Header

YWTL är en stretchövning för axlar, övre rygg och nedre delen av nacken. Det är lätt att få framåtskjutna axlar om man har ett stillasittande jobb eller tillhör den skalan killar på gymmet som bara tränar bröst ;) Det enda ni behöver är ett gummiband som ni fäster i en ribbstol och sedan gör ni bokstäverna Y, W, T, och L med era armar. Jag har börjat lägga in den här övningen i mina överkroppspass och känner redan att det har gett med sig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Har äntligen landat hemma i sängen igen hos min Olivia. Har haft en riktigt dålig dag rent ut sagt, fick både börja senare på jobb och gå hem tidigare. Ibland går inte tårarna att hålla igen helt enkelt. Nu ska vi kolla på Wahlgrens värld för att bli på lite bättre humör och imorgon väntas en helg som är mer än välkommen. Hoppas ni har haft en bättre dag!

Likes

Comments

​Alltså pull-ups är en övning som jag verkligen vill klara av. Nu kör jag pull-ups med band men det ska bort!!! Pull-ups är en effektiv övning för överkroppen där alla ryggmuskler aktiveras och förutom det ser det ju så satans coolt ut att kunna dra sig själv upp och ner över en stång, ellerhur? Lats-drag är den övning som liknar pull-ups absolut mest och ett tips är att lägga in det i dina ryggpass. Utöver det måste du klart lägga in andra ryggövningar, framförallt tunga med korta rep, för att bygga en stark rygg men genom att få in rätt teknik genom lats-drag och köra med gummiband kommer du klara det på hälften så kort tid.

Likes

Comments

Melliset denna onsdagseftermiddag blev mina favorit riskakor från Friggs med smak av chiafrön och havssalt, toppat med minikeso, avokado, tomat och lite svartpeppar.

Likes

Comments

När man ska lägga upp ett träningsschema är rule number one att det ska vara anpassat till dina mål och hur din vardag ser ut. Min vardag ser lite annorlunda ut än tidigare och lika så mina mål. Mitt mål nu är att tappa lite i fettprocent och den bästa förbränningsmetoden är att kombinera kondition och styrka. Om jag sedan ska ta hänsyn till min vardag kommer jag köra 5 träningspass i veckan, och 2 vilodagar. Tidigare hade jag en vilodag men för att kunna satsa på jobb och hinna med allt annat som hör till vardagen kommer det bara skapa en stressfaktor för mig om jag endast har en vilodag. Vilodagarna kommer aldrig inträffa samma veckodagar utan jag anpassar det till hur min kommande vecka ser ut, däremot lämnar jag alltid söndagen som en vilodag för att kunna ladda upp inför den kommande veckan. Tidigare delade jag upp mina muskelgrupper men nu kommer jag endast dela upp det i överkroppspass och benpass där jag kör 2 gånger av vardera. Dagen emellan gör jag någon form av konditionsträning, det kan vara antingen ett spinningpass eller intervaller på löpbandet. Ben och rumpa kör jag fortfarande enskilt då snygga ben och rumpa är det jag prioriterar högst upp haha, så konditionspasset kommer framförallt ligga dagen efter överkroppspasset för att benen ska få återhämta sig ordentligt! Utöver dessa passen går jag morgonpromenader fem dagar i veckan samt har pass två dagar i veckan.

Mitt upplägg den här veckan:
Måndag: Morgonpromenad + ben
Tisdag: Morgonpromenad + överkropp
Onsdag: Morgonpromenad + intervaller & mage
Torsdag: Tabata45 + ben
Fredag: Morgonpromenad + tabata30 + överkropp
Lördag: Vilodag
Söndag: Vilodag (promenad)

Den här veckan samt nästa vecka har jag planer både fredag och lördagkväll vilket gör att jag väljer att köra en intensiv träningsvecka för att kunna slappna av helt på helgen. Om man sköter kosten kommer två vilodagar endast göra gott för kroppen och den kommer vara återhämtad och full med energi till den kommande veckan. Det gäller att lära känna sin kropp och när den behöver vila. På gymmet händer egentligen ingenting mer än att du bryter ner kroppen, utan det är när du vilar och fyller på med rätt mat som kroppen bygger upp sig igen.


Likes

Comments

I morse gick jag upp när Olivia steg upp vid 8 för att följa med henne ut på en promenad. Våra munnar gick i ett och det är så mycket skönare att ha någon att prata med när man är ute och går. Jag har avnjutit min standard frulle bestående av gröt toppad med äpple, kanel, vaniljkvarg, lågkalori jordgubbssylt, sötmandlar och ett ägg vid sidan om. MUMS! En liten julkänsla över den frullen med både kanel och mandlar haha! Olivia försvann precis iväg för några ärenden så nu ska jag passa på att ta tag i en del jobb innan jag möter upp Olivia igen för att sticka och träna på gymmet tillsammans. Jag har ändrat mitt träningsschema en aning då min största fokus framöver kommer ligga på jobb, men jag tänkte berätta om det separat i ett inlägg senare idag! Vid 16 ska jag röra mig mot jobb för ett pass i receptionen och sedan är den här dagen över vilket betyder ett steg närmre helg och en efterlängtad ledig helg med en massa skoj inplanerat!

