Äntligen är det fredag!! dock är jag hemma idag då jag knappt sovit någonting alls inatt. Vilket beror på samma anledning som jag nämnde i det tidigare inlägget. Min mage...

Jag har nämligen IBS, vilket kan översättas till irriterad tarm syndrom, ungefär. För er som inte vet vad det är eller har förutfattade meningar om "syndromet" ska jag försöka förklara hur det är för just mig. Syndromet kan nämligen se väldigt olika ut för olika personer. Det börjar ofta med att jag kan känna hur det "molar" i magen, jag kan få lite ont men det är inget jag brukar tänka jättemycket på. I vissa fall stannar det här och blir inte värre utan går över efter ett par dagar där jag får tänka lite extra på vad jag äter och bara försöka ta det lugnt.

I andra fall blir det värre, då brukar jag få "akuta" magknip efter att jag ätit eller druckit något vilket kan bli så illa att jag ligger hopkurad till en boll på golvet och gråter. I och med att jag i de fallen får så ont när jag äter avstår jag helt enkelt från att äta, vilket i sin tur gör att jag blir väldigt orkeslös och svag. Då brukar jag knappt orka gå från ett rum till ett annat. Allt detta brukar hålla på i ungefär en vecka men kan variera och både bli längre och kortare.

Även under de lindringare gångerna så blir jag väldigt orkeslös och låg. Jag tackar nej till att göra saker och försöker bara göra det mest nödvändiga. Jag håller på att lära mig hur jag ska hantera allt detta och hur min kropp reagerar på olika saker. Det är väldigt frustrerande när man har planerat saker men så blir jag dålig, som denna veckan tillexempel. Vi hade planerat en massa saker vi skulle göra innan vännerna från skolan åker hem över jul, men då jag har haft ont i magen så har jag inte kunnat vara med på så mycket...

Jag vill bara avsluta detta med att säga att jag absolut inte är någon expert på detta, så om ni har några tips eller tankar så får ni gärna kommentera! Tycker bara att det är viktigt att man pratar om det och att man kommer ihåg att alla är olika och kan ha väldigt olika symptom eller reagera på olika saker. Är det något ni undrar får ni gärna fråga mig så ska jag svara så gott jag kan.

​Då jag inte varit ute idag får ni en bild ifrån när jag och ett kompisgäng var i Branäs i påskas.

Kram på er och ta hand om varandra!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godmorgon!
Nu har det gått ett par dagar och jag har helt ärligt inte hunnit göra något av det jag tänkt. Dock har jag hunnit gå på julmarknad i Haga med några av mina "klass kompisar", haha låter lite töntigt att kalla dem det men kommer inte på något bättre heller så så får det vara.

Det var super mysigt verkligen, vi strosade runt bland alla utställare och fina ljusslingor och fick julkänsla. När vi hade sett det mesta bestämde jag att vi var tvungna att fika och vad passar då inte bättre än att visa mina ny inflyttade vänner Hagas största bullar? De blev verkligen inte besvikna och jag blir lika överraskad varje gång över hur stora de är.
När vi alla var mätta och belåtna vandrade vi vidare mot Kungsportsplatsen för att se vår andra vän sjung i den sjungande julgranen!
Det är så fint hur alla samlas för att lyssna och njuta av sången, bara för en liten stund så ändras den annars ganska stressiga miljön till lugn och mysig. Det var härligt att bara få stå och lyssna och inte behöva tänka på något annat, så enkla saker egentligen som man inte gör annars. Vi njöt till fullo och kände att vår julkänsla hade fyllts på ordentligt. Trots mina vänners besvikelse på att det inte hade kommit någon snö.

Nu ska jag gå och äta frukost, sen ska jag försöka få ihop ett inlägg om varför jag inte hunnit göra något av det jag hade planerat i veckan.
Kram så länge!

Likes

Comments

Hej och välkomna! Eller välkomna låter så formellt, det vill jag inte att det ska vara. Jag vill att det ska vara personligt, som om jag skriver i en dagbok eller sitter och pratar med nära vänner!
Men innan jag kan göra det så måste jag presentera mig själv.
Mitt namn är Elin Utbult och jag kommer från Hönö, en ö strax utanför Göteborg, men har nyligen flyttat närmare stan med min pojkvän. Till vardags pluggar på Chalmers till civilingenjör inom bioteknik, jag går första året så det är mycket nytt i mitt liv just nu och jag kan ibland känna att jag har svårt att hänga med när allt går så fort.

Förutom skolan så har jag tidigare spelat fotboll i många år men av många olika orsaker så la jag av och har inte fått tummen ur för att börja igen. Jag håller förtillfället på att ta körkort något jag skjutit upp alldeles för länge, samtidigt så jobbar jag extra när jag kan och försöker hänga med i skolan där allt går mycket snabbare än vad jag är van vid sen tidigare. Jag lär mig mycket och tycker det är roligt så det funkar, men jag är dålig på att ta det lugnt och tacka nej till saker, hehe det är jag i ett nötskal något ni kommer att märka om ni vill följa med mig på min resa. Jag lider dessutom av IBS, vilket gör att jag periodvis har problem med min mage. Något som kan förvärras av stress och i perioder när jag inte känner mig bekväm eller trygg. 

För att detta inte ska bli alldeles för långt så avslutar jag nu och ska gå ner till köket och äta frukost.

För att komma till Hönö måste man åka färja och ibland är det magiskt vackert.

Jag är kass på att ta kort, men det är något jag ska försöka bli bättre på. Så länge får ni stå ut med mina kassa bilder.

Det var en kort presentation av mig, tänker att ni kommer få lära känna mig mer allt eftersom. Hoppas ni får en toppen helg, kram.

Likes

Comments