Tiden går så sjukt fort här, jag förstår inte riktigt, vi är snart i mål med termin 1. Alla tentor är skrivna och de allra sista arbetena ska lämnas in till veckan. Ett PM och en labbrapport är det sista jag gör nu skolmässigt innan sommaren. För att fira att vår sista salstentamen är skriven gick vi igår direkt från tentasalen ut i solen och satte oss på soldäcket. Alla köpte på sig lunch och så satt vi där någon timme och bara tog in stunden och varandras närvaro. Vi ville ha en liten avslutning innan alla åker på eget håll alldeles snart, så det blev även fika och lite allmänt mys bara. Kan lova att jag kommer sakna dem allihop under sommaren!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Mitt liv kör på i rasande takt nu och allt gällande skola känns bara så rätt. Jag tänkte hålla mig kortfattad gällande sånt och bara säga att jag hittills klarat allt som blivit kastat mot mig, för egentligen är det inte sånt jag tänkte ta upp nu. Just idag ska fokuset ligga på det faktum att mitt hjärta nästan brustit den senaste veckan. I sommar ska jag på way out west där Oskar Linnros efter tre år äntligen ska kliva upp på scenen igen. Det finns ingen som sätter ord så mitt i prick som honom, ingen som skriver melodier med samma djup som honom. En av mina absoluta favoritlåtar är skriven av honom och han är en av de få poeter som kan få mina ögon att tåras och mitt hjärta att slå i 190. Och bäst av allt? He's Back <3


Likes

Comments

Sry att det inte blir så täta uppdateringar här, även om jag egentligen nu har mer att skriva om än någonsin. Jag skulle kunna skylla på att tiden inte finns, vilket är halvt sant, men egentligen är det för att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva. ALLT som händer är typ för första gången just nu. Jag har fått en egen (hyres) lägenhet för första gången, nästa vecka har jag mina första tentor, för första gången är jag universitetsstudent på riktigt. Jag kan knappt fatta det själv, men nu när lägenheten börjar ta riktig form känns det som att saker börjar falla lite på plats. Det som är fokus för stunden är dock att försöka hitta något fungerade pluggsätt, skulle vara surt att kugga första tentorna haha... Men det jag tänkte dela med mig av denna gång är iaf hur lägenheten ser ut för stunden, både i det hela stora och i några detaljer jag är extra stolt öven ;)Likes

Comments

Nu har jag varit här nere i ungefär två veckor och nolleperioden är slut. Under de senaste två veckorna har verkligen allt möjligt hunnits med; mys, seminarium, nya vänskaper, fester, tävlingar, gemenskap. Det hela har varit sjukt roligt och jag hoppas verkligen att det bara fortätter i samma anda, med sån otrolig gästvänlighet från alla möjliga håll och kanter!

Idag började dock den hårda skolan haha, men det är fortfarande så himla häftigt. ALLT jag hör är exakt det jag vill höra, exakt det jag vill lära mig om och exakt det jag i framtiden bli. Nästa vecka blir en sjuuukt hektisk vecka både i skolarbeten och med det faktum att jag flyttar till den nya lägenheten. Menmen, fokus på den här veckan nu först. Med ett lugn innan stormen tänker jag åka ner till Lydia i Falkenberg och stanna torsdag-söndag. Det finns inte så jättemycket att förbereda inför mördarveckan, så då kan jag lika gärna chilla ett tag tycket jag :)


Här kommer lite blandade bilder från introduktionen, mitt kära Harry Potter-gäng:


Likes

Comments

Alltså, det är helt sjukt... Början av januari var ett enda långt utdraget väntande, jag förberedde mig på ännu en termin hos Lust & Lära (vilket jag inte heller har något emot) och ännu ett högskoleprov. Sedan, plötsligt, för en vecka sedan så fick jag ett random mail som det stod "nytt antagningsbesked" på. Kan helt ärligt säga att det rann en tår i den sekunden haha.. Den senaste veckan har varit en enda karusell av inskrivningar överallt, dyra böcker, massa nya vänner på Facebook, nolle-klädsel letande och en bergochdalbana av känslor. 

Men här ligger jag alltså nu då: i en säng på Tybblegatan i Örebro. T1a på universitetets psykologprogram. Har flyttat hemifrån första gången. Haft min första föreläsning idag. Skrivit under mitt livs första hyreskontrakt på en ny lägenhet. Lite huvudvärk och måttligt förvirrad. Men fan vad jag är glad just nu..!