​En mättande frukost som inkluderar både fetter, protein, kolhydrater och mineraler och vitaminer! Många är rädda för att få i sig fett för att man kopplar det till fett på kroppen. Men det är två olika sorts fett och rätt fett från maten är livsnödvändigt att få i sig dagligen för att vår kropp och celler ska kunna fungera. Idag toppade jag därför min gröt med sötmandel som är bra fett för kroppen. Förutom att den innehåller bra fett, mineraler och vitaminer så innehåller den även en del protein. Därför brukar det vara ett mellanmål för många som vill bygga muskelmassa. Fett är dock ett högt energigivande ämne så även fast det är väldigt gott och nyttigt räcker det med ett fåtal stycken. Om det dröjer någon timme innan ni kommer hem och ska äta mat efter ert träningspass kan ni ha några mandlar i väskan för att fylla på med protein till musklerna.

Likes

Comments

​Jag är verkligen helt lost i dagarna. Jag har trott att det har varit fredag varje dag denna veckan haha, men det beror förmodligen på att jag antingen har pluggat eller gått i skolan oavsett om det varit vardag eller helg de senaste 5 veckorna och därav har det känts lite som helg för mig nu. Tisdagen har bjudit på en tur till Malmö där jag skrev på en massa papper och där vi även påbörjade en utbildning som alla som blir anställda som personliga tränare inom Nordic Wellness ska göra. Väldigt många bra och lärorika verktyg som jag kommer kunna använda mig av. Är tacksam för alla tips och trix jag kan få för att kunna bli så bra som möjligt! Lite detsamma gäller när du får ett skräddarsytt kostschema eller träningsschema, du har alla verktygen men sedan är det din uppgift att bestämma vad du vill göra med dem och hur bra du vill bli. Jag var hemma vid halv fyra och då plockade jag upp Olivia så körde vi ut till Väla för att kika i affärer. Jag sprang tvärs över gatan för ett träningspass på jobb för ett överkroppspass innan jag körde ner i stan för en fika med Hanna. Nej, jag har fortfarande inte slutat med mina kvällsfikor haha! Det är ju extra mysigt nu när det börjar bli lite kyligare ute och sätta sig på ett mysigt fik med en varm latte i handen! Nu ska vi snart kolla på ph innan vi släcker lampan för idag. 

Likes

Comments

Nya träningskläder är en faktor som får en att vilja springa iväg till gymmet och köra ett stenhårt pass när motivationen inte är på topp. Idag införskaffade jag mig ett par gråa träningstights samt en grå sport-bh från H&M och jag längtar redan tills imorgon när jag ska få hoppa i dem och springa iväg till gymmet. H&Ms träningskollektion har levererat flera månader i rad nu, och som pricken över i:et är det till rimliga priser! 

Likes

Comments

Tre av mina favoriter i en och samma måltid- varmrökt lax, fetaost och cashewnötter.

-Lax, eller fisk överhuvudtaget är tyvärr något jag har blivit väldigt dålig på att äta sedan jag flyttade hemifrån och jag försöker därför välja det när jag äter ute. Lax innehåller bland annat D-vitamin som vi får i oss mindre av nu under vinterhalvåret och kan göra att vi känner oss nedstämda. Lax innehåller även Omega-3 som är en jätteviktig fettkälla som kroppen inte kan tillverka själv utan endast får i sig via maten och som kroppen måste få i sig dagligen för att celler ska kunna reparera sig. Igår köpte jag även hem både D-vitamin och Omega-3 som jag ska börja ta dagligen då jag i vanliga fall får i mig för lite av båda delar.

Likes

Comments

God kväll!

Hoppas ni har haft bästa tänkbara start på veckan- om inte så är det en dag imorgon och den kan bara bli ännu bättre! Min dag har bara sprungit iväg och jag har precis landat hemma i sängen efter en dusch med mitt kvällsmellis och kopp te. När jag kom hem hade Olivia städat hela lägenheten och gjort så fint, sådan lyx att få komma hem till det. Att ha rent och snyggt hemma gör verkligen att man kan koppla av och bara vara. Imorgon ska jag upp med tuppen för en morgonpromenad innan jag beger mig till Malmö för att skriva på de sista papperna. Nu ska jag fixa lite inför imorgon innan vi slår på ph! VI hörs mer imorgon!

Likes

Comments