Hallå

Nu sitter jag hemma hos mamma och pappa i Ockelbo och väntar på att alla ska komma hem. Denna morgon har inte levererat någon större händelse och det gör nog inte kommande lediga vecka heller.

I vilket fall så ska jag och Alexander äta middag hemma hos mamma och pappa ikväll, det ska bli mysigt. Katterna fick sig även dom, en fredagsutflykt då de båda fick följa med hit. Kändes så elakt att lämna dom hemma hela dagen när dom lika gärna kan följa med hit. Det var blandade reaktioner från de båda små djuren, Ragnar (den lite större) tyckte det mesta var lite otäckt från en början, men nu verkar han kommit in sig lite och är runt om i halva huset och utforskar. Harry, (den lille) tyckte mest att livet var skönt och har gått som en kanon genom hela huset..

''Stora äventyr för våra små killar''

Pazadena ska trimmas lite idag och bara mjukas upp, gå lång och låg och försöka hitta en ''flow''. Hon fick ju massage i onsdags och därefter fick hon vila igår. Inga fel på henne och min ridning verkar ge resultat. Hoppas denna känsla håller i sig ett tag och att vi kan hålla igång hela vintern så vi är redo från start nästa säsong!


I övrigt tänkte jag berätta vad som kikade in i min brevlåda igår. En mycket vacker skapelse.


Detta är då ett mobilskal i marmor från Richmond&Finch, även kallad materiell kärlek.

Det var ungefär vad jag hade att berätta om just nu, på återseende.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

God förmiddag
Hoppas ni alla haft en fin dag, än så länge.
Vi vaknade upp på Vargön en stund innan sju imorse. Därefter rullade vi innanför grindarna och åkte ner och väntade på lass. Det var bra många bilar på kö när vi styrde in så väntetiden för oss blev drygt en timme. Väl lastade, vägde vi ut och därefter bar det iväg hemåt igen. Lasset vi har på nu ska lossas på Sandvik och därefter får vi se vad som väntar oss.

Mamma tar hand om Pazadena under tiden jag är borta och det känns tryggt. Det blev en vilodag för henne igår och ikväll kommer Jessica som är vår equiterapeut och går igenom "Sassa". För mig är det otroligt viktigt att med jämna mellanrum gå igenom hästarna så jag kan rida med gott samvete. Därför kommer Jessica till oss en gång varje månad. Lyckligtvis har det aldrig varit något större fel på henne, vilket bevisat att mitt tänk och upplägg med min ridning verkar vara på rätt spår.

I övrigt ska jag och Alexander ha myskväll ikväll och gå på bio. Vi ska försöka överleva alla skrattattacker då filmen vi ska se är "Morran och Tobias". Jag vet att ni antagligen funderar hur jag kan kalla det för myskväll när vi ska se en sådan risig film. Grejen är den att vi båda är besatt av denna, föredetta serie. Dessutom är det inte själva filmen som får mig att vilja kalla det myskväll, utan mer att jag får umgås och spendera tid med människan jag är sådär fruktansvärt kär i. Ni har inte missat hur lyckligt lottad jag är va? -Nä, jag tänkte väll det ;)

Det var ungefär de jag hade att berätta om nu.
Ha en fortsatt fin dag :)

  • 27 readers

Likes

Comments

God kväll
Vilken fantastisk dag som snart passerat. Klockan ringde vid 5-tiden imorse och jag och Alexander gjorde oss klara för att åka till hans jobb.
Därefter har vi lossat fönster i Gävle, varit på verkstaden och fått nya däck då vi fått punktering på vagnen, lastat massa i Skutskär och därefter har vi precis lossat av den i Billingsfors.
Det var så otroligt vackert där nere. Vi parkerade utanför ett av tälten, bredvid en stor sjö. Därefter stod han och höll om mig under tiden som han berättade hur mycket han tycker om mig och medan vi såg ut över vattnet. Det var verkligen som taget ur en film.
Det är verkligen en fantastisk kille som jag har, han skämmer verkligen bort mig med sin kärlek och vad mer ska jag kunna begära?

I vilket fall så är vi just nu på väg till Vargön för att spendera vår natt där i väntan på lastning imorgon. Jag trivs verkligen så bra när jag får se hur allt fungerar i verkliga livet. Oftast är det inte så mycket som krånglar på skolan, därför är dessa tillfällen otroligt givande i min utbildning. Och att dessutom få spendera tiden med killen jag aldrig någonsin kommer kunna leva utan, som jag är så otroligt kär i, gör saken bara bättre.

