet med Alex också och red ut. Hanna fick rida Bonville och jag lånade Hope! En jättefin häst med så mycket rörelse i sig haha, det var väldigt kul att rida henne. Har gjort det förut också men det var längesen.

Likes

Comments

Den här veckan har jag bara varit i stallet två gånger då jag haft en utbytesstudent från Holland här hemma! Vi har haft en rolig och väldigt full vecka med aktiviteter. Vi kunde klämma in stallet måndag och lördag då vi hade fria aktiviteter. Självklart fick hon rida. På måndagen fick hon rida Bonville lite på lina och lära sig gas, broms, sits, tygeltag osv... Sedan red vi ut och då lånade vi Billy, en lugn tur till axvalla och tillbaka bara.

Likes

Comments

Idag var vi återigen i Smedstad för lite KG Svensson träning. Som vanligt värme vi upp lite på en volt först och började sedan att hoppa. Fokus idag låg på distanser (precis vad vi behöver). Vi började med att hoppa bom, hinder, hinder på medellinjen lite lägre och sedan gick vi över till banhoppning. Förutom en unghäst som inte hoppade lika mycket var det två till utöver mig, och de låg på en lite högre nivå. Så jag fick hoppa lite högre än jag annars brukar, vi klarade av det men det blev lite svårare bara. Banan (som vi körde två gånger) låg på ca 105-110. Vi fick något stopp och något långt hopp men vi tog oss igenom banan vilket känns bra även om det krävde mer av oss.
Idag sa han att Bonville behövde svara kvickare, både framåt och tillbaka. Och såklart att galoppen behövde komma mer ihop. Han tipsade om att vi kunde köra lite cavaletti. Och till mig sa han främst att jag skulle ta fram skänkeln mera, att jag har den för långt bak.

Likes

Comments

Vår meter debut i Smedstad gick väldigt bra! Önskar nästan att det var placering i denna klass sådär nu i efterhand, då hade vi kommit hem med en röd rosett istället, men en blåvit duger alldeles bra. Med andra ord blev vi felfria och fjärde snabbast tid, ändå så fick jag sakta ner och byta galopp en gång. Hästen skötte sig exemplariskt både vid hantering och ridning. Jättebra tävlingsanläggning nära från stallet.

Likes

Comments

Jag och Bonville är anmälda till Smedstads första hopptävling som är den 6/11,vi ska hoppa 1 meter! Lagom inför detta missar jag några av Inas hopplektioner, så därför klev Sara in och höll en hopplektion för oss förra veckan. Vi plockade nog fram all hindermaterial som fanns haha. Men det gick väldigt bra! Vi har inte hoppat någon hel bana på en meter innan tror jag så därför känns det bra att vi ändå har klarat det. Sedan har vi hoppat en del själva och dessutom har jag varit hela dagen idag på Smedstad och kollat på ponnytävlingarna. Både Natalie och Alexandra tävlade, Natalie fick en avramling och en placering och Alex plockade en bom i sin klass.
Imorgon blir det att gå upp väldigt tidigt, jag tävlar i den första klassen som startar klockan 08...

Likes

Comments

Igår klippte jag häst för första gången! Bonville såklart. Så nu har hans vinterfluff försvunnit, åtminstone på halva kroppen. Körde bara en halvklippning för kände att det inte va nödvändigt med hela kroppen, främst på halsen och bogen där han blir så svettig. Klippte ett hjärta men det försvann innan vi blev klara :)

Likes

Comments

Brokindsryttarna erbjöd tillsammans med åkerbo rid och körsällskap ett rabatterat pris på en ridlektion för KG Svensson på Smedstads anläggning i helgen som var! KG är en A-tränare och man fick välja vilken gren man ville rida, vi anmälde oss till en hoppgrupp. Det var Bonvilles första besök i Smedstad, men redan nästa månad ska han dit igen så det var ju bra miljöträning också. Det var väldigt kul att få rida i ett så stort och fint ridhus! Iallafall, vi hade hört lite olika erfarenheter av KG som tränare, men jag tyckte han var bra. Han sa många bra saker jag kommer ha med mig på framtida hoppträningar. Bland det första han sa till mig var: "du rider som en dressyrryttare." I detta fallet uppskattades inte det haha. Han sa att jag red för mycket med sätet och måste istället lägga mer vikt på fötterna och vara lätt i sitsen, annars bromsar jag upp honom och vi behöver en bättre galopp. Saker vi absolut känner igen oss i vilket han inte vetat sedan tidigare. Senare sa han att jag får dressyrförbud fram till jul! Men nu ska vi iväg på två hopptävlingar inom en månad så det passar rätt bra iallafall :)

Likes

Comments

Jag har pratat om det sedan tidigt i år, väntat på att det ska bli grönt ute, fotat alla 36 hästar under augusti/september, lämnat in för framkallning, tagit bort de gamla bilderna, satt fast alla nya/skrivit namn osv... Men nu, nu sitter de äntligen uppe. Det är tre tavlor med alla stallets och lösdriftens hästar som har fått ett porträtt var och under står deras namn. Liknande tavlor satt uppe innan men dryga hälften fanns inte kvar längre av olika skäl, då endast på ca 2 år. Nu har alla en bild och jag hoppas det inte förändras allt för mycket på ett tag framöver!
Min insatts verkar ha uppskattas i stallet så det är ju kul :)

Likes

Comments