Header

Blogga denna hösten har jag inte riktigt varit bra på. Den har bara flugit förbi och kan säga att detta nog varit en av den absolut bästa, lärorikaste, jobbigaste, och fantastiska hösten på väldigt länge.
Vuxit som person? Svar ja.... Jag ljuger om jag säger jag inte gjort de...
Jag har även träffas så fantastiskt mycket nytt och värdefullt folk de senaste halvåret.



Den bilden talar perfekt till de!
De jobbigaste att detta året är över är nog faktiskt att jag inte kommer tillbringa mer tid på min underbar praktik som varit så himla bra. Kommer dela en text med er sen som jag skrev på min Facebook. Praktiken har gjort att terminen gick sjukt fort. När man till och med spenderar sin tid där på loven och med Mina underbara kollegor så trivs man!!!! Och på helgerna har Jah umgåtts med mina vänner, spenderat tid med Theo, festat, varit med familjen och släkten och så mycket mer! Höstterminen 2014 är en termin jag kommer spara i mitt hjärta och för alltid komma ihåg!
Tänkte lägga upp en bildbomb på senaste halvåret.

Här kommer texten:

Så var en hel termin på praktiken slut. Det var med tårar i ögonen jag idag sa hejdå och kramade om alla. Både personal och elever.
Allt börja i våras när jag var och hälsade på i denna skola med gravt handikappade barn. Jag var livrädd eftersom jag inte alls kände mig säker kring detta yrke och kunde inte vid denna tidpunkt ens tänka mig att jobba med handikappade barn. Dessutom ”skrämde” Malin min handledare upp mig, jag hade stor ångest och trodde de skulle bli en otroligt jobbig termin. Tänk så fel jag hade!!! Sommarlovet gick och dagen då jag skulle börja närmade sig. Nervös var jag verkligen men jag försökte tänka positiv och hoppades att detta skulle utveckla mig som person!
Första dagen kom och de är en dag jag aldrig kommer glömma...
Men redan första dagen kändes det ändå ok och jag tänkte detta kommer säkert gå bra. Dagarna gick och varje dag på praktiken blev bara bättre och bättre. Började känna vilka fantastiska människor jag jobbade med och hur roligt vi alla hade. Vilket är väldigt viktigt på ett sådant arbete.
Jag började känna att detta kanske ändå var något för mig. Varje dag jag skulle dit vaknade jag med ett leende på läpparna, varje onsdag jag gick därifrån längtade jag till måndagen då jag skulle dit igen. Jag kunde inte ens hålla mig därifrån på loven. Tänk så bra allt blev och att jag har nu hittat vad jag absolut skulle kunna tänka mig att jobba med i framtiden. Dessa elever har gett mig så oroligt mycket, de har verkligen fått mig att se saker och ting i livet ur ett större ovh bättre perspektiv. Jag har genom dessa elever och mina fantastiska medarbetare blivit en så mycket bättre och starkare person! De har fått mig att hitta mig själv och veta vad jag vill.

Jag kan inte med ord beskriva hur tacksam jag är för hela denna underbara termin på Stenröseskolan i Lund. Har dessutom fått vänner för livet som jag kommer hålla nära mitt hjärta för de är fantastiska!
Att man från början kan känna att något känns så fel och jobbigt till att verkligen ha hittat vad man vill göra är fantastiskt. Jag är så otroligt glad för allt som jag fått uppleva och alla människor jag träffat och inte minst allt vad dessa fantastiska elever gett mig!
Saknaden kommer att bli stor och det är jobbigt att lämna men jag kommer bära med mig allt positivt och alla fina minnen jag har med er! Tusen Tusen tack till er alla för en fantastisk och lärorik termin!


KRAM

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Att vakna med ett glatt leende på läpparna varje morgon fast klockan ringer klockan 7 är helt underbart! Gick upp och fixa mig och tog på mig varmt med tanke på jag jobbar i baracker så där är jätte kallt nu på höst/vintern! Så tjocka tröjor är perfekt och de är så mysigt så säger inte nej till de! Hade en helt fantastisk dag även idag! Som jag trivs, hade lätt kunnat vara med dessa människor 24 timmar om dygnet, så himla roligt vi har de! Bara massa bus, skämt och pratar om allt och då menar jag verkligen allt! Dem berättar allt för mig och jag berättar allt för dem! Kan både skratta, gråta och allt införas sällskap! De är helt underbart att spendera så mycket tid där och få ha de så på en lärlingsplats!
Och idag värme hjärtat lite extra när en av barnen låg på madrassen på rasten (kollar på smartboarden på film/musik) och börjar teckna med mig och kallar på mig med teckenspråk jag ska komma! Då vill hon jag ska ligga på madrassen och mysa med henne! Då börjar om hålla om mig, pilla och pussa mitt hår, massera mig och kramas! Så där låg vi och mös och prata teckenspråk! Så himla härligt och så glad man blir när man redan efter bara några veckor kommit så nära barnen! Då dessa barnen är väldigt avvaktande och hjärna inte släpper in nya människor hur som helst! Nej de är en riktigt härlig känsla!
Resten av dagen gick i rasande fart och efter vi lämnat alla barnen vid bussen satt jag och 2 jag jobbar med i busskuren och bara snacka! Så Goa dem är!
Efter när jag kom hem blev de en sväng till stan, blev en god pizza och kollade i affärer, och just nu är de reklam dessertmästarna som börja idag, så nu ska vi fortsätta att titta på de!
Ha en underbar tisdagskväll! Kram