Ber om ursäkt för ett kort inlägg, men att blogga från mobilen är verkligen inte någon hit hos mig. Men jag ville endå ge något levnadstecken.

Ha en fin kväll.
Nedan bjuder jag på några bilder från denna dag.

  • 48 readers

Likes

Comments

Fick en riktig sommarkänsla flygande genom kroppen, därför tänkte jag nu ladda upp de sommar relaterade bilder som finns på min kamera. Hoppas ni gillar det!


Likes

Comments

Halloj !

Då var vi inne på ännu en ny vecka. Framförallt en dag närmare 2017. Idag möttes jag av en trevlig överraskning när jag kom hem. Mitt paket från ​Your Tea ​hade trillat ner i postlådan. Som de allra flesta kan avläsa av enbart namnet är detta alltså ett slags te. Men vad är det egentligen för te? 

Jo! Det är nämligen så att detta är ett detox te. Detta beställde jag enbart för att jag känner att det är dags att rensa ur kroppen på skit helt enkelt. Ut med det gamla och in med det nya. Jag beställde sorten ​tiny tea​ och detta ska man då dricka 3 gånger om dagen, 30 minuter före eller efter en måltid. 

När man beställer detta kan man välja om man vill ha 14 eller 28 dagar, jag själv valde den sistnämnda. Det bästa med detta te är att det är en, jag citerar ''natural product of the Fujian Province tea fields, China''

Något jag också vill utmärka är den fantastiska förpackningen detta levereras i. Jag kommer snart lägga in bilder på produkten, men alltså wow. Det är generellt trevligare att få paket om det ligger i en trevlig låda, ask eller liknande. Det ser mer professionellt ut. 

Känner ni också att det är dags att rensa ur kroppen på en massa skräp, så klickar ni här för att komma till sidan. Självklart finns det en hel hög olika företag med sina egna märken, dock är detta min favorit och det är denna jag kör på när det är dags för detox. Likes

Comments

God kväll min kära blogg, här hittar jag dig, ekande i tomhet.

Det har hänt en hel del sedan vi sist hördes av. Vilket kanske är bra? Jag strävar hela tiden efter utveckling, att blir lite bättre varje dag. Jag vill gärna vara bra på allt jag gör, även om en del saker tar lite längre tid.

Det största som hänt är väll att jag officiellt nu mera bor i Lingbo tillsammans med världens finaste pojkvän, Alexander. Här bor vi tillsammans med Alexanders födelsedagspresent, katterna Ragnar och Harry. Egentligen har jag inoficiellt bott här sedan han flyttade in i sin lägenhet, men nu kan man väll kalla det officiellt efter att jag fått egen nyckel, inte spenderat en natt hos mamma och pappa sedan 1 augusti och så vidare. Listan kan göras lång.

Under den senaste veckan har vi haft fullt upp med renovering, eller mer specifikt tapetsering och målning av sovrum och kök. Detta inlägg blir därför något kort, men innehållande mycket bilder.

Jag är i vilket fall som helst, stormförtjust i vår förändring. Dessvärre fick vi inte några ''före'' bilder, men däremot fick vi fantastiska ''efter'' bilder. Njut!


Denna drömklocka kommer från mio och ni finner den HÄR

Min fantastiska bricka i marmor kommer även den från Mio. Det gör även det vänstra ljuset samt ananasen i guld.

Lampan i koppar kommer från ICA

Nu vet ni hur vi bor och med det avslutar jag detta inlägg.

Trevlig kväll! 

Likes

Comments

Ett liv har tagits ifrån oss, en individ som hjälpt mig och lyft upp mig när jag mått dåligt. Ett liv är över, samtidigt som vi förväntas leva vidare.

Det är tunga dagar som väntar. Igår fick vår hund ta sitt sista andetag och avsluta sitt liv. På något sätt hade jag förväntat mig det värsta innan vi gick in till veterinären, samtidigt som det kom fram att jag var långt ifrån redo för ett avslut. Egentligen tror jag inte att man någonsin kan bli redo, men kanske något mer förberedd än vad jag var.
Vi stod hjälplösa med ett val att se tumörer ta över hennes kropp eller ge henne ett värdigt avslut, innan hon började känna smärta. Jag kände att det inte var något att diskutera över, hon må vara ett djur, men hon hade precis samma känslor som vi människor har. Det var ett gemensamt beslut av familjen att låta henne vandra vidare, oavsett hur jobbigt beslutet än var.
Jag vet att vi gjorde rätt och att hon inte behöver lida. Det är ungefär det som fick mig orka upp ur sängen idag.

