View tracker

Hej allihopa!

Har velat blogga men har inte kunnat då min dator har ej fungerat under 3-4 dagar, men nu fungerar den äntligen, tack vare att min äldsta systers man kunde laga den. Det visade sig att min hårddisk hade typ pajat för jag hade inget lagrat minne kvar. Men nu är allt som tur fixat. tur i oturen.

(nu vet ni också varför det inte har kommit upp någon video varken idag eller i måndags)

Med denna dag behövde jag lite tur, då jag lyckades glömma kliva av från bussen när jag skulle åka hem igen från syrran. Klev av vid nästa station och tog bussen till nästa hållplats varifrån jag kunde gå sedan till Ulriksdals station. Men det tog ett tag innan jag kom fram till stationen, men som tur nog hjälpte en äldre dam mig med att gå en bit med mig så att jag kom till rätt väg och sen hjälpte en annan dam också mig när jag var osäker om jag var i närheten av stationen.

Som tur nog kom jag hem i god tid, då jag skulle nämligen vid 16:30 träffa min vän Ruth i skärholmen då hon skulle följa med som moraliskt stöd när jag skulle ha piercat/tagit 2 hål i öronen. Tråkigt nog blev det inte så, då de hade inga örgängen kvar, personalen sa att de har beställt nya och att leveransen kommer under nästa vecka. fast som tur nog var det inte helt en bortkastad bussresa för min del. jag bjöd på glass till min vän så satt vi i Skärholmen en stund och gjorde lite catching-up innan det var dags för oss båda att dra hem.

Detta var min dag i ett nötskal, inte den bästa men it turned out okay, anyway!

Nu måste jag sova, så ni får ha det bäst!

Puss och kram.


Likes

Comments

Hej allihopa!

Vill bara säga att ni som följer mig på youtube vet nog att jag inte laddade upp någon video i fredags och det är endast för att jag hade andra saker jag behövde göra, ett av dem var att stor städa mitt rum(vilket tog 3-4h). Jag gillar att ta min tid, sen så hade jag ingen aning heller vad jag ville filma, men det kommer under den kommande veckan två videos som vanligt. Om ni har några video förslag får ni kommentera det i min senaste youtube video eller vid detta inlägg nere i kommentarsfältet.

Hade inte riktigt planerat något mer att skriva i detta inlägg, så här får ni före och efter bilder på hur mitt rum såg ostädat ut vs hur det ser ut nu efter att jag storstädat det.

Likes

Comments

Hej allihopa!

I dagens inlägg tänkte jag berätta om mina drömresemål, det kan vara antingen ställen jag aldrig varit på eller ställen jag har besökt men som jag reser gärna till igen. Majoriteten av dessa ställen har jag ej varit på. Vad är era drömresemål? Har ni några resplaner för i år? Skriv gärna ned i kommentarsfältet. Kan eventuellt i detta inlägg nämna saker jag vill göra i det landet(en särskild sevärdhet jag vill se)

Kommer göra flera sådana här inlägg så detta är som en "mini serie" och detta är del 1 av det endast. I denna del kommer jag mest prata om "ovanliga" ställen i världen, kan i ett annat inlägg prata om typiska turistställen jag vill åka till inom dessa samt andra länder.

Vart vill ni resa? har ni fler "ovanliga" ställen/resemål får ni gärna tipsa om dem i kommentarerna samt om ni har upplvet något av dem.

PLATSER JAG VILL BESÖKA INNAN JAG DÖR

1. NYA ZEELAND/AUSTRALIEN

Nya Zeeland och Australien är två av de resmål som delar på en första plats vart jag helst vill åka till då dessa två länder är verkligen unika jämfört med andra ställen i världen. Bortsett från att det finns väldigt många olika varianter utav djur och växter insåg jag nu även hur många vackra platser som finns där. Googlade runt lite och hittade denna plats som ligger i Nya Zeeland Glowworm Caves heter denna plats och det ser ut att vara en av de vackraste platserna jag sett på bild, vilket skulle vara coolt att uppleva i verkligheten. Sen en annan cool plats som jag vill gärna se i Australien är också den rosa sjön "Lake Hillier"


2. Maldavierna

Något som jag tycker skulle vara magiskt/extremt coolt att se är "sea of stars" på Maldavierna, med detta menar jag att det finns en strand där jag vill besöka för det är nämligen ingen vanlig strand om man besöker den på natten. Under natten har man turen att se lysande stjärnor, dessa stjärnor är nämligen växtplankton som lyser upp hela stranden..

