Hej! Godag! Godmorgon alla!
Nu har jag nyss kommit hem från stallet och är jätte trött... Idag blev de ingen ridning för Iskra har tappat sin ena sko Ibak så vi lät de va idag, men annars tänkte vi skritta ut på henne lite. Men han skulle ringa Hovslagaren imorgon så kommer den någon dag och ta hand om tossingarna.
De blev borstning och borstning och borstning. Sedan blev de städning och städning.
Vi borstade Iskra och sedan fick vi in Estrella i stallet och borstade henne. Vi gick även vidare och koppla i henne på båda sidorna av grimman. Men då fick hon lite panik men då lossade vi på dom direkt så vi inte skrämmer upp henne nu när hon redan är ganska rädd för stallet i vissa ögonblick. Sedan har han ställt dit transporten så vi ska öva någon gång nästa vecka och koppla på bil och sedan gå in och ur några gånger. Men då ska ägaren vara med för han vill också se lite hur hon reagerar och om i skulle klara de själva eller hur hon är i och med att hon bara har blivit lastad EN gång innan så är de väll bra om någon vuxen är med.

Men stallet blev fint i alla fall, vi rensade mest bort alla spindlar och flugor kan man säga HAHAHAHA
USCH!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag red vi ut en kortis och såklart blev man bombarderad!
FLUGOR.... FLUGOR FLUGOR......
Ja ni kommer se på bilderna!
Hon skötte sig fint med den nya Martingallen och den satt super fint på.
Hon har nu bara tre skor men Hovslagaren kommer nästa vecka så de blir bara ut och skritta på henne nu för alla andra sitter också lite löst så vi tar de bara lungt med henne.
Men nu kommer lite bilder!!!
HYPE
JUSTE!!!!!
Vi borstade och la tyngd på ESTRELLA! Då vi sadlade och hängde lite på henne! Okej! Såhär va de, vi hängde oss och det gick ganska bra men så fort jag tog bort fötterna från pallen så sprang hon iväg. Med stora kliv, men vi försökte om och om igen och vi tror ändå hon kan vänja sig!❤️

Likes

Comments

Ridpass på travare idag då. Han kändes lite seg idag jämfört med hur han kändes sista jag red honom.
Det är en häst och han är travare och man behöver driva MYCKET! Men vi kom till slut över några små hinder och när han väll hoppa så hick det fint.
Han är så sjukt fin på tygel och han jag tro Kajsa kan komma långt med honom om hon jobbar upp konditionen lite mer😉
Ridpasset var väldigt varmt och jobbigt samtidigt som de började dugga och senare ÖSREGNA..... Men vi gjorde ett bra jobb både jag och Kajsa och chriss👍🏽

Och ja! Jag rider utan ridväst men jag hade kontroll på min ridning och vi hoppade inga höga höjder. Helt på mitt eget annsvar.

Här kommer en video och lite bilder om de är intressant❤️

Likes

Comments

Jag va en dag för tidig, HAHHAHAHAHA.

De är idag nu som jag är påväg till @kajsakringlund
Vi ska förmodligen hoppa eller rida typ markarbete eller dressyr, de beror på ridbanan för nu regnar de väldigt mycket och hur blöt den är då.

Bilder och videos kan komma efter.

Men nu är vi snart framme.

Förlåt för kort inlägg men mer kommer senare👍🏽

Likes

Comments

Nu tänkte jag berätta lite om Iskra, Estrella och Lady.
Har ni frågor så ställ dem hör nere! :)

Iskra

Iskra är en väldigt glad och pigg/seg häst. Ibland är hon jätte pigg och tvärtom. Jag "hyr" henne kan man säga tsm med min granne Vendela. Då vi betalar för att ta hand om henne. Vad jag tänker med Iskra vet ni ju redan om ni bläddrar längre ner.

Men Iskra är ett sto.
Hon är ett polskt halvblod.
Hon är född 2002.
Hon har bara blivit lastad EN gång.
Ja? Vad mer ska man skriva? HAHHAHA.
Hon är glad i hoppning men har svårt med avstånd och dressyren också för hon är ganska klumpig eller vad man ska säga? HHAHA.
Vi går vidare

LADY

Lady är en travare.
Hon har gått några lopp men sedan fått ryggproblem.
Nu klassas hon bara som en Sällskapshäst som jag har suttit på några gånger för vi vill rida in henne. Men vi vet ju inte vad som kommer hända för se finns bara två boxar och nu lutar de väll åt att behålla Estrella och Iskra. Men vi får se.
Lady är född 2000 ( 16år )
Hon är rädd för allt utom att va i hagen. <Hahahahah.
Hon vågar inte gå in i stallet, inte in i hagen, men ut från hagen. HAHAHAH och mycket mer😂