Likes

Comments

Idag har vi gjort något bra! Åkte in till Malmö och gjorde "fuck cancer" armband! Man mår så bra i hjärtat när man vet man gjort något bra för tusentals andra människor! Efter de tyckte vi att vi var värda Mc Donalds, så där åt vi och sen åkte hem!
Har även haft Theo hos oss idag, älskade brorsonen så vi var i leksaksaffär i förmiddags med faffe och farmor. Sen lämna dem av mig på triangeln!
Vilken bra söndag de blev idag! Just nu är jag iväg men ska snart hem till min underbara säng och bara ha egen tid med mig själv, tända ljus, godis och en bra serie!  var riktigt längesen så de känner jag för en söndag som denna efter en helt fantastiskt helg med massor av händelser och underbara människor! Söndagar har blivit min "egenkväll" dag! Att bara få njuta och få ha hela sängen för sig själv och äta godis och kolla film/serie och ladda upp inför en ännu bra vecka! Egentid är viktigt ibland!! 
Kramar mina vänner!

Likes

Comments

Tänkte dela med mig av lite vad som hänt under senaste tiden! Som har bestått av allt detta plus mycket mer! 


Härliga dagar oh åkturer med kusnivitamin! 

Vad är livet utan fest? Ingenting! ;) En härlig utgång med underbara vänner! 

En härlig ridtur på islandshästar i skogen med kusin, farbror och pappa! 

Målat ett helt vardagsrum och hall! 



En riktigt go lördags lunch på Jensen´s

Ännu en härlig utgång med en förfest med Snorkel först och sen ännu en förfest med lollo och sen en fest och utgång med massa andra underbara vänner och kvällen avslutades som alltid med nattmat och denna gången blev de subway! 

Jobbat en del med att passa mina underbara tvillingar

En kväll i veckan får man väl stanna hemma själv och mysa med denna godingen, så de har jag gjort! 



Även en egentligen jätte stor dag har passerat som för mig TYVÄRR inte längre var så stor då jag är oroligt besviken... Men tankarna finns där och kommer bära med mig detta smset otroligt länge då jag blev jätte glad för de samtidigt som jag inte vet om jag ska tro på de... Jag hoppas du hade visat detta på ett annat sätt än så du gör.. Men jag blev ändå otroligt glad. Och jag hade ljugit om jag inte sagt att jag saknar dig! Men ibland får man bara acceptera hur vissa människor är och hur dem vill ha de! Men lovar att bära med mig detta och kommer alltid minnas dig även om du nu valt att vår resa ska vara slut!  

Likes

Comments

De är fredag och jag inväntar en underbar helg!
Vaknade idag med inställd lektion, efter kollade jag mitt schema och insåg att jag hade inte lektion dörrens 12.45 då min andra lektion också va inställd! Men på fredagar slutar jag alltid halv 2 så jag prata med läraren om jag kunde jobba hemma istället för att köra till skolan för 40 mina lektion! Och de gick super bra!
Så jag åkte och hälsa på min gamla lärlingsplats istället och vilken lycka att bara mötas av massa kramar och alla barnen prata i mun på varandra då dem hade så mycket att berätta! Som jag saknar dessa underbara barn! Men även riktigt glad för där jah är nu, jag trivs så oroligt bra!! Och glädjen att vakna på morgon måndags morgonen att man ska åka dit är underbar!
Så nu har jag precis kommit hem och sitter och laddar upp för kvällens händelser! Ska bli en grym fredag!! Och hela helger ser jag framemot!!



Allt du ville vara, va en gåta utan svar!

Likes

Comments

Ibland vill man skrika av glädje och ibland vill man skrika av ilska, besvikelse och ledsamhet. Det är väl så mitt liv just nu ser ut. Varje dag går tankarna till mina syskon och mina syskons pappa som just nu kämpar i i canser. Cansern har spridit sig till hela kroppen och de är nog tyvärr att inse att tiden snart är inne.. De kommer bli några jobbiga veckor! Samtidigt som vi för en vecka sen fick reda på att en i släkten har cancer i bukspottkörteln som man tyvärr inte kan bota eller operera bort. Dagarna är tunga... FUCK CANCER!!!!
Samtidigt som man mitt i allt elände verkar blir bortvald av sin absolut bästavän. En vän som varje dag förklara och visat för en hur betydelsefull man var. De är hemskt att inte veta vad man gjort för fel, att inte veta vad man har gjort för att förtjäna detta ännu en gång. Och de jobbigaste av allt är när man verkligen tror man kan lita på någon, men att man verkligen inte kan de. Att man inte ens kunde lita på sin bästavän, En människa som känner en från grunden, en människa som betydde allt för de. Det tar hårt att varje dag intala sig de... Men de är bara till att tänka positivt och tänka på alla andra fina människor man har runt omkring sig, fast vissa dagar är jobbigare än andra! 

