Under veckan som har varit hade vi spring break. Det var skönt att kunna koppla av och ta det lugnt, även om jag behövde åka till skolan några dagar. Under lovet har jag njutit av vår baksida, varit på stranden,...

...kört några kompisar till Brisbane airport,...

...paddlat kajak,...

​...och jobbat. På bilderna ovan ser ni hur vårt stånd ser ut med massor av äpplen, lite päron, grönsaker, och juice. Vi börjar dagen med att ställa upp allting, tält, bord, grönsaker och allt annat som måste förberedas. Det tar ca. 2 timmar, och klockan 6 öppnar marknaden. Resten av dagen, tills det är dags att plocka ihop klockan 12 då marknaden stänger, säljer vi bara vår frukt och våra grönsaker. Vi som jobbar där får även ta med oss saker hem efter dagens slut, vilket är ett stort plus :) 

Idag firades drottningens födelsedag som är en public holiday, vilket innebar ledighet även idag. Sammanfattningsvis kan jag säga att det varit ett mycket bra lov, men nu är jag redo för de fyra sista veckorna innan final exam och att terminen ska ta slut så att vi kan få sommarlov. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

För några veckor sedan åkte jag till stranden med Rebecca, Julie och Kajana och körde ett träningspass. Det var väldigt jobbigt men sjukt roligt, och vädret var toppen. När vi tränat färdigt övade vi på att stå på huvudet innan vi åkte till Acai Brothers. Det var lite krångligt att ta sig dit eftersom några vägar var avstängda på grund av Iron Man som gick den dagen, men det var det värt!

I lördags jobbade jag mitt första pass på marknaden, och kommer nu jobba söndagar framöver. Det var roligt och tiden gick relativt snabbt, det enda som är jobbigt är att jag börjar klockan 4 på morgonen, men det sköna är att jag slutar klockan 12, så det är skönt.

Annars har det inte hänt så mycket. Skolan rullar på som vanligt, och nästa vecka har vi ett välbehövligt lov. Jag har ingenting planerat mer än att hänga en del på stranden, men även lite plugg måste bli gjort. Sedan har jag bara fyra veckor kvar med lektioner. Den här terminen har verkligen bara försvunnit, tiden går så himla snabbt!

Likes

Comments

Ibland kan det vara skönt att variera vardagen lite, så för ungefär två veckor sedan åkte jag, två av mina housemates, och tre andra till Decisions och åt frukost. Jag har säkert nämnt det tidigare, men det är mitt favoritställe när det kommer till att äta frukost, det är så himla gott!!

I lördags hade jag den bästa dagen på länge. Jag och Rebecca började dagen med ett träningspass följt av frukost på...TRUMVIRVEL... Decisions. Efter det åkte vi till Point Cartwright och gick upp till en fyr och tittade på utsikten över havet. Efter det gick vi ner till stranden innan vi åkte hem till Rebecca och umgicks lite med hennes housemates. På kvällen var jag bara hemma och tog det lugnt, men Brooke hade några vänner här så det var trevligt :)

Likes

Comments

Förutom att jag har varit mycket i skolan den senaste veckan har jag även haft tre otroligt härliga kvällar som inte varit den andra lik. Lördagskvällen var fartfylld och bjöd på en mycket rolig inflyttningsfest hemma hos Rebecca, Katrine, Kajana och Shannon. På söndagen när jag kom hem från biblioteket var pizzaugnen uppvärmd och Jeremy och Guy var här för en pizzakväll. När pizzan var uppäten gjorde vi upp en eld och satt runt den och pratade och lyssnade på musik. Ett perfekt avslut på en bra vecka! Den tredje härliga kvällen var igår. Då var aktiviteten kvällshiking upp för Mount Ngungun för att titta på solnedgången. Vi var tio stycken som åkte dit, det var Rebecca, Katrine, Kajana, Shannon, Emma, Mel, India, Julie, Daniel och jag. Det var oerhört vackert och väder var perfekt, bara några moln här och där vilket bidrog till fina kontraster. Julie, India och Shannon gick tidigare än oss andra sju för de ville komma ner innan det blev kolsvart, men vi som var kvar ville se stjärnorna och bara njuta en stund. Efter ett tag blev det ganska kyligt så vi bestämde oss för att börja gå ner. Om det inte hade varit för ficklamporna på mobilerna hade det aldrig gått att ta sig ner.

Som sagt, tre helt olika men MYCKET härliga kvällar.

Några av alla bilder från festen i lördags.

Jag och Katrine, Daniel och jag, Jordi och jag, Mel och jag, och Kodi, Rebecca och jag

Bilder från söndagskvällen

Bilder från gårdagens hike

Likes

Comments

Var det någon som sa vinterlov? Det känns verkligen inte som vinter måste jag säga, förra året vid den här tiden gick jag runt i en tunnare jacka, men de senaste två veckorna har jag hängt på stranden i bikini, inte för att jag klagar hahah. Bara tre dagar efter att jag kom tillbaka var det dags för o-week. Det var några ganska roliga dagar, men ingenting över förväntan tyvärr. Jag har i alla fall träffat flera nya härliga kompisar, men det är två amerikanska tjejer som är här under den här terminen som verkligen är helt underbara.

