Hej allihopa!

Gud vad länge sen det var som jag bloggat, men har ägnat mer tiden åt att träffa mina vänner men även åt att filma videos samt ladda upp dem till min youtube kanal. Så om ni vill se lite utav vad jag har haft för mig besök min youtube kanal( heter där Eve95.)

Ska i detta inlägg sammanfatta några utav de roligaste dagarna jag haft än så länge, men innan jag gör det vill jag säga en sak som jag tänkt på. Jag vill börja handla kläder mer online bland annat från Chiquelle och madlady som jag har aldrig handlat från så undrar ni som handlar där, är ni nöjda med produkterna(kläder som mest men även smink), är det värt att köpa?

Vilket som, nu ska jag berätta vad jag har haft för mig och kan säga att jag har till större delen jobbat, men har även lyckats ha en del stunder då jag filmat tillsammans med Ruth videos till min kanal samt redigerat videos till hennes youtube kanal, har även träffat Amina igår en snabbis på lunch innan hon behövde åka tillbaka till skolan.(detta är bara denna vecka).

Några av mina höjdpunkter från denna månad än så länge är väl att jag för två veckor sedan träffade mina goda vänner Teddy och Eline efter jobbet för en sen middag på Hard Rock Café, besökte då stället för förts gången och kan säga att visst priserna är väl inte de billigaste direkt men snacka om att de har god mat, ni som älskar burgare kommer älska that place.

Har även träffat mina härliga vänner Fiorella och Nora på Fios nya ställe, vi hängde en hel kväll. Vi lagade mat tillsammans, snackade och spelade ett spel som heter Mysteriet typ(tråkigt nog kunde inte Melissa komma men vi hade en grym kväll ändå). Det var en av mina bästa kvällar lätt!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hello now i'm back!

Saknat mig? Det hoppas jag i alla fall för nu har jag äntligen ett nytt inlägg för er. Vet inte riktigt om det har hänt så mycket intressant den senaste tiden då jag har till mesta dels jobbat. Men kan ändå säga att jag har under denna månad hittills hunnit fira min födelsedag förra lördagen här med sin sambo och sina tre söta ungar och igår blev det att fira det med vänner. Firandet kort och sammanfattat bestod utav bowling, middag på Olary's Norrtull och en massa skratt och härliga minnen(samt en del drinkar/Cider också förstås). Kommer att ladda upp en vlogg på min youtube kanal där ni får ta en del utav detta genom att jag kommer använda utav min väns filmade content då jag lyckades klantigt nog radera alla bilder från bowlingen på minneskortet(kan få tillbaka dem om jag köper ett program som kostar ca 600-800kr) ska nog göra det sen när jag har råd.

Det är i alla fall det senaste för min del i ett nötskal kan man säga! Tack till alla mina underbara vänner för gårdagen det var mer än vad jag förväntat mig <3


Likes

Comments

Hej allihopa!

Efter att ha sett ett inlägg i fb gruppen "Honey and the Bees fick kring videon Gustav & Johanna lagt upp på på deras youtube kanal inte alltför länge sen fick detta inlägg samt kommentarerna mig att bli väldigt upprörd, irriterad och framförallt fick det mig att fråga sätta vad är det för fel på en del människor? Hur kan det finnas så många människor med så lite respekt och okunnighet?

Jag kan säga att alla dessa kommentarer fick mig att bli väldigt irriterad med tanke på att majoriteten säger att psykisk ohälsa är påhitt. Det är det verkligen inte och det Gustav har som han nämner i videon är ett problem, som har varit länge. Som han beskriver det och om man har kollat igenom låter det som psykisk ohälsa, tvångstankar /OCD/bekräftelsebehov. Anledningen till att jag reagerar starkt på detta är att trots att jag inte lider utav tvångstankar så lider jag också utav psykisk ohälsa och jag kan säga att det är inget påhitt eller roligt att leva med. Det är inget skämt som en del verkar tycka.

Något som har fått mig också tänka är att enligt mig är det bra att många offentliga personer exempelvis olika youtubers pratar mer om psykisk ohälsa. Det är något som bör uppmärksammas mer då det finns så många som lider utav det. Jag kan säga att själv lider jag utav panikångest, har ej fått en diagnos men efter att ha gått igenom något hemskt för 4 år sedan har jag det ännu idag. Har inte haft lika många attacker längre men de finns kvar, jag vet att det kan hända någon dag att det blir så igen, Sen kan jag säga att något jag också har märkt att jag delvis lider också utav är depression, men det kommer och går. Med detta sagt vill jag säga att detta är inget påhitt och att man behöver inte ha en diagnos i pappersformat för att veta att man lider utav psykisk ohälsa(i så är det i mitt fall.

