Header
View tracker

Den här veckan har jag bara varit i stallet två gånger då jag haft en utbytesstudent från Holland här hemma! Vi har haft en rolig och väldigt full vecka med aktiviteter. Vi kunde klämma in stallet måndag och lördag då vi hade fria aktiviteter. Självklart fick hon rida. På måndagen fick hon rida Bonville lite på lina och lära sig gas, broms, sits, tygeltag osv... Sedan red vi ut och då lånade vi Billy, en lugn tur till axvalla och tillbaka bara.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag var vi återigen i Smedstad för lite KG Svensson träning. Som vanligt värme vi upp lite på en volt först och började sedan att hoppa. Fokus idag låg på distanser (precis vad vi behöver). Vi började med att hoppa bom, hinder, hinder på medellinjen lite lägre och sedan gick vi över till banhoppning. Förutom en unghäst som inte hoppade lika mycket var det två till utöver mig, och de låg på en lite högre nivå. Så jag fick hoppa lite högre än jag annars brukar, vi klarade av det men det blev lite svårare bara. Banan (som vi körde två gånger) låg på ca 105-110. Vi fick något stopp och något långt hopp men vi tog oss igenom banan vilket känns bra även om det krävde mer av oss.
Idag sa han att Bonville behövde svara kvickare, både framåt och tillbaka. Och såklart att galoppen behövde komma mer ihop. Han tipsade om att vi kunde köra lite cavaletti. Och till mig sa han främst att jag skulle ta fram skänkeln mera, att jag har den för långt bak.

Likes

Comments

View tracker

Vår meter debut i Smedstad gick väldigt bra! Önskar nästan att det var placering i denna klass sådär nu i efterhand, då hade vi kommit hem med en röd rosett istället, men en blåvit duger alldeles bra. Med andra ord blev vi felfria och fjärde snabbast tid, ändå så fick jag sakta ner och byta galopp en gång. Hästen skötte sig exemplariskt både vid hantering och ridning. Jättebra tävlingsanläggning nära från stallet.

Likes

Comments

Jag och Bonville är anmälda till Smedstads första hopptävling som är den 6/11,vi ska hoppa 1 meter! Lagom inför detta missar jag några av Inas hopplektioner, så därför klev Sara in och höll en hopplektion för oss förra veckan. Vi plockade nog fram all hindermaterial som fanns haha. Men det gick väldigt bra! Vi har inte hoppat någon hel bana på en meter innan tror jag så därför känns det bra att vi ändå har klarat det. Sedan har vi hoppat en del själva och dessutom har jag varit hela dagen idag på Smedstad och kollat på ponnytävlingarna. Både Natalie och Alexandra tävlade, Natalie fick en avramling och en placering och Alex plockade en bom i sin klass.
Imorgon blir det att gå upp väldigt tidigt, jag tävlar i den första klassen som startar klockan 08...

Likes

Comments

Igår klippte jag häst för första gången! Bonville såklart. Så nu har hans vinterfluff försvunnit, åtminstone på halva kroppen. Körde bara en halvklippning för kände att det inte va nödvändigt med hela kroppen, främst på halsen och bogen där han blir så svettig. Klippte ett hjärta men det försvann innan vi blev klara :)

Likes

Comments

Brokindsryttarna erbjöd tillsammans med åkerbo rid och körsällskap ett rabatterat pris på en ridlektion för KG Svensson på Smedstads anläggning i helgen som var! KG är en A-tränare och man fick välja vilken gren man ville rida, vi anmälde oss till en hoppgrupp. Det var Bonvilles första besök i Smedstad, men redan nästa månad ska han dit igen så det var ju bra miljöträning också. Det var väldigt kul att få rida i ett så stort och fint ridhus! Iallafall, vi hade hört lite olika erfarenheter av KG som tränare, men jag tyckte han var bra. Han sa många bra saker jag kommer ha med mig på framtida hoppträningar. Bland det första han sa till mig var: "du rider som en dressyrryttare." I detta fallet uppskattades inte det haha. Han sa att jag red för mycket med sätet och måste istället lägga mer vikt på fötterna och vara lätt i sitsen, annars bromsar jag upp honom och vi behöver en bättre galopp. Saker vi absolut känner igen oss i vilket han inte vetat sedan tidigare. Senare sa han att jag får dressyrförbud fram till jul! Men nu ska vi iväg på två hopptävlingar inom en månad så det passar rätt bra iallafall :)

