Dag 3: Denna dagen var det dax för skidåkning!!! Vi gjorde oss iordning och lämnade av pojkarna först då de skulle på skidskola. Efter det va det dax för mig att hämta min skidutrustning. Matt och Cathis vän fixade allting så jag behövde bara prova ut och ta med mig dem. När allt de va klart begav jag, Cathi & Matt oss upp i bergen för att kunna åka. Det var galet kul och tyckte det gick bättre än förväntat. Vi spenderade några timmar innan jag tog mig hela vägen ner för att hämta upp pojkarna och ta hand om dem. Jag tog dem tillbaka till hotellet för en nap och när de vaknat åkte vi tillbaka till det andra hotellet för att umgås med dem. De bestämde även för att fira påsk lite tidigare för att kunna göra de tillsammans, så på eftermiddagen fick alla barn springa ut för att leta efter sin korg. Det var en riktigt bra dag och jag hade galet kul.


Dag 4: Söndag och dagen innan hemfärd. Jag hade pojkarna hela dagen då föräldrarna tog en dag till i backen. Jag tog dem till en park som låg nära och lät de springa där och tog dem sen tillbaka till hotellet för lunch och en nap. Eftermiddagen bestod av lite velande och inställda planer på saker va stängda, men vi hamnade i ett bibliotek där det fanns lite olika saker att leka med. Sen hämtade vi upp föräldrarna och begav oss till en annan del av bergen för att äta middag med en annan familj.
OJ OJ OJ va gott det var!!! Vi började med lite smårätter som duck wings, tunna tacos och calamares. Det var galet gott och såserna vi fick till va magiska. Till varmrätt bestämde jag mig för att testa Elk vilket är en slags Hjort som lever där runtomkring. Också helt fantastiskt gott. Till efterrätt bjöds det på cheescake, olika glassorter, pavlova och flourless chocolate cake. Man var ganska mätt när man tog sig därifrån haha.


Sammanfattningsvis är jag galet nöjd över hela resan och jag är så tacksam över att jag får följa med min familj när de är iväg och reser. Självklart hade jag velat åka lite mer skidor, men jag är ju faktist där och jobbar så är tacksam för det jag får. Efter denna resan känner jag verkligen att min relation med mina värdföräldrar utvecklats också vilket är grymt då vi verkligen kommer bra överens. Jag är så tacksam och nöjd över att ha hamnat i den familj jag är i.

På återseende!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


Nu är jag tillbaka i Minnesota igen efter några dagar i Vail med familjen. Det var en lång resväg då vi åkte bil (tar ca 14 timmar enkel väg), men verkligen värt det. Det är verkligen magiskt fint med de snötäckta bergen och glittrande bäckarna. Det är också väldigt kul att resa med hela familjen då vi verkligen fungerar bra ihop och kommer närmare varandra. Spenderar ju såklart redan mycket tid med barnen, men inte alls lika mycket med värdföräldrarna då de är iväg och jobbar. Men resor av olika slag har en förmåga att föra människor närmare och det var väldigt kul att få spendera mer tid med mina värdföräldrar.

Dag 1: Torsdag eftermiddag stod bilen färdig packad och vi va redo att åka iväg. Alla hade hoppat in och spänt fast sig, problemet va bara att bilen inte startade... Efter lite om och men bestämdes det att vi skulle lämna in bilen och istället åka med en lånebil. Det var alltså bara att packa ur bilen igen för att packa om i den nya. Såklart strulade det lite mer så vi fick inte upp bagageluckan när vi skulle ta ut all packning. Vi va tvungna att fälla sätena för att ta ut allting genom bakdörrarna. Nu i efterhand kan man ju skratta åt de, men i stunden va de mindre kul haha. Tillslut var vi iaf påväg och efter ett kort stopp hos Matts föräldrar fortsatte färden mot Vail.


Dag 2: Fredag förmiddag runt 11 va vi framme i Vail och checkade in på vårt hotell. Alla va ganska trötta, framför allt Cathi och Matt som kört hela natten. Medan de tog en liten nap tog jag pojkarna till hotellets pool för lite lek och efter de la jag även de för en nap. Eftermiddagen fick jag ledig och då bestämde jag mig för att gå runt lite och se hur de såg ut. Efter det mötte jag upp de andra på ett annat hotell då de hade vänner där. Vi umgicks lite med dem, badade bubbelpool och hade de allmänt bra. Senare var det dax för kvällsmat innan jag och Cathi tog pojkarna tillbaka till hotellet för att sova.


Dag 3 bestod av skidåkning och tidigt påskfirande med några vänner till Matt och Cathi, men jag skriver mer om det i ett annat inlägg då jag snart ska börja jobba här.


