Hej
Det var några dagar sedan sist men det är sådant man får räkna med ibland. Jag har inte gjort speciellt mycket förutom att hämta ut mina nya glasögon. Kanske det vackraste jag någonsin skådat. Katterna har varit på semester hos mamma och pappa och Ragnar ville minst sagt inte åka hem igår och fick panik när han skulle ner i buren så han slet sig och ålade upp på min axel och rev sönder hela mitt ansikte. Så nu har jag fina rivmärken på kinderna och två djupa jack i läppen. Livet med katt....
Kommer inte visa mig offentligt på ett tag med andra ord.

Sassa får massage idag vilket hon är mer än värd efter allt trassel. Så jävla tacksam över vad hon blivit och över att jag fått sådan respons på mitt arbete med henne. Det är så roligt att jobba med "problemhästar". I alla fall när de gör framsteg 😉

Dessutom har jag suttit och spanat in lite "wanties" som jag tänkte bjuda på!

1. FXR overall, perfekt för mig som alltid fryser. Tyvärr är priset lite väl saftigt för tillfället. (REA på den nu) LÄNK

2. Marmorbord, jag ÄLSKAR marmor LÄNK

3. Träningsbyxor från gymshark. ÄLSKAR deras kläder LÄNK

4. Schabrak och luva från equiline

Listan är kort, men dessvärre snordyr.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej!
Då sitter vi åter igen i bilen på väg hem från Ulltuna. Jag skrev ett tidigare inlägg över hur hela situationen såg ut och det kan ni leta på och läsa först om ni nu inte hängt med.
I vilket fall, återbesök idag. Fokus låg ju på det högra frambenet som hon visat sig smärta på. Hon blev påklistrad sensorer och därefter sprang vi i hältgången. Helt ren där, vilket är mycket bra. Visar lite hälta vid böjning och problemet sitter alltså långt ner vid hoven nästan. Så, ett litet problem återstår men som min veterinär sa så är hon 70% bättre än sist. Därför hade vi två val idag, ge henne behandling i hovleden eller köra magnetröntgen. Rekommendationen var att ge en halv dos med behandling för att på så sätt spara mycket pengar på en MR. Dessutom tror han att detta är vad som behövs för att få henne helt bra. Det är somsagt alltid en hårfin gräns med behandling. Man vill varken ge för lite eller för mycket, men med tanke på hur lite hon faktiskt visar nu så var en halv dos det optimala.
På ett sätt känns detta bra, Sassa blir förhoppningsvis bra, smärtan försvinner och vi kan äntligen komma igång med säsongen. På ett annat sätt känns inte alls detta bra, hon är inte längre "helt ren" från medikament. Även om det nu "bara" är en halv dos, så är det endå medicinering. Men somsagt, är detta vad som krävs så är detta rätt beslut. Allt för min Pazadena ❤

Nu väntar 2 dagar boxvila och därefter ska vi promenera en vecka, skritta uppsuttet en vecka, trava en vecka och sista veckan får vi lägga in galopp. Därefter fick jag välja om jag ville ha ett återbesök, vilket jag självklart valde då jag vill ha grönt ljus att hon är bra så jag inte sätter igång henne och sen blir det något stort av allt detta. Nä, sassas välmående går först!

Det som känns tråkigast över allt är inte bara det att hon haft ont, utan det att vi åter igen blir lidande av tränings och tävlingssäsong. Detta skulle bli vårt år och vi skulle vara med från start. Det blev inte så och det är ingenting vi kan göra åt nu. Däremot är vi nog mer än redo för utesäsongen och förhoppningsvis kan vi åka på en hel hög fina tävlingar i sommar!

