View tracker

Detta landade bra i bakiskroppen må ni tro. Vill inte vara en sådan där vidrigt peppig och SUND person som ständigt uttrycker hur FANTASTISKT frukost är, "dagens viktigaste mål" osv. Men det kan vara så att just denna frukost-hype råkar vara en av de största klyschorna som faktiskt stämmer, det måste jag ändå erkänna. Går alltid upp två timmar innan jag ska iväg för att hinna göra och äta frulle i lugn och ro. AMEN till det.

Detta är lite av en klassisk frulle för mig. Hemmagjort knäckebröd med gurka och tomat, hemmagjord musli med banan och havremjölk, citronvatten och kaffe. Cleanse deluxe!

Likes

Comments

Hallo vänner!

Sitter här sminkad och klar för att dra iväg. Ska först på middag med min KÄRA KÄRA projektgrupp för att fira (läs:sörja) att vårt projektarbete och våra uppsatser är klara och arkiverade. Sedan möter vi nog upp resten av klassen för att dra till Arbis och RöJa!! En av våra klassisar har nämligen klubb-kväll där ikväll och såklart är vi alla andra bröder och drar dit för att stötta. Älskar att vi i princip alltid rör oss i någon slags grupp. Bästa klassen!

Simma lugnt i lördagsvimlet friendz!! HEJDÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅåå!

Likes

Comments

Ja, idag tog jag tag i någonting som egentligen borde ha skett för x-antal månader sedan, nämligen någonting så festligt som en garderobsrensning. Har verkligen så.himla.mycket kläder, ca 60% av krimskramset använder jag dessutom ALDRIG. Så nu var det det dags att kasta ut det som jag inte ens rört sedan jag flyttade in i min lägenhet för 1,5 år sedan. Rimligt ändå.

Just shoppingbeteendet är för övrigt någonting jag verkligen ska försöka förändra framöver. Jag ska sluta att göra impulsköp och istället endast köpa sådant jag VERKLIGEN, VERKLIGEN behöver och vill ha. Det är ju faktiskt hur onödigt som helst att köpa ännu mer grejer när jag redan har så mycket kläder att jag inte ens hinner använda allt. Synd bara att kläder är så KUL he-he-he-he.. Blir skygglappar på i framtiden!

Resultatet blev en hel flyttkartong med kläder som nu åker ut i förrådet. Tänker inte göra mig av med dem då jag i framtiden planerar att börja sy om gamla grejer för att minska på inköpen ännu mer. Vet dock inte riktigt när jag tänker mig att detta ska ske då jag först måste lära mig att bli ETT med symaskinen, nu brukar det oftast sluta i svordomar och tårar de få gånger som vi sammanstrålar. Men, det är verkligen ett mål jag har inför framtiden. Till största delen pga den sjuka textilindustrin som är förjävlig både för miljön och de som arbetar i den. De kläderna vi köper idag är dessutom fullproppade med gifter, det är någonting jag tror att inte så många tänker på. Stora anledningar till att köpa mer second-hand och i största mån försöka återanvända gamla plagg!!

Likes

Comments

Arå. Nu vankas det en fredags-springtur må ni tro. Friskt! Fröjdefullt!!! KUL!! Sedan kommer Anton hit för att kolla På Spåret och äta popcorn. Festlig fredag med andra ord.

Ha det bra vänner!

Likes

Comments

Om det är någonting ni kommer få se mycket av på denna blogg så är det grötmiddagar! Skäms lite över att erkänna att jag ätit gröt ungefär varenda kväll i ca 2 år. Folk brukar fråga om jag inte tröttnar och svaret är faktiskt ett högt och rungande NEJ! Det finns så många olika variationer; olika gryner/fröer/frukter/bär man kan använda sig av. Folk kanske ser framför sig hur jag sitter och äter torr havregrynsgröt utan tillbehör varje kväll och det vore ju inte så trevligt, det håller jag med om. Men det handlar som sagt om att variera!

Så, grötmiddagarna är alltså ingenting jag planerar att sluta med. Det går snabbt att göra, är billigt (studentkassan he-he) och GOTT. Win-win ELLER HUR?!?! Så jag tipsar er alla att testa olika grötvariationer, det kommer vara en fest. Jag lovar! Sedan förespråkar jag absolut inte att äta det varje kväll, men någon gång ibland om man kommer hem halvt utarbetad en sen kväll DÅ kommer ni också fatta storheten.

Idag blev det 1,5 dl havregryn, 3 dl vatten, lite salt och 1 dl blåbär toppat med banan, kanel, havremjölk och lite överblivet äppelmos. TORSDAGS-LYX TJOHO!!!!

Likes

Comments

View tracker

Hello bloggen!

