10,11,12 Maart 2017

Afgelopen weekend ben ik samen met een au pair uit Tsjechië naar Los Angeles geweest. Vrijdagavond zouden we de huurauto die we geboekt hadden ophalen, en dan naar LA rijden. Toen we zo'n 30 minuten alles aan het regelen waren bij het bedrijf waar wij onze auto gehuurd hadden, werd ons verteld dat we 21 moesten zijn of dat het $600 extra zou zijn. In die 30 minuten hadden ze al heel vaak naar onze leeftijd gevraagd maar blijkbaar drong het pas na een half uur bij ze door dat we te jong waren (ik had nog naar ze gebeld of het ook kon als je 20 was en ze hadden ja gezegd)???? Gelukkig hebben we na zo'n uur een ander bedrijf gevonden waarbij we wel een auto konden huren. Uiteindelijk reden we om ongeveer kwart voor 10 weg. Om 2u 's nachts zijn we bij zo'n rustplek langs de snelweg gestopt om een paar uurtjes te slapen. Om 6 uur reden we weer en moesten we nog 2:45 uur (totaal is het ongv 5 en een half uur als het verkeer wat mee zit en als je aan 1 stuk door rijdt). De route die we reden was echt super mooi. We reden vanaf de snelweg meteen door naar de Hollywood sign waar we zaterdag om 9 uur s' ochtends al waren. We waren best dichtbij en hadden een heel mooi uitzicht op downtown LA. Daarna zijn we naar Venice Beach gereden en hebben we daar wat rond gelopen. Om 11 uur was het tijd om wifi te zoeken want ik mocht de WIDM ontknoping natuurlijk niet missen (yessss Thomas). We hebben even in een Starbucks gezeten en zijn daarna via het strand weer terug gelopen naar de auto om naar de Air B&B te gaan. We waren super moe en het was ook lekker warm dus om 3 uur hadden we wel genoeg gehad. Zondag ochtend zijn we met de metro weer naar Hollywood gegaan en zijn we over The Walk Of Fame gelopen. We hadden helaas niet super veel tijd omdat de auto weer om 10 uur terug moest zijn. We hadden 7 uren gerekend voor de terugreis en dat was maar goed ook want we hebben een uur door the middle of nowhere (letterlijk) gereden omdat we een afslag gemist hadden. Hier heb je soms dat je een afslag op snelweg moet nemen om verder te gaan op de snelweg, en die hadden wij dus gemist. Uiteindelijk waren we gelukkig net op tijd terug. Het was echt een heel leuk weekend en ik ga zeker weten nog terug!

- evelien

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 75 Readers

Likes

Comments

12 Feb 2017

Oke, toen ik weg ging had ik me voorgenomen om minstens elke week iets op mn blog te plaatsen, maar dat is hem dus niet geworden. Het is nou ook niet zo dat er elke week iets gebeurd wat interessant genoeg is om te delen, maar afgelopen zondag ben ik met 2 vriendinnen naar Alcatraz geweest, wat echt super indrukwekkend was. De boottocht er heen (zo'n 15 minuutjes) was al super mooi, met uitzicht op oa San Francisco, Berkeley, The Bay Bridge en The Golden Gate Bridge. Eerst kregen we een snelle uitleg over het eilandje zelf, en daarna waren we vrij om te gaan. We zijn eerst een beetje rond gaan lopen, en vervolgens hebben we een audio-tour gedaan. Hier kreeg je een soort van MP3 speler met koptelefoon, en kon je kiezen uit verschillende talen (ook Nederlands). De audio-tour vertelde je waar heen te lopen en vertelde van alles over wat je zag. Het uitzicht vanaf het eiland was ook echt prachtig. Gelukkig hebben we het ook heel goed getroffen met het weer! Het was zo'n 18 graden en de hele dag droog, de afgelopen 5 weken heeft het bijna elke dag gestormd.

  • 95 Readers

Likes

Comments

Jaja, ben ik weer. Het is al langer dan een maand geleden dat ik voor het laatst iets op mn blog geplaatst heb, dus hier even een snelle update.

Sinds de laatste post ben ik oa geslaagd voor mn Californische rijbewijs, ben ik naar Atlanta geweest om Thanksgiving te vieren, heb ik een Nederlands gezin leren kennen die maar 10 minuten bij me vandaan wonen (gezelliiiiiiig!), ben ik naar een concert in Oakland geweest en eergister ben ik naar het strand gegaan (Grote Oceaan) en heb ik een van de mooiste zonsondergangen ooit gezien. Vanavond gaan we naar San Francisco om Oud & Nieuw te vieren.

Tot volgend jaar :)

atlanta

  • 107 Readers

Likes

Comments

12 November 2016

Samen met Molly, Evelina (nog een Zweedse au pair) en Fabian (een Duitse au pair die bij ons op de trainingschool zat) ben ik naar de Golden Gate Bridge gegaan. De GPS gaf ons een route die door de stad ging, dus het was heuvel op en heuvel af, en om de 10 meter een stopbord. Toen we uiteindelijk de GGB zagen konden we ons enthousiasme niet meer inhouden.

We zijn eerst over de brug gereden en hebben toen aan de andere kant geparkeerd. Hier zijn we eerst naar zo'n uitkijkpunt gelopen waar je de hele brug kon zien, en toen had ik ook echt even een besef momentje. Het is echt iets wat je met je eigen ogen moet zien, zo mooi.

Daarna zijn we de brug opgelopen. We zijn ongeveer tot het midden gelopen en toen gingen we weer terug. Toen we bij de auto aankwamen was er allemaal politie en zagen we al auto's waar bonnetjes opgeplakt waren met boetes van $500.. Blijkbaar mochten we daar niet parkeren. Gelukkig hadden wij alleen een waarschuwing gekregen. Maaaar, het was echt zo mooi om de Golden Gate Bridge te zien. Zoooo groot en we hadden uitzicht over SF, Alcatraz, de Bay Bridge en de East Bay. Kijk er nu al naar uit om er weer heen te gaan.

- evelien
  • 125 Readers

Likes

Comments

08 November 2016

...

  • 104 Readers

Likes

Comments

instagram@evelientoering