Bästa jag vet - snabba smidiga desserter som inte tummar på den goda smaken! Denna bjöd vi på i helgen och den gick hem som ingenting

Ingredienser

2 st gelatinblad
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad med daim

Topping
1 st dubbeldaim

Till servering
ev vispad grädde
bär

Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädden tillsammans med frön och vaniljstång och låt sjuda några minuter.
Ta upp vaniljstången. Bryt ner chokladen i grädden, rör tills chokladen smält.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner dem i grädden och låt smälta till en slät smet och att allt blandats ordentligt.
Häll upp i glas eller små burkar. Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar.

Topping: Hacka daimen och strö den över pannacottorna vid servering.
Till servering: Servera ev. med grädde och bär

Källa: Ica.se

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Så var det dags igen... i fredags sov Leo hos farmor och vaknade väldigt tidigt för att sedan bli övertrött och inte kunna komma till ro vid 9 tiden. Trodde vi. När han sedan sov och sov och inte vaknade förens kl. 13 var det ett tecken på att något var på tok. Mycket riktigt - hög feber. Igen. Härliga småbarnssjuke-livet har börjat..och då har han inte ens börjat förskolan ännu.
Stackars lilla kropp - men det är väldigt mysigt att ligga och gosa med någon som aldrig annars kan ligga still.

Likes

Comments

Vi kan börja så här: glöm allt jag skrev i förra inlägget om Twistshake. Jag har tappat allt förtroende för företaget!

Jag blev kontaktad om jag ville publicera ett blogginlägg och ett instagraminlägg mot kompensation för en produkt (napparna). Jag svarar att för två inlägg borde det ingår mer än ett par nappar för 79:- - fick som svar att det då räcker med det ena - helt okej för mig.

I veckan fick jag förfrågan om att ha en tävling på Instagram. Det vara tydliga regler hur det skulle gå till med antal publiceringar, bilder och texter samt tidpunkter. Jag frågade vad min kompensation skulle bli. Då får jag som svar att jag skulle ”se det som en kul grej för mina följare” ... jag tänkte hon måste missuppfattat så jag frågade igen men nej: ”när man håller i en tävling är det vinnaren som får en produkt”.
Då flippar jag.
Jag frågar hur de kan kalla det samarbete när det bara en person som får ut något av det...? Svar uteblev och jag sa bestämt nej till tävlingen.

Det ger mig svar på så många frågor. Jag har flera gånger hur så många kan vara ambassadörer för Twistshake . Att företaget frågar så många , likt att de frågar mig som inte har särskilt många följare. Detta förklarar allt - det klart att de kan göra tusentals föräldrar ambassadörer när de endast behöver skicka ett mejl med en kampanjkod och sen är deras jobb i hamn. Så otroligt oseriöst och pinsamt!
Hur kan man kalla det för samarbete...?

Det är så fult att de inte vill lägga en krona på marknadsföring och PR men själva kamma hem hela vinsten. Att begära att folk ska skriva texter och publicera bilder - göra deras jobb. Gratis! Helt utan kompensation.....! De tjänster som de ber om är ju numera klassat som ett yrke - influencer.
Undrar vad Reklamombudsmannen säger om detta.... kanske man skulle kolla upp.


Jag skrev ett spydigt mejl till säljaren som kontaktade mig - vi får se om de svarar. . .

I alla fall - #twistshake & #twistshakebaby har sannerligen förlorat en ”ambassadör” och en kund.

Likes

Comments

Igårkväll bjöd vi hit två par kära vänner. Käkade lite enkelt: hamburgare bara. Varför krångla till det?
Sen drack vi gott och spelade spel...där allas konstnärstalanger inte är lika stora...

Likes

Comments

Så var julledigheten historia och vardagen har påbörjats igen. Hamsterhjulet började genast snurra med en väldig fart. Puh! Plötsligt så är det hemma sent och åka tidigt igen. Usch det är inte kul alltså att endast träffa Leo så få timmar om dagen, det gör minst sagt ont i hjärtat. Det är fel proportioner på livet.

