Kost & Recept , Pichu & Ziri

Hej hopp!
Denna dag har bestått av:
- kattmedling, Pichu har börjat acceptera Ziri lite bättre nu, men det är nog en bra bit än före de kan kallas "vänner"..🙄
- Träning av överkroppen på gymmet. 💪🏽 Bra och svettigt pass.
- Skrivande av en lång essä om agrarkrisen och digerdöden i det senmedeltida Norden.
- Kokat underbart god hälsosam "comfort food" som jag tänkte dela med mig av.

Super enkelt recept.

Börja med att skala, tärna och koka valfri mängd sötpotatis tills den är mjuk.

Stek sedan nötfärs i stekpannan, tillägg sedan valfri färska eller frysta grönsaker. Häll tillsist i ett paket med "Salsa Mediterranean" från GoGreen, krydda och salta som du vill. Låt puttra en stund, sen är det klart! 😍

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det var denna "någonting" vi hämtade ikväll! Möt Ziri, vår nya lilla fur-baby 😍 Pichu fick en adoptiv lillasyster.. Som hon inte är så förtjust i än. Snart så springer nog våra sötbollar och leker tillsammans ❤️

  • 311 readers

Likes

Comments

Träning & Fitness

I förra inlägget beklagade jag mig över min tröghet att ta mig till gymmet.
Well, jag tog mig dit.. And I SMASHED IT!

Superbra träning, trodde jag skulle dö flera gånger och ville spy efter 15 min.
Det var alltså legday idag. Legday med nästan bara superset eller triset (två eller tre övningar direkt efter varandra utan paus)

Här kommer övningarna jag gjorde:

- Gående utfall + gående kickbacks
- Hipthrusters med sandsäck
- Sumo knäböj med kettlebell + smala-breda knäböjs hopp + donkeykicks på mattan
- Raka marklyft med kettlebell + stepups på box
- Kasta medicinboll på vägg + knäböjs hopp (detta var en smidig rörelse i ett)
- Bensparks maskin + breda knäböjshopp
- Sittande bencurl för baksida + jägarstolen mot vägg
- 5 min gående på löpbandet i stor lutning

3 set/ övning - 10-15 reps/övning

Död, illamående, såg ut som om jag haft simträning. 😳 Konditionen är yberdålig, men den ska bli bättre!


Nu ska jag snabbt sminka mig och sedan ska vi i väg och hämta någonting..... Som ni får veta mer om väldigt snaaaart 😍

Likes

Comments

Träning & Fitness, Motivations & Inspiration

​Har för en stund sedan ätit min dagliga morgongröt med protein-fluff, bär och  jordnötssmör. Kaffet är slut för längesedan och jag har nog "vilat klart" på maten nu.. jag borde ta mig till gymmet nu innan jag sätter igång med dagens skrivuppgifter. Men idag är det så trögt, så trögt! Blä, jag är så seg och lat. Jag kan inte skylla på trött, eller att jag haft en jobbig helg eller något, för det har jag inte alls haft. Bara lugn och ro, tid för återhämtning och allt det där.. jag är bara lat nu 😓 Suck och stön. 


Vad gör man då? Jo, man tar sig i kragen och går och klär på sig träningskläderna fast man inte vill. Jag vet ju själv att börjar på att skriva nu så flyr dagen iväg och det blir ingen träning alls (för på kvällen är jag ännu slöare oftast) + att det är måndag och gymmet är alltid fullt på måndagkväll, därför ska jag passa på och åka nu vid lunchtid istället. 

GoGoGo! 

Likes

Comments

Skönhet

Har ni sett så fin klocka jag fått idag?!
Helt oväntat kommer Pontus hem med en present åt mig på förmiddagen. Först får jag lite panik, shit firar vi något idag? Har jag glömt något?
Men nej, Pontus ville bara ge mig en present sådär annars, för att jag är jag typ 😍😘

Hur fin pojkvän har inte jag då? 😍

Likes

Comments

Träning & Fitness

Direkt efter att jag skrivit förra inlägget om att jag ska börja blogga igen, så drog Pontus och jag ut på äventyr. Okej, egentligen var det så att Pontus sa att han skulle ta med mig någonstans dit jag inte varit förut och att vi skulle på picknick. Det blev inte så mycket picknick, lite gott att dricka och några äpplen packade jag med, och jag tog för säkerhetsskull med kameran, för jag hade ju mina misstankar om vart vi skulle. Pontus har nämligen pratat om ett ställe de senaste dagarna. Ett ställe som kallas Molnträsket, som han brukade åka till när han var yngre.

Jag gissade rätt, och jag han hade rätt, jag hade inte varit dit tidigare och det var ett väldigt fint ställe att vandra runt på. Det fanns tydligen flera vandringsleder att gå, men vi yrade på egna vägar istället och klättrade över stubb och sten.

Dagens träningssaldo blev 1h 25 min vandring och det är ju inte så pjåkigt tycker jag! Det var verkligen toppen väder att vandra i idag. 16 grader varmt, ingen vind, och otroligt nog, bara ett fåtal myggor. Dessutom hittade jag tre små rödbruna grodor och tre stora kantareller. Grodorna höll jag i och "pajade" en stund och svamparna tog jag hem och ska steka ikväll. (Inte tvärt om då!)

Lite extra info om mig och min mamma, både hon och jag tycker om grodor, och speciellt att hålla i dem, de är så häftigt kalla och lite hala och slemmiga. 😂 Vi är lite knasiga!


Här är vi två då, som är på äventyr.. ca 10 km hemifrån..

Va je nu betär en he?

Likes

Comments

Tankar & Funderingar

För några månader sedan hade jag bestämt mig för att inte blogga längre. Jag raderade min blogg och avslutade det kapitlet. Det kändes skönt att inte ha någon press och känna att jag nog borde blogga nu, men samtidigt saknade jag skrivandet. Jag älskar att skriva, jag skriver allt! Dagböcker, träningsböcker, poesi och allt möjligt jag bara kan komma på, men det är inte samma sak som att blogga. Att andra läser det jag skriver både lockar och skrämmer, ibland vet jag inte vilket som är starkare. Rädslan för vad andra ska tycka om det jag skriver eller entusiasmen över att få till ett bra inlägg som lockar folk.


Jag bestämde mig alltså för att sluta med det offentliga skrivandet för ca 3 månader sedan. För 1 månad sedan började jag leka med tanken att blogga igen, men utan press. Bara skiva inlägg då jag verkligen vill, och om vad jag vill. inte kategorisera mig som någon slags blogg, utan bara skriva det jag känner för.

Jag träffade min fina vän Malin i förra veckan. Det var första gången sen sommarlovet som vi sågs, och hon frågade om jag inte bloggar längre, för hon tycker om att läsa vad jag skriver. Då tändes gnistan lite till, kanske jag skulle skriva ändå, skriva för dem som vill läsa, och inte sluta skriva bara för att jag är rädd för haters.. som jag haft oturen att råka ut för under min tidigare "bloggkarriär".

Kanske om jag skulle tänka lite mindre och skriva lite mer.

Jag ska börja skriva min magisteravhandling nu i höst + att jag läser historia på distans, så det är väldigt mycket skrivande som gäller för mig, kanske det då kan vara riktigt skönt att få skriva något annat än vetenskaplig (tråk) text. Skriva som jag själv vill, för att jag tycker det är kul.


Med andra ord, välkommen till min nystartade blogg!


Likes

Comments