Allt sker ju av en mening och så länge jag har Sassa vid min sida är jag mer än nöjd. ❤

Likes

Comments

Hej!
Nu har det brunnit av hos mig. Ännu en gång sitter jag här och funderar första och främst vad människor har för jävla problem och därefter hur dessa människor kan komma undan med det dom gjort.
Vi alla, i alla fall vi som har någon form av hjärna, är mycket medvetna om hur situationen ser ut i Sverige. Jag menar, att vara kvinna i dagens samhälle är så jävla otryggt och imorse höll jag då på att tuppa av.
Det första jag möttes av var en artikel om att två män dom våldtagit en kvinna på en färja går fri OCH får pengar för det. Alltså förstår ni hur sjukt det är? Rätten uppmanar alltså män att ge sig på kvinnor?
För mig är det så jävla sjukt, nä faktiskt ofattbart hur man kan få skadestånd för ett brott som bevisats att man gjort.
Jag menar, detta är långt ifrån det första fallet där gärningsmannen går fri.

Vet ni hur illa detta är? Förstår ni hur det känns?
Jag kan inte längre gå ute på kvällen ensam, för jag vet aldrig om någon skulle ta tag i mig och förgripa sig på mig. Jag har, under alla de gånger jag varit ute på krogen, fått en kille bakom mig som i princip tryckt upp skrevet mot min baksida, alltså jag blir äcklad.
Jag har alltid dörren låst, för jag litar inte på att obehöriga håller sig borta
Jag kan knappt gå ner ensam i tvättstugan utan att någon följer med mig, för jag vet aldrig vad jag möts av.
Jag har känt mig obekväm, haft människor som gått efter och jag har känt mig hotad. Men, till skillnad från tjejen, vars förgripare får närmare 300.000kr i "skadestånd" för ett brott de begått, har jag aldrig blivit utsatt för något sådant. Kanske borde jag tillägga "än" för som det är just nu skulle det fan inte ens va omöjligt.

Gud, jag tänker tillbaka på tiden när jag var liten, mamma och pappa öppnade dörren och man fick springa runt och leka som man ville, cyklade till mormor, helt enkelt var ute, utan uppsikt ibland och det fanns ingen chans i världen att något skulle hända. (Ja, självklart vet jag att chansen fanns, men det var otroligt mycket mindre än idag)
Sen kom jag igång och tränade, på senare år brukade jag ta bilen fram på byn, gå runt en sträcka på ca 5km. Bra start på dagen och det var belyst mm. Tills dess att när jag en dag gick och en bil stannar, jag får fullkomlig panik och börjar springa. Bilen backar efter och skriker något innan han tillslut fortsätter sin färd framåt. Alltså jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Tur i oturen var att jag alltid pratade med någon av "mina killar" (det vill säga min lilla extrafamilj) som till större delen består av lastbilschaufförer. Så de visste ju var jag var hela tiden, ifall något skulle hända.
Efter den dagen har jag faktiskt inte gått ensam en enda gång till. Den gången räckte för att "förstöra" mig.

Så, vad vill jag ha sagt med detta?
GE FAN i någon som inte vill att du rör denne person.
Dessutom hoppas jag att rätten börjar fälla fler våldtäcksmän, istället för att fria för att "hon hade en kort kjol"
JAG SKA VÄLL FÖRFAN KUNNA GÅ KLÄDD HUR SOM HELST UTAN ATT NÅGON RÖR MIG!?

Tack för att ni tog er tiden att läsa!

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Likes

Comments

Hej
Då är ännu en dag förbi och för första gången denna vecka behövde jag varken somna eller vakna själv, då Alex kom hem igår.
Igår satt vi och pratade hela kvällen, kollade farmen och avslutade med det okända innan vi båda halvsov på soffan. Något som varit väldigt positivt inatt är att jag endast vaknat en gång, alltså i vanliga fall är det flera gånger per natt och det gör mig galen! Men somsagt, inatt var en bra natt och dessutom vaknade jag vid halv 8 imorse, något som inte heller hänt på flera veckor.

I vilket fall som helst så ska jag hem till Sassa idag, mysa, promenera, äta godis och borsta. Det händer inte så mycket mer idag, jag väntar med spänning på provsvaren men de kommer väll kanske inte för än imorgon :)

Måste ju även berätta att jag flyttade runt massa saker igår, vi ska in med lite nya grejer här i läggan så det krävdes lite fundering och ommöblering, men det blir fint!