Donna har varit en stor del av mitt liv och vi har spenderat många timmar tillsammans. Hon förstod när något var fel och hon var otroligt klok för att vara ett djur. På något vis kunde man kommunicera med henne på ett sätt som jag inte riktigt kan förklara.
Hon har varit en stor del av min process att komma tillbaka efter allt som hänt i mitt liv.
Jag kommer sakna att bli mött när jag svänger in på gården, att sitta på golvet och få ett huvud mot min axel, att ta med mig henne när jag går ut, allt helt enkelt.

Det känns som hjärtat slitits i sjuhundratusen bitar och att det gick att gråta såhär mycket som jag gjort senaste dygnet trodde jag inte var möjligt. Ingenting kommer bli som förr och det skrämmer mig.
Det gör ont helt enkelt

Var du än är hjärtat, hoppas jag att du funnit ro och att du har det bra. ❤️

Likes

Comments

Hallå!
Då är vi tillbaka i verkligheten efter en helg uppe i norr. I fredags när Alexander slutade jobbet, packade vi ihop alla grejer och styrde bilen uppåt. Ett snabbstopp i Gnarp och Sundsvall hann vi med innan vi nådde slutdestinationen, Ramsele.
Helgen bestod av lastbilsträff, mys, alkohol och annat roligt. Har inga bilder på lastbilarna utan bara bilder från vägen upp och hem. Dessa kommer laddas upp i slutet av detta inlägg.
Resan hem gick lika smidigt som den upp, körde bara en bråkdel av alla mil och Alexander fick dra de största lastet.
Väl hemma igen åkte jag direkt till mamma och pappa, jag pussade på min lilla häst och hämtade min nya mobil. Denna gång blev det en iPhone 7 och en sammanfattning av den kommer senare.

För övrigt flyter livet på och jag väntar på provsvar från HC i hopp om att hitta vad som är fel.
Det var ungefär vad jag hade att säga.

Likes

Comments

Well, jag har inte avlidit jag har bara tagit en paus från livet.
Nej, såhär är det. I måndags var jag i skolan, en helt vanlig dag. Vi hade hallar på morgonen, vilket innebär städning och maskinvård. Därefter körde vi truck på eftermiddagen. Inget märkvärdigt.
Tisdagen bjöd som vanligt på kran på morgonen, dock har vi endast en kran vilket innebar att vi fick plugga truckteori parallellt. På eftermiddagen var jag sedan ut med Stefan och körde vår Scania. Till skillnad från Volvon som jag tidigare kört, är Scanian manuell växlad och helt plötsligt blev det lite mer att tänka på. Först och främst ligger 1-3 som en "växelgrupp", för att kunna gå upp på växel 4-6 måste man slå upp en knapp på växelspaken. Därefter kan man splitta växlarna och få hög av varje växel. Vet inte alls hur jag lyckades pricka allt, men det gick. Efter körningen fick jag tacka för mig och åka hem. Har mått dåligt i ca 2-3 veckor och haft huvudvärk 2 veckor i rad. Vet ej vad allt beror på, men en förkylning har brutit ut (igen) så förhoppningsvis blir jag bra snart.
Idag har jag däremot har jag tagit ledigt då jag hade tid för provtagning imorse på HC. Jag hade ju körtelfeber för någon månad sen och sedan dess har jag inte riktigt blivit bra, hoppas proverna visar något och att jag kan få något mot detta skit. Lagomt less på att ständigt vara sjuk.
Därefter åkte vi till Sandviken och hämtade mina ridstövlar som fått nya dragkedjor.
På vägen hem stannade vi på en mysig skogsväg och tog ut Donna och gick en sväng. Blev tipsad om en app som heter Retrica en app som blivit väl använd senaste tiden. Tänkte avsluta detta inlägg med några bilder.

Kram så länge

  • 133 readers

Likes

Comments

God eftermiddag kära blogg och dess läsare!

Idag kommer jag spendera min tid till att skriva ett inlägg som för mig, är otroligt viktigt. Jag kommer fundera öppet, dela med mig av mina tankar, åsikter och annat tänkbart. Jag är trött på att vara tyst nu.

För att få en större förståelse för detta inlägg kommer jag publicera en bild jag tidigare lagt upp på instagram, där jag rakt och ärligt berättar grunden till allt. Därefter kommer jag förklara det hela lite mer utförligt.