Nu har jag även varit 3 veckor på min underbara praktik. Oroligt tunga dagar då jag jobbar med gravt handikappade människor. Men på något sätt så ger även dem en otroligt mycket glädje och energi. Bara små saker dem klarar av, eller ett litet leende är så himla värdefullt! Även jobbar jag med fantastiska människor som skapar glädje på arbete och skämtar och skrattar med både varandra och eleverna och de är helt underbart! Men jag kan nog erkänna att jag förändrats otroligt mycket som person. Jag ser livet på ett helt annat sätt och som jag skrev i mitt förra inlägg. Vara glad och tacksam, hjälpa människor, vara glad för andras skull, sprida glädje och kärlek och inte bara se problem och klaga på allt och alla! 
Dessa fantastiska elever har hjälpt mig att bli den Evelina jag länge länge önskat! Att se livet positivt och vara glad för den person som man själv är! Ta vara på livet! Tänk så mycket jag fått uppleva och kommer uppleva som aldrig dem någonsin ens kan drömma om... Livet är så fruktansvärt orättvis och man vet aldrig om de händer en själv eller vad som kommer hända en, därför ska man ta vara på varje dag! 
Tänkte skriva ett eget inlägg om just detta ämnet lite längre fram när jag varit där lite längre och mer kommit in i de. Finns otåligt mycket tankar och känslor bakom detta och otroligt mycket att berätta! 

Och de har självklart hänt mycket roliga saker under senaste tiden också, de är de som får en att tänka på annat och tänka positivt och vara glad. De är fest med vänner, afterwork med härliga kollegor, afterschool, massa jobb, fika och god mat med underbara vänner, många roliga skratt och stunder med Theo, sleepovers och mycket mer! 

Blev ett tankfullt och lite känsligare inlägg men ibland behöver man de också! Här kommer lite bilder från senaste tiden. Idag är första kvällen själv på länge, så de blir att tända ljus, äta godis och kolla en bra film och bara vara för sig själv! Skönt! Hoppas ni också får en underbar kväll! 
Kramar! 

Likes

Comments

Ta vara på era liv, ta vara på de människor som bryr er om er! Ta vara på att få vara friska och de liv ni lever! Jag själv har slösat otrolig mycket av mitt liv på att vara sur, tråkig, jobbig, arg, ledsen och avensjuk på folk. Men nu har jag ställt mig frågan, hur kan jag gå runt och vara de när de finns människor i värden som inte ens kan uttala sig om vad dem själva vill, eller inte ens kan gå med sina egna ben, som inte ens kan äta med sin egen mun. Hur kan jag ha haft hjärta till att vara så arg, sur och ledsen! Men nu har jag lärt mig, att aldrig mer vara den personen. Utan nu har jag lovat mig själv att ta vara på varje sekund i mitt friska liv, vara glad och tacksam, hjälpa människor, vara glad för andras skull, sprida glädje och kärlek och inte bara se problem och klaga på allt och alla! 

SE LIVET POSITIVT OCH LEV VARJE DAG SOM OM DE VORE ER SISTA!!!! 

Likes

Comments

Drog vid 8 tiden till Höör för att fira 18 åringen! Riktigt trevligt och roligt! Efter de stack jag och Lollo till Malmö och båten! Och där va tryck kan man säga så de var också riktigt roligt!! Så jag sammanfattar kvällen med orden PERFEKT FREDAG!

Denna bild är den ändå jag delar med mig av här hehe...!




Kram vänner!

Likes

Comments

Hej vänner! 

Sitter just nu i soffan och laddar för att hoppa in i duschen, för att sen göra v mig, sen blir de att åka till Höör! Skolan idag gick bra. Fast vi bara precis börjat så jobbar jag på bra och redan gjort mycket så de känns riktigt bra. Detta året har jag bestämt mig för att ta skolan på allvar och verkligen klara allting! 
Efter skolan så blev de dem vanliga rutinerna, köra Viktor till stationen och Lollo hem! Och nu sitter jag här! Men nu blir de faktiskt duschen! 
Hörs vi inte ikväll, så hörs vi i morgon!

Kram

Likes

Comments

 Hej! 

Idag var nog en av dem roligare skoldagarna på väldigt länge. Vi blev indelade i fyra grupper sen fick vi i uppgift att starta en egen verksamhet. Och vår grupp valde då att starta en Montissori förskola med åldern 1-6 år. Jag kan säga de att ha varit ute på praktik så mycket som jag och en tjej till har varit som jag var med, de var en stor fördel. Lärarna gjorde detta för att se vad vi hade lärt oss i 1an och 2an. Och jag kan meddela att de märks verkligen att man lär sig mycket mer i praktiken än i skolbänken. Så de var en riktigt toppen skoldag! Även få träffa alla mina godingar också! Nu sitter jag och laddar upp för att i kväll ta mig in till Malmöfestivalen en sväng och se Timbuktu! Så de ska bli roligt! 

Många Kramar

Här gjorde vi en miniatyr hur vår förskola skulle se ut! 










Likes

Comments