Hej!
Har just smetat på mig en ansiktsmask och har tevatten som kokar. Jayden sover i babynestet bredvid mig. Vi har fixat oss för kvällen och om ett tag blir det godnatt för oss!
Vi var på BVC idag också, lillen har växt ännu en cm från förra veckan! Det var även läkarkontroll och allt såg bra ut, så skönt! Åh vad vi älskar vår lilla bebis.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!
Sitter just nu med Jayden på bröstet för att han ska få rapa efter maten. Har hunnit plocka lite på morgonen, lillen har suttit första gången i sin babysitter! Han trivdes bra i den.

Kolla hans coola outfit han fick av min morbror! "Don't mess with my daddy" ;)

Likes

Comments

Jag brukar ofta kolla på Youtube, och senaste tiden har jag börjat kolla på mammor som vloggar och gör andra videos med massa tips osv. Har hittat en super bra kanal med en tjej som gör massa bra videor där hon delar med sig av alla möjliga saker med fokus på familj/barn.

Likes

Comments

Nu har vår Jayden funnits hos oss i hela 2 veckor. Det har gått bra, med lite upp och ner i humöret och stora omställningar för oss båda. Igår var vi på första besöket hos BVC och allt såg bra ut!
Nu är vi ju bara hemma och myser, lär känna varandra. Lillen äter, sover, är vaken emellanåt och vi byter blöja. Lite så ser dagarna ut just nu. Han är i övrigt väldigt lugn och snäll.

Likes

Comments

I det sista inlägget jag gjorde skrev jag ju att jag inte mådde så bra, hade värk osv. Och det var förlossningen som hade startat!!

Vid kl 19 på tisdagskvällen började jag få lite mensverk/ryggont, tänkte inte så mycket på det då jag trodde att det bara var förverkar. Men medans kvällen gick så blev det sakta värre och det började göra mer ont. Kunde fortfarande inte tro att det skulle vara något på gång. Vi åkte ju till Ica och köpte lite gott att äta då jag inte mådde bra... Värkarna blev starkare hela tiden. Gick och la mig vid 00 kanske, försökte sova men det gick verkligen inte. Kunde inte slappna av då det var så obehagligt och jobbigt med dessa värkar. Värmekudde eller Alvedon funkade inte heller. Min kille tyckte vi skulle ringa till sjukhuset men jag ville verkligen inte åka dit och få lov att åka hem igen, något jag verkligen var rädd för! Tillslut ringde jag ändå för att rådfråga, en barnmorska sa åt mig att försöka vila och äta något och om det blir värre får jag ringa igen. Värkarna var tillslut så jobbiga att jag varken kunde stå, sitta eller ligga ner. Försökte bada lite hemma men fick panik i vattnet för det gjorde så ont. Ringde igen och sa att jag behöver åka in. Väckte min kille och sa att vi måste åka, han ringde sin mamma som följde med oss dit. Jag var väldigt lugn hela tiden, trotts att det gjorde ont. Jag trodde faktiskt att smärtan skulle vara värre än den faktiskt var.

Väl vid förlossningen skrivs vi in och jag blir undersökt, öppen 4 cm kl 07. Jag blev chockad och glad, nu behövde vi i alla fall inte åka hem. Det skulle bli bebis idag! Vi fick ett rum och jag bytte om till de snygga sjukhuskläderna, haha. Fick saftsoppa och några mackor och te. Kunde knappt äta mackorna då jag hade så ont och fick lov att spotta ut det när jag fick en värk. Fick lustgas och blev undersäkt igen efter ca 1h, nu var jag öppen 5 cm. Bara 1 cm? Fyfan, det här kommer ta så lång tid... Det gjorde ondare och ondare, fick den där känslan av att vilja bajsa. Killens mamma tyckte att dom skulle kolla igen hur öppen jag var. 8 cm redan. Wow! Efter bara ca 30 min. Hon trodde vi skulle få bebis innan kl 12. Jag vågade inte hoppas. Fick lägga mig i sängen och krystvärkarna kom. Jag var då öppen 10 cm. Låg på sidan till en början och fick sedan lägga mig på rygg. Började krysta och jag vet faktiskt inte hur många krystvärkar jag hade innan han kom, men snabbt gick det. Kl 11.20 låg han på mitt bröst.