Igår låg Telias nät nere i vårt närområde så varken mobilen eller wifi:t fungerade hemma. Det försvann klockan 18, ungefär vid den tiden då kvällarnas slösurfande börjar dra igång - men igår icke. Det var är en rätt skrämmande upplevelse där det verkligen blev tydligt hur oerhört beroende jag är av den lille rackaren - eller ja snarare internet för en iphone utan internet är inte speciellt underhållande särskilt länge. Och det var också en ögonöppnare att inse hur många olika saker som man använder internet till - inte bara sociala medier.... Jag skulle leta efter recept till helgens desserter - omöjligt. Skulle läsa på Telias hemsida om det var dirftstörningar- omöjligt. Skulle spåra vart mina HM-paket är - omöjligt. Skulle skicka sms till mamma - omöjligt osv osv. En väldigt nyttig kväll för mig och jag hoppas att nätet ligger nere fler kvällar - det är tydligen det som krävs för att jag ska klara av att hålla mig borta... Tragiskt.

Likes

Comments

Igår hade vi finbesök av storstadsbor i från JÖNKÖPING. Min studiekompis Ninni med familj var här och käkade mat och lekte med crossen, traktorn, fyrhjulingen m.m.

Tänk att det i år är fyra(!) år sedan vi tog vår examen. På ett sätt känns det som ett annat liv sedan men ändå känns det så nära. Då var hennes äldsta son 2,5 år och idag har klanen ökats med två små grabbar till. Det är kul att de hur allting blir och förändras men vänskapen består!

Likes

Comments

Igår var familjen rastlös så vi åkte en sväng till IKEA. Vi var inte direkt ensamma om man säger så.
Leo åt sina första IKEA-köttbullar av många men tyckte det var mer intressant att flirta med resterande matgäster.
Storshoppingen uteblev också kan man säga..inte så lätt att shoppa med en 1-åring som vägra vagn och bara vill springa överallt. Bra för plånboken dock.

Likes

Comments

Jag har sagt det förr och jag säger det igen! Alltså sjukt svårt att ta kort på barn. Har en sjuk respekt till barnfotografer... här är baksidan av vår julkortsfotografering och en förklaring till varför de korten vi valde ut är tagna inom 10 sekunder . Puh!

Likes

Comments

Godmorgon!
Det var min sovmorgon idag efter att ha tagit natten med Leo. Vi delar upp det så under julledigheten - tar varannan natt och varannan sovmorgon.
Men så idag så vaknade jag tidigt och de andra sover vilket skapade min absoluta favoritstund - morgonkaffe och läsning i sängen.

Jag har till och från hela hösten läst Elaine Eksvärds bok ”vi måste prata - lätta lösningar på svåra samtal”.
Jag köpte den i hopp om konkreta tips och inspiration till svar på tal, men varje gång jag läser blir jag matt och trött och vill lägga ihop den. Boken tar upp jätteviktiga ämnen som vi alla stöter på i vår vardag: ta konflikter, hålla tal, göra slut med en kompis, kallprata osv.
Känslan jag får när jag läser hennes exempel sida upp och sida ner är dubbel.
1.) varför kan inte människor bete sig bättre och sluta vara så plump i sina uttal? Måste man kommentera allt i tid och otid?
Och 2.) varför måste man ta så illa vid sig av folks plumpar i tid och otid? Kan man inte tänka att det är just plumpar utan någon större betydelse?

Jag tycker visst att det är bra att markera när sexistiska och rasistiska övertramp görs. Det klart att inte det ska accepteras! Men måste man tugga och ta upp diskussion om andra plumpar. Jag har lite problem med att folk tar på sig offerkoftan i många sammanhang och känner sig stötta och kränkta. Tycker man att en sticksig kofta är så skön så man vill ha den på sig så ofta och gärna berätta högt för alla hur sticksig den är?

Jag vet inte vad jag vill komma med denna text men boken skapar ett slags skav om att vi människor inte kan kommunicera med varandra längre utan att skapa missförstånd och sårade känslor. Att varje samtal måste leda till en debatt och tillrättavisning. Att ingenting ska ses mellan fingrarna. Vill man ha det så? Ja kanske.


Likes

Comments

Contains affiliate links

Dyrt att ta hand om ett sjukt litet barn...eller ja inte dyrt i sig men eftersom det inte går att hitta på så mycket så ökar ju surftiden och därmed impulshoppandet... det gör inte det lättare att HM rear ut en massa saker som jag jag länge spanat in. Hoppas nästan på att det inte passar när det kommer - för plånbokens skull. 🙈

Likes

Comments