Återkommer senare!

Best one

Likes

Comments

Hej
Eller säger man kanske godmorgon såhär tidigt? Slog upp mina ögon 05.57 och då var det full aktivitet här hemma. Jag har fastställt att våra katter har alla bokstäver utom IQ och på grund av det, är dom överallt och ingenstans. Vet inte om det är rally eller dragracing dom kör, men det är fullt ös genom hela kåken. Buskillarna!

Jag fick i alla fall någon timmes sömn inatt, kan ej påstå att det har blivit mycket sömn senaste dagarna. Har vid flertalet tillfällen vaknat upp med en hals som är torrare än en öken. Men men, nya tag!

Eftersom det har varit mycket annat nu, så tänkte jag backa bandet och se tillbaka på vad som hänt fram tills idag.
Den stora händelsen är ju att jag fyllt år, helt plötsligt blev jag 21år och fick så himla fina presenter. Herregud vad glad jag blev.
Jag och Alex har spenderat 8 månader tillsammans som ett "officiellt" par, trots det har vi umgåtts betydligt längre än så!
Jag har beställt nya glasögon, äntligen! Går här hemma och bara väntar på att de ska komma, sjukt snygga brillor och jag kände mig "hemma" i dom.
Sassa fortsätter utvecklas och jag blir mer och mer imponerad av henne för varje dag som går. Tråkigt att det skulle krångla nu när hon var så fin.
Jag har snart betat av ännu en (i alla fall en halv) termin i skolan. Gud, snart är det bara 1 år till studenten.

Det är väll kanske det "största" som hänt, inte för att det var speciellt märkvärdiga saker, men det är saker som betyder något för mig.

Senare idag ska jag hem till Sassa och promenera med henne, borsta, mysa och äta massor med godis. Min lilla tjej ❤
Det var allt för denna gång

Likes

Comments

Hej
Yes, då har snart en ny dag passerat. Jag vaknade vid halv åtta imorse. Steg upp, gjorde mig i ordning och därefter styrde jag hem mot mamma och pappa. Jag gav Sassa medicin och tog henne på en promenad innan hon fick gå ut i hagen och äta frukost. Hon är som alltid pigg och glad, det märks att det bara kryper i kroppen på henne och att hon faktiskt vill börja jobba igen. Gullhjärta ❤

Jag tog en sen frukost vid elva idag och det stod havregrynsgröt på menyn. Eftersom min läkartid inte låg för än vid 14.00 idag, hann jag med ett mellis innan jag åkte också i form av ägg med majonnäs på.
Sen ska vi vandra in på dagens snackis, hälsocentralen. Ni vet igår, när jag skrev hur trött jag var på att få höra att jag ska "ta två alvedon och vila" så blev det inte idag.
Jag började med att träffa en kvinnlig sjuksköterska, vi pratade om "problemet" försökte hitta någon form av förklaring till vad det kan vara för fel och på så sätt veta vilka prover som skulle tas. Det slutade med att vi tog en massa snabbtester, vet inte allt vad det var, men det blev ett stick i fingret och en hel drös med små brickor som det skulle droppas blod på.
Samtliga snabbtester såg bra ut, vilket är positivt men samtidigt förbryllande då vi faktiskt är överens om att något ÄR fel. Därför fick jag en "akuttid/jourtid" hos en av läkarna som jobbade idag. Jag fick en mycket trevlig man, inte någon av ordinarie personalen, utan en som kommer utifrån byn. För första gången sedan jag blev sjuk, känner jag att någon lyssnat på mig.
Även vi förde en konversation, gjorde en undersökning och därefter bokade en hel hög med blodprover som jag skulle lämna. Tror det var närmare tio prover innan det var klart. Därefter gick vi till provtagningen och där blev det lite jobbigare, haha.
Förut har jag haft en sjuk fobi för nålar och sprutor. Första gången jag lämnade blodprov var jag helt jävla skräckslagen, det slutade med att jag fick ligga där i en säng och allt fick gå så försiktigt till. Idag, ve jag inte varför jag var så rädd.
I vilket fall så är blodprov ingenting jag gillar, men det är inte heller något problem för mig, däremot blev det ett lite större problem för sköterskorna när de skulle sticka och min kropp inte ville sammarbeta. Det blev totalt 3 stick och 2 olika sköterskor innan det gick vägen och kom något blod. Jaja, huvudsaken det blev bra tillslut.
Totalt var jag på hälsocentralen över två timmar och när vi väl var klara var jag rätt trött och sliten. Därför åkte jag och mamma på Ica och köpte tacogrejer och hade tacomys, trots att det bara är tisdag 😉

