View tracker

Mitt förstå år i USA 2015/2016. Detta är i Augusti 2015, inflyttning och första dagen på skolan. Minns hur nervös jag var på morgonen när pappa och jag skulle ta tåget från Grand Central till New Rochelle. Där och då hade jag gärna stannat kvar på hotellet och spenderat första vecka med bara pappa i New York City.

Detta inlägget kommer till stor del att bestå av bilder eftersom jag har så mycket material så jag vet inte ens hur jag ska få plats med allt. Sen personligen tycker jag att det är mycket roligare att kolla på bilder och det är lättare att få en inblick och egen uppfattning. Hoppas inte detta inlägget kommer att bli för långt, annars får jag dela upp det i två delar..

Detta är de enda bilderna jag kunde hitta som finns på mig och laget innan första skadan, då jag fortfarande var en spelande del av laget.

Första veckorna bestod till mycket del av bonding och lära känna varandra samt träning, jag kanske borde tillägga MYCKET träning. Vi hade mellan två till tre träningspass om dagen första månaden vilket var vår så kallade ``preseason``. Förmiddagen bestod alltid utav ett pass på planen och därefter weight room 3-4 ggr i veckan ungefär. Efteråt var det lunch och möte, sen vila och ett träningspass på kvällen igen. Något som var otroligt jobbigt för mig i början var klimatet. Det är otroligt varmt och fuktigt under månaderna maj-sep i New York, och för mig var det väldigt svårt att andas under dessa förhållanderna. Försäsongen i Sverige brukade ju spenderas på kvällarna på konstgräsplanen på Rosenholm eller Kristianstad IP. Inte i 30 grader mitt på dagen på konstgräs dessutom?? På sommaren SKA man spela på gräs enligt mig, annars tappar man lite utav fotbollskänslan.

10 dagar efter ankomsten så hände detta i vår tredje träningsmatch mot Boston, kommer skriva ett separat och mer detaljerat inlägg om detta senare.. Mår fortfarande lite dåligt av att kolla på alla dessa bilder igen, och känner nästan hur smärtan drar i kroppen. Usch.. inget jag vill uppleva igen. Men kanske inte ska säga så, då jag nu går igenom en ny skada och rehab period. I vilket fall så önskar jag ingen att få uppleva något liknande, då tyvärr det tar suget och glädjen ur en väldigt snabbt och kan inte tacka nog för att jag har fått vara runt rätt människor som hjälpt mig.

Men efter skadan, så fortsatte säsongen i alla fall, även fast jag inte kunde befinna mig på planen. Därför så många oseriösa bilder. Min tid fick istället spenderas sidan av och jag fick försöka fokusera på att ta notes och lära mig av att titta på, vilket inte var så värst kul, men i efterhand väldigt lärorikt och jag är inte samma spelare idag pga att jag kunde lära mig så mycket av att bara titta och ta in. Minns t.o.m hur Coach brukade ta ut en stol ur förrådet varje träning och placera den mitt på planen med mig och ett anteckningsblock. Och där satt jag 2h om dagen i ett par månader.

Det blev både oktober och november och serien började lida mot sitt slut. Vi vann både Region Championship och District Championship och vi fick fortsätta vår resa mot Florida och Nationals. Och väl där blev det tyvärr förlust i semifinalen och vi slutade på en tredje plats.

Sista tiden efter nationals var det Thanksgiving och bara ett par veckor kvar av semestern. Jag spenderade Thanksgiving hemma hos Elysa (min fantastiska roommate) och hennes familj. Sista veckan kom mamma, Elin och morfar på besök och vi spenderade en vecka i City med Times square, julgranen utanför Rockafeller center, Top of the Rock, 9/11 memorial museum, skridsko i central park, frihetsgudinnan, Broadway, shopping och mycket annat. En fantastisk vecka helt enkelt och är så glad att morfar kom hela vägen hit för att hälsa på. Min coach var nog ännu gladare.. går inte en vecka känns det som utan att han frågar om min morfar och hur han mår. Världens bästa morfar!!

Efter det så var det dags att åka hem. Första halvåret och terminen var avklarad. Elin, mamma och morfar åkte på sitt och jag med min egna flygbiljett fick ta mitt direkt flyg hem till mormor och morfar i Lödde och det var äntligen dags för ledighet och julfirande.

