Header

Nästan hela mitt liv har jag alltid umgåtts i olika "gäng". Har aldrig riktigt haft några/nån jag alltid varit med utan jag har alltid bytt umgänge. Har varit med hur blandade människor som helst, men aldrig har det riktigt känns helt rätt. Jag har aldrig känt att jag "passat in" någonstans om ni förstår. Antagligen beroende på att jag ena dagen kan vilja gå ut och plocka blommor och nästa dag supa sönder. Kanske inte riktigt så men ni förstår grejen.

Även i samband med att jag mådde dåligt förändrades min personlighet och jag som person, även de förstörde en hel del vänskap för mig. Och många orkade inte umgås längre, just för att jag inte längre var jag. Och självklart förstår jag väl de. Men speciellt under tiden jag mådde dåligt var jag alltså väldigt rädd för att bli lämnad. Bli ensam och inte ha någon att prata med. Jag försökte med allt jag hade att passa in, att göra allt rädd och inte göra fel. Och det var fett jobbigt om jag ska vara ärlig. Att tänka på varenda liten sak man gör blir efter ett tag skit.

Jag har alltid varit där för folk, även fast jag själv behövde hjälp. Jag tog andras skit och satte deras mående före mig. Allt för att folk skulle tycka om mig. Folk som inte visste mitt namn började kalla mig "psykologen" vilket kanske berättar mycket om hur jag var. Ibland kunde jag må riktigt piss, jag var ju själv deprimerad. Nere på botten och ville ge upp. Men jag fanns alltid där för alla andra, för jag visste hur de va att må skit o de sista jag ville var att andra skulle må dåligt. Hela mitt liv har jag alltid försökt hjälpa folk.

Men trots all hjälp man gett folk har man fått skit tillbaka, man förlåter och glömmer bort det. Tills de händer igen, och igen och igen.. Helt ärligt jag har blivit behandlad som piss, blivit spottad på rent ut sagt utan att jag märkt det. Har liksom tänkt bort de. Även fast folk sagt åt mig 1000 gånger att jag blir fel behandlad, så har jag liksom inte kunnat inse att folk faktiskt vill mena illa ibland.


Nu däremot mår jag bra. Har få vänner men äkta. Men aldrig kommer jag ta mer skit. Jag är klar med de. Från och med nu ska jag köra mitt egna race. Gillar du det inte så fine, jag skiter i vilket. Behandlar du mig som skit kan du rent ut sagt dra åt helvete för du är inte värd mig någonstans. Jag är som jag är och kommer inte ändra mig något alls. Jag är bra, jag är stark och ingen ska få förstöra det. Dörren till mitt liv är öppen, välkommen och bete dig annars kan du gå vidare. TACK!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det här är jag. Evelina Holttinen snart 17 år. Bara 17 år men oj vad mycket jag gått igenom.. Men kolla på mig! Jag ser stark ut, lycklig och man kan inte tänka att jag haft de skit. Och de, de gör mig så jävla glad. Jag trodde aldrig att jag skulle le igen, helt ärligt trodde jag aldrig att jag skulle känna någon glädje eller kärlek alls.. Men sen motbevisar jag allt och står nu här stark och glad och utan min depression. Självklart har jag ångest ibland, den går inte bort direkt. Men jag vet (oftast) hur jag sa hantera den, ibland går de bättre och ibland sämre. Men nu vet jag att de går, man kommer över de. Man vet inte när eller hur men de går. Jag är stark, jag fixade ångesten. Fixade min depression och all skit däremellan. Och jag hade gått igenom allt en gång till för att få all den lärdom och styrka jag lärt mig genom det. Du är starkare än ångesten, ge inte upp❤️

Likes

Comments

Hela livet består utav val. Allt du gör är val, stora som små. Från att välja vad du ska äta till frukost, till att välja vad du vill jobba med. Vissa val är tuffare än andra, och i vissa fall kan valen vi väljer föra med sig konsekvenser. “Om jag bara hade gjort så istället, om jag bara hade sagt så istället”. “Om jag bara” är något jag säger mycket och jag chansar på att jag inte är den enda som gör det. Ett val man valde först kan senare visa sig vara fel. Så vad handlar det om då? Ödet? Var det meningen att det skulle bli så eller är allt bara slumpen? Vi vill ju alla göra val som vi inte kommer ångra, speciellt om de handlar om vår framtid. Så varför kan vi inte göra bra val direkt?