Likes

Comments

Nu snart är 2016 officiellt över. Året har varit lite blandat; såhär i efterhand har det inte varit riktigt lika innehållsrikt och intrycksfullt som 2015 var, men ändå har de få utstickande saker som skett haft väldigt stor betydelse för mig. Den årliga traditionen kommer även i år, nyårslistan hehe:


Beskriv året med tre ord:

- påfrestande, långt, kärleksfullt


Bästa köpet?

- hmm... prylmässigt tror jag att det är antingen min macbook eller en polaroid-kamera! Annars är det resan till London i somras med Julia, eller solros-tatueringen jag gjorde nu i höstas!


Vilka sånger kommer påminna dig om 2015?

heartbeat - Justs Sirmais

closer - chainsmokers

if i believe you - the 1975

dancing in the dark - bruce springsteen

talk me down - trove sivan

olof - daniel adams-ray

don't be so shy (filatov & karts remix) - imany

fml - kanye west

black car - miriam bryant

higher - rihanna

pillowtalk - zayn

sidewalks - the weeknd, kendrick lamar


Vem har du umgåtts med mest?

- Oj, den är lite svår eftersom att nästan alla mina vänner börjat plugga nu. Över våren jobbade jag tillsammans med Julia så då träffade jag henne typ 24/7 i 6 månader haha, men nu i höst har jag istället jobbat och träffat Jenny mest skulle jag tro :)


Har du blivit bättre på något?

- Jag har nog fått ytterligare bättre tålamod och det har fått mig att mogna ytterligare. Jag har även blivit bättre på att se saker ur större perspektiv.


Vad var extra dåligt med året?

- Förra året var det alla sjukdomstillfällen som var extra dåliga, och tyvärr kan jag saga att detsamma gäller även i år. I år var det inte mängden utan snarare omfattningen som var jobbig: i början av året var det en korsbandsoperation med nästan ett års efterföljande rehab, sedan i mitten av sommaren upptäcktes en stor cysta i min buk där både den och en äggstock var tvungna att opereras bort. Kan inte direkt säga att det känns kul med två oönskade och oplanerade operationer inom ett halvår..


Vad var extra bra?

- Extra bra var att jag med alla omständigheter under året fått det bekräftat flera gånger vilka kärleksfulla och underbara personer jag har runtom mig <3


Lärde du känna några nya människor?

- Inte så många och inte riktigt känna heller, men en liten del genom fester osv där olika umgängeskretsar blandats.


Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?

- opererades "akut" (bara tre dagar efter att jag fick "diagnosen"), tatuerade mig, åkte till Irland. Vet faktiskt inte riktigt om jag gjorde så mycket mer nytt haha.


Gjorde någonting dig riktigt glad?

- Något som gjorde mig riktigt glad var när jag fick veta att oskar linnros är back on track med musiken igen, även när jag fick veta att Julia efter mycket om och men kom in på sin utbildning!


Vad var din största framgång på jobbet 2016?

- All bekräftelse jag fick av alla elever om att jag faktiskt gjorde ett bra jobb där i klassrummet framför tavlan. Det som var toppen av det hela var ett julkort av en elev nu innan jag (eventuellt) "slutade för plugg"!


Största framgång på det privata planet?

- Jag har blivit mycket bättre på att lyssna på min egen kropp och förstå vikten av att inte ignorera när den behöver vila, en bra sak som kom utav alla skadetillfällena. En annan sak jag blivit bättre på är att vara sårbar, vilket låter lite konstigt kanske, men om man är van att alltid ha en gard så är det en framgång att kunna låta sig själv släppa ned den ibland också.


Vem saknade du?

- Alla mina vänner i olika perioder. På grund av olika skolor och innan-studenten-stress träffade jag inte några av mina bästa vänner på ibland månaders uppehåll i våras. Nu på hösten har det varit likadant fast med ännu längre uppehåll i och med att många flyttat härifrån (för plugg) och andra (+ jag) jobbat för fullt. Men som tur var har det inte påverkat någon av våra relationer alls <3


Har du haft ett förhållande under 2016?

- Närmare än tidigare, men nope inget förhållande


Vart reste du under 2016?

- Jag har faktiskt varit ute och flängt en hel del i år; två resor till Umeå, flera resor till Uppsala, Malmö över dagen, en del resor till Stockholm, Dublin, London.. Skönt att sitta still nu över ledigheten iaf :)


Vad var din största tabbe 2016?