Så, förhoppningvis kommer vi finna en lösning på denna återkommande sjukdom. Känns skönt att jag fått riktig hjälp för en gångs skull och det bästa idag var helt klart reaktionen när jag berättade om alvedon och vila historien. Svaret jag fick på det var nämligen att "man kan inte behandla en sjukdom utan att ha fått en diagnos" något Ockelbos läkare kanske ska fundera på innan man skickar hem alla med samma "behandling".

Nu ska jag spendera resterande del av kvällen i soffan, därefter blir det tidig kväller då det blivit dåligt med sömn ett tag nu.
Ha en fin kväll!

Favoriten ❤️

Likes

Comments

Hej

Ja, det blir åter igen en dag hemma i soffan, Jag blev dålig i tisdags och har gått runt med feber, ont i huvudet, ont i halsen, rejäl värk i kroppen, snorig, trött och rosslig i halsen som gör det svårt att andas, har även haft ont i magen varje dag i 3 veckor nu. Har varit nära på att ramla ihop några gånger också. Trodde febern var på väg bort där ett tag men den vill inte släppa. Den är dock betydligt lägre än tidigare men däremot är kroppen tröttare än tidigare.

För att dra historien kort, hade jag körtelfeber för lite mer än ett år sedan, det var nog den värsta smärtan i hela mitt liv, det var hemskt och jag orkade inte göra något alls. Jag vill väll inte precis påstå att det följdes upp helt utan det var ett blodprov och därefter skulle jag ''äta alvedon om jag kände att jag behövde''. Yes, bra där!

I vilket fall så har detta år, som varit efter min körtelfeber varit jävligt jobbigt, jag har varit mer sjuk än frisk och vad jag än gör, så ska jag ''ta 2 alvedon och vila''. Hallå!? Det är något som är FEL med mig, jag är mer sjuk än frisk och när jag väl är ''frisk'' känner jag mig inte 100% bra heller. Uppenbarligen är det något som ligger och inte vill släppa. Skulle liksom inte tacka nej till en pencilin kur och förhoppningsvis ta död på alla virus som finns där inne som ska väck.

Tycker det är så jävla irriterande att man snart har klippkort på hälsocentralen och man ALLTID ska äta alvedon? Jag har ätit alvedon och ipren i över 1 år nu till och från och ändå blir det inte bättre? Fyfan, jag är så jävla less på att vara sjuk så jag tror jag spyr snart!

Så, imorgon har jag åter igen tid på HC och ska ännu en gång lämna prover, kul va?

I vilket fall som helst ska jag bara ligga hemma idag, eller nästan. Just nu är jag hos mamma och pappa eftersom Sassa ska promeneras 20 minuter. Det är sådant som MÅSTE göras, oavsett hur man mår. Sen tror jag det är bra med friskluft, tror det är bra för kropp och själ. Dessutom går det i en väldigt lugn takt i förhållande till vad det brukar göra när jag är ute och promenerar. Men planen är att jag ska fara hem och ligga på soffan med katterna hela dagen. Vilket LYX!

Herregud vad man saknar detta när man är sjuk..