Tänkte bara ge er en liten lägesrapport. Sitter för tillfället färdigpiffad i soffan och ska inom en snar framtid bege mig ut på stan för att inhandla lite nödvändiga grejer. Efter det väntar en lektion och lite budgetdokumentation i skolan. Till kvällen försöker klassisarna tjata med mig på pub men en SkÖn KväLL i SoFfaN lockar typ lika mycket. Vi får se vart dagen för mig. Lever med flowet.

Byeeeeeee

Har återigen fått någon slags hang-up på röda läppar och därmed burit det ca varje dag den senaste veckan. Känner mig väldigt CHIC. Senast en liknande mani infann sig var nog under gymnasietiden när jag poppade runt med rödfärgade läppar varje dag i Högbergsskolans dunkla korridorer.

Likes

Comments

För ca hundrade gången tänkte jag nu ännu igen försöka ro liv i bloggisen. Denna gång är det dock på riktigt, tror jag. Har funderat mycket på sistone och kommit fram till att just bloggandet, hur präktigt det än må låta, faktiskt skulle kunna vara en bra väg in på vad jag möjligen vill *aRbeTa* med i framtiden; någon form av media och kommunikation. Originellt va? Typ samma dröm som ungefär 50% av Sveriges alla andra unga vuxna bär på. MEN, vad har jag att förlora? Så länge det är kult. Tänkte därför börja med någon slags presentation av mig själv då det väl kan vara intressant om någon ny själ lyckas hitta hit till mitt glamourösa place.

Jag heter då alltså Evelina, är 22 år och kommer ursprungligen från urskogen i Dalarna. Sedan 1,5 år tillbaka är jag bosatt i Norrköping där jag pluggar Kultur, Samhälle och mediegestaltning på Linköpings universitet. Jag spenderar dock minst två helger i månaden hemma hos mamma i Dalarna där jag SAMLAR KRAFT. Älskar kombinationen av stadslivet (nåja, jämfört med dalaskogen i alla fall) i Norrköping och skogen i Smedjebacken. Har insett att jag behöver lite av båda för att kunna andas.

I denna blogg tänkte jag framöver dela med mig av en schysst blandning av det jag gillar. Det vill säga; miljövänlig och oftast vegansk mat, musik, politik samt spånande kring diverse storslagna planer gällande hur jag ska lyckas rädda världen. Just miljön är någonting som verkligen har kommit att bli viktigt för mig under de senaste åren och jag har nu förstått att det nog faktiskt är detta jag vill kunna jobba med i framtiden. Jag vill kunna blanda mitt intresse för media och kommunikation med intresset för miljö och rättvise-frågor. Exakt hur detta ska ske har jag dock inte riktigt lyckats göra klart för mig själv ännu, så om någon där ute så där helt sonika har någon slags idé åt mig: HIT ME UP!

Så, ni kan här alltså förvänta er roliga recept, SKARPA OMVÄRLDSANALYSER, mina tankar kring diverse miljöproblem samt mycket övrigt trams. Hoppas det låter intressant.

Vi HöRs!

Likes

Comments

DAGS IGEN RÅ! Något sent i år igen, men vad gör det egentligen? Jag är ju ändå den som bestämmer här SÅ ATTE.. HE HE HE HE HE HE.


1. Gjorde nu något i år som du aldrig gjort förut? Vore det ens rimligt att svara nej på detta? Obs. ledande fråga.


2. Höll du några av dina nyårslöften? När jag läste igenom dessa frågor för någon vecka sedan tänkte jag per automatik att ”ännu ett år med havererade nyårslöften” passerat, men SEDAN VÄNNER! Då hände det fantastiska att jag hittade blocket (serious business) där jag skrivit ned förra årets löften. Jag insåg då snart att "JO! Jag har visst lyckats med några av dem." De allra flesta faktiskt. De må förvisso inte nödvändigtvis vara helt *FuLLäNdAde*, men på god väg, det är jag faktiskt. Festligt va? Ok.. onödigt långt svar på en kort fråga.


3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej, men snart är det väl dags? Volvo, villa och kidz. *ThE sWeDisH DrEaM*. Fyfan. Inte än, va?


4. Dog någon som stod dig nära? Nej, tacka gud och diverse övre makter för det.


5. Vilka länder besökte du? Bara favvo-UK för tredje året i rad. Det var kul.


6. Är det något du saknar år 2016 som du vill ha år 2017? En släng genuin och ömsesidig romantisk kärlek skulle jag nog behöva och faktiskt vara VÄLFÖRTJÄNT av. Please.


7. Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas? Typ.. inget? Känns som att 99% av alla dagar detta år varit del i någon slags sammanhängande ångest-dimma. Sorgligt men sant.


8. Vad var din största framgång 2016?
Att jag under den senare delen av året slutade tycka så förfärligt synd om mig själv och istället tog tag i problemen.


9. Största misstaget? Tänker ej svara på detta. En del i mitt nya liv. Mvh/Superpräktig


10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Har varit orimligt mycket sjuk detta år, min arma kropp. Hujedamig.

