Header

Den 6/6 var det dags för Brokindsryttarnas årlig tävling och då gäller det att ställa upp som funktionär. Eftersom jag värvat Natalie till klubben hade jag sällskap av henne hela dagen också. Den blev lika lång som förra året, 10 timmar. Som tur var hade vi bra väder, det började blåsa en hel del så någon gång blåste ett helt hinder ner haha. På förmiddagen stod vi på banan och på eftermiddagen satt vi i domartornet.

Cornelia Rylén var där och tävlade under dagen samt jobbade hennes kille Linus i domartornet så när hon hoppade sin häst Chini con Careme fotade jag och delade med mig av bilderna. Sedan lade hon ut de på sin instagram och taggade mig!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu har det gått ett tag och Bonville verkar vara på bättringsvägen. Det har inte förekommit några kickar på ganska länge! Vi har ridit ut väldigt mycket och skrittat samt galopperat mest utan så mycket trav. En gång åkte vi tillsammans med Therese och Cinthro till Stångån vid Hackefors till en galoppslinga som kommunen gjort till ridväg. Till en början var han väldigt pigg och framåt när vi först bara skrittade men sedan när vi galopperade gick det ganska bra. Han sick-sackade några gånger och kunde helt plötsligt stanna men tyckte överlag det gick bra.

Imorgon ska vi hoppa för första gången sedan slutet av april och nästa vecka ska vi försöka få till en dressyrlektion med Inger. Inga förväntningar, kan gå hur som helst, men kul att komma igång igen! Hoppas att det går bra.

Likes

Comments

Det började med att Bonville inte var sig själv på en hopplektion. Han var till en början väldigt irriterad på mina hjälper och sen kickade han konstant i galoppen, mot hinder, efter hinder, på långsidan. Jag förstod inte vad det var med honom så vi var bara med på framhoppningen och utgick sedan. Konstigt, gav honom någon dags vila och uteritt. Fortsatte med dressyrträning eftersom det var tävling kommande helg. Framridningen känns dålig, får honom inte dit han behöver vara. Tävlingsmomentet desto värre, inte uruselt, men han kickar i galoppen och är inte eftergiven. Får låga poäng, 55%, och avanmäler nästa dressyrtävling. Han känns inte bra. Ringer veterinär som kommer en fredag och kollar, jag var i skolan och kunde inte närvara. Han ska ha markerat på höger bak efter böjprov så vi fick Metacam utskrivet som han går på i 10 dagar. När den perioden var över hoppade jag upp och provade honom lite. Pigg som ett as för att endast ha skrittats. Men han kickade fortfarande. En vecka till med att endast skrittas för att sedan prova honom igen. Framsteg, han kickade inte! Efter det har vi lätt börjat motionera men inget ansträngande arbete. Planen är att sätta igång ett galopprogram med intervaller skritt/galopp för att bygga upp konditionen och muskler igen. Samt kommer en equiterapeut i juni som ska massera honom. Efter detta hoppas vi att vi snart har en glad och nöjd häst igen!

Likes

Comments

Maj månad har varit en bra jobbmånad i stallet! Jag har tagit hand om Glenn tre dagar, tagit hand om Hidalgo sju dagar, tagit en kvällsjour samt tagit fyra helgjourer för totalt 3100 kronor. Det är sånt man får göra när man inte får sommarjobb men har massa planer!
Glenn tog jag bara hand om, men Hidalgo red jag några gånger. Två gånger ridhus och tre gånger ut. Han var speciell att rida för han va så himla rörlig, slingrig och känslig. Jättelätt för att flytta sidvärts och så men efter det svår att rida rakt liksom, haha. Kanske bara jag som är så ovan eftersom jag aldrig ridit honom innan. Jag hade ridit ut honom både med och utan sällskap men när jag sa det blev mamma väldigt förvånad, Sofia rider tydligen aldrig ut ensam. Visst han ryckte till och så men tog mig från start till mål i alla gångarter utan att känna risk för livet.
Kul att prova nya hästar!

