Hejsan! Nu har skolan dragit igång igen. Jag hade min första lektion igår, men den här första veckan är lugn. Sedan sist jag skrev har jag umgåtts med några familjevänner från Sverige som är här, vilket är superkul! Jag har även lärt mig åka skateboard och förra veckan var det o-week, vilket betyder FEST! Det var oerhört roligt och mycket nytt folk :) Annars har jag inte gjort så mycket mer än att umgåtts med kompisar och jobbat, mest bara tagit det lugnt inför skolstarten.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Sedan jag kom tillbaka från resan har jag inte gjort supermycket. Jag har bland annat surfat, varit på IKEA, besökt ett dog and cat shelter, jobbat, och sist men inte minst... KÖPT EN BIL!! Jag låter bilderna tala för sig själva :)


Likes

Comments

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev. Sedan sist har jag varit och rest runt med min familj på Nya Zeeland, där vi hyrde husbil, och i Australien. Det var en fantastisk resa! Jag låter bilderna tala för sig själva.


NYA ZEELAND

AUSTRALIEN

Vi tog totalt över 4000 bilder på resan, men det här är bara ett fåtal som är tagna med min mobil.

Likes

Comments

De senaste tre dagarna har bestått av lite utflykter, och inte bara strandhäng. På onsdagen åkte jag och Jo först till Eumundi markets, och därifrån till Kondalilla falls. Igår åkte jag och Therese till Mt. Tibrogargan och klättrade upp för det, och idag åkte jag, Therese, Jo, Fredrik, Christian och James till Fairy pools i Noosa. På vägen till Fairy pools genom Noosa national park såg vi en koala, och när vi var där såg vi delfiner som simmade ungefär 5 meter ifrån klipporna där vi satt. Tyvärr lyckades jag inte få en bild på dem, men det var häftigt att se dem på så nära håll. Tre mycket bra dagar helt enkelt!

Eumundi markets och Kondalilla falls

Mt. Tibrogargan

Fairy pools

Likes

Comments

Förra måndagen hade jag mitt sista prov och fick äntligen sommarlov, så himla skönt!! Sedan dess har jag inte gjort mycket mer än varit på stranden och firat min födelsedag. Jag fyllde 20 år i fredags, och det firades med en utgång på torsdagen, och på fredagen firade vi några kompisars graduation. Den här lugna veckan av ledighet har verkligen varit välbehövlig, men nu är jag redo att möta familjen på Nya Zeeland.

Jag fick superfina presenter skickade till mig, och av några kompisar här. Av Mel fick jag ett armband som hon köpte på Bali, men jag har ingen bild på det. Av Brooke fick jag en vattenmelon för jag äter verkligen det varje dag. Av Rebecca och Emma fick jag en vattenflaska och ett träningslinne, av min familj fick jag tidningar, bikinis, en tunnare morgonrock, manikyr & pedikyr, iPhone 6s, Nya Zeeland och Australien resa och body tattoos. Av Linnea fick jag en sjukt fin plunta med mitt namn och året 2016 ingraverat, och av Linneas föräldrar fick jag ett armband och en lanyard (vet inte vad det heter på svenska hehe). Jag blev otroligt glad för allt jag fick!!

Likes

Comments

På torsdagen innan Halloween helgen var det fest på Varsity, det var roligt, men inte något allt för speciellt. På lördagen anordnade vi en hemmafest här hemma som dock blev super lyckad. Det var otroligt roligt, stämningen var på topp, många härliga människor (runt 80 stycken), och en blandning av bra utklädnader.

Förra veckan hade vi study break, vilket innebär en vecka utan lektioner där vi får tid till att plugga inför final exams. Eftersom vi var lediga och det var Melbourne Cup på tisdagen bestämde vi oss för att åka och kolla på races. Innan vi åkte dit var vi ett gäng som möttes hemma hos Rebecca, Katrine och Kajana där det knäpptes många bilder kan jag lova. När vi kom fram till travbanan var det roligt till en början och vi träffade massor med människor vi kände, men efter ett tag blev det väldigt enformigt, särskilt eftersom det knappt var några tävlingar där utan det sändes från Melbourne. Vädret var inte heller på topp, det var mulet och det kom regnskurar.