Likes

Comments

Jag har pratat om det sedan tidigt i år, väntat på att det ska bli grönt ute, fotat alla 36 hästar under augusti/september, lämnat in för framkallning, tagit bort de gamla bilderna, satt fast alla nya/skrivit namn osv... Men nu, nu sitter de äntligen uppe. Det är tre tavlor med alla stallets och lösdriftens hästar som har fått ett porträtt var och under står deras namn. Liknande tavlor satt uppe innan men dryga hälften fanns inte kvar längre av olika skäl, då endast på ca 2 år. Nu har alla en bild och jag hoppas det inte förändras allt för mycket på ett tag framöver!
Min insatts verkar ha uppskattas i stallet så det är ju kul :)

Likes

Comments

Efter en tävlingsfri månad har vi nu varit med på en pay and ride i Bjärka Säby. Återvände efter lite mer än ett år, fast med en annan häst!
Hade fått höra att det skulle regna hela dagen vilket bara gör allt super tråkigt. Det regnade når vi åkte dit och hem, men uppehåll under hela tiden vi var där. Tack för den, really. Har under alla mina tävlingar inte haft regn vad jag minns?? Iallafall. Idag premierade vi äntligen med det grå schabraket och huvan jag köpte i Falsterbo. För på tävling ska de ju vara vitt oså... Vi kom fram en timme exakt innan min start vilket faktiskt blev liiiite tajt, hade inte skadat med tio minuter till. Men starten gick bra iallafall, jag körde Lb1. Vi fick 63,75% med det lägsta en femma, då han gick över i trav för tidigt, annars lågt vi runt sexor/sjuor. Jag är nöjd faktiskt, det såg fint ut på filmen men som domaren kommenterade, och som alla andra därinnan kommenterat, behöver formen bli lite stabilare. Men Bonville hade bra arbetsvilja idag! Behövde att det skulle gå bra idag, den tävlingsfria månaden kom inte av en slump...

Likes

Comments

Igår var det ett år sedan vi sålde Sawoy och tog bort våra namn som ägare på honom. Istället skrevs familjen Mattson dit, och jag vet att du har det så bra. Men idag är också dagen som vi för ett år sedan skrev på papperna för att köpa Bonville! Redan ett år. Sjukt! Jag har som ryttare utvecklats grymt mycket sedan vi köpte honom, men vi har också argumenterat en del med varandra. Bonville har blivit en mycket mjukare och finare häst. Vi har tävlat med lite sura miner ibland men vi har också vunnit tillsammans. Vi har kommit på att det är kul med annat än hoppning också.. Jag har i vanlig ordning varit på läger i Ankarsrum, men för dig var det första gången. Vi har ridit vilse i skogen, och du blev väldigt orolig. Vi har fotats och du blev bra på bild, men kan inte säga detsamma om mig själv. Jag inväntar vår framtid med glädje och hoppas på många år till.Likes

Comments

Alexandra och jag sa att det var dags igen för att rida våran mil runda, innan det blir för kallt och så.. Men det som är en lång tur blev en långtur. Det är ju en väg man ska komma runt på, men precis när vi var vid ''vändpunkten'' kommer en äldre dam fram och säger ''Tyvärr men vi har öppnat upp en hage så nu går det inte att rida förbi här, men man kan rida in i skogen här och ändå komma ut.''
Så vi bah. Jahopp. Amen då gör vi väl det då, vi fick lite vägbeskrivning och hon sa att det skulle vara bra vägar. Men vi gick in i skogen och det var en vanlig skog utan plöjda vägar, vi kom ingenstans och Bonville blev stressad... Så vi fick helt enkelt vända tillbaka och rida HELA vägen tillbaka där vi kom ifrån. Vi red ifrån stallet 11:50 och kom tillbaka 14:30. 2 timmar och 40 minuter.
Bonville gick med huvudet så lågt när vi väl gick till hagen imorrn, pluttis! Det är ju inte ansträngade på så sätt att rida ut men man blir ju trött iallafall. Och jag började bli lagom stel, och att sitta ner så länge... Det var inte kul. Och inte hann jag hem heller till planer jag hade, blev så stressad och frustrerad att jag slutade prata. Och jag är ju den som leder konversationerna så det blev typ tystnad hela resten av vägen. KUL!

Likes

Comments