Hej!

Det var ett bra tag sen sist, och en del har hänt sen dess exempelvis har min praktik på McDonald's i Huddinge tagit slut och jag fick besked om att jag fått vidare provanställning där. Ser framemot det, börjar imorgon(som tur nog inte förens 11). Förutom att jobba har jag hunnit träffa mina vänner Rebecca och Evelina då jag hade nu en längre ledighet, sen har jag även varit igår kväll på fika samt sett Fifth Harmony live på Annexet tillsammans med två nyfunna vänner Diana och Nancy. De verkar vara helt härliga människor som jag gärna lär känna bättre.

Idag var min sista lediga dag och imorgon börjar jobbet, men som tur nog jobbar jag imorgon från 11-15. Passade på att under min sista lediga dag ta det lugnt och även baka en del samt köpa halloween smink och dekorationer från partykungen samt från Ica Maxi inför fredag kväll då jag ska ha en slags "Halloweenmys kväll/natt" hos mig. Det är något jag ser framemot det, men innan det blir det 4 dagars jobb(jobbar även på fredag till 19).

Detta var allt för mig nu och önskar er redan en spöklig, men härlig Halloween!
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej allihopa!

Vet att jag har varit väldigt frånvarande från både bloggen och min youtube kanal och den enda anledningen till det är för att jag har jobbat(praktiserat fulltid) på McDonalds. Jobbar från och med nu fram till den 19:e oktober kl 10-19. Sen så har jag inte haft någon idé om vad för slags videor jag borde lägga upp samt att när jag hinner ladda upp dem. Så därför har jag valt att ta en paus från youtube tills jag kan köpa en bättre kamera och förmodligen en extra mic också. Däremot ska jag inte sluta blogga, men ska försöka uppdatera så ofta jag kan.

Tänkte även berätta att det har hänt en del saker senaste veckorna fast ändå inte, t.ex jag har fått glasögon, träffat några av mina vänner(Ruth, Teddy och Evelina). Det har blivit en del fika/lunch träffar samt gick jag första gången på bio med Ruth, vi såg komedifilmen Bridget Jone's Baby som var ganska bra kan jag säga. Utöver detta har jag bara jobbat samt under gårdagskvällen träffade jag min fina vän Evelina hos mig för lite catching Vilket var mys!

Ni får ha det bäst!

P.S Vet att jag ej skrivit några träningsinlägg men det beror också på att jag ej hunnit träna som jag brukar eller orkat för den delen efter 9 timmars arbetspass dagligen, men imorgon ska jag försöka ta mig till gymmet efter jobbet, då jag har ÄNTLIGEN helg ledigt!


Likes

Comments

Hej allihopa!

Denna vecka har jag haft en del för mig och har därför glömt att blogga, men bättre sent än aldrig. I onsdags hade jag min första jobbuppdrag jag fått från Vikarieförmedlingen, jag fick nämligen umgås en hel dag(9 timmar för att vara exakt) tillsammans med förskole klassare. Det var ganska roligt kan jag säga, det är något jag kan tänka mig göra igen. Idag däremot var jag på lilla Nicholas dop, vet ej riktigt vad jag ska säga om det mer än att dop är enligt mig ett av de härligaste stunderna man kan vara med på, att få se ett barn bli välkomnat till vårt samhälle.

På tal om annat, jag måste säga att gårdagskvällen/eftermiddagen var helt UNDERBAR! Jag var nämligen på Gröna Lund tillsammans med min vän Aurelija och såg Troye Sivan. Vi köade i 4 timmar för att se honom(eller för att vara exakt gick vi runt en del tills konserten skulle börja). Är ändå glad att vi fick hyfsat bra platser att stå på med tanke på att väldigt många människor hade börjat köa väldigt tidigt. Det finns inte tillräckligt många ord som kan beskriva gårdagen, ni som var där vet hur fantastisk han var. Kan även säga att förbandet, som var Astrid S ägde också scenen precis innan Troye skulle uppträda. Kvällen kunde inte ha avslutats på bättre sätt än att Troye sjöng min absoluta favoritlåt från hans album, nämligen Youth. Vilken kväll alltså!Likes

Comments

Hellu!