ESTRELLA

Lady är då mamma till Estrella och Estrella är 5 år.
Hon ska vi försöka rida in.
Hon vågar gå in i stallet men man kan inte bina fast henne för då springer hon sönder hela stallet. Vi har haft sadel på henne en gång. Hon är en klassisk travare och har gått 6 lopp men fick sedan en skada i knäna, så nu vill han bara att vi ska rida in henne.
Hon är väldigt smal och pigg och har inga muskler HAHHAHA. ( det ska vi bygga upp )
Men hon går just bara nu i hagen och inland tar vi ut henne och sadlar. Nästa steg blir väll att tränsa också. :)

Lite fakta om hästarna vet inte riktigt vad jag skulle skriva mer men ja😂

Likes

Comments

Klockan blev halv 12. Igår va jag hemma ungefär hela dan och vilade upp benet lite. Sedan på kvällen fick jag ett ryck och åkte ut och cyklade till min gamla skola med några kompisar när jag kom hem var klockan halv 12.
Så idag var jag lite sen startad, men det kändes bättre i benet idag och jag tror jag kommer upp på hästryggen imorgon❤️
Då jag kanske ska till Kajsa och rida på hennes häst.
@kajsakringlund
Men vi får se hur jag mår då.
Idag har min faster varit hör och vi har pratat lite och skit, och nu snart så ska jag nog träna lite. Så det blir inget stall idag, utan Vendela tig med en kompis istället :)
Detta inlägg blev väldigt kort och tråkigt men det är svårt att skriva om saker HAHAH. Ska försöka bättra mig.

Likes

Comments

Jag lyckades! Idag senare på kvällen så kom jag upp på cykeln och kände att de kändes bra, jag tog därför och beslöt att jag skulle cykla till stallet, Vendela var där och hon skulle rida. Jag följde då med på cykeln till paddocken och det gick jätte bra för både hon och mig, sedan körde hon lite galoppsträckor på ett gärde och där skenade Iskra hela tiden 😊 HAHHAHA det känslan😻
Sedan efter så tog vi inte Estrella och borstade lite, hon sprang över oss och ut genom stallet 3 gånger men annars stog hon still och var jätte duktig.
Men men. Jag tog i alla fall lite bilder på bäbisarna så här kommer några ❤️

Likes

Comments

Hej! Nu har det gått 2 dagar sedan jag ramla av och det känns mycket bättre nu, nu kan jag gå utan kryckor men det ser dock inte så bra ut och benet blir aldrig i ett rakt läge men jag kommer framåt. Vi har pratat med vårdcentralen men dom sa att vi skulle komma på måndag om de inte känns bättre, men jag tror jag skickar dom :).
Idag händer inte så mycket mer än vila och att mormor och morfar kommer en sväng runt 15:00 så de är chill, men jag vill ju såklart upp och rida men jag kan inte ens ta mig till stallet om inte mamma skjutsar mig. Men jag känner att de får gå över helgen och sedan kommer jag kanske upp på Måndag? Det beror på hur de är då... Jag kanske inte kan rida men följa med när Vendela rider eller Agnes❤️
Jag är islam fall i te rädd efter händelsen för jag förstår ju varför hon stannade, för att hon bytte galopp och bommen låg för nära hindret så de blev inget hopp emellan. Men men. Så fort jag blir bra så ska jag upp på hästryggen igen.❤️

Likes

Comments

Igår gick passet inte som förväntat. Jag var seg i handen och fick inte alls fram den bra, Iskra var nog också lite trött för hoppet blev som en banan nu när man kollar i efterhand. Höjden slutade på 1 meter till slut och de första hoppen gick helt okej, men sedan skulle vi komma och då hade vi bara en bomm framför och då precis innan så byter hon galopp, som sagt hon håller aldrig rött galopp hon blir för trött. Men då bytte hon galopp och sedan kom hon fel över bommen och jag kastas då framåt för att hon stannar och jag flyger och slår i vaden jätte hårt mesans hon backar mer och mer och jag släpper henne, sedan springer hon iväg. Som tur va så fick Agnes tag i henne och jag satt kvar på marken. Kändes som jag inte kunde röra benet och de va på hela muskeln. Jag kom upp på hästen med mycket putt och ett krokigt ben. Det gör ont än idag så fort man spänner det. Så idag när de är ännu finare väder så blur de bara soffhäng. Jag blir inte ledsen när jag flyger av utan mer arg. Sedan tänker jag mycket nu i efterhand.
Vem ska rida Iskra nu?
Hur ska jag kunna duscha?
Varför kan inte jag bara göra allt själv?
För nu idag så gick jag gill soffan kanske 10 meter och då blev foten helt lilablå och började verka.
Då jag pratat med farmor och hon trodde min muskel gått sönder så de läckt blod, men den växer ju ihop men det kommer ju ta ett bra tag innan jag kommer kunna springa och överhuvudtaget GÅ! Så fort jag stödjer på foten får jag dra upp den för de går inte!
Men vi får väll se hur vi går vidare med detta. Här kommer i alla fall bilder och videos. :)

Likes

Comments

Här kom en video det gick dock bara ladda upp en video, men sedan blev de två vägringar också, vill ni ha video på de så kommentera :)

Likes

Comments