Denna förlossning var helt underbar och hade aldrig kunnat trott att det skulle gå så bra som det gjorde. Fick sova på BB i en natt och sedan fick vi åka hem på förmiddagen efter lite info och undersökningar.
Nu är våran älskling 3 dagar och vi har det underbart här hemma i bebisbubblan. Livet har fått en helt annan mening!

Likes

Comments

Har haft värk i ryggen/magen nu på kvällen. Åkte till Ica en sväng och köpte lite kallpressade juice och choklad, kändes faktiskt välbehövligt. Vet inte om det är något på gång, så osäker och vet ju inte alls hur det ska kännas när själva processen är igång. Är i v.38 precis idag.

Nu sitter jag i soffan med värmekudden och kollar på paradise hotel, kollar typ aldrig på sånt men... Väntar på att "min hemlighet" ska börja, det är sanna historier som folk har varit med om sen är det skådespelare som sedan utspelar händelserna osv.

Likes

Comments

Har setat och fixat en månadsbudget inför April. Eftersom vi får barn i denna månad och jag börjar gå på föräldrapenning så är det super viktigt att hålla koll på ekonomin. Jag har lagt upp budgeten i lite olika kategorier:
• Mat
• Hygienartiklar (schampoo, tandkräm, bodylotion, blöjor osv)
• Mobil
• Hemutrustning (typ diskmedel, tvättmedel, toapapper osv)
• Shopping (om det är något speciellt vi planerar att köpa, som tex ny inredning eller så)
Har även räknat ut vad dessa kostnader kommer ligga på.
• Övrigt/restpengar (kan vara allt möjligt, medicin och annat som kommer upp)

Dessa kategorier har jag gjort för denna månad och skrivit på olika kuvert, jag kommer att ta ut alla pengar från kontot och sedan lägga i dessa kuvert med den exakta summan vi får lägga på varje kategori. Varför jag väljer att lägga upp det så är för att jag tycker att man inte har lika stor koll på pengarna när dom ligger på kortet, man ser dom lixom inte på samma sätt. Jag har inte valt att lägga pengar på kläder/smink denna månad. Och känner att det får vänta, prioriterar inte det som nummer ett nu förutom till bebis såklart och det är viktigare än att köpa saker till mig själv.

Vi får se hur detta går! Har aldrig gjort en budget innan så det blir spännande.

Likes

Comments

Min vetevärmare! Jag skulle aldrig klarat mig utan den. Den underlättar så mycket när jag har ont i mage/rygg, speciellt på natten. Den får mig att somna om hur snabbt som helst och gör mig även väldigt lugn. Tänkte ta med mig den i BB väskan också faktiskt. Rekommenderar alla gravida att köpa en vetevärmare, vet inte hur jag skulle klara mig utan den!


Likes

Comments

Idag har jag träffat mina gamla kollegor från jobbet över lunch! Jätte roligt att vi kan träffas utanför jobbet också. Vi pratade och hade jätte trevligt. Jobbade med dem lite mindre än ett år och kom in i gruppen så himla bra, är så tacksam för dessa fina och öppna människor! Det är verkligen det bästa jobbet jag har haft, mycket pågrund av mina kollegor. Det är ju så viktigt att man kommer överens med de man jobbar ihop med.

Likes

Comments

Jag kom nyss på att jag vill göra en bucketlist för 2017. Lite sent kanske eftersom att det redan är Mars men kom på det nu. Jag och min kille ska göra en gemensam där vi sätter upp mål och saker vi vill uppnå under året. Något jag redan nu vet är att vi ska försöka spara en viss summa pengar. Nu när vi får vårat barn så är det extra viktigt att vi lägger undan. Även att fixa ett fondkonto till lillen där pengar sätts in varje månad. Sen att vi ska åka på någon resa hela familjen.
Vet inte heller hur många punkter som är rimliga, tänkte att vi inte tar värsta grejerna som vi inte vet om vi kan uppnå. Utan det vi känner att vi kan och även såna här enkla saker som gå på middag bara jag och han, prova något nytt vi aldrig gjort förut. Lite små saker. Tror detta kommer bli jätte bra och något fint man kan göra tillsammans med den man älskar! Då har man gemensamma utmaningar under året och man kommer varandra närmare.


Jag och min älskling i Paris förra året.

Likes

Comments