Som jag nämnt i två tidigare inlägg ska jag dokumentera dagligen(om inte veckovis) om min resa gällande bli nöjd med min kropp, genom att träna och bli nyttigare(då jag vill kunna vara nöjd med min kropp). När det kommer till hur jag tränat och ätit den senaste veckan kan jag erkänna att jag har latat mig en del. Vill träna dagligen eller varanann dag typ, men ibland blir det inte som man tänkt sig.

Under denna vecka har jag tränat endast under två dagar(i onsdags och torsdags) fast körde verkligen all in. Kan även säga att det känns som att jag har hittat träningsrutiner som fungerar för mig, då menar jag att förut brukade jag alltid typ köra 5-10 min på varje maskin för jag ville försöka hinna träna alla kroppsdelar lika mycket, vilket jag i efterhand insett är typ omöjligt. Istället har jag nu börjat testa med att ta en del i taget som många nog gör, dvs att i onsdags körde jag endast benen och på torsdagen körde jag armar och mage.

Jag tror att detta är en teknik som kan fungera, så länge jag försöker gå till gymmet mer regelbundet än vad jag gör nu. Ska försöka gå dit oftare. Jag ska även försöka hitta en regelbunden diet till mig som fungerar, kan säga att jag i torsdags bad mamma att ta bort alla sötsaker/godis från mitt rum då jag har bestämt mig att jag ska undvika alla slags sötsaker tills jag har nått mitt mål, för då vet jag hur jag ska balansera allt (både kost och träning). Trots denna förbud kan jag säga att jag lyckats fuska idag, fast egentligen tycker jag inte att det gör något då detta var ett speciellt tillfälle då min äldsta systers dotter fyllde 4 år idag och då bjöds det på tårta och en massa andra godsaker


Likes

Comments

Hej allihopa!

Som jag skrev i mitt förra inlägg, tiden rinner verkligen bara iväg. En del har också hunnit hända kan jag säga sedan sist jag skrev här. Nu är det en veckan sedan som jag var tillsammans med min familj på farmors begravning, vilket var väldigt fint och sorgligt på samma gång. Dagen därpå fick jag samtal av Mcdonald's i Huddinge för att gå på gruppintervju där. Vilket gick bra med tanke på att idag fick jag reda på att jag får prov jobba/praktisera där under en månads tid.

Idag var jag på arbetsförmedlingen för att hämta ut blanketten jag behöver fylla i inför min praktik/provjobb och fick även reda på av min arbetsgivare att jag ska träffa honom på månad för ett slags informationsmöte, då ska han även ta mått på mig så att han kan beställa arbetskläder åt mig. Har även under två dagars tid(onsdag och torsdag) gymmat, kan skriva mer om det i ett nytt "tränings inlägg". Var förresten även idag på synoptik och gjorde en kortare synundersökning och fick reda på att jag kommer behöva ha glasögon för jag ser sämre i det ena ögat, har typ att jag är närsynt men att jag också har något som heter astigmatism.

Utöver att jag gymmade igår kväll, träffade jag på dagen min härliga vän Teddy som jag ej sett på ett tag. Vi passade på att äta/fika på Nancy's i Södertälje och sedan gick vi bara runt och tittade i butikerna, köpte en primer och ny concealer till mig(då det var vad jag endast behövde).

Detta var allt för mig idag, tack och ha det bra!

(P.S Glömde nog förut nämna att jag fick förut ett jobb även hos Vikarieförmedlingen, men väntar ännu på att få uppdrag från dem)
Likes

Comments

Hej!

Som jag nämnde i mitt inlägg "Vilken väg ska jag ta?" har jag verkligen ingen aning vad jag vill göra. Vet att jag har pratat om att jag vill åka till USA som aupair, men för att kunna göra det måste jag ha mycket pengar och körkort(sen finns det andra saker också) men de två är de viktigaste.

Trots att jag har en del framtidsplaner, vet hur mitt liv typ ska se ut kan jag inte sluta fundera på hur fort tiden verkligen går... Jag menar visst folk brukar säga "Oroa dig inte,du är bara 21, du har hela livet framför dig".Jag förstår deras poäng men samtidigt kan jag inte låta bli att oroa mig över hur fort man blir bara äldre och äldre. Jag är rädd för att misslyckas och inte ha nått mina mål och drömmar.