På instagram finner ni mig under namnet: eevelinabohlin

Yes, där har vi bakgrunden och starten på detta inlägg. Jag personligen har under hela min uppväxt blivit utsatt för mobbing, hört att jag är ful, tjock, att jag borde banta, göra något åt mig själv och så vidare. Jag har hört människor som sagt att de skämdes över att umgås med mig, just för att jag var som jag var. Det var något som tog mycket hårt på mig tidigare och som emellan åt nöter i mitt huvud än idag. Jag klädde mig länge i lite för stora kläder för att ''dölja'' mig själv eller kanske förminska mig själv så gott det gick. Jag har provat de flesta grejer, gått ner i vikt, gått upp i vikt och behandlat min egen kropp illa. För ungefär två år sedan gick jag ner 10 kilo, det var under tiden jag fortfarande gick på strömsholm. Jag steg upp 1-2h tidigare VARJE morgon för att hinna gå en promenad innan skolan började, oavsett väder. När skolan var slut var det sedan första bästa buss till gymmet. Dtet var alltså två pass om dagen, plus stalltjänst och ridning. Det värsta av allt åt jag totalt 100g kvarg mer 20g hallon, 200g kyckling och ca 400-500g blandad sallad, om dagen! Det är på tok för lite energi för att ha det tempot jag hade. Jag fullkomligt rasade i vikt och mitt mående var inte längre viktigt, det viktigaste av allt var att vågen skulle visa lite mindre varje vecka. Det hela slutade med att jag en dag när jag var på gymmet, hann träna i 15 min innan jag nästan ramlade ihop. Inte för än den dagen insåg jag vad jag höll på med.

Kort därefter flyttade jag hem för sommarlov och sommaren gav mig något ynka kilos uppgång, därefter tog sommarlovet slut och på grund av mitt mående då, fick jag tillbaka allt jag tidigare tränat bort. Jag har länge hakat upp mig på det, varit arg och elak mot mig själv. Det absolut vidrigaste av allt är jag inte förstått att det är okej att bara vara sig själv för än bara någon månad sen. Oavsett hur jag ser ut, så är det ingen som ska få ha en åsikt över min kropp. Jag kan ärligt säga att jag väger kanske något kilo över ''normalvikt'' och att jag gärna kommer igång igen och får tillbaka den formen jag var i då, men ska det ske så ska det ske på RÄTT sätt. På ett sjysst sätt mot mig och min kropp.

Något som dessutom ligger och gnager i mig sedan den gamla tiden är något jag minns så väl. Det var så att pappa stött på en av våra ''grannar'' som hade sett mig när jag promenerat förbi, han hade sagt att jag hade blivit så fin. (Detta var alltså efter min 10kg viktnedgång)

VADDÅ BLIVIT? Jag är väll (ursäkta) förfan lika fin nu som jag var förut? Jag vägde bara lite mer förr och lite mindre nu? Jag förstår inte hur man som medmänniska kan tro att man har den rätten att sitta och döma folk. För något ni kan ge er fan på är att jag aldrig, aldrig någonsin har fått hört dessa ord under min tid som ''större''.


Med detta inlägg vill jag därför sätta ner foten, säga ''fuck you'' till alla er som tror att ni har rätt att se ner på, eller kommentera andra människor och deras utseenden. Och till alla människor där ute som oavsett storlek, inte tycker att de är ''fina nog'' eller ''inte duger''. Sätt er ner och lyssna nu. Ni är precis lika fin som vem som helst i denna värld. Det finns ett exemplar av varje människa, detta gör oss unika. Ge ingen annan rätten att berätta för dig hur du ska vara, hur du ska se ut eller vad du ska göra. Det fungerar inte så. Du måste lära dig att älska dig själv, innan du kan börja läka. Att komma till den insikten är starten på hela din läkningsprocess. Tro mig, jag har varit där, jag vet hur hopplöst det känns, hur illa man mår och att det känns som att man sitter instängd i en låda. Men, våga prata, våga öppna dig och börja och avsluta varje dag med att säga en bra sak om dig själv. Det låter lite fjantigt, men det fungerar.

Så är det med det. Avslutningsvis vill jag bara säga tack, tack till dig som orkat läst hela texten. Hoppas du får en inblick i hur en annan människas liv kan vara och är du en sådan som dömer? Sluta med det, Varken du, eller någon annan, vinner på det i slutändan.

Kram och tack, Evelina


Likes

Comments