På återseende!

Likes

Comments


I går hade jag en ledig dag och den spenderades fullt ut.
Vaknade tidigt (som vanligt) och strax efter jag vaknat hörde jag små trippade fotsteg vilket visade sig tillhöra Marty. Lät honom hoppa upp i sängen och där låg vi och bara myste en stund innan han blev rastlös och gick iväg. Tycker det är kul att min och barnens relation växer för varje dag som går. Känner att de litar på mig och verkligen vill vara med mig och leka med mig. Har snart varit här i 2 månader och jag kan bara föreställa mig hur mycket mer relationen kommer växa under de resterande 10 månaderna.

Efter frukosten gjorde jag mig iordning för att tillsammans med två andra aupairer åka till ett adoptions event för hundar. När vi kom dit fick vi "ansvar" för en hund och såg till att den fick komma ut och att den uppförde sig medan massa folk kom och gick för att titta på alla hundar. Det fanns så galet många hundar på plats och mitt hjärta brast flera gånger under dagen, både för att hundarna var så söta men också för att det enda man vill är att de ska komma till ett riktigt bra hem.


Efter volontärarbete och lunch var det dags att åka hem igen då jag skulle få följa med min värdfamilj på hockey. Ett av mina mål är att jag vill försöka se en match av de 4 stora sporterna; Hockey, Amerikansk fotboll, basket och baseball. Jag kunde inte fått en bättre upplevelse än min hockey upplevelse! Min värdpappa har alltid platser på hockeymatcherna som är i St. Paul och det var verkligen toppen platser. Under en av pauserna gick vi iväg för att äta lite och det visade sig att mina värdföräldrar kände tjejen till en av tränarna för Minnesota Wild. Vi alla fick varsitt pass för att ta oss ner under arenan och äta där istället. Vi fick även komma in i deras familjerum och ta med oss massa snacks <3. Jag kanske är fett töntig, men tyckte det var sjukt coolt haha. Det bästa var ju såklart att Wild vann med 5-2!!!

​​Sammanfattningsvis hade jag en fantastisk dag och med minnen jag verkligen kommer bära med mig.


På återseende!

Likes

Comments


Veckan som gått har varit ganska lugn. Ett besök på Minnesota Zoo med pojkarna, men annars har vi varit hemma och tagit det lugnt. Det har varit jättebra väder denna veckan med sol och 15-20 grader varmt. ÄLSKAR verkligen värmen och hoppas att sommaren kan komma snabbt!

Annars har veckan gått väldigt mycket upp och ner för mig. Har haft en riktigt dålig dag och sen även en bra dag. Att vara AuPair är inte alltid en dans på rosor, man stöter på många saker, stunder och känslor som är jobbiga. Man kommer ha stunder där man vill gömma sig, där man inte vet om man kommer orka ett helt år, där man ger upp om barnen då man inte orkar mer. Jag tror verkligen att alla AuPairer upplever detta, och jag tror det är viktigt att folk vet om det. Även fast man upplever riktigt dåliga och jobbiga stunder så upplever man desto fler bra och underbara stunder.


Andra gången jag lagar svenska pannkakor till pojkarna och det är en stor hit!

På återseende!

Likes

Comments


Efter en slapp morgon checkade vi ut från vårt hotell och begav oss återigen till familjen Smart. Vi tog det lugnt, lät barnen leka och åt lite av alla rester från gårdagen. Runt 12 bestämde jag mig för att ge mig ut på en upptäcksfärd. Jag gjorde mig iordning åkte hissen ner och tog en taxi för att komma längre in i staden då det regnade. Tänkte först gå in i ett av museerna, men ångrade mig och bestämde för att vandra runt lite istället. Är en person som tycker det är väldigt kul att bara gå omkring och fota massa konstiga saker.


Efter ett tag hamnade jag i Millenium Park där Chicagos kända skulptur Cloud Gate (även kallat The Bean) finns. Tog lite bilder och frågade även andra om de kunde ta bilder på mig. Jag frågade en familj om de kunde ta bild på mig och undertiden de tog några bilder kom det fram en person, som visade sig vara pappan i familjen, och slängde fram sin mobil samtidigt som han sa "I´m going take a selfie with this random redhead". Haha innan jag visste ordet av de hade han tagit en bild. Så sjukt konstigt, men samtidigt väldigt roligt.