Det roliga med detta hela är att under tiden som jag hade panikattacker som mest skulle jag aldrig erkänt att jag lider utav psykisk ohälsa, att jag tillhör i den "kategorin". Jag kommer ihåg hur jag mådde skit efter alla dessa panik attacker och hur jag tyckte att det var något fel på mig,fast så är det inte.

Idag kan jag säga at jag har inte lika många attacker, tror det delvis beror på att jag inte går i skolan och har inte stress med plugg osv, vilket är skönt.

Förresten funderar på att göra en video där jag pratar min syn kring psykisk ohälsa, specifikt det jag har varit med om, vad skulle ni tycka om det?(ni som följer min youtubekanal). Vet att det kan vara ett känsligt ämne för vissa, men vill berätta vad jag gått igenom och förhoppningsvis kunna hjälpa er på något sätt.
Likes

Comments

Det finns en sak jag har tänkt på väldigt mycket den senaste tiden och därför kände jag att det är väl lika bra att göra ett inlägg om det. Jag har undrat en hel del om hur når man egentligen sina drömmar?

Jag menar själv har jag en hel del drömmar jag vill uppnå och jag vet att dessa drömmar enligt vissa är omöjliga/svåra att uppnå. Kan hålla med om att de är svåra och kan bli en utmaning för mig, men tror att det mesta är inte omöjligt så länge man fortsätter kämpa och ger inte upp på sin dröm oavsett vad andra säger. Men nu till själva poängen med detta inlägg. Jag har länge funderat(speciellt under hela förra året) vad jag vill göra med mitt liv och jag kan säga att jag har kommit fram till vad jag vet att jag vill satsa på nu i år men även vad jag vill försöka uppnå senast inom de närmsta 10 åren.

Ni som känner mig personligen vet nog att jag har stor passion för skådespeleri och att det är mitt drömyrke. Jag har funderat en hel del och jag vet att vara skådespelare och speciellt att bli en framgångsrik skådespelare. Vet att många i min närhet vill att jag ska ha en plan B, ett mer "vanligt yrke" som exemepelvis barnskötare eller tolk, men jag vet att det är inte vad jag vill. Kan säga att har försökt fundera om det kan finnas annat jag vill göra i fall att saker och ting blir inte i framtiden som jag planerat, men just nu känner jag bara nae.

Jag vet vad min passion är och jag vill följa den oavsett hur svår vägen dit blir, kan säga att skådespelar mässigt är min dröm att gå på en skola i New York som heter New York conservatory for dramatic arts(vill gå på deras tvååriga skådespelarlinje). Kan säga att denna skola är svår att komma in på, eller rättare sagt vem som helst kommer in så länge man har stor passion för skådespeleri samt råd att gå där, då den skolan är väldigt dyr att gå på. Man måste kunna betala en rätt så dyr summa för att studera där.Men jag ska kämpa och inte ge upp, sen kan jag även tillägga att jag har en plan B om detta inte skulle fungera/jag skulle inte få ihop pengarna, Mitt andra val till till skola jag kan tänka mig gå på är New York Film Academy som kostar några hundra tusen och inte två till tre miljoner. Sen så måste man betala även för sjukförsäkring själv medan man är där.

Fast oavsett hur saker och ting blir vet jag att jag vill flytta till USA för att studera där med skådespeleri. Vet att jag måste förmodligen ta en annan väg än vad jag tänkt mig men ska försöka innan jag ger upp. Jag vet att jag vill det här, jag är gjord för det här, detta är min grej. Visst jag är ingen Jennifer Lawrence, men jag vet att jag kan utvecklas och bli bättre på detta. Kan även säga att jag vet att detta lär ta lång tid men om jag inte har lyckats med detta inom 10 år ska jag fundera på något annat yrke.

Nu undrar ni säkert vad mer jag vill göra utöver detta, kan säga att det finns en hel del som jag vill göra bland annat vill jag resa lite, vore kul att åka ut på en Volontärresa exempelvis till Indien och typ åka på en språkresa till England eller USA typ. Vad är era framtidsplaner? Dela gärna med er!

Ni får gärna också skriva råd/tips på hur jag skulle kunna uppnå mina mål eller säga hur har ni gjort om ni har haft liknande mål och uppnått dem?

Vill avsluta detta inlägg även med att säga oavsett vad ni väljer att göra i livet så följ era drömmar och ge inte upp oavsett vad andra säger!