Alla kusinerna på mammas sida på en och samma bild. Älskar att fira jul tillsammans med dem, finns inget bättre.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Don't mind the picture to the left..I just told her to stay focused for at least one picture.

Hej! Mitt namn är Evelina Kihlbert, jag är 20 år och bor i New York för att spela fotboll på Monroe College för Monroe Mustangs. Ursprungligen är jag från Karlskrona men har bott i Kristianstad de tre sista åren innan jag kom hit. Jag startade denna bloggen sommaren 2015 innan jag begav mig till USA men det har pretty much stått still sedan dess..

15 månader har gått sedan mitt sista inlägg här och har haft lite dåligt samvete då jag ville ha den här sidan för att uppdatera främst min familj om min vardag på andra sidan och om hur jag mår. Men ibland så går inte alltid allt som man tänkt sig. Och jag kan väl definitivt säga att dessa två senaste åren har varit långt ifrån hur jag planerade mitt liv. Det är också därför jag inte haft motivationen att vilja dela med mig av allt heller. Jag har varken funnit riktigt tiden eller orken att skriva allt, kanske mest inte vetat hur jag skulle skriva allt. Men jag har lärt mig så otroligt mycket om mig själv på den här resan så långt, både om min kropp, mig själv och om hur man går igenom motgångar i livet. Jag har träffat fantastiska människor som står mig väldigt nära idag och jag har fått turen att vara en del av ett program och ett lag som är helt underbara. Men framförallt har jag lärt mig att det hjälper att vara öppen och prata mycket mer om saker. Men jag kanske främst är tillbaka här för att min syster har tjatat i två år om att jag ska in och uppdatera och dela med mig, för mitt liv är ganska annorlunda, roligt och som en berg och dalbana ibland. Så det är här till dig Elin!

Jag tänkte göra två ytterligare inlägg för att sammanfatta dessa två åren som har gått hittills..

Likes

Comments

View tracker

I fredags eftermiddag landade vi äntligen i New York efter en lång flygresa. Det var rusningstrafik precis när vi landade så det tog ett tag för oss att komma fram till vårt hotell på Manhattan. Det första vi gjorde när vi kom fram var att fixa nytt abonnemang till min mobil, sedan käkade vi kvällsmat och kikade runt i city så väl som i central park. Vi gick och la oss ganska tidigt sen för en tidig morgon väntade dagen därpå för att ta oss till New Rochelle och inskrivning på skolan.

Väl framme på skolan så var det mycket pappersarbete att fylla i. Amrikanare älskar blanketter och papper att fylla i på allt tydligen. Jag blev även tilldelad min rumsnyckel och fick träffa min rumskamrater som heter Sabrina, Diana och Elysa. 

Likes

Comments

Det blev torsdag vilket var dagen innan avfärd. Vi körde ner runt lunch mot Löddeköpinge för att få hälsa på mormor och morfar samt farmor innan avfärd. Väl hemma hos mormor och morfar väntade hela släkten och vi avnjöt sååå god mat och tårtan går inte ens att tala om. Mormor gör världshistoriens bästa mat, helt klart. Kvällen avslutades med bad i Vikhög.

Likes

Comments

Beställde hem lite bilder från sommaren och under året som gått på nära vänner och familj som hann komma med prefekt timing i brevlådan innan avfärd. Nya rummet kommer att kännas lite mer som hemma nu hoppas jag. 

Likes

Comments

​Igår kväll hade vi samlat ihop ett helt gäng för att käka på biobaren och även ha lite avsked då jag och Victoria Malmros lämnar för USA. Vickan som redan varit i Austin, Texas, ett år men som nu ska återvända för sitt andra år. Det var ett otroligt roligt initiativ som blev en väldigt lyckad kväll. Längtar redan lite smått tills jag får träffa dessa tjejer igen i vår. 

Likes

Comments

  • En kort summeringen av mina studentveckor och min sommar här hemma i skärgården i Nättraby då det i skrivande stund bara är 4 dagar kvar tills jag sitter på flyget till New York för att spendera min närmsta framtid på Monroe College.

Likes

Comments