Jo, vi människor är bra på att välja den lätta vägen, vi vill ha allt så lätt som möjligt. Därför hinner vi ofta inte stanna upp och tänka fullt ut. Men även fast det visade sig att man gjort ett fel val så behöver inte det betyda att det var dåligt. Tvärtemot! Dåliga val lär oss, att göra fel lär oss om hur vi ska vara och leva. Så egentligen är det de “fel” valen som är de viktiga på ett sätt.

Att göra fel kan lära en mycket och även stärka dig som person inför liknande situationer. Allt är inte lätt i livet, och att göra fel hjälper oss att bland annat klara av motgångar på ett bättre sätt. Jag tänker att det finns någon anledning till att saker händer och att man gör val som kan vara tuffa för att lära sig något utav det. Men olika val kan även påverkas av bland annat känslor, samhället m.m. Ett exempel på detta kan vara att man inte väljer vem man får känslor för. Men man gör samtidigt ett val genom att välja ifall man vill leva med den personen eller inte. Så även fast många av de valen i livet vi gör är självständiga, kan det finnas många olika faktorer som påverkar valen.Den här texten skrev jag när vi hade temat "Vad jag vill och vad jag väljer" i Svenska nationella. Tyckte den blev rätt bra och ville dela med mig utav den. :)

Likes

Comments

1. Jag är allergisk mot morot. Rätt grovt faktiskt då jag ej kan andas hehe.

2. Jag har PMDS. Det är lite "värre" än PMS. Vilket gör mig enormt känslig när jag ska ha mensen.

3. Jag har ADHD. Har säkert nämnt det innan men ja haha.

4. Om man följt min blogg länge och känner mig i verkligheten så vet man nog om att jag är en extremt känslig person. Alltså EXTREMT haha.

5. Jag har hur lätt som helst för att träffa folk och skaffa nya vänner, men jag har däremot rätt svårt för att fortsätta behålla kontakten bra. Don't know why egentligen.

6. Jag hatar pizzasallad och känns som jag är den enda i världen som gör det haha.

7. Jag älskar att rensa saker, kan rensa i samma låda säkert 10 gånger. Man hittar alltid något nytt haha.

8. Är en spelmänniska och älskar att spela spel som bland annat COD, WOW o dying light.

9. Har otroligt mycket energi på morgonen när jag kommit upp o kan stå o dansa o sjunga till låtar haha.

10. Har träffat mitt livs kärlek!😍 Har alltså en kille, och han är hur underbar som helst och gör mig så lycklig!❤

Well det där var 10 saker om mig som ni kanske inte visste, nu känner ni mig lite bättre😉

Jag och min Jonathan ❤

Likes

Comments

Har förresten slutat röka med, två veckor utan cigg igår👏🏻 Är faktiskt riktigt stolt över mig själv! Suget kan komma fortfarande men jag klarar att hålla mig. Det var väldigt jobbigt att sluta men helt klart värt det. Gick o gjorde naglar som "present" för att jag slutat röka haha, de blev sjukt fina dock och är såå nöjd!😍

Likes

Comments

Min blogg följde ju med mig genom min depression, mest för att kunna skriva av mig. Jag är nu ute ur min depression och vet inte riktigt vad jag ska skriva om längre. Har ju ändå haft ett antal läsare som verkat tycka om de jag skrivit, har bara ingen aning om vad jag ska skriva mer tyvärr:(. Så om jag ska fortsätta blogga så får ni jättegärna kommentera eller kontakta mig med saker ni vill läsa! Kram❤

Likes

Comments

Okej jag börjar nästan gråta bara av att skriva om den men idag såg jag på en film som heter "A girl like her". Det är en film som handlar om en tjej som utsätts för mobbning och ja de handlar alltså om henne och hennes omgivning om vad som händer när mobbningen går för långt. Mobbning är ett riktigt stort problem och kan i värsta fall sluta med riktigt tragiska saker.. Tycker ALLA borde ta och kolla på den, en riktigt sorglig men även lärorik film. Ta hand om varandra❤️

Likes

Comments

2017 har nu börjat och hittills har det varit ett bra år, hoppas på ett riktigt fint år med många nya möjligheter!