Likes

Comments

På påsklovet åkte vi iväg och hopptränade på Åkerbos utebana för Ina. Det var första ute för i år vilket var kul. Träningen gick bra, han var till en början pigg och framåt och tog enkel hindren lätt. Det blev lite jobbigare för oss när vi började träna linjer och avstånd. Vi har lätt för att hamna lite tillbaka i tempo men när man är ute behövs det ju ännu mera framåt vilket gjorde att vi inte alltid räckte fram och då blev jag någon gång osäker och vek av... Vi tränade banhoppning och hindren låg runt 90 cm.

Likes

Comments

Den 9/4 var vi på tävling på Heda Ridklubb, dressyr. Fick för första gången en kvällstid, hade starttid 17:32. Skönt på ett sätt att inte behöva gå upp tidigt men istället tog det ju upp hela dagen. Iallafall var Bonville jättefin på framridningen, han gapade en del för vi glömde självklart nosremmen. Tyvärr fick jag inte riktigt samma fina känsla på banan men ändå en bra procent på 64,821 vilket gjorde att vi hamnade i mitten ungefär. Vi fick två missar som egentligen inte är normala missar, han stannade mitt i programmet för att skita en gång och han kickade i galoppen...
Men lite bilder från framridningen fick vi!

Likes

Comments

Efter ett besök hos veterinären beslutades att en ponny i vårat stall skulle tas bort, så jag erbjöd mig att fotografera henne om ägarna ville ha lite bilder vilket de gärna ville. Så förra helgen hade vi en photoshoot. Hon blev väldigt glad över bilderna och Bonville blev väldigt glad över säcken morötter han fick som tack till oss.

Likes

Comments

Vi har även premiärat med dressyrtävling den 1/4. Det var i Valla och vi körde LB:1 programmet. Vi fick en bättre starttid än helgen innan, 11:10 tror jag den var. Sara var där också och hjälpte oss. Han kändes väldigt fin på framridningen, han var arbetsvillig och framåt. Men jag fick honom inte helt lösgjord vilket vi vet om är ett problem och jobbar konstant med. Tyvärr fick vi tre missar i programmet vilket såklart kostar på poängen. Han bröt av galoppen i ett hörn, han gjorde ett galoppombyte när det skulle vara avsaktning och taktade i skritten... Så vi fick endast 59,3% vilket jag inte riktigt är nöjd med men vi tar nya tag i Heda denna helg. Vi har tagit dressyrlektioner för Inger och Sara och hoppas det ska ge resultat!

Likes

Comments

Dagen efter jag tävlade i Smedstad hade de tävlingar i lite högre klasser, och på startlistan fanns ingen mindre än Malin Baryard. Hon var där med några av sina yngre hästar och samlade väl rutin och bra rundor. Jag hade i vilket fall med mig kameran och fotade henne och några andra. Sedan la jag upp en bild på min fotoinstagram @evelinasportfolio och taggade Malin och hennes hästskötare. Först re-gram:ar hennes hästskötare min bild och taggar mig, sedan gillar Malin min bild på min instagram! Jag blev bara lite starstrucked.
Bilden från sammanhanget.

Likes

Comments

25/5 var vi i Smedstad och tävlade hoppning som årets första! Vi var anmälda till 0.90 A & 1.00 A:0/A:0. Jag var så taggad trots att första start va kl 08:00 och jag startade bland de tio första... Detta för att det var våran första A:0/A:0.
Vi lämnade stallet 06:50, var framme ca 07:15, klädde på hästen, jag gick bana, red fram och sen var det dags att starta.
Första klassen nollade vi! Eftersom Smedstad är en ny och jättefin anläggning var det sjukt många starter. Vi fick vänta tre timmar på att jag skulle hoppa nästa gång och då hade vi missat en 30 minuters paus så jag red fram alldeles för tidigt också. Så när vi var inne på banan för att starta tror jag Bonville hade sagt upp sig för dagen. Han vägrade på första hindret, kom över och vägrade på andra hindret. Dock vägrade han liiiite sent så han gick in i hindret och gick ner på knä och då åkte jag långsamt rutschkana ner för halsen. Yey andra avramlingen av fyra på tävling. Dessutom var hans gamla ägare där som vi hade pratat med oså... Jag ville åka till Åtvidaberg efter detta på deras hopptävling och göra en ny förhoppningsvis bättre start i en omhoppningsklass men den ställde de såklart in.
Bättre lycka nästa gång


Likes

Comments