Efter races var vi fyra stycken som åkte tillbaka hem till Rebecca, Katrine och Kajana, och Rebecca, Oliwia och jag bestämde oss för att hoppa i poolen trots regnet.

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan sist jag skrev, och har det hänt lite roliga saker. Vi var några tjejer som hade picknick för att fira Rebeccas och Katrines födelsedag, jag har ätit frukost ute två gånger, en gång med Penny, och en gång med Rebecca, jag har fått paket från mamma och pappa vid två olika tillfällen, och igår åkte jag hem till några kompisar och lekte med en hund, och på kvällen var det en superfin solnedgång.

Härlig picknick med fin solnedgång och härliga människor

Frukost med Penny på The Shack

Första paketet från mamma och pappa. Det var verkligen en superfin överraskning och jag blev otroligt glad!

Mysig frukost med Rebecca, även denna morgon på The Shack

Paket nummer två från mina kära föräldrar :) Detta paket var även det en otrolig överraskning som jag blev väldigt glad över!

Hunden jag lekte med och solnedgången från igår

Likes

Comments

Under veckan som har varit hade vi spring break. Det var skönt att kunna koppla av och ta det lugnt, även om jag behövde åka till skolan några dagar. Under lovet har jag njutit av vår baksida, varit på stranden,...

...kört några kompisar till Brisbane airport,...

...paddlat kajak,...

​...och jobbat. På bilderna ovan ser ni hur vårt stånd ser ut med massor av äpplen, lite päron, grönsaker, och juice. Vi börjar dagen med att ställa upp allting, tält, bord, grönsaker och allt annat som måste förberedas. Det tar ca. 2 timmar, och klockan 6 öppnar marknaden. Resten av dagen, tills det är dags att plocka ihop klockan 12 då marknaden stänger, säljer vi bara vår frukt och våra grönsaker. Vi som jobbar där får även ta med oss saker hem efter dagens slut, vilket är ett stort plus :) 

Idag firades drottningens födelsedag som är en public holiday, vilket innebar ledighet även idag. Sammanfattningsvis kan jag säga att det varit ett mycket bra lov, men nu är jag redo för de fyra sista veckorna innan final exam och att terminen ska ta slut så att vi kan få sommarlov. 

Likes

Comments

För några veckor sedan åkte jag till stranden med Rebecca, Julie och Kajana och körde ett träningspass. Det var väldigt jobbigt men sjukt roligt, och vädret var toppen. När vi tränat färdigt övade vi på att stå på huvudet innan vi åkte till Acai Brothers. Det var lite krångligt att ta sig dit eftersom några vägar var avstängda på grund av Iron Man som gick den dagen, men det var det värt!

I lördags jobbade jag mitt första pass på marknaden, och kommer nu jobba söndagar framöver. Det var roligt och tiden gick relativt snabbt, det enda som är jobbigt är att jag börjar klockan 4 på morgonen, men det sköna är att jag slutar klockan 12, så det är skönt.

Annars har det inte hänt så mycket. Skolan rullar på som vanligt, och nästa vecka har vi ett välbehövligt lov. Jag har ingenting planerat mer än att hänga en del på stranden, men även lite plugg måste bli gjort. Sedan har jag bara fyra veckor kvar med lektioner. Den här terminen har verkligen bara försvunnit, tiden går så himla snabbt!

Likes

Comments

Ibland kan det vara skönt att variera vardagen lite, så för ungefär två veckor sedan åkte jag, två av mina housemates, och tre andra till Decisions och åt frukost. Jag har säkert nämnt det tidigare, men det är mitt favoritställe när det kommer till att äta frukost, det är så himla gott!!

I lördags hade jag den bästa dagen på länge. Jag och Rebecca började dagen med ett träningspass följt av frukost på...TRUMVIRVEL... Decisions. Efter det åkte vi till Point Cartwright och gick upp till en fyr och tittade på utsikten över havet. Efter det gick vi ner till stranden innan vi åkte hem till Rebecca och umgicks lite med hennes housemates. På kvällen var jag bara hemma och tog det lugnt, men Brooke hade några vänner här så det var trevligt :)

Likes

Comments