11. Bästa köpet? VÅRAT BARN! Såklart? Dock var det ju min mamma och syster som stod för cashen men jag ser mig ändå som delaktig i köpet? Det är väl ok?


12. Vad spenderade du mest pengar på? Enligt min årsuträkning; MAT (ändå rimligt) följt av tågresor (också ganska rimligt) och på tredje plats, *dun dun dun*: ALKOHOL (rimligast av allt). Tjoho. Ser fram emot att fortsätta kasta pengar omkring mig, speciellt på vettiga saker, även detta år.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ändå JA!


14. Vilken var årets bästa fest? Peace and Love var en enda lång lyckad fest och det levde jag sedan på under ungefär hela den resterande delen av året. Håkan-helgen i Göteborg var inte helt fel den heller!


15. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2016? Det skulle vara lätt för mig att säga att jag inte hittar hem med Bob Hund och Keep it coming med Pixie Carnation. Kan typ fortfarande gråta för att båda låtarna är så HIMLA.HIMLA.HIMLA bra!!

16. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ledsnare.


17. Vad önskar du att du gjort mer? Tänkt på vad JAG vill, vad JAG behöver, hur JAG ser på mig själv.


18. Vad önskar du att du gjort mindre? Tänkt på vad ANDRA vill, vad ANDRA behöver, hur ANDRA ser på mig. Samt oroat och ältat.


19. Hur tillbringade du julen? Tvåmanna-jul med mamma<3 kan ha varit den typ bästa julen någonsin. Älskar min mamma och älskar julen. Dröm-kombo.

20. Blev du kär i år? Nej


21. Favoritprogram på TV? Bonde söker fru<3<3<3<3


22. Vilken var årets bästa film?
Dokumentären om Beatles!!!! SÅ BRA! Var i extas i dagar efteråt.


23. Vilken var årets bästa månad? Gud vad svårt.


24. Största musikaliska upptäckten? BOB HUND! Hade väl dock lyssnat lite smått på dem förr men inte i närheten av den MANI som rått under stora delar av detta år.


25. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Fick ännu en Håkan-vinyl av mina älskade vänner<3 det gjorde mig glad.


26. Något du önskade dig men inte fick? Ett liv! HE HE HE HE HE.


27. Vad gjorde du på din födelsedag 2016? Låg halvdöd i en solstol hemma i vår gamla trädgård.


28. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Är denna fråga ironisk?


29. Hur skulle du beskriva din stil år 2016? Jävligt ON FLEEK. Det ska jag ändå ha. Faktiskt. Är nöjd.


30. Vad fick dig att må bra? Mina fina, fina, fina kompisar, mamma och känslan av att allting kanske ändå kommer bli bra.


31. Vilken kändis var du mest sugen på? BrA FrÅga. Är numera lite för svår för att fokusera på sådant trams som kändis-crusher.

32. Vem saknade du? Mig själv.


33. De bästa nya människorna du träffade? Vet inte om jag lärt känna så många helt nya människor faktiskt?


Jaha, dags för den traditionsenliga slut-summeringen då? 2016. Det värsta, mest panikartade, sorgligaste och tyngsta året i mitt liv. Men också det allra, allra nyttigaste. Trodde aldrig att jag kunde må så dåligt som jag gjort under den största delen av detta år, men det ledde till att jag på allvar insåg att en förändring behövdes. Jag fick nog! Den största klyschan som stämmer är nog ändå att man måste vara på botten och vända för att kunna ta sig upp igen. Jag är ganska stolt över mig själv och nu kan det bara bli bättre. *PePpAr, PePpAr*.

Likes

Comments

Aa hallå!

Är det ett rimligt sätt att börja ett blogginlägg? Så svarar jag i alla fall alltid i telefonen, så solig. Fast detta är ju inget telefonsamtal, vem tror jag att jag är egentligen? Någon slags växeltelefonist?

Denna inte så soliga torsdag har i alla fall flutit hyfsat smärtfritt förbi, började med ett MYSIGT studiebesök på Sveriges radio. Ville typ inte gå därifrån, mina sedan ett tag tillbaka döende radiodrömmar väcktes bah sådär till liv igen. Så himla sjukt att folk faktiskt har det där som jobb? Drömmigt?!?!?!?!? Annars har största delen av dagen spenderats i skolan arbetandes med vårt radioreportage, tur att det är kul och att mina klassisar är bäst. Det gör livet hundra gånger enklare.

Nu väntar disken, duschen och tv-kväll. Förfärligt festligt ändå. Ännu festligare känns tillvaron vid tanken på att det är fredag imorgon och att min bästis kommer på besök över helgen. OCH PÅ LÖRDAG SKA VI PÅ LÄGENHETSVISNING. TJOHOOO!!!!! Ser lovande ut.

Hareeeeeeeee

Här var vi på Peace, det var nästan OFÖRSKÄMT festligt.

Likes

Comments