Våran baksida i nya huset, svårt att inte trivas här :)

Det bor en tjej på Varsity som har en orm som är supersöt, och hon gick runt med den under kvällarna på o-week och tillät oss att hålla den.

Har spenderat en dag i Noosa med Rebecca, Kat, och de två nya amerikanerna Mel och Emma

Har varit på stranden i Mooloolaba vid olika tillfällen.

Vi hade en inflyttningsfest i vårt hus, och det var verkligen superroligt! Det var runt 60 personer här så det var ett bra drag hahah. På bilderna är det först jag och Daniel, sedan Rebecca, Mel, Emma och jag, på de två nedersta bilderna är det Rebecca och jag, och på den stora bilden är det jag och mina roommates Dean, Brooke och Andre.

​I lördags kväll hade vi en bon fire hemma hos oss. Det var bara jag, Brooke, Andre, Jacob, Guy och Lizzie. När det började bli kallt gick vi in och slog på en film istället, det slutade med att jag, Andre och Guy somnade i soffan 10 minuter in i filmen. Det var i alla fall en mycket bra kväll!

Likes

Comments

Under min snabbvisit i Sverige hade jag det hur bra som helst, och jag är verkligen superglad att jag bestämde mig för att åka hem. Det som hanns med var midsommarfirande, picknick, brunch med mamma, tapas-middag med pappa och mamma, sleepover med både Linnea och Elin, sommarfest, spelkväll, middag med Lisa, Amanda och Cassandra, fotbolls-EM tittar kväll, goda middagar med familjen, barnvaktssittning m.m. Jag kunde inte haft en bättre svensk sommar än den jag fick, lite synd att den var så kort. Nedan kommer en liten bildbomb som sammanfattar det mesta. 

Nu är jag i alla fall tillbaka i Australien, jag kom igår och har redan hunnit flytta. Jag har inte mycket planerat innan skolan börjar, men nästa vecka är det O-week så då lär det i alla fall bli en fest jag går på. Vi får se vad jag hittar på helt enkelt :)


Likes

Comments

Att flytta var inte den enda planen jag hade under lovet, jag hade nämligen bestämt mig för att lämna vintern i Australien och bokat biljetter hem till sommaren i Sverige för att överraska vänner och familj. Oj vad roligt det var, och jag är verkligen superglad att jag bestämde mig för att åka hem i några veckor :) Här hemma har jag inte gjort supermycket, men det har varit skönt att bara ta det lugnt och umgås med vänner, och inte behöva tänka på skolan. Nu är det bara två dagar tills jag åker tillbaka, och då stor flyttning på schemat innan skolan börjar igen. Det känns lite vemodigt att åka tillbaka med tanke på att jag har haft några riktigt bra och roliga dagar och kvällar här med härliga människor! Mer om det i senare inlägg.

Likes

Comments

Nu var det ett väldigt bra tag sedan jag skrev sist!

För att snabbt sammanfatta vad jag har gjort kan jag säga pluggat, pluggat och pluggat. Det var mycket i skolan nu i slutet, men igår hade jag äntligen mitt sista exam, vilket var i economics, och jag har nu vinterlov. Det innebär att jag nu gjort 1/3 av min universitetstid, ojojoj vad tiden går fort!!

Under tiden jag inte har uppdaterat här har jag även fått ett brev från skolan för att jag fick högsta betyget i ett ämne förra semestern, jag har fått ett paket av mamma och pappa innehållande massor med fina saker! Ni kan ju gissa om jag blev glad, det var som julafton! Jag har även varit på juice-date med Erica (hon var här förra semestern och hälsade på från USA i två veckor), och igår efter final exam åkte jag och Josefine till Boost Juice och firade att vi var klara med semestern :)

Under lovet har jag inga planer mer än att flytta, så vi får se vad jag hittar på. Jag ska försöka bli bättre på att hålla er uppdaterade.

Likes

Comments

På lördagen för två veckor sedan åkte jag, Rebecca, Julie och Jade och volontärjobbade på Tough Mudder (en 20km lång hinderbana genom bland annat lera och vatten). Det var en jätterolig dag med strålande sol, glada människor och mycket motivation. På söndagen åkte vi ner igen, men då var det dags för mig, Rebecca och Jade att själva köra hinderbanan, Julie följde med och agerade fotograf. Det var otroligt roligt, och jag kommer definitivt göra om det! En av de bättre helgerna på länge, och att det blev en hel helgs sleepover med Rebecca gjorde inte helgen sämre.

Tre peppade tjejer innan det begav sig.

Två av de 25 hinderna, ta sig igenom lerigt vatten med ojämnt underlag och King of the swings, vilket är när man ska hoppa och fatta tag om en gunga och sedan plums ner i vatten.

Tre bilder efter målgång, vi var väldigt glada att vi valde att delta, och leriga blev vi allt. 

Likes

Comments