Nog 41 dagen.. Gister, 29 augustus, hebben ik en mijn hostfamily onze match officieel gemaakt. Dit betekend dat alles nu écht gaat gebeuren. Over 41 dagen zit ik in het vliegtuig naar New York.

Toen ik op 5 juli (eindelijk) m'n rijbewijs had gehaald, kon ik na 5 maanden eindelijk beginnen met matchen. Dit betekende dat mijn profiel nu zichtbaar was voor families, en ze contact met mij op konden nemen als ze geinteresseerd waren. Na zo'n 2 maanden heen en weer mailen en Skypen met verschillende families, families afgewezen te hebben en afgewezen te worden, heb ik nu officieel een hostfamily. Ik heb met veel verschillende families contact gehad, en het klikte vaak goed, maar toch voelde het dan net niet helemaal super. Nadat ik bijna gematched had met een familie die uit eindelijk heel anders bleek dan dat ze over kwamen, had ik er helemaal geen zin meer in. Daarna had ik weer een aantal matches maar ook bij deze voelde het niet goed. Totdat ik een paar weken later een match had met de familie L. (geen idee of ik de volledige achternaam mag gebruiken). Nadat ik hun profiel had doorgelezen voelde ik me meteen al een stuk beter. Ik besloot om een bericht van hun af te wachten (de families kunnen contact met jou opnemen, en als ze je profiel aan het bekijken zijn krijg je daar een melding van en kan je hun profiel bekijken en ze een email sturen) in plaats van dat ik hen eerst zou emailen, omdat ik geen zin had om later bericht te krijgen dat ze me alweer gereleased (m'n profiel 'vrij gelaten') hadden . Ik dacht, als ze echt in mij geinteresseerd zijn mailen ze mij wel, en zo niet, dan was het geen goede match. Een paar uur later had ik een email van de hostmoeder dat ze me graag beter zou willen leren kennen, en had ze een paar vragen voor me. Als mijn antwoorden overeen kwamen met hun wensen en meningen zou ze me weer mailen om een Skype-afspraak te maken. Inmiddels zijn we 24 dagen, 41 emails en 5 Skype-gesprekken verder, en kan ik ook eindelijk zeggen dat ik nu dus écht voor 13 maanden naar Amerika ga.

Dus. Op maandag 10 oktober vlieg ik naar New York. Hier zal ik op dinsdag, woensdag en donderdagochtend lessen en informatie krijgen, en donderdagmiddag gaan we New York in. Vrijdagochtend vlieg ik dan naar de stad waar ik een jaar zal gaan wonen.. SAN FRANCISCO! Eigenlijk een buitenwijk van San Francisco, maar het is alsnog erg dichtbij. Ik ga voor 2 meisjes, S. en S. zorgen.


- evelien

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 177 readers

Likes

Comments