Likes

Comments

Hej allihopa!

Har velat blogga men har inte kunnat då min dator har ej fungerat under 3-4 dagar, men nu fungerar den äntligen, tack vare att min äldsta systers man kunde laga den. Det visade sig att min hårddisk hade typ pajat för jag hade inget lagrat minne kvar. Men nu är allt som tur fixat. tur i oturen.

(nu vet ni också varför det inte har kommit upp någon video varken idag eller i måndags)

Med denna dag behövde jag lite tur, då jag lyckades glömma kliva av från bussen när jag skulle åka hem igen från syrran. Klev av vid nästa station och tog bussen till nästa hållplats varifrån jag kunde gå sedan till Ulriksdals station. Men det tog ett tag innan jag kom fram till stationen, men som tur nog hjälpte en äldre dam mig med att gå en bit med mig så att jag kom till rätt väg och sen hjälpte en annan dam också mig när jag var osäker om jag var i närheten av stationen.

Som tur nog kom jag hem i god tid, då jag skulle nämligen vid 16:30 träffa min vän Ruth i skärholmen då hon skulle följa med som moraliskt stöd när jag skulle ha piercat/tagit 2 hål i öronen. Tråkigt nog blev det inte så, då de hade inga örgängen kvar, personalen sa att de har beställt nya och att leveransen kommer under nästa vecka. fast som tur nog var det inte helt en bortkastad bussresa för min del. jag bjöd på glass till min vän så satt vi i Skärholmen en stund och gjorde lite catching-up innan det var dags för oss båda att dra hem.

Detta var min dag i ett nötskal, inte den bästa men it turned out okay, anyway!

Nu måste jag sova, så ni får ha det bäst!

Puss och kram.


Likes

Comments

Hej allihopa!

Vill bara säga att ni som följer mig på youtube vet nog att jag inte laddade upp någon video i fredags och det är endast för att jag hade andra saker jag behövde göra, ett av dem var att stor städa mitt rum(vilket tog 3-4h). Jag gillar att ta min tid, sen så hade jag ingen aning heller vad jag ville filma, men det kommer under den kommande veckan två videos som vanligt. Om ni har några video förslag får ni kommentera det i min senaste youtube video eller vid detta inlägg nere i kommentarsfältet.

Hade inte riktigt planerat något mer att skriva i detta inlägg, så här får ni före och efter bilder på hur mitt rum såg ostädat ut vs hur det ser ut nu efter att jag storstädat det.

Likes

Comments

Hej allihopa!

I dagens inlägg tänkte jag berätta om mina drömresemål, det kan vara antingen ställen jag aldrig varit på eller ställen jag har besökt men som jag reser gärna till igen. Majoriteten av dessa ställen har jag ej varit på. Vad är era drömresemål? Har ni några resplaner för i år? Skriv gärna ned i kommentarsfältet. Kan eventuellt i detta inlägg nämna saker jag vill göra i det landet(en särskild sevärdhet jag vill se)

Kommer göra flera sådana här inlägg så detta är som en "mini serie" och detta är del 1 av det endast. I denna del kommer jag mest prata om "ovanliga" ställen i världen, kan i ett annat inlägg prata om typiska turistställen jag vill åka till inom dessa samt andra länder.

Vart vill ni resa? har ni fler "ovanliga" ställen/resemål får ni gärna tipsa om dem i kommentarerna samt om ni har upplvet något av dem.

PLATSER JAG VILL BESÖKA INNAN JAG DÖR

1. NYA ZEELAND/AUSTRALIEN

Nya Zeeland och Australien är två av de resmål som delar på en första plats vart jag helst vill åka till då dessa två länder är verkligen unika jämfört med andra ställen i världen. Bortsett från att det finns väldigt många olika varianter utav djur och växter insåg jag nu även hur många vackra platser som finns där. Googlade runt lite och hittade denna plats som ligger i Nya Zeeland Glowworm Caves heter denna plats och det ser ut att vara en av de vackraste platserna jag sett på bild, vilket skulle vara coolt att uppleva i verkligheten. Sen en annan cool plats som jag vill gärna se i Australien är också den rosa sjön "Lake Hillier"


2. Maldavierna

Något som jag tycker skulle vara magiskt/extremt coolt att se är "sea of stars" på Maldavierna, med detta menar jag att det finns en strand där jag vill besöka för det är nämligen ingen vanlig strand om man besöker den på natten. Under natten har man turen att se lysande stjärnor, dessa stjärnor är nämligen växtplankton som lyser upp hela stranden..

