Tisdagmorgon 13/9 runt 5 på morgonen märkte jag att jag "läckte vatten" haha. Min första tanke var, jahapp... Nu har man även börjat kissa ner sig. Till en början hade jag inte en tanke på att det kunde vara vattnet som gått. Iallafall gick jag upp och det slutade inte droppa. Efter en stund väckte jag Wille och berättade om vattnet som droppade och Wille övertalade mig att ringa förlossningen. Vi fick en tid redan under morgonen och där gick det inte med säkerhet fastställa om vattnet gått eller inte. Eftersom jag inte hade några värkar så fick vi åka hem igen.

Wille åkte till bygget och jag åkte hem till svärföräldrarna i Byske där vi bor i väntan på att huset ska bli klart. Dagen flöt på, jag pluggade och vilade. Under kvällen blev jag bjuden på middag hos Willes mormor och morfar. Vid 19 gick jag hem och vilade, kände då av lite molvärk i ländryggen men tänkte att jag inbillade mig. Wille kom hem vid 22 och jag sa inget om värkarna som under kvällen blivit allt starkare och tätare. Vi gick och la oss och vid 02 hade jag för ont för att kunna sova. Andades mig igenom värkarna och tog en dusch. Vid 05 var det ca 2 minuter mellan värkarna och då gick vi upp, åt frukost och ringde sedan förlossningen som bad oss komma in. Under denna tiden var svärmor och Wille väldigt stressade medan jag var otroligt lugn haha... Min rädsla var att bli hemskickad så jag hade bestämt mig att stanna hemma så länge som möjligt. Vid 0630 kom vi iallafall in till förlossningen och skrevs in direkt eftersom jag var 3-4 cm öppen.

Själva värkarbetet på förlossningen har jag nästan enbart bra minnen av. Jag åt glass och lasagne emellan värkarna och lustgasen var min bästa vän. Lekte även att jag var en delfin så varje gång en värk kom dök jag under ytan och kom upp igen när värken avtog. Haha hur sjukt det än låter så fungerade det verkligen bra för mig. Hade bestämt att jag ville ha epidural men då värkarbetet gick så pass bra och smärtan var överkomlig så tackade jag nej till det.

Efter några timmar var det dags att krysta, och jisses vad ont det tog. Värkarna var verkligen piece of cake jämfört med krystvärkarna. Skrek åt Wille att byta flickvän om han skulle ha mått mer barn och att jag aldrig skulle göra om detta. Men jag kämpade mig igen det (kroppen är fantastisk) och efter en timmes krystvärkarna kl 1330 kom vår lilla tjej skrikandes ut. 47 cm lång och 2885 gram och enligt oss helt och hållet perfekt. Det blev mycket tårar och det stämmer verkligen att smärtan helt försvinner när barnet läggs på bröstet, vilken känsla! Idag har vår lilla Elsa Alise Nyström varit hos oss i 12 dagar och jag älskar redan mammarollen, massa nytt och många utmaningar men samtidigt så har livet fått en helt ny mening. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Livet rullar på och även om det är en känslomässig bergochdalbana att bli föräldrar så har jag aldrig mått bättre. Denna underbart fina lilla människa har verkligen gett mig perspektiv på vad som är viktigt i livet.

Lillan som fått namnet Elsa är även väldigt lättsam och snäll än så länge. På nätterna ställer vi larm för att väcka henne och amma. Väldigt lyxigt så vi njuter så länge det varar 😉.

Hoppas allt är bra med er, kram

Likes

Comments

Ordet kärlek har just fått en helt ny innebörd. Igår kom vår lilla tjej till världen, 2885 g och 47 cm lång. Alla tre mår bra ☺️

Likes

Comments

Tack för grym hjälp på bygget idag. Själv har jag inte gjort många knop, vaggar mest runt som en pingvin och känner mig ivägen. Har så svårt att bara stå och se på men kroppen har verkligen satt tvärstopp senaste tiden. Men.. det kommer en dag då jag får ge igen för all hjälp som vi fått och det ser jag med glädje framemot ☺️.

Likes

Comments

Godmorgon lördag! Eller ja, var uppe klockan 3, kunde inte somna om pga en aktiv liten bebis, ryggont och sammandragningar. Satte mig därför och pluggade. Det är nästan som att min hjärna fungerar bäst på natten nuförtiden. Får verkligen inget plugg gjort på dagarna. Wille har just åkt mot bygget och jag ska snart åka och handla lunch och fika till alla som ska hjälpa oss på bygget idag.