Det är förmodligen fånigt av mig att tänka såhär, men samtidigt förstår jag hur jag kan göra det. Som jag nämnde i ett av mina tidigare inlägg i denna kategori är några av mina förebilder, de jag ser upp till Lea Michele, Jennifer Lopez och Meghan Trainoir. Alla de har lyckats att göra karriär i en tidig ålder, J.LO och Lea enda sedan de var endast barn.

Jag har även tänkt på att tänk om au pair grejen inte blir av(om jag inte får körkort i tid) vad ska jag göra då? Visst jag skulle kunna göra det senare, men samtidigt inte alltför sent för man får som högst vara 25år om man ska vara au-pair, vet ej varför men så är det. Jag har även funderat över framtiden ​en hel del...

Känns som at jag vill ha en slags plan över mitt liv och känna att jag har kontroll, jag har svårt att bara ta saker som de kommer för jag har så mycket jag vill uppnå. Jag menar jag har räknat ut att om jag åker som au-pair i USA nästa år(2017) då är jag 22 år gammal när jag är tillbaka året efter, då skulle jag kunna börja ta enstaka kurser jag vill gå exempelvis en maskör utbildning under 1 års tid. Då blir jag klar med det vid 23 år åldern och om jag väljer att plugga på en gång på en skådespelarutbildning är jag helt klar med skolan vid 26 års ålder. 

Snacka om att tiden går fortare än man tänker för när man väl har utbildat sig klart måste man hitta jobb och kommer man någonsin nå sina mål och lyckas med sin karriär? Ibland undrar jag om det hade varit bättre att lyckas när man är ungdom/barn, som många kändisar gjort, fast samtidigt tror jag att de som gjort det önskar att de hade fått en mer "vanligare" barndom där det inte fanns något kändisskap.

Med detta sagt kan jag säga att jag oroar mig allt för mycket om hur jag inte gjort något betydelsefullt med mitt liv. För jag vill kunna ha mitt drömjobb och kunna ha möjligheten att resa jorden runt utan att känna att man inte kan för man inte har varken tid eller pengar.


Likes

Comments

Hej allihopa!

Efter att ha publicerat mitt inlägg " Me and my body" fick jag en kommentar från en läsare att det är en bra idé för mig att skapa en träningsdagbok där jag försöker uppdatera ofta, typ dagligen. Jag tycker detta lät som en väldigt bra och rolig idé, men istället för att göra det dagligen tänkte jag göra det veckovis, så jag kan följa min egna process samtidigt som ni får läsa om mina tränings och kostvanor.

Ni får också gärna lämna tips och förslag på bra workouts man kan göra både på gym och hemma samt bra idéer på kost om man vill gå ned i vikt på ett snabbt och hälsosamt sätt. Tänkte inviga denna kategori genom att berätta om denna vecka. Den här veckan eller så var det i slutet av veckan innan när jag var i Finland insåg jag att jag behövde verkligen ta tag i min träning och kost på allvar då jag hade gått upp 3kg i vikt, vilket inte låter mycket men för mig är det med tanke på att jag redan väger mer än jag ska.Pinsamt nog passar inte 6 utav 8 par av mina byxor på mig längre.

När det kommer till hur det har gått sen jag kom från Finland kan jag säga att jag har blivit mer motiverad till att träna och äta mer hälsosamt. Jag berättade om att jag vill bli mer hälsosam och tappa i vikt till min äldsta syster Saija. Då tipsade hon mig om en app som heter Lifesum. Den är verkligen jättebra. Där kan man skriva in allt man äter samt hur och vad man tränar, med hjälp av den appen kan jag enklare hålla reda på hur mycket fett, protein och kolhydrater jag stoppar i mig och vilken mängd jag bör egentligen ha. Kan verkligen tipsa denna app, men om ni ska använda den för att använda andra funktioner utöver det i appen måste man vara guldmedlem,om man vill se receptförslag exempelvis, men för mig gör det inget då jag kan hitta andra sidor tips från när det kommer till kosten.