Efter mycket promenerande och en fika kände jag mig redo för att dra tillbaka och precis då skickade Cathi ett sms att de tänkte ge sig ut på familjens Surrey och att de kunde hämta upp mig om jag ville hänga med. Helt utan vetskap om vad en Surrey va så tackade jag ja och det är bästa beslutet jag gjort. En Surrey är som en golfbilscykel haha, ni får se bilden nedan. Skillnaden från de man kan hyra i Chicago och familjens egna är att de monterat på en motor, vilket gör att man slipet trampa ihjäl sig för att åka runt. De hade även en högtalare som gjorde att vi kunde lyssna på musik. Hela upplevelsen var underbar och inget slår allas miner och skratt när vi for förbi. De visade mig runt i Chicago och tog mig till en grymt bra plats för att se Chicagos Skyline och sen tog de mig även till Navy Pier. Är så galet tacksam och nöjd över denna helgen, känner att jag fått se massor trots att jag inte alls var här länge. Jag kommer förmodligen också komma tillbaka hit i sommar och jag kan inte vänta på att få se mer av denna fantastiska stad.


Under kvällen blev jag ansvarig för alla 6 (!!!) barnen, men det gick helt okej. Morgonen efter runt 9 begav vi oss hemåt igen och det var faktist skönt att få komma hem. Även fast vi inte varit borta speciellt länge, så har det varit full rulle med många intryck så en tidig sänggång med ledighet idag satt väldigt bra.
Snart ska jag göra mig iordning för att se skönheten och odjuret på bio med två andra AuPairer.

På återseende!

Likes

Comments


En fantastisk helg i en fantastisk stad!

Lördag morgon styrde bilen mot Chicago, och drygt 6 timmar senare var vi framme. Hade fasat lite för själva bilresan då jag inte åkt någon lägre sträcka med pojkarna än, men det gick faktist över förväntan. När vi väl kom fram till Chicago åkte vi direkt till familjen Smart, där själva kalaset/festen skulle hålla hus. Familjen Smart består av mamma Julie, pappa Todd och deras 4 barn. Min värdfamilj och familjen Smart är goda vänner sedan lång tid tillbaka så det var därför vi var inbjudna och även därför vi spenderade helgen hos dem.

Själva kalaset/festen var väldigt kul men mycket god plockmat. Dock är stora grupper av barn som är höga på socker och adrenalin inte min grej. Får lite smått panik på alla barn som springer omkring som galningar och skriker... Men men, jag höll mig tillbaka och tog fokuserade på mina egna barn och såg till att de uppförde sig. Kan dock inte påstå att jag jobbat speciellt mycket under helgen. Det enda riktiga jobb-passen jag haft var kvällarna, då jag ansvarade för läggdags. Sen har man ju alltid varit med och hjälpt till, men det är inget som jag tycker är speciellt jobbigt.

På festen fanns det en kock som lagade all mat, det fanns en ansiktsmålare och sen kom det även en magiker som hade en föreställning för alla på plats. Det var massor av barn och vuxna men efter klockan 8 lämnade alla barn och de vuxna stannade kvar för mer festande. Familjen Smart bor i ett penthouse precis i kanten av Downtown Chicago, inget galet fancy som man kan se på film och liknande men ändå väldigt fint och med en cool utsikt.


Mer om dag 2, vilket är själva turistdagen, kommer i ett annat inlägg.

På återseende!

Likes

Comments


Jag har helt glömt av att skriva detta, men jag och mamma började för ett tag sedan prata om att hon eventuellt ska besöka mig här och nu är det äntligen både bestämt och bokat! I mitten av juli kommer hon och Elliot hit för att tillbringa en hel vecka här med mig. Jag är galet taggad och kan inte vänta på att få visa henne allt som jag ser och upplever här. Det är så mycket som jag vill dela med många där hemma... Vill att dem ska få se och uppleva det som jag får. Det är också något som gjort att jag verkligen inte vill resa själv under min resemånad. Det är verkligen sant för mig att det inte spelar någon roll vad du upplever om du inte har någon att dela de med. Så om någon inte vet vad de ska göra Mars månad 2018 får de gärna hojta till!


Annat kul som bestämts är att jag ska åka till Chicago denna helgen med Cathi och pojkarna. Fick ett sms av Cathi i helgen där hon frågade om jag ville hänga med & självklart svarade jag ja! Ska bli väldigt kul att besöka en ny delstat och se hur det ser ut/hur atmosfären är där.
En annan resa som är inbokad med familjen är en skidsemester till Vail, Colorado nu i april. Tycker det är så kul att jag hamnat i en familj som inkluderar mig och faktist vill ha med mig på deras resor. Det är precis vad jag önskade mig så jag kunde inte vara gladare.

På återseende!