Skolan börjar snart också, på måndag faktiskt. Varit väldigt skönt med lov men ska bli kul att träffa klassen igen! Wilma, en av mina bästavänner gick dock i min klass men hon har bytt skola nu då hon kände att vård och omsorg inte riktigt var hennes grej. Så kommer bli tomt och inte lika roligt utan henne då jag och hon alltid hittar på massa konstiga och roliga saker hahaha, men jag är glad att hon känner att hon väljer rätt iallafall.

Hoppas Erat år börjat bra och fortsätter bra! Ha de fint❤️

Jag och min fina Wilma❤️

Likes

Comments

2016 är snart över och wow, detta har varit det sämsta men även på ett sätt det bästa året också. Herregud vad mycket jag har gått igenom, alla gånger jag velat ge upp pågrund utav hur dåligt jag mått. Nu står jag här, 2 1/2 år senare och jag är ute ur min depression. Detta trodde jag aldrig skulle hända. Och jag är så otroligt tacksam för all hjälp jag fått. Är så tacksam för mina fina vänner och min underbara familj jag har. Är så jävla stolt över mig själv med! Över att jag fortsatte kämpa när allt jag ville var att ge upp. Och nu står jag här och kan ärligt säga att jag mår bra??? Finner inga ord för den lyckan jag känner! Även fast man kan få dippar och flashbacks så är jag så mycket starkare och mår bra! Har mognat så sjukt och insett vad jag ska göra för att må bra.

New year new me? Nyårslöften? Nej. I år ska jag inte ha något nyårslöfte, för ärligt tror jag inte jag har hållt de ändå haha. Men nu när 2017 kommer ska jag vara tacksam för de jag har och försöka göra de bästa för mig själv. 2017 visa vad du går för💪🏻

Likes

Comments

Tänkte dela med mig av en händelse som hände mig för några månader sedan. Inte för att nån ska tycka synd om mig eller något sånt men för att det är så viktigt att prata om de.

Jag och en av mina bästavänner skulle på konsert i Stockholm. Vi skulle kolla på twenty one pilots och vi båda var jättetaggade för kvällen. Det var mycket folk och jag kan ibland ha svårt för när det blir för mycket folk och kan då känna mig väldigt liten och rädd. Men det hela rullade på bra och det var en mäktig känsla! Men pågrund av allt folk tappade jag bort min vän, jag var ensam och hon var ensam bland en massa okända människor. Jag började få lite små panik då jag var rädd att något skulle hända henne men samtidigt blev jag ensam bland en massa folk och började känna paniken komma. När det blev för mycket var ja tvungen att gå åt sidan för att komma ut från folkmassan. Där, i just den stunden har jag inte känt mig så nedtryckt på länge.. Jag kände att någon tog på min rumpa och när jag vänder mig, kollar jag i ögonen en äcklig gubbe. Jag var hur rädd som helst och visste inte vad jag skulle göra. Han tog ett nytt tag och klämde åt min rumpa och små log. En gubbe mot mig en 16 årig tjej. Jag var helt förskräckt, jag sprang där ifrån och grät som jag vet inte vad. Jag kände mig äcklad, som om jag inte duschat på ett år. Jag skakade och hela händelsen gör mig fortfarande rädd.

Är det såhär vårt samhälle verkligen ser ut? Ja, det är helt sjukt. Våldtäkter och andra sexuella trakasserier ökar ständigt och det gör mig riktigt rädd. Att vara rädd på kvällarna när man är ute och går, är det så konstigt i samhället vi lever i? Att man får panik när ens mobil dör och man inte är hemma, är det så konstigt? Nej! Detta samhället gör så jag vill spy. Jag förstår verkligen inte hur vissa människor kan bete sig som de gör. Skäms. Vet knappt vad jag ska säga, blir helt stum för det är så jävla sjukt.

(Vet att jag inte skriver så mycket längre men det blir så tyvärr, skriver när jag känner för. Kommer komma upp ett inlägg innan nästa år och säkert nått nu vid jul.)

En bild på mig och min fina vän Felizia❤️

Likes

Comments