När det kommer till workout, så har jag gymmat två gåner denna vecka idag och i onsdags. När jag är på gymmet är jag där max 1 timme. Jag försöker köra så mycket som möjligt av allt, så att jag tränar lite alla delar. Jag fördelar oftast tiden på att jag är 10-15 minuter på per maskin. Denna metod har väl funkat, men jag har inte varit bra på att träna mina biceps, rumpa och axlar. Jag skulle gärna tycka att det vore kul om ni kunde ge förslag på hur man bäst tränar de tre delarna. Idag besätmde jag mig för att jag ska försöka efter Finland gymma varannan dag och ha en vilodag, ska även testa med att träna under ett gympass endast en viss del av kroppen per gång, exempelvis en dag kan jag ta armar, en annan gång ben etc... Tror det kan fungera bättre för när jag kör min rutin får jag bara träningsverk på vissa delar av kroppen trots att jag kör hårt på gymmet varenda gång.

Sist men inte minst kan jag säga att idag var det en bra workout och det kändes ändå rätt så bra!


Likes

Comments

Hej allihopa!

Hoppas ni har haft en härlig vecka för det har jag minsann haft, då jag har haft en hel del att göra en del dagar medan andra dagar har jag bara varit hemma och chillat som idag.

I måndags kom jag hem från Finland och efter det känns det som att tiden har bara flugit förbi. I tisdags var jag på läkarbesök samt besökte Mall of Scandinavia med syrran för lite shopping(var bara med som sällskap, köpte inget). Under onsdagen gjorde jag inget speciellt, tog det bara lugnt hemma.

När jag ser tillbaka på denna vecka kunde inte den avslutats på ett bättre sätt. Fredagen bestod utav 1.5 timmars bowling vid Gullmarsplan tillsammans på Rebecca som jag ej sett på ett tag. Kändes också härligt att göra något annat för variations skull då vi alltid brukar käka något eller fika när vi ses, det är vår grej liksom.

Lördag var en dag då jag träffade min vän Aurelija, vet ej när jag sist såg henne men det var lika underbart som alltid att träffa henne. Vi åkte till Gröna Lund och köpte milkshakes på Ben & Jerrys sedan drog vi vidare till Humlegården för att ta en del foton med våra Polaroid-kameror. Tråkigt nog misslyckades alla mina bilder, men de hon tog blev jättebra!

Godnatt på er!

P.S Kommer vara borta den kommande veckan från bloggen då jag träffar en vän imorgon, på tisdag packar jag då det blir att åka på onsdag kväll till Finland för att gå på farmors begravning <3


Likes

Comments

Hej!

Nu är det ett tag sen jag tog sedan jag tog studenten och därför tänkte jag skriva lite om "mina drömmar och mål" som jag vill uppnå när det kommer till jobb och plugg. Vad jag vill i livet helt enkelt.

Jag kan börja med att säga att under hela min gymnasietid visste jag vad jag vill bli, vad min passion är. För mig är det verkligen skådespeleri som gäller, därför var jag 100% säker på att jag skulle söka vidare till högskola på en gång och studera skådespeleri under tre års tid. När det väl var dags att börja söka till högskolor kunde jag inte fokusera på det för jag visste verkligen inte vilken skola jag vill söka till, vad är den rätta för mig. Jag gjorde en audition till en skola i New York(NYCDA) och jag hade jättegärna tänkt mig att börja där, men det enda problemet är att jag har inte pengar nog för att gå där än, då det är dyrt att gå i skola i USA.

Istället för att söka vidare till någon skola överhuvudtaget var jag förvånad över att jag valde att ta ett sabbatsår, men samtidigt vet jag att det var det bästa för mig, med tanke på hur stressad jag kände mig när jag under två veckors tid hade över 30 inlämningar/uppgifter att lämna in så att jag inte får ett enda F.

När det kommer till mitt sabbatsår trodde jag att jag enkelt skulle få ett jobb så att jag kan samla ihop pengar till att bli Au pair samt till den där skolan i USA samt resa en del. Men livet är verkligen inte så enkelt. Att få ett jobb är väldigt svårt och jag försöker fortfarande hitta ett fast jobb(har fått ett extrajobb men har ej fått några uppdrag därifrån än).