3. Galapagos, Ecuador

En av de mest coolaste platserna på vår planet jorden måste nog vara ögruppen Galapagos vid Ecuador, Sydamerika. Jag menar där verkar det finnas en hel del djur och växlighet, intressanta arter precis som i Australien samt Nya Zeeland. Något som har fått mig att vilja åka dit mer är hur mycket min naturkunskapslärare pratade om detta ställe och även om att denna ögrupp verkar ha så mycket historia. Ord räcker inte ens berskriva denna plats för hur fantastiskt det verkar vara där.

4.Singapore

Det sista stället jag tänkte skriva i detta inlägg är nämligen Singapore. Det verkar vara i alla fall jordens renaste och unikaste platser. Sen utifrån vad jag läst när andra varit där får man exempelvis inte tugga eller sälja tuggummi då det är förbjudet och man kan få böta för det. Det räckte för mig att läsa Fokis blogginlägg om när hon var där för första gången, då var jag tagen. Jag vill också kunna resa jorden runt eller till flera länder årligen som en hel del många unga vuxna/ungdomar gör.

Likes

Comments

Hej Allihopa!

Har funderat länge på att göra ett inlägg här på bloggen där jag berättar om mina favorit tv serier och jag har kommit fram till att eftersom jag har alltför många serier jag följer ska jag nog än så länge göra så att jag berättar nu i ett inlägg om de senaste serierna(nya serier) som jag följer. Nu behöver de inte vara så att alla av dessa egentligen är nya, men de är nya för mig då jag har upptäckt under 2015-2016 typ.(Kommer skriva om 3-4st serier per inlägg)

Hoppas ni får nu några nya tips på tv serier att följa om ni nu vill ha en ny serie att följa! Jag kan säga att jag kan starkt rekommendera dem alla, men jag tänkte att jag gör en lista där jag skriver lite om seriens handling samt vad jag tycker om den(varför den är värd att se) samt seriens genre/genren.

(detta är några serier som jag tror att de flesta kanske inte har sett/hört talas om, men jag kan ha fel)

1. The 100: Denna serie utspelar sig i rymden/jorden och handlar väldigt mycket om överlevnad. I the 100 skickas hundra ungdomsfångar ner till jorden för att deras uppdrag blir att se till om jorden är ett ställe man an överleva på efter att ett kärnvapenkrig utplånade allt liv på jorden för 97 år sedan. Ungdomarna måste använda sig av sina kunskaper som de har lärt sig på Arken(rymdstationen där de blivit uppväxta). Ungdomarna har en hel del utmaningar de stöter på under deras tid på jorden, en del lättare och svårare än andra.

Kan avsluta med att säga att ni som älskar filmer som Divergent, Hungergames och The Maze Runner, detta är verkligen något för er kan jag tänka mig då det är i samma/liknade genre.

Genre: Sci-fi/Äventyr


2. Sense 8: Sense 8 är en av mina senaste favoriter och det är en serie som inte heller har funnits länge(2015 startade serien). I denna serie får vi följa en grupp människor/främlingar som är födda samma datum den 8 Augusti, dessa människor kallas för "de sensitiva". Dessa människor är i olika åldrar och bor i olika delar av världen. En dag känner sig dessa åtta främlingar kopplade/länkade till varandra både mentalt och känslomässigt.. Dessa utvalda blir under seriens gång jagade pga av deras "förmågor" och det finns de som vill göra slut på dem.

Jag kan säga att denna serie är en serie också som tar upp också bland annat ämnen som politik, HBTQ och även kultur samt traditioner. I serien finns det olika par och vi får även följa hur deras relationer utvecklas till varandra. Det jag älskar med denna serie är att det är verkligen något för alla. Den tar upp så många viktiga saker och en del problem som vi har även i dagens samhälle gällande bland annat gällande HBTQ-Communityn.. Kan även tillägga att min sammanfattning av serien ger inte rättvisa då det finnsmycket mer än bara detta, denna serie är något man måste se och uppleva själv för att få ett grepp om den. Men jag älskar den!

