Postad i: Tankar

Är inne i en utomordentlig identitetskris. Tankar likt "nu får det fan hända något" går hand i hand med att bara vilja ligga i sängen och döda tid. Min hjärna och lust att leva är så understimulerad. Jag vill så jävla mycket, men samtidigt ingenting. Jag vill testa på allt, men jag ligger i sängen och maniskt slukar cyberspace. Vill verkligen påbörja något nytt, men vad? Har alltid varit säker på att jag kommer utbilda mig inom något akademiskt, men jag börjar mer och mer bli sugen på att studera något kreativt. Matlagning, inredning, teater och så vidare. Äej, är fruktansvärt vilse och vet inte alls vad jag vill göra, samtidigt som jag hatar alla jävla "mellanjobb" man har innan man blir stor. Gud, att ingen sa till en innan studenten att man skulle påbörja en ny jobbig period. Livet som tjugo. Tröttnar snart. Jag som person känns helt borta. När jag är bland människor känns det som att jag är någon annanstans. Jag skrattar inte längre. Jag känner ingen värme. Är inte lika nyfiken på andra människor. Ifrågasätter aldrig något längre. Diskuterar aldrig. Bara hänger med, med kroppen. Jag vet inte vad det är som händer, känns som att jag börjar hamna i något som kan sluta illa. En början på en depression, en svår svacka. Hur övar man på att vara närvarande? Hur hittar man tillbaka till någon man inte längre känner?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Okej, måndag! Eller tisdag, som det egentligen är. Jag började dagen med att yoga, japp! I ungefär 5 minuter, samtidigt som jag väntade på att min havregrynsgröt skulle bli klar. Till frukost åt jag havregrynsgröt med mandelmjölk, bananslantar och lite jordnötssmör, ett kokt ägg, kaffe och min dunderjuice på grönkål, äpple, selleri och citron (mer selleri och citron åt folket). Jösses vad jag hurtig jag låter, men skenet bedrar. Detta är nog första gången för i år jag ens orkade gå upp lite tidigare för att äta frukost.

Arbetsdagen började med att alla klasser samlades tillsammans och sjöng. Efter det var det planeringsmöte, fritidsmöte och tillsist pedagogiskt forum (vi läser en bok om beteendeproblem i skolan). Dagen gick fort trots en jävlig förkylning. Jag slocknade så fort jag kom hem efter jobbet. Nu ska jag läsa lite bok och alldeles strax somna om igen. Godnatt! Slut på måndag (tisdag).

Likes

Comments

Postad i: Creative

Jag har alltid varit svag för olika koppar, tallrikar och skålar. Men, på senare tid har min kärlek ackumulerats. Detta är på ett ungefär utav vad min Pinterst består av. Det är nästan så att jag vill beställa hem en drejskiva och samtliga tillbehör.. Inom sinom tid skall jag dreja som bara den! Men det är nog några år kvar tills dess.

Likes

Comments

Postad i: Creative

Hej!!! I skrivande stund har jag en påtaglig ångest. Fan för ångest, hörni. Jag har försökt att distrahera bort ångestesten genom att baka fröknäcke, pressa egen juice på grönkål, selleri, citron och äpple och sått!!! Jag ska försöka odla en egen solros, om jag lyckas återstår att se om några månader... Visste ni att jag har över tio växter hemma? Älskar det. Nu ska jag äta godis och läsa. Hoppas långledigheten har behandlat er väl! Jag har haft halsfluss. Kram kram

Likes

Comments

Postad i: Tankar, Texter

Detta mörker. Detta mörker. Detta mörker.

En flicka påväg hem från skolan, pratar med sin mamma om att de skall mötas på tunnelbanestationen. De lägger på och skall strax möta varandra. Flickan kom aldrig hem. Senare fick föräldrarna bekräftat att hon omkom under attentatet.

En gasattack. En fucking gasattack. 80 personer, människor miste livet. Familjer, barn, människor.

Detta jävla mörker. Var gör man? Vad kan man göra? VAD KAN MAN GÖRA?

Så fort jag fick notiserna om detta fruktansvärda, hörde jag av mig till alla mina kära på direkten. Hur kan jag ha en sån tur att alla mina älskade är vid liv och mår bra? Hur kan jag ha sån tur? Obegripligt.

Jag tänker. Och tänker. Vad kan man göra? Jag vet inte.

Tänker på världen idag. På familjer, på föräldrar, på barn. Som kronprinsessan svarade på hur man går vidare efter något sådant?
Tillsammans.

En av de drabbade är Papusa som lever på Stockholms gator. Under fredagens attentat fick hon är staty på sig. Föreningen HEM har startat en insamling för att hjälpa henne och hennes familj som blev av med deras tillhörigheter. Swish: 1235885074

Om du vill prata med någon efter gårdagens attentat erbjuder landstinget psykologisk krisstöd. Om du behöver stöd, ring växelnumret: 08-517 700 00 och be att få komma till krisstödtelefonen.

Här berättar BRIS hur man skall förklara fredagens attentat för barn. Var observant, ställ konkreta frågor, informera och överför inte din egna oro. Några bra tips. Gå in och kika.