- Jag vet faktiskt inte om jag tycker att jag gjorde någon megastor tabbe i år, ingen jag verkligen ångrar i alla fall. Allt som skett har jag lärt mig mycket av, så det är bara saker som utvecklar mig i längden! Eller jo, största "tabben" under året måste vara att jag inte förbättrat mitt högskoleprovsresultat något...


Vilka ser du som de största händelserna under året?

- knäoperation, dublin, SM-finaler i malmö, valborg i uppsala, bruce springsteen på ullevi, bukoperation, hudikkalaset, london, troye sivan på grönan, halloween i uppsala, att få klartecken från sjukgymnasten att jag nästan är "klar" med min rehab, misslyckanden med HP..


Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

- Kanske inte göra annorlunda, men i alla fall göra ännu mer: Jag tänker pressa mig själv till fler främmande och smått obekväma situationer så att jag känner att jag hela tider fortsätter utvecklas! Sen så tänker jag fortsätta försöka sätta mig själv först och ta varje situation som den kommer :)


Tror du 2017 kommer bli lika bra?

- Jag tror att de ljusa stunderna från 2016 (kärleken av mina vänner och styrkan det ger) fortsätter att influera mitt 2017, men jag hoppas verkligen att jag inte får samma dalar som detta år fick. Jag vill verkligen tro att 2017 blir bättre, större och mer framgångsrikt än 2016!


Vad kommer du sakna från 2016?

- Inte speciellt mycket faktiskt, jag försöker ta med mig styrkan och blicka framåt nu!


Vad önskar du att du gjort mer?

- Jag önskar att jag hade varit lite snällare mot mig själv, det var en del omständigheter som jag inte kunde rå för som jag tyckte fuckade up för mycket för mig. Dock kunde jag inte rå på dessa saker, så därför skulle jag inte ha skuldbelagt mig själv för dem heller.


Vad spenderade du mest pengar på?

- Mest pengar spenderade på en och samma sak var nog resan till London och Macbooken, men sammanlagt under året skulle jag tro att det var mat/ätbara/drickbara saker hehe..


Och så slutligen; dina planer inför 2017?

- Först ska jag be till gudarna att jag kommer in i örebro. Efter det kommer konsert med the 1975, tatuering nr 5, HP nr 6 (?), bråvalla festival (?), konsert med Guns n roses, way out west. Efter det har jag ingen aning längre, men förhoppningsvis kanske jag kan börja plugga då (om jag inte redan börjat dvs). Man kan säga att min framtid både detta år och kanske även kommande år fortsätter vara oklara :)

Likes

Comments

Efter ett år fyllt med så mycket misär runtom i hela världen så hoppas jag verkligen att det kan finnas ett litet andrum i alla fall. Oavsett om man tror på någon Gud eller om man inte tror på någonting alls så hoppas jag att man kan få lite frid i tankarna. Och till alla där ute som är ensamma eller helt enkelt inte känner att man har något att fira/glädjas åt idag så är det okej att göra exakt vad man vill av den här dagen.

För min egen del kan jag säga att det är denna låt som får mig i allra bäst julstämning, en låt som inte alls behöver handla om en religiös händelse eller liknande utan snarare vädjar till alla att begrava yxan, om så bara för en stund:

Likes

Comments

Sedan jag skrev sist har det hunnits med en hel del; ett fint lucia-firande på skolan, en så sjuuuukt bra föreställning med Soran Ismail och Magnus Betnér i "En skam för Sverige", lite klädshopping + julklappshandel inför jul och nyår, MUSIKHJÄLPEN och en myslunch med Julia. Idag har inte speciellt mycket hänt, har haft många lektioner men hur innehållsrika alla var kan diskuteras.. det som händer härnäst är i alla fall att jag på torsdag får veta andra antagningen till högskolan. Med tanke på att jag var på köplats 9 nu sist så har jag väldigt god chans denna gång! Extremt nervöst kan jag säga haha...

Efter det kommer i alla fall ett efterlängtat lov, sen om det kommer innehålla flyttstress eller bara massa lugn och frihet får vi se. Sånt som märks på torsdag som sagt :)

Likes

Comments

Idag var en viktig dag. Idag var det hemmaderby mot Strand. Jag är inte klar för handbollsplanen riktigt ännu, men jag kan säga att det kliade bra i mina händer idag. Redan från första minut kopplade vi ett hårt grepp om dem. Det svajade lite och var en sjukt hård match 60 minuter rakt genom, men vi släppte aldrig greppet och kunde till slut vinna med 24-19. Sån sjukt skön känsla alltså!Bilder: Bengt Moberg​

Likes

Comments