Genre: Sci-fi

3.Shadowhunters:Shadowhunters är en ny tv serie från 2016 där vi får följa den 18-åriga Clary Fray. På hennes födelsedag(18-års dag) börjar hon uppleva en hel del konstiga saker, hon börjar bland annat måla upp konstiga symboler och hon börjar även se en kille som heter Jace och hon är den enda som kan se honom. Clary följer med honom till en klubb där han tillsammans med hans vänner dödar en grupp med demoner. Efter denna upplevelse har Clary svårt att tro det hon har sett, hon tror att det är bara en mardröm. Därför skyndar hon hem för att berätta vad som hänt till hennes mamma, men det visar sig att hon vet detta redan(vilket hon också har vetat väldigt länge utan att berätta för hennes dotter). Jocelyn(Clarysmamma) blir under seriens gång jagad av en väldigt mäktig man och det blir nu skuggjägarnas uppgift att hitta och rädda henne, kommer de att hinna rädda Clarys mamma i tid? Vilka motgångar kommer de att möta på vägen?

Om man tycker om fantasty samt action och ändå om filmer/serier som har ett spöktema som exempelvis Ghostwhisprer är detta något för er. Detta är en serie som man inte kan bli uttråkad av då det händer något nytt och spännande hela tiden. Tycker denna serie är bättre än filmen. Denna serie är också väldigt ny, kom även under förra året precis som Sense 8. Vet att det finns de som gillar eller hatar denna serie då det inte är samma skådisar som är i denna serie och i filmen but i LOVE IT!

Genre: Fantasy/Action

Detta var alla serier för detta inlägg, men kommer göra fler sådana här inlägg snart! Ha det bäst!

Likes

Comments

Nu när det är ett nytt år tänkte jag att i mitt första inlägg här på bloggen tänkte jag berätta för er vilka nyårslöften/mål jag har för detta år. Gjorde en video av detta på youtube, men insåg att jag glömde ta med en del saker så gör även ett inlägg därför om det här också. Men här är mina nyårslöften/mål inför 2017.

(Kan säga att de är alltid samma varje år, men har lagt till några nya i år också)

1. Läsa mer böcker(hitta motivationen till att läsa)

2. Börja skriva igen egna dikter och berättelser(lär nog bli enklare att hitta inspiration när jag tar tag i läsandet)

3. Börja ta mitt körkort!FINALLY!

4. Börja träna mer regelbundet genom att skapa ett tränings samt ett meditations schema

5. Börja plugga igen i höst(vill söka till en del kurser bla. i teatersmink/effektsminkning samt även till en del teaterhögskolor)

6. Resa utomlands i vår/sommar(helst 2 gånger)

7. Börja dansa igen(hemma genom att kolla på youtube dans videos, har ej tid att gå i en dansklass)

8.Hjälpa till allt oftare hemma med hushållssysslor

9.Bli mer nyttigare/fit men även mer sparsam(shoppa mindre onödiga saker, saker du ej behöver)

10. Börja med yoga dagligen! (för att bli mer vigare)

11. Pierca öronen/tatuera mig igen

12. Satsa mer på youtube(hitta ett bra uppladdnings schema, två dagar i veckan, testa dig fram)

13. Minimera mitt användande utav sociala medier(då menar jag facebook, instagram och snapchat, att jag ska posta mindre)

14. Försök fokusera mer på att ta hand om mig själv och göra vad som känns best för en(försök koppla av mer och ha spa nights med mig själv)

15. Ta upp kontakten med gamla vänner som jag träffar sällan men även försöka umgås mer med mina vänner.

16. Käka brunch på ett café i Stockholm med en vän!

Det blev en hel del löften för min del, får se i slutet av året hur jag lyckas med detta, vad tror ni? Vad är era nyårslöften?(om ni nu har några) dela gärna dem i kommentarerna!

Likes

Comments

Gott nytt år allihopa!

Känns rätt så sjukt att det redan är den 1 januari 2017, vart flyger åren förbi? Jag kan säga att jag har haft ett rätt så bra 2016, visst det fanns dåliga stunder, men har haft det bättre än förra året. Känner att 2016 var början på mitt år och det känns som att 2017 lär bli ännu bättre. Jag ska försöka se till att ta tag i mina nyårslöften på riktigt detta år då jag inte lyckades med det så bra förra året som jag önskat.

Har gjort en video på det på youtube som ni kan se på länken nedan, men glömde nämna där att jag ska försöka ta upp kontakten med en del människor som jag saknar att ha i mitt liv.

Kan avsluta med att säga att jag hade en toppen kväll/natt igår med min goda vän Fiorella, är så glad att ha börjat det nya året med henne. Vi skålade in det nya året, tittade på film och bara catchade upp och hade en trevlig kväll tillsammans. Vi avslutade våran dag idag genom att äta lite frukost och spela lite monopol ihop.