Dessvärre, kommer många plocka på sig politiska poäng efter fredagens attentat. Jag har sett fruktansvärda inlägg på Facebook om människor som är precis lika rädda (om inte mer) som du och jag. "Jävla muslimer, detta var bara en tidsfråga" eller "Men släpp inte in dem då" och dylikt. Det är viktigare än nånsin stå upp MOT RASISM! Skit i god stämning under en släktmiddag! Besvara alla rasistiska inlägg på Facebook! Informera alla som yttrar sig rasistisk skit. Sätt ner foten och förklara! Vi som lever i frihet, har en skyldighet. Vi som är priviligierade, har en skyldighet. SÄTT NER FOTEN! FÖRKLARA! Om du hör något rikspucko snacka rasistisk gojja på tåget - Sätt ner foten! Vi som besitter ett ofantligt stort privilegium måste sätta stop och tillsammans är vi starkast.
Fuck god stämning, det handlar människors liv. Attentatet i Stockholm är en bråkdel av vad människor i Syren upplever. Hur, kan man vilja skärpa gränserna efter att man fått smakat på en ytterst liten bråkdel av vad människor i andra länder upplever varje dag?

Om du som barn/känner något barn som måste prata med någon efter Stockholms attentat har BRIS sin telefon och chatt öppen framtill 21.00 varje dag. Ni når dem på: 116 111

Om du har möjlighet att bidra med en liten peng för att rädda liv i Syren, gör det. Varje krona räknas. Du kan swisha till:
Röda korset: 123 000 4648
UNHCR: 1231507557

Kom ihåg, kunskap är makt. Rädda och intoleranta människor saknar kunskap. Sätt ner foten och informera. Fuck god stämning, vik dig aldrig för rasism oavsett om det skapar sociala störningar i gruppen. Och, ta hand om varandra. Jag vet inte vem jag ska tacka över att alla mina nära, alla jag älskar är vid liv. Men, tack.

Har ni några tips på vad man kan göra?

PS. Ni som delar bilder på avlidna kroppar på sociala medier, gör aldrig om det. Det är fruktansvärt respektlöst. Att som förälder få reda på att ens barn har dött på tv, AFTONBLADET (fy fan för Aftonbladet) eller andra sociala forum. Filma inte kroppar och skicka till dina vänner på snapchat. Om du känner någon som gjort det - Informera och förklara. DS

Likes

Comments

Postad i: Creative, Listor

När ljuset och värmen kommer ska jag

• Odla eget hemma - Tomater, vitlök, rädisor och krasse

• Upptäcka Stockholm - Alla parker, caféer, mysiga barer och så vidare

• Bära sandaler så ofta jag kan. I mitt fall Birkenstocks och slippers

• Leta fram nån gammal cykel i källaren och spraya den smutsrosa

• Införskaffa mig en stråväska

• Klä mig gult, randigt, rosa och grönt

• Försöka övningsköra så ofta jag kan

• Klämma in en resa till Prag

Likes

Comments

Igår färgade Amina mitt hår. Tanken är att jag ska bli blond, så skulle färga en ljusare skala. Blev ginger. Gissa hur mycket jag vill raka av håret på en skala ett till tio? Så många gånger jag spontant färgat mitt hår och det har slutat i katastrof. Att jag aldrig lär mig.

Likes

Comments

Postad i: Mat/Recept

Hej på er! Dag tre och jag är snart frisk. Mitt huvud har klarnat och jag vill göra saker igen. Hittills har jag ätit en frukost i form av havregrynsgröt kokt på kokosmjölk med rostade pumpakärnor och fikon. Och så kaffe, såklart. I samband med frukosten läste jag gamla Elle-tidningar och lyssnade på Fredagspodden. Detta skulle vara en dunderstund om jag var frisk och vädret bjöd på lite sol.

​Idag ska jag bara ta det lugnt, i hopp om att jag mår 100 % bra imorgon. Jag tänker att jag ska mixa en god grön juice och baka fröknäcke. Sortera matskåpet som är k-a-o-s och småplocka lite. Läsa och kolla på dokumentärer. Senare ikväll ska jag laga en god middag. Tänker något med pumpa och getost... Ha en skön fredag, och bra jobbat!

Likes

Comments

Postad i: Listor, Inspiration, Creative

I vår vill jag:

Odla hemma - Tomater, vitlök, rädisor och givetvis massa örter.

Upptäcka Stockholm. Parker, caféer och mysiga barer. Är pinsamt dålig på Stockholms smultronställen.

Bära sandaler så mycket som möjligt. I mitt fall blir det Birkenstocks och slippers.

Leta fram nån gammal cykel från källaren och spraya den smutsrosa.

Införskaffa mig en stråväska.

Klä mig gult, randigt, mörkgrönt och rosa. Mmm..

Försöka övningsköra så ofta jag kan. Privat och i körskola.

Klämma in en resa till Prag med mitt hjärta.

Likes

Comments

Postad i: Mat/Recept

Godkväll allesammans. Jag har legat hemma sen igår, med en febrig och sjuk kropp. Kände verkligen på mig i tisdags att min lilla kropp var påväg att bli sjuk och under onsdags-morgon mådde lilla kroppen ännu sämre, så var tvungen att sjukanmäla mig. Förutom att sova ofantligt mycket har jag målat, kollat på dokumentärer (kommer tipsa om dem i ett annat inlägg) och spelat ukulele. Käkat pizzan i sängen har jag också gjort. Hett tips: Beställ en Margarita och pimpa pizzan hemma! Jag toppade min Margarita med olivolja, vitlökskrydda, extra oregano, peppar, havssalt och en massa massa sesamfrön, mmm...

Likes

Comments