3. Galapagos, Ecuador

En av de mest coolaste platserna på vår planet jorden måste nog vara ögruppen Galapagos vid Ecuador, Sydamerika. Jag menar där verkar det finnas en hel del djur och växlighet, intressanta arter precis som i Australien samt Nya Zeeland. Något som har fått mig att vilja åka dit mer är hur mycket min naturkunskapslärare pratade om detta ställe och även om att denna ögrupp verkar ha så mycket historia. Ord räcker inte ens berskriva denna plats för hur fantastiskt det verkar vara där.

4.Singapore

Det sista stället jag tänkte skriva i detta inlägg är nämligen Singapore. Det verkar vara i alla fall jordens renaste och unikaste platser. Sen utifrån vad jag läst när andra varit där får man exempelvis inte tugga eller sälja tuggummi då det är förbjudet och man kan få böta för det. Det räckte för mig att läsa Fokis blogginlägg om när hon var där för första gången, då var jag tagen. Jag vill också kunna resa jorden runt eller till flera länder årligen som en hel del många unga vuxna/ungdomar gör.

Likes

Comments

Hej Allihopa!

Har funderat länge på att göra ett inlägg här på bloggen där jag berättar om mina favorit tv serier och jag har kommit fram till att eftersom jag har alltför många serier jag följer ska jag nog än så länge göra så att jag berättar nu i ett inlägg om de senaste serierna(nya serier) som jag följer. Nu behöver de inte vara så att alla av dessa egentligen är nya, men de är nya för mig då jag har upptäckt under 2015-2016 typ.(Kommer skriva om 3-4st serier per inlägg)

Hoppas ni får nu några nya tips på tv serier att följa om ni nu vill ha en ny serie att följa! Jag kan säga att jag kan starkt rekommendera dem alla, men jag tänkte att jag gör en lista där jag skriver lite om seriens handling samt vad jag tycker om den(varför den är värd att se) samt seriens genre/genren.

(detta är några serier som jag tror att de flesta kanske inte har sett/hört talas om, men jag kan ha fel)

1. The 100: Denna serie utspelar sig i rymden/jorden och handlar väldigt mycket om överlevnad. I the 100 skickas hundra ungdomsfångar ner till jorden för att deras uppdrag blir att se till om jorden är ett ställe man an överleva på efter att ett kärnvapenkrig utplånade allt liv på jorden för 97 år sedan. Ungdomarna måste använda sig av sina kunskaper som de har lärt sig på Arken(rymdstationen där de blivit uppväxta). Ungdomarna har en hel del utmaningar de stöter på under deras tid på jorden, en del lättare och svårare än andra.

Kan avsluta med att säga att ni som älskar filmer som Divergent, Hungergames och The Maze Runner, detta är verkligen något för er kan jag tänka mig då det är i samma/liknade genre.

Genre: Sci-fi/Äventyr


2. Sense 8: Sense 8 är en av mina senaste favoriter och det är en serie som inte heller har funnits länge(2015 startade serien). I denna serie får vi följa en grupp människor/främlingar som är födda samma datum den 8 Augusti, dessa människor kallas för "de sensitiva". Dessa människor är i olika åldrar och bor i olika delar av världen. En dag känner sig dessa åtta främlingar kopplade/länkade till varandra både mentalt och känslomässigt.. Dessa utvalda blir under seriens gång jagade pga av deras "förmågor" och det finns de som vill göra slut på dem.

Jag kan säga att denna serie är en serie också som tar upp också bland annat ämnen som politik, HBTQ och även kultur samt traditioner. I serien finns det olika par och vi får även följa hur deras relationer utvecklas till varandra. Det jag älskar med denna serie är att det är verkligen något för alla. Den tar upp så många viktiga saker och en del problem som vi har även i dagens samhälle gällande bland annat gällande HBTQ-Communityn.. Kan även tillägga att min sammanfattning av serien ger inte rättvisa då det finnsmycket mer än bara detta, denna serie är något man måste se och uppleva själv för att få ett grepp om den. Men jag älskar den!