Vad är era nyårslöften? Hoppas ni firade in det nya året med era nära och kära och hade en toppen kväll!


Likes

Comments

Hellu!

Länge sen sist, men now i'm back!

Hoppas ni har haft en underbar jul med era nära och kära och om ni inte firar jul hoppas att ni har haft det bra och har haft en massa roliga dagar ändå. Kan säga att jag hade en härlig jul, firade det med familjen och fick en del klappar(har gjort en youtube video av det på min youtube kanal) men kommer att göra en del två med då jag glömde ta med en del julklappar.

Kan säga att efter annandag jul så kan man säga att julen för min del är över med tanke på att jag började jobbet igår och det har bara sedan dess varit det gamla vanliga helt enkelt. Förutom att idag var jag ledig och passade på att spendera en hel dag med att umgås med två av mina närmsta vänner Teddy och Rebecca som ni redan känner till om ni har följt min blogg ett bra tag. Först shoppade jag med Teddy samt fikade på Starbucks med henne, sen avslutade jag min kväll med att käka på Pizza Hut tillsammans med min andra vän som sagt. Det var en toppendag med andra ord, ett bra sätt att spendera min lediga dag.

Men nu måste jag avsluta detta då jobbet kallar imorgon!

Har tråkigt nog inga bilder för detta inlägg så istället får ni se en bild av alla mina julklappar(eller nästan alla) har även gjort en video av det ni kan se den på länken nedan!

https://www.youtube.com/watch?v=HcvKwxYTt0M


Likes

Comments

Hej allihopa och god jul till er!

Känns helt sjukt att det är julafton redan imorgon, vart flög tiden iväg? Själv så har jag inte mycket till julkänsla, men ska försöka njuta så mycket av det ändå som jag kan. Känns skönt att vara ledig nu under tre dagar efter att ha bara jobbat fem dagar i streck. Tanken var idag att jag skulle hinna träffa min syster och hennes barn, de jag alltid pratar om typ, men nu hann jag inte då de hade hunnit precis åka när jag kom hem, tråkigt nog, men jag lär se dem en annan dag då.

Jag hoppas att jag har mer julkänsla/ julstämning imorgon somehow, Har under de närmsta dagarna som jag nämnde innan har jag bakat pepparkakor samt även dekorerat+ byggt ihop ett eget chokladhus. Mamma bakade även hennes goda lussebullar. Tjuvöppnade även en julklapp från en av mina äldre systrar som var hos oss idag, men som jag hann ej tråkigt nog se, här är detta vad jag fick.. jag som älskar ljus.

Hoppas ni får en fantastisk jul med era nära och kära, och för er som inte firar jul hoppas ni får en toppendag både idag och imorgon.

Likes

Comments

Hej!

Måste säga att nu är det alltför länge sedan jag skrev ett inlägg, vet inte ens när det var sen sist. Nu är det redan den 17 december, tiden bara flyger iväg. Det har inte hänt så mycket, har till mesta dels jobbat och sen träffat vänner när jag kunnat. Fast nu lär det nog hända lite mer(eller det har det, de senaste dagarna då det börjar närma sig jul). jag har hunnit byta julklappar med de flesta av mina närmsta vänner(men inte alla än har typ två eller tre vänner kvar till att ge, sen så har jag även några sista klappar som ska handlas imorgon.

Utöver detta har jag idag passat på att ha det lite "julmys" med mig själv idag, har dekorerat granen samt bakat tre plåtar med pepparkakor, ville baka mer men det blev inget då jag började rätt så sent, får bli förhoppningsvis mer imorgon. Kan även säga att tanken var från början att jag skulle träffa min vän Rebecca inne i stan idag, men pga strul med tåg får det bli imorgon istället.

Sist men inte minst kan jag även nämna att trots att jag har haft en rätt så bra månad har jag haft en del otur på mitt ena jobb då jag förmodligen får ej tråkigt nog stanna kvar där, sen har jag även under min tid där lyckats få ryggskott, bränna mig hela tiden, gått in i saker samt nu lyckats stuka min vänstra fot(en riktig klumpeduns).

Detta var allt för denna gång, men ni får ha det bäst!

P.S Kommer ej ladda upp youtube videos på ett tag, tills jag har klurat ut varför det går ej att filma med min dator, men hoppas på att kunna ladda upp ett klipp snart.

Likes

Comments