Varit på ett jättefint dop idag för fina Luna. Väldigt duktig tjej som var glad hela tiden. Hennes storasyster sjöng blinka lilla stjärna inför alla och ens hjärta smälter. Så himla underbar familj!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har alltid varit superrädd för sprutor, men i och med att jag skadade knät och skulle operera mig samt ta blodförtunnande sprutor 10 dagar i rad efter operationerna, så har det liksom gått över lite. Självklart är det inte det bästa jag vet, men det funkar nu i alla fall.

Lämnade blod för ca två år sedan, men sedan hade jag för lågt järnvärde några gånger, så har haft uppehåll drygt ett år nu. Men idag fick jag äntligen lämna blod igen! Jag har 0+ i blodgrupp, vilket innebär att jag kan ge till 0, A, B och AB positiv, men jag kan bara få från 0, så därför är det så himla viktigt att man lämnar blid om man kan!

Gå in här för mer info: https://geblod.nu/bli-blodgivare/

Likes

Comments

När tredje ljuset brinner,
vi juleklappar syr.
Och vi bakar kakor
och har ett fasligt styr.

Likes

Comments

Sämsta bilden ser jag nu, men whatever, gott var det!

Likes

Comments

Vi började titta på nytt boende i våras då vi kände att det var dags för oss att flytta ifrån vår etta på 41 kvadrat. Hemnet blev som en drog och vi hittade en del intressanta objekt. Bland annat kollade vi på ett hus i Kållered med fyra lägenheter men det var ett flerfamiljshus. Så man delade på gemensamma kostnader, men annars var det som ett eget "hus". Vi la faktiskt bud på detta, men det var väldigt tur att vi inte vann budgivningen då det nog inte var något för oss. Vi var också och tittade på en bostadsrätt i samma område som huset, men det var bara lite större än lägenheten vi har idag och samma lyhördhet, så den valde vi bort rätt så snabbt.

Sedan kom vi in och tänka på att bygga eget hus. Det är rätt skönt att köpa något som är klart och där man vet om att man inte behöver göra någon renovering eller att det kommer fram att det är fukt någonstans till exempel. Vi hittade en tomt på Hemnet som vi åkte och kika på, men den låg mitt ute på en traktorväg där det knappt gick att komma fram. Den var även väldigt brant, så den gick bort.

Vi åkte istället och kikade på Husknuten i Järnbrott för att få lite inspiration. Där fastnade vi mest för Smålandsvillan och Älvsbyhus och vi fick bokat in möte hos säljare på båda ställena.

Mötet med Älvbyhus gick bra och vi fick mer kött på benen. Han berättade även att de skulle släppa fem stycken tomter i Stråvalla med totalentreprenad och det var såklart intressant.

Dagen efter hade vi möte med Smålandsvillan och säljaren där var helt ny och gick efter boken. Han tog fram alla tillval och gjorde kalkyler och hade nog egentligen inte koll på någonting. Det som vi störde oss på var att det är ju ett "nyckelfärdigt" hus man köper, men i och med att en trappa upp till övervåningen, fönster på övervåningen samt duschväggar inte ingår, så ansåg vi inte att det var ett nyckelfärdigt hus.

Därför valde vi att gå vidare med Älvsbyhus och vi tingade en av de fem tomterna.

Från början hade vi planerat att bygga huset Sleipner som är lite större än Höner som vi har valt, men vi tyckte inte att vi behövde ett så stort hus så det blev det lite mindre Höner som är ca 101 kvadrat i bottenplan. Det är ändå 2,5 gånger större yta än vad vi har idag.

Sen har det varit en hel del framgångsrika möten med säljaren Henric och även med vår bank för att få lånelöfte och byggkreditiv mm.

Vi har varit nere på tomten flera gånger för att kika hur det ser ut och för att få en uppfattning om hur det kommer se ut när det är klart, men det är helt omöjligt!

I torsdags förra veckan hade vi möte med Henric på Husknuten och vi gick igenom de sista beställningarna till huset. Henric berättade att de hade börjat jobba med tomterna så då var vi ju tvungna att åka ner och kika. De hade skalat bort allting ner till berget och nu är nästa steg att börja spränga. Det känns så himla bra det här. Så skönt att det börjar hända grejer nu!

Idag fick vi hem vår skylt som vi ska sätta upp på tomten och även tapetprover så nu skall vi välja tapeter. Så himla kul!

Likes

Comments

När andra ljuset brinner,
är snart Lucia här.
Hon bjuder oss på kaffe,
och bud om julen bär.

Likes

Comments

Så snäll sambo man har som köper chokladkalender till mig!

Likes

Comments