Header

Igår klippte jag häst för första gången! Bonville såklart. Så nu har hans vinterfluff försvunnit, åtminstone på halva kroppen. Körde bara en halvklippning för kände att det inte va nödvändigt med hela kroppen, främst på halsen och bogen där han blir så svettig. Klippte ett hjärta men det försvann innan vi blev klara :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Brokindsryttarna erbjöd tillsammans med åkerbo rid och körsällskap ett rabatterat pris på en ridlektion för KG Svensson på Smedstads anläggning i helgen som var! KG är en A-tränare och man fick välja vilken gren man ville rida, vi anmälde oss till en hoppgrupp. Det var Bonvilles första besök i Smedstad, men redan nästa månad ska han dit igen så det var ju bra miljöträning också. Det var väldigt kul att få rida i ett så stort och fint ridhus! Iallafall, vi hade hört lite olika erfarenheter av KG som tränare, men jag tyckte han var bra. Han sa många bra saker jag kommer ha med mig på framtida hoppträningar. Bland det första han sa till mig var: "du rider som en dressyrryttare." I detta fallet uppskattades inte det haha. Han sa att jag red för mycket med sätet och måste istället lägga mer vikt på fötterna och vara lätt i sitsen, annars bromsar jag upp honom och vi behöver en bättre galopp. Saker vi absolut känner igen oss i vilket han inte vetat sedan tidigare. Senare sa han att jag får dressyrförbud fram till jul! Men nu ska vi iväg på två hopptävlingar inom en månad så det passar rätt bra iallafall :)

Likes

Comments

Jag har pratat om det sedan tidigt i år, väntat på att det ska bli grönt ute, fotat alla 36 hästar under augusti/september, lämnat in för framkallning, tagit bort de gamla bilderna, satt fast alla nya/skrivit namn osv... Men nu, nu sitter de äntligen uppe. Det är tre tavlor med alla stallets och lösdriftens hästar som har fått ett porträtt var och under står deras namn. Liknande tavlor satt uppe innan men dryga hälften fanns inte kvar längre av olika skäl, då endast på ca 2 år. Nu har alla en bild och jag hoppas det inte förändras allt för mycket på ett tag framöver!
Min insatts verkar ha uppskattas i stallet så det är ju kul :)

Likes

Comments

Efter en tävlingsfri månad har vi nu varit med på en pay and ride i Bjärka Säby. Återvände efter lite mer än ett år, fast med en annan häst!
Hade fått höra att det skulle regna hela dagen vilket bara gör allt super tråkigt. Det regnade når vi åkte dit och hem, men uppehåll under hela tiden vi var där. Tack för den, really. Har under alla mina tävlingar inte haft regn vad jag minns?? Iallafall. Idag premierade vi äntligen med det grå schabraket och huvan jag köpte i Falsterbo. För på tävling ska de ju vara vitt oså... Vi kom fram en timme exakt innan min start vilket faktiskt blev liiiite tajt, hade inte skadat med tio minuter till. Men starten gick bra iallafall, jag körde Lb1. Vi fick 63,75% med det lägsta en femma, då han gick över i trav för tidigt, annars lågt vi runt sexor/sjuor. Jag är nöjd faktiskt, det såg fint ut på filmen men som domaren kommenterade, och som alla andra därinnan kommenterat, behöver formen bli lite stabilare. Men Bonville hade bra arbetsvilja idag! Behövde att det skulle gå bra idag, den tävlingsfria månaden kom inte av en slump...

Likes

Comments

Igår var det ett år sedan vi sålde Sawoy och tog bort våra namn som ägare på honom. Istället skrevs familjen Mattson dit, och jag vet att du har det så bra. Men idag är också dagen som vi för ett år sedan skrev på papperna för att köpa Bonville! Redan ett år. Sjukt! Jag har som ryttare utvecklats grymt mycket sedan vi köpte honom, men vi har också argumenterat en del med varandra. Bonville har blivit en mycket mjukare och finare häst. Vi har tävlat med lite sura miner ibland men vi har också vunnit tillsammans. Vi har kommit på att det är kul med annat än hoppning också.. Jag har i vanlig ordning varit på läger i Ankarsrum, men för dig var det första gången. Vi har ridit vilse i skogen, och du blev väldigt orolig. Vi har fotats och du blev bra på bild, men kan inte säga detsamma om mig själv. Jag inväntar vår framtid med glädje och hoppas på många år till.Likes

Comments

Alexandra och jag sa att det var dags igen för att rida våran mil runda, innan det blir för kallt och så.. Men det som är en lång tur blev en långtur. Det är ju en väg man ska komma runt på, men precis när vi var vid ''vändpunkten'' kommer en äldre dam fram och säger ''Tyvärr men vi har öppnat upp en hage så nu går det inte att rida förbi här, men man kan rida in i skogen här och ändå komma ut.''
Så vi bah. Jahopp. Amen då gör vi väl det då, vi fick lite vägbeskrivning och hon sa att det skulle vara bra vägar. Men vi gick in i skogen och det var en vanlig skog utan plöjda vägar, vi kom ingenstans och Bonville blev stressad... Så vi fick helt enkelt vända tillbaka och rida HELA vägen tillbaka där vi kom ifrån. Vi red ifrån stallet 11:50 och kom tillbaka 14:30. 2 timmar och 40 minuter.
Bonville gick med huvudet så lågt när vi väl gick till hagen imorrn, pluttis! Det är ju inte ansträngade på så sätt att rida ut men man blir ju trött iallafall. Och jag började bli lagom stel, och att sitta ner så länge... Det var inte kul. Och inte hann jag hem heller till planer jag hade, blev så stressad och frustrerad att jag slutade prata. Och jag är ju den som leder konversationerna så det blev typ tystnad hela resten av vägen. KUL!

