Header

Jag beställde hem fibersirap häromdagen då jag sett det används i många recept. Fibersirap kan bytas ut helt mot sirap i bakverk och liknande. Jag beställde fibersirap gold som motsvarar den mörkare sirapen. Och vet ni? Det är sådan sirap som används i questbars. Så därför prövade jag att göra egna questbars idag.

Det var jätteenkelt. För en bar:

30g (2 msk) fibersirap Gold
30 g vassleprotein. Jag hade både vanilj och choklad för gjorde totalt 8 bars men blandade ny sats varje gång.
Sen kan man blanda i lite vad man känner för, enbart fantasin sätter gränser.


Grundreceptet hamnar iallafall på ca 170 kcal varav ca 22-23 gram protein beroende på vilket proteinpulver man använder,

Jag prövade även köra med hälften Kasein hälften vassle i vissa och det funkade också! (​Den med Barebells proteincrisp är det hälften vaniljvassle och hälften jordgubbskasein, samma med den med kanelbulle fast då kanelbullekasein + extra kanel)

Gör såhär:

Häll upp sirapen i en skål och värm i micron i ca 10 sekunder så den blir lösare. Blanda i proteinet. Ha eventuellt i en skvätt med vatten om det blir för torrt. Lägg ut på ett bakplåtspapper/plåt och låt sedan stå i kylen i ca 1-2 timmar innan dem folias in. De håller i kylen i ca en vecka och kan frysas.

Här har ni lite inspiration på olika toppings. Chokladen som två av dem är toppade med är Nicks sockerfria choklad och "bollarna" är Barebells proteincrisp. I den mörkaste har jag 5g kakao i också.

Likes

Comments

120g havregryn som mixas till mjöl i matberedare, mixer eller stavmixer.
2 ägg
1dl äggvita
2 msk kokosmjöl
20g Santa Maria vörtmix
1,5 msk fiberhusk
2 dl julmust light
1 krm salt
50g naturell lättkvarg
1 tsk bakpulver (tror dock man kan ha lite mer för mer svällande effekt)
2 tsk stevia sötströ (kan säkert uteslutas)
1 dl lingon

Att toppa med: pumpakärnor och havregryn.

Vispa äggen poröst. Blanda ner resten av ingredienserna och lingonen sist. Låt smeten stå och dra i ca 20 minuter.
Lägg i en brödform (jag hade bakplåtspapper i brödformen och det funkade bra) och grädda i mitten av ugnen på 180 grader i ca 30 minuter.

Saftigt och gott.

Näringsvärden för hela satsen med toppings: 967 kcal, 97g kolhydrater, 52 gram protein och 25 g fett. Min limpa blev 12 skivor och det innebär ca 80 kcal per skiva. Förvarar detta i frysen och tar upp och rostar när det är dags. MAGISKT! Dock självklart godast nybakt, som med allt annat ;)


Likes

Comments

Häromdagen fick jag för mig att jag skulle baka. Däremot är min kropp väldigt känslig för socker så efter att ha sett på Elvira Dellenfalks youtube där hon bakar sockerfria lussekatter bestämde jag mig för att pröva. Jag ändrade dock lite i receptet.

För ca 12 stycken (man kan göra dem mindre, de sväller rätt mycket i ugnen så nästa gång jag prövar gör jag dem nog mindre)

3 ägg
4 msk stevia sötströ
1dl pofiber
1dl kokosmjöl
1dl grahamsmjöl
150g vaniljkvarg
200g barebells proteinpuding vanilj.
100g lågkalori sockerfritt äpplemos.
35g vassle vaniljsmak, jag hade tyngres vaniljdrömmar.
2 msk fiberhusk
1krm salt
10 droppar nicks steviadroppar vanilj
2 tsk bakpulver
1 äggula att pensla med
​Russin att toppa med

Vispa ägg och sötströ poröst. Blanda ner resten av ingredienserna och låt stå och dra ca 10-15 minuter. In i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter, tills dem ser färdiga ut.

Jag blev grymt nöjd. De smakade i princip som vanliga och jag blev riktigt förvånad över smaken och konsistensen.

Näringsvärden per bulle om man delar satsen på 12: 131 kcal, 23g kolhydrater, 9,6g protein och 2,5g fett.

Ska dock pröva att göra dessa med havremjöl istället för grahamsmjöl men det blir ett annat projekt i framtiden!

Likes

Comments