Likes

Comments

Hej!

Det var längesedan nu. Mycket har hänt sedan sist och jag har fokuserat på allt annat än denna blogg.

Jag tänkte försöka komma tillbaka och därför tänkte jag börja med att berätta hur allt ligger till, innan det börjar spekuleras och börja pratas.

Det är nämligen såhär att förra torsdagen var jag och tränade med Sassa, precis som vi alltid gör. Vi hoppade några språng och därefter skulle vi hoppa ett räcke med en vattenmatta under. Sassa, som alltid varit lite spänd för vattenhinder över lag, spände till och fick på så sätt ett mycket spänt hopp över. I landningen kändes det som att hon klev till sig på något vis MEN hon visade inte någon hälta eller liknande. Hon var alltså precis som vanligt.

Fredagen vilade hon, då jag var borta. Lördagen tog vi en promenad och när jag därefter skulle rida på söndagen kändes hon så fin överallt, förutom i vänster galopp, där det tydligt kändes att hon inte trampade under sig med höger bak. Jag är väääldigt försiktig när det gäller Sassa, då det ligger så mycket pengar bakom henne och det dessutom är min bästa vän. Jag menar, de är väll ingen som vill se sin bästa vän ha ont?

Så, vi bokade tid på Ulltuna och fick tid där i fredags kl 10.30. Veterinären kände igenom hela hästen och tyckte hon kändes sååå fin. Fick otroligt mycket beröm över hur fin hon var, över hennes ben som var klockrena och så vidare. Därefter klistrade vi på sensorer och sprang sedan i en av hältgångarna fram och tillbaka för att se hur mycket belastning som låg på varje ben. Därefter böjprov som såg fint ut överallt, förutom på höger fram. Problemet är bara att det sitter otroligt långt ner i höger framben. Vi bedövade i tre omgångar och varje gång på ett nytt ställe, för att på så sätt kunna utesluta vissa partier. När allt detta var klart stod vi där, inte så mycket klokare, förutom att vi vet att det sitter något långt ner i höger fram som sagt. Jag fick lite smärre panik över hela situationen, då det spekulerades över vad det KAN vara. Det var allt från senskada, gaffelbandsskada, fraktur mm. Listan kan göras lång. Jag satt minst sagt i ren panik och kämpade som en idiot för att inte totalt bara bryta ihop.

I vilket fall bestämde vi att vi skulle ta röntgenplåtar för att se om det fanns någon skelettskada samt ultraljud för att se om det fanns någon skada på mjukdelarna. Så, direkt från röntgen över till ultraljud och Sassa stod som ett tänt ljus. Det var knappt så hon rörde ett öra.

Så, Vad kom vi fram till då?

Röntgenbilderna var så jävla fina, det går inte att hitta ett endaste litet fel på skelettet, Ultraljudet visade detsamma, Flera gånger fick vi höra hur otroligt fina ben hästen har. Det finns liksom inte ett enda fel att hitta. Det är så jävla fantastiskt att vi nu kollat igenom hösten, att vi fått det svart på vitt att det inte finns något där som stör henne, som på något sätt kan förstöra för våra planer men framförallt inte något som gör henne illa.

Det vi nu ''inte vet'' med säkerhet är varför hon har ont, teorin vår helt fantastiske veterinär fått fram, med hjälp av all undersökning är att det troligtvis (förhoppningsvis) är dedär ''dåliga hoppet'' eller snarare den jävligt dåliga landningen som på något sätt sträckt något. Precis som när vi människor stukar foten ungefär. Det är ju ingenting som syns utan bara något som känns.

Därför har Sassa nu fått Metacam i 7 dagar och för säkerhetsskull ska vi bara promenera med henne i 10 dagar och därefter ville veterinären att vi skulle komma tillbaka för att följa upp det hela.

För mig är det så otroligt viktigt att kolla upp när något är fel, det är så lite som behövs för en permanent skada. Jag vill inte ha något på mitt samvete över att mina hästar haft ont, så nu håller vi tummarna att allt är bra när vi åker tillbaka och att vi åter igen kan få rida.

