Hej på er!

Dessa två dagar har det varit full rulle med både skola och träningar. Har haft hoppträning både måndag och igår. Stina gick sin träning i måndags för Eva. Hade en väldigt pigg och glad Stina men hon var även riktigt riktigt fin. Var mest lydnadshoppning och markarbete då dom flesta hästarna tar de lite lugnare en period nu. Så vi fokuserade väldigt mycket på ryttarens inverkan och position och jag är riktigt riktigt nöjd med passet. Stina var precis där jag ville ha henne och fick allt att stämma väldigt bra. Är även riktigt nöjd med hur min egna ridning börjar ta form då jag verkligen har tagit till mig mina svagheter för att försöka jobba på dom, och känner att jag kommit en bra bit på vägen iallafall!

Nu ska Stina få ta det lite lugnare över jul. Lite färre ridpass och mest ut i skogen har jag tänkt. Seden kör vi på som vanligt igen men tycker verkligen hon är värld lite vila nu.

I tisdags hopptränade jag en klubbkompis häst. Mest för att hon ville ha lite hjälp med just hoppningen och även för att kunna få se den själv hoppa från marken. Träningen i sig gick väldigt bra, var mycket fokus på lydnad och även en del serier.

Nu ska jag och John ner poppa popcorn för att sedan krypa ner under täcket och kolla på en bra film. Kan det ens bli bättre en onsdagkväll? <3

Likes

Comments

Igår var det dags för årets sista tävling, klubbmästare för både ponny och storhäst skulle koras. Jag kan ju bara säga att stallet visade toppform då Ville vann KM för ponny och jag och Stina vann för häst.

Linn som ridit och tävlat Ville dom senaste månaderna lånade honom även igår och jag är verkligen så imponerad av dessa två tillsammans. Att bara på några månader hitta varandra såpass bra är riktigt kul att se. Rosett efter rosett plockar dom med sig hem och så kul att få följa dom två.

Jag och Stina började dagen med att hoppa en runda på pay & jumpen för att bara få känna på banan lite. Den kom vi igenom felfritt men kände att det fanns några småsaker att förbättra till nästa runda. Sedan var det dags för KM klassen. Jag var sist ut och dom som red före mig hade alla rivit. Så det var bara för mig att sätta en lugn och stabil nollrunda för att vinna, vilket vi gjorde!

Verkligen kul att få avsluta tävlingsåret på topp, att få känna att allt funkar. Gör mig även ännu mer taggad för nästa säsong vilket jag ser framemot enormt mycket. Har satt upp mål jag verkligen ska satsa och och sträva efter

2018 blir mitt och Stinas år!!

Likes

Comments

Idag slog vi två flugor i en smäll då båda hästarna har skotts och fått vaccination. Känns skönt att ha fått de avklarat på listan liksom.
Kunde inte rida någon idag så dom fick ta de lugnt vilket dom även kommer få göra imorgon.
Så istället för att rida följde jag med pappa ut en sväng med hundarna nu på kvällen och de va riktigt myyys

Likes

Comments

Tävlingen igår gick inte helt som planerat, Ville va inte alls med på noterna som han brukar utan tjurade mest ihop, kände inte alls igen honom faktiskt. ett ner i första klassen, sista hindret så väldigt surt. Andra rundan 2 ner och Ville brukar inte vara en häst som river. Men igår var han väldigt nonchalant. Men men... något var iaf inte som de skulle igår så glömmer denna tävling och blickar framåt istället.

Likes

Comments

Hej! precis landat i sängen efter en lång dag i stallet.

Direkt efter skolan lastade jag och pappa in Stina i transporten för att åka ner till Ätrabygdens ridklubb och hoppa Pay and jump. Väl på vägen dit började det verkligen spöregna, och det visade sig att de skulle hålla i sig ett bra tag!! Detta gjorde både framridning/framhoppning och banan sjukt geggig och bestående av mer vatten än underlag.

Så ser man till dessa förutsättningar så är jag väll helt klart nöjd med Stinas och min insatts. Blev ju trottsallt en felfri runda så inte så mycket mer att säga om det.

Spontan anmälde mig faktiskt till tävling med ville imorgon, blir till Värnamo och deras nya fina utebana. Putsat och tvättat hela fredagkvällen men ska bli riktigt kul att få komma ut med honom igen. Blir spännande att se hur det går ;)


Likes

Comments

Sitter på bussen påväg hem från John. Slutade skolan klockan 4 och hade ingen buss hem, så är de typ när man bor mitt ute i ingenstans... 😂 Så följde med honom hem några timmar och försökte få lite plugg gjort men det gick väll som de gick.

Går lika lång dag imorgon med fullspäckat schema. Hoppträningen på kvällen och sedan fredag och helg vilket är väldigt efterlängtat! 

Likes

Comments

Skolan drog igång för lite drygt två veckor sedan vilket innebar att lilla jag lämnade grundskolan för att slungas vidare in på gymnasiet. Det var med blandade känslor som jag i somras lämnade skolan som jag gått på i hela 10 år och där jag även skapat sjukt mycket minnen och träffat fantastiska människor för att nu börja på den sammhällsvetenskapliga linjen. 

Detta är ett bred linje som även är högskoleförberedande vilket gör att plugg, prov och läxor har börjat rulla in allt mer och mer. Men än så länge är jag väldigt nöjd och kommer bra överens med lärare och trivs även med klassen så jag tror och hoppas att detta kommer bli tre fantastiska gymnasieår!

Likes

Comments