Hejsan!
Snön har smält bort och istället har det börjat regna:(. Igår red jag bara Kurre och Delizia , båda var kanonfina!
Delizia är lite svagare i galopp och därför jobbar jag mycket med den , både länga och korta men även fattningar och avbrott. Lätt ett av våra bättre pass!
Kurre var fin formen och väldigt mjuk,  jag red ett lösgörande pass. Men också många övergångar.

Idag ska antingen Kurre eller Quattro åka på dressyr träning för Rebecca , den som är kvar hemma tror jag ska ridas ut. Delizia rider jag ut om jag hinner. Let's see!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej! Nu sitter jag på bussen påväg hem. Jag tror att det var i lördags jag skrev ett inlägg senast?

Idag ska i alla fall en ponny åka till Stora Wäsby och gå markarbete för Maria. Dem som är kvar hemma tror jag att jag ska trimma på banan. Ridbanan har än så länge inte frusit , kan va för att pappa saltat den;).
Kurre har även blivit klippt.

/ Evelina

Likes

Comments

Godmorgon!

Den senaste veckan har jag inte hunnit blogga , det har varit mycket i skolan och med hästarna. Men det har hänt en hel del sen sist , bl.a var jag på dressyrtävling med Quattro. Han var superfin vilket resulterade i en 5:e plats i LC och en 4:e plats i LB.

I tisdags var vi på Stora wäsby pch red markarbete för Maria. Kurre var superfin , och jag fick bra tips av Maria. I onsdags åkte vi tillbaka till Stora Wäsby med bara Delizia , hon fick hoppa för Lena och var riktigt fin , pigg men reglerbar , och sökte hinder.

Och slutligen åkte vi tillbaka dit i torsdags också , då red jag dressyr på Kurre flr Rebecca. Han var lite stretig och stel i början , så vi jobbade mycket med rakriktning och lösgjordhet. Och tillslut var han riktigt fin. Han gick i fin form och arbetade ordentligt ed bakbenen.

Idag vet jag inte vad jag ska göra med ponnyerna,  vi får se helt enkelt.
/Evelina 

Likes

Comments

Godmorgon!

Som ni säkert redan vet var jag och tävlade i helgen , jag hoppade en lc+ (95 cm). Quattro var superfin , han tog mina förhållningar och hoppade fint. Sista hindret var en oxer , han kändes så otroligt fin (lite för fin kanske;) ) så jag tog inte upp honom ordentligt. Jag vet ju att jag måste ta upp honom ordentligt när det blir högre än 90. Bara mitt fel med andra ord.

Likes

Comments

Heeej!!

Welcome back to me!! Igår hann jag inte blogga , men så kan de va. Våran grymma hovslagare kom igår och skodde Kurre , det behövdes verkligen. Nästa vecka kommer han igen och skor dem 3 andra. Tyvärr har jag blivit sjuk så jag kunde inte rida igår , men förhoppningsvis kan jag rida i eftermiddag och gå till skolan imorgon.

I helgen ska jag åka till Nynäsham och rida en LC:1 & LB:1. Det blir både min och Quattros debut i LB. I LB är det dock lite högre krav på formen , så den rider jag mest för att vi ändå åker dit.

Ha de bra!

Likes

Comments

Heej! Ungefär såhär kommer det se ut för hästarna denna vecka.

Måndag: Q dressyrtrim på banan , K+D  Uteritt
Tisdag: Q dressyrtrim ute , Delizia tömkörs ,Kurre får nya skor och trimmad på banan innan
Onsdag: D+Q hoppning för Lena , Kurre får vila
Torsdag: Q dressyrträning för Rebecca , D+K rids ut
Fredag: Kurre trimmas på banan , D+Q får nog vila
Lördag: Alla ska trimmas dressyr
Söndag: Quattro ska tävla dressyr i Nynäshamn,  dem andra får  vi se vad dem gör.

Ha de bra!

Gammal bild på Quattro.⬆

Likes

Comments

Godmorgon!

Igår var jag och tävlade med Quattro , men mer om det i ett annat inlägg. Men när jag kom hem joggade jag Kurre och han var riktigt fin. Jag måste jobba mer med lösgjordheten dock. Men han är så rolig att rida.

Idag så är planen att Delizia & Kurre ska få hoppa lite lätt. Varken högt eller mycket utan lite bommar och något mer. Quattro ska jag rida ut tillsammans med mamma och Collin. Collin är våran stooora häst.
Ha de bra!

Gammal bild på Kurre.⬆

Likes

Comments

Hej!

Idag ska alla ponnyer ridas ut , superkul! Jag vet att dem alla tre uppskattar det mer än att vara på banan hela tiden. Igår tömkörde mamma Kurre och Delizia , och det gick riktigt bra. Kurre var superduktig så han måste vara tömkörd innan. Delizia är ju van vid tömkörning sen innan. Quattro red jag för Rebecca , efter ett tag blev han fin. Rebeccca är grym på att förklara hur man ska göra för att få till det. Så det var verkligen givande.

Imorgon så ska jag förhoppningsvis åka till Botkyrka med Quattro och hoppa en LC+ (95). Jag får se om jag åker beroende på hur han känns idag. Åker jag är mitt mål att få en bra runda , dvs att jag ska rida ordentligt och han ska ha en bra galopp. Nu ska jag gå ut och rida!

Likes

Comments

Godmorgon!!
Igår var mina ponnysar verkligen fina , Kurre trimmade jag för Maria , Delizia fick hoppa två små kryss och Quattro hopptränade jag för Lena. Kurre var lite stel men annars jättefin , det ska bli så kul att jobba med honom. Delizia var duktig hon med , jag håller på att sätta igång henne efter skadan hon haft.

Quattro hoppade riktigt bra , han var lite stark emellanåt. Sen avslutade vi med en bana på 1,05. När det blir lite högre behöver han ha bättre galopp , så det ska vi träna på nu under vintern.

Idag ska Delizia och Kurre tömköras , tömkörning är verkligen ett bra sätt att jobba utan ryttare men endå jobba  "ordentligt". Jag tror att det är Kurres första gång han blir tömkörs så vi får se hur det går. Sen ikväll så ska jag åka till Stora Wäsby och rida dressyr för Rebecca med Quattro.

Ha det bra!

Kurre från igår.⬆

Likes

Comments

Hej!

Välkommen till min blogg , här kommer jag skriva om allt som rör hästarna och säkert annat också:). Mitt namn är Evelina Collin , jag är född -05. Mitt allra största intresse är hästar och ridsport , särskilt fälttävlan. Än så länge har jag inte ridit några höga klasser utan bara p80 och LC dressyr + LC hoppning.

Just nu har jag tre ponnyer som jag tränar och tävlar. Ponnyn på Bilden heter JiPe Delizia. Henne har jag haft längst , tyvärr har hon visat att hon inte tycker att det är roligt att tävla. Men hon är en fantastisk ponny som har lärt mig otroligt mycket.

Det här Quattro han är född 2003 och älskar mat i alla dess former. Quattro har ett hjärta av guld;). Honom köpte vi i oktober 2016 , och det är honom jag har kommit längst med på kortast tid. Jag red min första fälttävlan på honom i April och sen avslutade vi säsongen med att vara reserver till lagen på lag-sm i september. Finaste lilla Q<333
Sen har vi ju också Kurant , Kurre som han kallas har precis flyttat hit och vi håller på att lära känna varandra. Tyvärr har jag ingen bild som går att använda på honom.


Tack för att du har läst! / Evelina

Likes

Comments