Så en lördag på bygget och sedan packning  ikväll. Imorgon flyttar vi nämligen ut alla saker ur lägenheten för att bo hos svärföräldrarna i Byske ett par veckor (tills huset är klart!!!). Haha en hektisk helg men man börjar bli van det också. Sköt om er ☺️.

Fyra månader mellan bilderna. Knappt så att jag förstår det själv! Är så otroligt stolt över det vi (tillsammans med våra nära och kära) har åstadkommit ☺️.

Likes

Comments

Vinner inga pris för min uppdatering på bloggen men ska försöka bättra mig. Tycker ju så mycket om att gå tillbaka och läsa.

Idag var jag iallafall varit på tillväxtultraljud nr 2 och till vår glädje så har bebisen växt! Dom beräknar att den numera väger ca 2750 gram nu jämfört med 2200 gram för två veckor sedan. Tycker även att jag ser skillnad på magen nu! Iallafall är jag så glad, detta gjorde min vecka. Idag är det 17 dagar till BF och jag längtar så mycket att träffa bebisen nu att det nästan gör ont. Trodde aldrig att jag skulle kunna tycka om någon som jag aldrig träffat så mycket som jag faktiskt gör ❤️.

Hoppas allt är bra med er, kram!

Likes

Comments

Igår besökte jag barnmorskan för ett tillväxtultraljud. Bebisen mår bra men ligger dock 16 % under "normalvikt". Enligt barnmorskan väger bebisen nu ca. 2200 g och "normalvikten" för den vecka jag är i är 2600 g. Så nu får vi gå på ett till ultraljud om två veckor för att säkerhetsställa att bebisen växer, hoppas för allt jag är värd att den gör det!

Var så orolig inför det första tillväxtultraljudet och nu måste jag vänta två veckor på ett nytt... Men det är nog bara att försöka vänja sig med denna oro, antar att det hör till den kommande rollen som förälder 😉.

Likes

Comments

Som ni ser ovan börjar köket ta form i huset. Detta är lätt den roligaste tiden när allt börjar komma på plats. I efterhand är jag glad att vi valde ett grått kök, hade blivit så otroligt vitt annars. Idag sätter vi lister och imorgon ska köksön på plats. Wille arbetar ca 14 h per dag just nu och jag gör det jag kan för att avlasta, lagar matlådor, flyttpackar, sköter allt administrativt med fakturor, leveranser, telefonsamtal och så vidare. Tur att vi är ett bra team och att detta bara är en kort tid som det kommer vara såhär intensivt.
Kram ☺️.

Likes

Comments

Igår var jag hos frisören och färgade håret, blev mörkare med en röd/lila ton och känner mig väldigt nöjd med resultatet (tack emma!). Alltid skönt att fräscha upp håret och bli mörkare till hösten.

Idag vaknade jag 5 (inget ovanligt) så nu ligger jag och väntar på att Willes larm ska ringa. Idag så vankas ett besök hos BM, Wille jobbar halvdag på bygget sen ska vi och äta lunch på stadskällaren och börja städa ur vårt förråd i lägenheten. Förrådet är mer än kaos vill jag lova men det blir kul att se vad som finns där haha. Man hinner ändå samla på sig endel saker under 6 år. Ikväll blir det knytkalas med våra vänner. En bra fredag med andra ord.

I helgen jobbar jag mina sista pass innan skolan sätter igång igen. Trevlig helg!

Likes

Comments

Vecka 35 och min kropp känns så otroligt tung. Illamåendet och huvudvärken har de senaste dagarna kommit tillbaka (hoppas de inte är här för att stanna). Får även ont i fogarna och i ryggen för minsta lilla och ofta kan jag bli sängliggandes hela kvällarna. Har även börjat sakna träningen som alltid varit en stor del av mitt liv. Blir så lycklig av att röra på mig! Innan jag blev gravid tränade jag flera pass i veckan plus någon promenad och nu tränar jag inte alls eftersom kroppen skriker nej direkt jag försöker. Kommer aldrig ta träningen förgivet, vilket jag tidigare gjort. Vilket gnälligt och osammanhängande inlägg detta blev men jag kände att jag behövde skriva av mig. Jag vet att man ska vara tacksam att man kan bli gravid (och tro mig, det är jag!!) men jag vill ändå inte ge sken av att livet som gravid enbart är en dans på rosor, för så är och har det iallafall inte varit för mig.

Idag ska jag börja packa våra saker i flyttlådor och vila sen jobbar jag natt. Hoppas allt är bra med er, kram ☺️

Likes

Comments