Likes

Comments

Torsdagen hopplektion gick inte riktigt som förväntat. Till en början kändes det helt okej liksom, vi gjorde uppvärmningsövningarna väl ändå. Sen när vi började hoppa mer bana kände jag att han tjurade om jag ville få fram honom lite mer. Och sedan när vi ska hoppa en 90 cm oxer hinner jag precis säga innan ''Jag får inte fram ho...'', sedan crashar vi och störtar. Nej men vi kom inte i tillräckligt bra galopp, så han va klok ändå och skulle stanna men gjorde det lite för sent. Så han snubblade in sig i bommarna så pass att han gick omkull. När han väl lagt sig låg han stilla i typ två sekunder och bah ''Vad hände där?''. Jag fick mitt ben lite under honom men annars gick det bra. Bonville fick skritta runt ett tag innan vi travade för att sedan bara hoppa jättelågt tre-fyra hinder, bara för att inte sluta när det går som sämst. Han verkade också klara sig bra.
Så det var ju väldigt tråkigt. Nu har jag gått omkull med häst två gånger, en tidigare gång med Sawoy också, oxern såg till och med likadan ut och stod på samma plats, samma höjd... Coincidence think not? Skämt åsido.

Likes

Comments

Efter att ha varit på stadsfesten och fått få timmars sömn gick jag upp vid 06 för att förbereda inför tävling. För andra gången skulle vi till Åtvidaberg för att rida en LC:2, där jag senast vann klassen. Kände lite standard att uppehålla. Men den planen sket sig totalt. Jag sa till mamma redan på framridningen att jag inte fick fram Bonville som jag ville. I mina försök att få bjudning blev Bonville stissig istället. Så med en mindre bra känsla fick vi gå in på banan. Jag var så fokuserad på att det kändes dåligt att jag lite sent kom på att det skulle vara serpentinbåge, vilket domaren ansåg som felridning, -2 poäng. Bonville blev också rädd flera gånger, en gång då högtalaren sprakade vilket var tråkigt att de skulle hålla på med mitt i ritten, men annars vet jag inte vad som flög i honom. Och återigen gjorde Bonville ett galoppombyte istället för ett avbrott... Jag försökte verkligen rädda upp det men missarna var för många. Våra 58% räckte till en sistaplats. Förra gången kom jag först, och nu sist? Fy. Känner ingen lust att tävla nu iallafall. På våra fyra dressyrtävlingar har resultatet gått ner varje gång.

Ibland kunde det se ut såhär...

men också såhär...

Likes

Comments

Linda Molin arrangerade så att sportsbaren New York Legends i Linköping skulle visa OS finalen i hoppning. Till en början bokade hon nästan 20 platser, men det slutade med att hela baren (ca 200 platser) blev fullbokad av ryttare som kom. Förutom ett pyttelitet sällskap som ensamma kollade på fotboll. Erikstad bokade upp en del av de platserna, vi var runt 15 personer tror jag, me included. Det var trevligt, vi åt mat och hejade på de två svenskar som red, Peder Fredricson och Henrick von Eckerman. Tyvärr gick inte Henrick vidare från första finalomgången men det gjorde Peder! Varje gång han kom ett steg närmare medalj blev spänningen i baren värre. Och glädjen när han landade efter sista hindret utan att riva och det stod klart att han skulle få en OS medalj! SÅ sjukt grym är han, och bästa Allan (All in)! 
Ett jätteroligt evenemang som fick publicitet i flera tidningar, och Alex från NYL sa att detta var bland det största han upplevt i sina 20 år på jobbet. Ryttare kan också!

Likes

Comments

​När Hööks hade halva reapriset var vi såklart där, det var minst sagt bra priset, det mesta kostade runt 200kr. Vi plockade på oss mer än planerat, vårat ändamål med att åka dit var att köpa ett Hackamore ​och ett träns att ha till. Hackamoret var inte på rea, det kostade ordinarie 499 kr. Tränset (som matchade väldigt bra!) fick vi däremot väldigt billigt för att ändå verka ha lite kvalité. Har testat det lite snabbt i ridhuset och ridit ut på det en gång, båda gångerna gick väldigt bra, han verkade fatta grejen med hur det funkade (eller så visste han sedan innan). I vilket fall tyckte han det var väldigt chill att inte ha något i munnen, hans underläpp bara hängde hahah.

Dessutom köpte jag ett par gul/beigea ridbyxor, en marinblå höst/vinter väst och en brun/beige höstjacka. 

Likes

Comments