Header

Fullt upp like always. Vaknade igår med ont i halsen och snuvig. Vilket inte är okej då jag imorn ska till gekås. Så har typ drogat alvedon.

Igår vid lunchtid longerades Melissa. Super fin men va inget vidare hårt pass då hon skulle ridas en gång till på kvällen. Sedan trimmades noblesse på volten. Såå duktig va hon. Glad och positiv. Blev dusch för henne efteråt!
Och som sagt så reds Melissa igen på kvällen, trots min förkylning. Fin och mjuk. Hon håller på att lära sig galoppombyten och det går bara bättre och bättre.
Hörs snart

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

25 grader ute nu, fast känns snarare som 40.
Precis gjort klart i stallet, men rider senare ikväll när det blivit svalare. Kan nog räkna med att duscha båda två efteråt.

Melissa ska ridas igenom på volten i ca 30 min och noblesse ska lösgöras och skrittarbetas 30 min på volten.
Nu blir det hemåt och käka lunch.

Tur att hon har denna snygga flughuvan iallafall!
Hahaha vänta bara tills Melissa får en likadan i rosa!

Likes

Comments

Känns som jag har dränkt båda hästarna med flugmedel de senaste dagarna. Dom är verkligen överallt. Blir ju inte av med dom.

Ändrade planer kring noblesse idag. Hon ska vaccineras kl 16 så tror hon bara ska promeneras 20 min. Samma planer som tidigare gäller iallafall för Melissa.

Första kvällen..

Likes

Comments

Hoppträningen igår på Melissa gick super bra. Hinder som trippelbarr, tre kombination och stail fanns med. Befann oss på utebanan, vilket Melissa lämpar sig bäst för att vara.

Tränarnas ord "ridhusen är för små för henne, hon känner sig inträngd, hon tycker om att vara ute där hon kan använda sin stora galopp"

Fantastiskt lyhörd var hon igår. Lyssnade till allt jag bad henne om. Fick in riktigt fina svängar och språng. Slutade med att vi hoppade bana på 1.05 cm.

Visst är hon fantastiskt fin min prinsessa

Likes

Comments

Uppe idag igen och släpper ut hästarna.
Idag ska noblesse trimmas på volten. Hon va så otroligt stressad igår när jag red ut. Skulle springa exakt hela tiden och fort. Trippa lite på tå och hoppa undan för saker som verkar läskiga. Hon är ju lite känslig i munnen också så vill inte sitta och dra i henne så gjorde volter typ konstant. Svettig ponny väl tillbaka i stallet så blev en dusch och på med gosigt täcke. Så idag kan hon behöva bli av med lite energi.

Melissa ska ridas ut och gå i backar och variera underlag. Kan behövas efter träning igår.
Sedan ska det sättas upp nytt staket i hagen till båda mina hästar så de kan gå tillsammans.
Hörs mer under dan!

Likes

Comments

Vart på besök hos min mormor och morfar hela dan. Sitter nu i bilen påväg hem. Trött är bara förnamnet på mig just nu.

Väl hemma väntar hästarna, noblesse ska ridas ut och Melissa ska hopptränas ikväll för Jossan.
Hör snart!

Likes

Comments

Asså shit den känslan att vakna på morgonen, humöret på topp, solen skiner, man sätter sig i bilen och möts sedan när man kliver ut igen de två individerna man tycker bäst om. Den känslan har jag ofta på morgonen, och de e då självklart att de är Melissa och noblesse jag pratar om :D

Nu till det viktiga. Har en del nyheter att berätta för er.
Bl.a. att noblesse då har kommit. Åkte och provred henne nere i Borås i mars. Riktigt trevlig i hanteringen, testig i ridningen men det stod även i annonsen så var beredd på de. Va där nere i två dagar innan det var dags att åka bilen hem igen och tänka. Tänkte så jag fick huvudvärk. För och nackdelar, planering osv. Vilket fall som helst så var det något som hon hade som jag drogs till. Så det blev helt enkelt henne. Kapacitet har hon iallafall, precis som lilla Messi bus. Vi åkte ner igen och hämtade henne den 1 maj. Nu väntas stenhård träning med henne. Vi har hunnit tränat dressyr 3 gånger för tränare.
Melissa och jag har även hunnit starta ett flertal L:C och L:B. Med placering i L:B. Även debuterat L:A med fyra fel. Hon stannade på första hindret, ny anridning och hon hoppa som en kung över.. Även resten av banan. Så två L:A starter har vi hunnit med.
Ny transport köpte vi även där någonstans i röran.

Okej blev lite mycket på en gång nu.. Men vi överlever. Kramar!
Likes

Comments

Nu är det dags för bloggen att vakna upp ur sin lilla vila. Känner mig sjukt inspirerad att börja blogga igen. Vet att jag sagt det förr men nu tror och verkligen hoppas jag på att det är sant och att det kommer hålla nu. Dessutom så är det som många säkert redan vet sommarlov. Så nu borde va den rätta tiden att starta igen då jag inte har skolan att tänka på. Vilket resulterar i mer tid för bloggen.

Så nu sätter vi eld på brasan och ser till att hålla den vid liv.


Likes

Comments

Idag började skolan.. Helt ärligt skulle jag gärna kunna va ledig några veckor till, eller håller ni med mig?
Vilket fall gick jag kort dag i skolan. Slutade egentligen halv tre men hade två inställda lektioner så fick dra hem kl 13 istället. Skönt första dagen när man är trött och speciellt när jag somna 5 imorse då jag inte kunnat sova nåt.

Annars så väntar träning ikväll för mig och Melissa. Åker till vansta och rider för Jossan, däremot har jag ingen aning om det blir dressyr eller hoppning, skulle chansa på dressyr. Skönt nu att sätta igång igen då vi inte ridit för tränare på över en vecka.
Btw så är nu min och Melissas första tävling tillsammans anmäld och klar. Åker den sjunde februari till Lurbo tillsammans med en kompis och hennes ponny. Starterna blir L:C och L:B för gummsen. Taggaaaaa!! :)


Likes

Comments