Genre: Sci-fi

3.Shadowhunters:Shadowhunters är en ny tv serie från 2016 där vi får följa den 18-åriga Clary Fray. På hennes födelsedag(18-års dag) börjar hon uppleva en hel del konstiga saker, hon börjar bland annat måla upp konstiga symboler och hon börjar även se en kille som heter Jace och hon är den enda som kan se honom. Clary följer med honom till en klubb där han tillsammans med hans vänner dödar en grupp med demoner. Efter denna upplevelse har Clary svårt att tro det hon har sett, hon tror att det är bara en mardröm. Därför skyndar hon hem för att berätta vad som hänt till hennes mamma, men det visar sig att hon vet detta redan(vilket hon också har vetat väldigt länge utan att berätta för hennes dotter). Jocelyn(Clarysmamma) blir under seriens gång jagad av en väldigt mäktig man och det blir nu skuggjägarnas uppgift att hitta och rädda henne, kommer de att hinna rädda Clarys mamma i tid? Vilka motgångar kommer de att möta på vägen?

Om man tycker om fantasty samt action och ändå om filmer/serier som har ett spöktema som exempelvis Ghostwhisprer är detta något för er. Detta är en serie som man inte kan bli uttråkad av då det händer något nytt och spännande hela tiden. Tycker denna serie är bättre än filmen. Denna serie är också väldigt ny, kom även under förra året precis som Sense 8. Vet att det finns de som gillar eller hatar denna serie då det inte är samma skådisar som är i denna serie och i filmen but i LOVE IT!

Genre: Fantasy/Action

Detta var alla serier för detta inlägg, men kommer göra fler sådana här inlägg snart! Ha det bäst!

Likes

Comments

Nu när det är ett nytt år tänkte jag att i mitt första inlägg här på bloggen tänkte jag berätta för er vilka nyårslöften/mål jag har för detta år. Gjorde en video av detta på youtube, men insåg att jag glömde ta med en del saker så gör även ett inlägg därför om det här också. Men här är mina nyårslöften/mål inför 2017.

(Kan säga att de är alltid samma varje år, men har lagt till några nya i år också)

1. Läsa mer böcker(hitta motivationen till att läsa)

2. Börja skriva igen egna dikter och berättelser(lär nog bli enklare att hitta inspiration när jag tar tag i läsandet)

3. Börja ta mitt körkort!FINALLY!

4. Börja träna mer regelbundet genom att skapa ett tränings samt ett meditations schema

5. Börja plugga igen i höst(vill söka till en del kurser bla. i teatersmink/effektsminkning samt även till en del teaterhögskolor)

6. Resa utomlands i vår/sommar(helst 2 gånger)

7. Börja dansa igen(hemma genom att kolla på youtube dans videos, har ej tid att gå i en dansklass)

8.Hjälpa till allt oftare hemma med hushållssysslor

9.Bli mer nyttigare/fit men även mer sparsam(shoppa mindre onödiga saker, saker du ej behöver)

10. Börja med yoga dagligen! (för att bli mer vigare)

11. Pierca öronen/tatuera mig igen

12. Satsa mer på youtube(hitta ett bra uppladdnings schema, två dagar i veckan, testa dig fram)

13. Minimera mitt användande utav sociala medier(då menar jag facebook, instagram och snapchat, att jag ska posta mindre)

14. Försök fokusera mer på att ta hand om mig själv och göra vad som känns best för en(försök koppla av mer och ha spa nights med mig själv)

15. Ta upp kontakten med gamla vänner som jag träffar sällan men även försöka umgås mer med mina vänner.

16. Käka brunch på ett café i Stockholm med en vän!

Det blev en hel del löften för min del, får se i slutet av året hur jag lyckas med detta, vad tror ni? Vad är era nyårslöften?(om ni nu har några) dela gärna dem i kommentarerna!

Likes

Comments

Gott nytt år allihopa!

Känns rätt så sjukt att det redan är den 1 januari 2017, vart flyger åren förbi? Jag kan säga att jag har haft ett rätt så bra 2016, visst det fanns dåliga stunder, men har haft det bättre än förra året. Känner att 2016 var början på mitt år och det känns som att 2017 lär bli ännu bättre. Jag ska försöka se till att ta tag i mina nyårslöften på riktigt detta år då jag inte lyckades med det så bra förra året som jag önskat.

Har gjort en video på det på youtube som ni kan se på länken nedan, men glömde nämna där att jag ska försöka ta upp kontakten med en del människor som jag saknar att ha i mitt liv.

Kan avsluta med att säga att jag hade en toppen kväll/natt igår med min goda vän Fiorella, är så glad att ha börjat det nya året med henne. Vi skålade in det nya året, tittade på film och bara catchade upp och hade en trevlig kväll tillsammans. Vi avslutade våran dag idag genom att äta lite frukost och spela lite monopol ihop.

Vad är era nyårslöften? Hoppas ni firade in det nya året med era nära och kära och hade en toppen kväll!


Likes

Comments