Därefter har jag suttit och funderat över hur man frivilligt kan utsätta sig för något sånthär, att man gör sig själv så sårbar när man skaffar djur. Men ärligt talat, jag tar hellre detta, än att inte ha Sassa i mitt liv. Hon är min bästis <3


Dreamteam

Likes

Comments

Godmorgon
Det kanske känns som jag glömt bort min blogg, men icke. Vissa perioder prioriterar jag livet framför dessa sociala medier. Tyvärr.

I vilket fall så har jag funderat ett tag och jag har bestämt mig för att försöka få film på alla träningar denna termin och därefter dela med mig av dom till er. Det gör jag till största del för min skull, för att jag ska kunna gå tillbaka senare i år och se hur allt var då. Och sedan för att lyfta lite.

I övrigt har det varit dåliga vägar, mycket i skolan med teori osv. Alex har jobbat borta ännu mer och jag sitter bara hemma och väntar på att han ska komma hem, typ. Alltså deg känns så himla otryggt när han åker iväg. Tur för mig att jag har katterna som kommer upp i sängen och sover med mig

I övrigt så står det träning på schemat för sassa imorgon. Har inte alls ridit så mycket som jag velat och behövt, så jag har inte några större förhoppningar på denna träning. Allt beror självklart på hur underlaget på vägen beslutar sig för att bli också. Är det som igår åker vi inte en meter.
Som det ser ut just nu, ligger vår första tävling i mars. Så förhoppningsvis så ska det gå bra :)

Nu ska jag fortsätta dona med lite smågrejer till vårt evenemang och därefter är jag nog framme i Gävle!

Ha en fin dag

Likes

Comments

Godmorgon
Idag är jag egentligen ledig, eller mer såhär. Jag har en lektion på torsdagar, i detta fall historia. Så jag och min lärare gjorde en deal att om jag gör uppgifter hemma och lämnar in dom får jag jobba hemifrån. Detta för att slippa pendla närmare 2h för 50 min lektion. I vanliga fall brukar jag sovs så länge som möjligt för att sedan plugga lite över en timme eller tills dess att jag är klar, under tiden som jag äter frukost. Idag blir det dock lite annorlunda.
Som många av er redan visste hade jag hoppträning igår, men eftersom det blåste så pass mycket, ringde mamma och min tränare var sjysst och lät mig träna idag istället. Vilket ska bli grymt roligt.
Dock lyckades vi ta oss ner till ridhuset i ovädret och jag klippte till ett kanonpass. Sassa var mjuk, lyhörd och stabil. Ibland blir hon så att hon släpper stödet, men igår kunde man bara vänta ut henne och vips så satt det.
Älsklingen var också med igår när jag red, allt för att vi skulle få spendera så mycket tid som möjligt tillsammans då han skulle åka och jobba borta igår kväll. Alltså det värsta i hela världen är när han åker bort sådär. Jag förstår självklart att han måste jobba, jag är inte dum i huvudet, men när han åker är det som att en del av mig försvinner. Sen jag började träffa denna fantastiska människa har han liksom trasslat sig in i mitt hjärta, han har byggt upp ett sådan sjukt förtroende, trygghet och tillit. När han sedan far iväg på jobb så försvinner den delen från mig och jag känner mig så liten och otrygg. Har tappat räkningen över alla gånger jag brutit ihop över att han ska åka iväg långt. Det är så jävla jobbigt att vara ifrån den man älskar, speciellt om det någon gång skulle hända något. Jag behöver min Alexander, så är det bara. Han är lätt det bästa som hänt mig och även om alla dagar inte är en dans på rosor så är det denna person jag tänker hålla mig fast vid. Punkt slut.

Nu måste jag göra mig klar och därefter åka till Ockelbo. Ha en fin dag! 🎀

Ragnar, min fina Ragnar

Likes

Comments