Likes

Comments


Helgen har varit toppen! Jag har fått så sjukt mycket hjälp av Alex att det knappt känts som om jag jobbat. Tillbringade även min första natt utanför huset, och måste erkänna att jag faktist saknade mina pojkar en hel del. Var lite orolig över hur allt gick då inte föräldrarna va hemma heller, men samtidigt visste jag att de inte har några problem med det överhuvudtaget. Oftast är de lättare att någon annan lägger dem än att föräldrarna gör det haha.
Annars var min natt utanförhuset toppen! En väldigt lyckad sleep over om jag får säga det själv. Jag har ju efterlyst en möjlighet att kunna prata mer med de andra aupairerna, och det fick vi verkligen göra. Kom dit lite sent men när jag väl kom dit satt alla och åt pizza. Efter det slog vi ner oss i vardagsrummet och därefter började vi med lite olika lekar. Den första gick ut på att man kastade en stor badboll till varandra och svarade på frågor. På badbollen stod det nämligen massa nummer. Personen som fångade bollen berättade vilket nummer som var närmast höget tumme och därefter ställdes den frågan. Efter det lekte vi jag har aldrig, dock körde vi en alkoholfri variant. Istället för att dricka om man gjort påståendet, skulle man byta plats med varandra. Lyckads man inte hitta en plats (då det va en stol för lite) så fick man stå i mitten och komma på ett nytt påstående. Kvällen fortsatte med fler lekar och jag hade fruktansvärt roligt. Det finns många roliga människor som jag inte kan vänta på att få umgås mer med.


På återseende!

Likes

Comments


Igår åkte Cathi och Matt till Kalifornien så nu är jag, tillsammans med Alex, ansvariga för barnen. Har faktist inte alls varit orolig för denna helg och är inte orolig nu heller. Det fantastiskt bra med barnen och jag känner att jag har tillräcklig koll för att klara av olika situationerna som kan uppstå. Något som också känns skönt är att mina värdföräldrar är noga med att inte "utnyttja" mig. Får ju inte jobba mer än 10 timmar/dag & 45 timmar/veckan så de va noga med att fixa någon som skulle hjälp mig under helgen. Alex är Matts systerdotter och hon ska stanna här över helgen för att byta av mig. Imorse hade hon hand om pojkarna så jag fick lite sovmorgon. Nu är de iväg på zoo, vilket ger mig lite tid att pyssla här hemma.

Ikväll väntar ett kvällspass då Alex ska iväg och imorgon är det ombytta roller då jag ska iväg på den sleepover som min Area Director håller i. Ska bli spännande och se hur den blir, men tror mycket handlar om inställning så ska gå in för att den kommer bli toppen!

Hur gott ser inte detta ut?! Min efterlängtade smoothie bowl, definitivt bästa frukosten på länge!

På återseende!

Likes

Comments


Första lediga helgen och den bjöd på mycket blandat. Började lördagen med sovmorgon, eller ja slapp morgon då jag inte kan sova längre än till 8 typ. Efter det gjorde jag mig iordnig för att hämta upp Matilda innan vi begav oss vidare till månadens AuPair-möte. Denna gången hade vi möte på The Science Museum of Minnesota och jämfört med förra mötet var detta mycket bättre. Vi satt ner och pratade med varandra denna gången istället för att bara träffas, skriva upp att vi varit där och sen få fri tid (= alla gick iväg med de dem redan känner). I helgen har även vår Area Director en sleepover och ska försöka svänga förbi en stund på kvällen så jag kan lära känna AuPairerna i området lite mer. Kan tyvärr inte sova över då jag förmodligen jobbar morgonen efter.

Efter museet åkte jag och Mathilda mot Southdale mall för shopping och mat innan vi drog hem till henne för att titta på mello. Jag var sjukt sugen på glass så vi köpte med oss en B&J och var även tvungna att prova Twizzlers då de är ganska stort här. Var också tvungen att ta en B&J smak som inte finns hemma så vi köpte Mint Chocolate Cookie och den va SJUUUKT god. Dock kan jag inte säga samma om Twizzlers.... De luktar precis som bamse tandkräm och smakar typ inget alls haha.


Söndagen bestod av en tripp med destination; IKEA och Mall of America. Det var kul att gå runt på IKEA då det verkligen ser ut precis som hemma. Från den lilla shoppen på IKEA fick jag med mig Knäckebröd, lösgodis och IKEAS variant av singoalla. Har verkligen saknat knäckebröd alltså!!
Efter IKEA stod Mall of America på schemat och även fast det är stort tycker inte jag att man märker av de när man väl är inne i köpcentret. Det är många "gångar" vilket gör att man uppfattar det lika stort då man inte riktigt kan ser hur stort det är. Men med tanke på att vi inte ens gick igenom hälften så kan jag ändå tänka mig hur stort det är. Sen är det ju faktist Amerikas största + att de har en nöjespark (!!!) i mitten vilket är ganska coolt.


På återseende!

Likes

Comments