Jag kan säga att även om jag känner mig säker på att jag vill testa att vara Au pair i USA och gå i NYCDA, så har jag även väldigt mycket jag skulle vilja testa, till och med så mycket att det känns som att jag vet inte längre vad jag vill. Utöver detta vill jag även nog testa att ta en författarkurs och kanske även lära mig teater/film sminkning samt kanske plugga engelska i ett annat land, dvs gå en språkkurs?

Ett tips till er som ska ta studenten nästa år, som går sista året i gymnasiet: Det är okej att inte veta vad du vill göra med livet. Det är okej att ta den tid du behöver. Försök tänka vad är din passion? Vad är det som känns bra och som du blir extremt glad över att göra? Gör verkligen det ni brinner för oavsett vad alla andra säger. Det är ditt liv.

Jag vet ej ännu vilken väg jag vill ta, men jag ska klura ut det snart förhoppningsvis och försöka testa det mesta, då jag verkligen älskar att lära min nya saker.

Ni får ha de bäst! Följ era drömmar!Likes

Comments

Hej allihopa!

Nu var det ett långt tag sedan jag gjorde ett inlägg där jag går djupare in på något ämne och idag tänkte jag prata om " Me and my body".

Sedan högstadiet typ åk 6 och uppåt var den tiden då jag började gå upp i vikt rätt så mycket, tror det kan ha med min mobbning att göra som jag var med om årskursen innan, tror jag började tycka synd om mig och började tröst-äta och höll mig inte särskilt aktiv. När jag väl bytte skola i åk 8 blev inte saker och ting bättre. Jag var fortfarande ensam och utstött, denna gång under två års tid. Men vid det laget, var jag van och även okej med det.

Kan säga att det var en lättnad för mig när jag gick ut åk 9, trots mina dåliga betyg(gick om och läste de ämnen jag klarade ej av). Fast om det hade inte hänt hade jag aldrig träffat så många härliga människor som ännu idag några av mina bästa och närmsta vänner man kan ha. Sedan var min gymnasietid på samma skola en av de bästa någonsin, trots dess upp och nedgångar, skulle ej byta den tiden för något.

Det var under gymnasietiden som jag träffade så himla underbara människor(både mina kompisar och lärare). Dessa människor trodde verkligen på mig och har funnits där för mig när saker har känts tufft. För som jag nämnt tidigare i bloggen hade jag väldigt dåligt självförtroende och självkänsla under större delen av min gymnasietid, men den blev bättre tack vare dessa människor, som motiverade mig till att bli en bättre version av mig själv.

Jag blev under denna tid mer motiverad till att börja gymma och ta min träning på allvar, jag till och med testade Nutrilett (vilket jag ej rekomenderar) för att få en slags "kick-start". Kan säga att jag gick ned i vikt en del, men under det här året, de senaste dagarna och veckorna till och med har jag gått tillbaka till 0. Väger till och med mer än förut. Jag är överviktig om jag ska tänka på hur mycket jag får väga när man är i min längd.

Men jag vet att jag ska ta tag i detta med att skaffa bättre rutiner kring min kost och träning, för jag vill verkligen känna mig bekväm och nöjd med min kropp. Jag vill inte skämmas för det. Jag vet att jag kan klara det även om det känns omöjligt just nu. Jag vill kunna få min drömkropp, så som jag skulle sett ut om jag inte låtit mig bli såhär.

Vill avsluta detta inlägg med att säga att man är vacker oavsett kroppsform, skriver om detta för att berätta om mig och min kropp endast. Gör det som gör er lyckliga, va den ni vill vara oavsett vad andra tycker och tänker. Själv gjorde jag detta pga av normer vilket är fel anledning att ändra något med sig själv, själv gör jag detta idag för det är något jag verkligen vill göra.

Om ni vill kan jag försöka göra en slags "träningsdagbok" där jag dokumenterar om hur det går för mig till att uppleva mitt mål!

Ha det bäst!


(Syns ej nog så tydligt, men detta är jag idag, 70kg)

(Body Goals 51kg(det är mellan 51-68 som är vanligast med min längd att väga är 166cm)

Likes

Comments