När man vaknar upp en söndag och inte är bakis, då är söndagar verkligen guld. Idag har jag:

• Läst ur en bok jag läste för några år sedan. I den boken markerade jag citat som berörde mig. Jag läste den under mitt sista år i gymnasiet, det vill säga en tid jag mådde riktigt riktigt dåligt. Det är fint att se tillbaka vad som vidrörde mig emotionellt. Även om det är ganska sorgligt.

• Ätit croissanter till frukost och bläddrat i tidningar. Druckit flera koppar kaffe också, såklart.

• Städat (typiskt söndagar). Ändå befriande på något sätt, att få allt klart inför den nya veckan.

• Tagit en promenad i Tyresta By med ett par vänner. Det börjar bli nån slags söndags-tradition.

• Ätit indiskt och handlat mat tillsammans med Victoria. "Fy fan vad vuxna vi har blivit" sa Victoria. Jag höll med. Knäppt.

• Spelar en massa massa ukulele. Jag fick två när jag fyllde år (en från Gustav och en från min familj), så fort jag har tid över plingar jag på mina små bebisar. Älskar dem.

• Ätit hamburgare till middag med Gustav framför Sveriges mästerkock.

Nu ska jag skära upp lite frukt i form av mango och apelsin, sätta på nån halvdan rulle och sedan somna till Planet Earth. Godnatt <3


Likes

Comments

Postad i: Mat/Recept

Igår strosade jag runt hemma hela dagen, vattnade växter, vilade, städade, åt lunch och tog det lugnt. Till lunch åt jag en vegetarisk wrap. Den innehöll en hemmagjord bönröra på vitlök basilika och citronpeppar, bladspenat, morötter, halloumi, rödlök och massa citronsaft och olivolja! Mmm... Senare tog jag tåget mot stan och mötte tjejerna jag reste med i somras. Vi käkade middag och pratade minnen. Efter det tog vi en öl och resten utav kvällen hängde jag på söder. Puss!

Likes

Comments

Postad i: Mat/Recept

Detta är typiskt Ella-middag, det vill säga en middag som består av vegetabiliska produkter, massa massa vitlök och oftast baljväxter. Sötpotatis förresten! Ah... En saga för smaklökarna. Nästa gång jag förser mig med sötpotatis vill jag göra chips av dem som jag ska doppa i nån slags dipp. Tänker gucca eller nån dipp på parmesan. Det får jag se.

Likes

Comments

Hej hopp! Hur mår ni? Har ni haft en en bra onsdag? Det har jag. Efter ett arbetspass som kändes jättebra har jag betat av lite plugg, tagit en välbehövd powernap och läst lite ur "Beteende-problem i skolan" skriven av skolpsykologen Bo Hejlskov Elvén. Jätteintressant och bra (som jag dessutom fick av jobbet). Kvällens planer? Tvätta, plocka och äta falafel med sötpotatis o gucca framför nån göttig dokumentär. Hoppas ni också fick lite sol idag! Nu ska jag slänga i en tvätt.

Likes

Comments

Postad i: Mat/Recept

Min bästa julklapp är en juicecentrifug. Denna gröna juice är min favorit! Jag älskar ju surt, så gurkan är bara nödvändig för dem som ej är lika förtjusta i surt som jag. Desto mer selleri och citron desto godare. Alltså, gröna juicer hörni!!!!

Likes

Comments

Postad i: Klädväg, Tankar

Hello fellas! Just nu är jag inne i en grå period. Jag gör mitt bästa med matten och har snittat 10 timmar plugg om dagen, men det är svårt. Alldeles för svårt utan lektioner. Jag går igenom nån slags kris i form av framtidsångest och en kluven identitet. Jag kommer inte in någonstans, på alla möjliga program och kurser jag sökt. Jag kommer inte klara matten på egen hand. Fast jag jobbat 50 % och fast jag pluggat minst 10 timmar om dagen. Och nu kommer vi till kritan.. Jag har alltid identifierat mig som en smart person. Jag har en ganska förstörd självkänsla, men just detta. Detta har jag alltid stått fast vid. Nu har jag plötsligt ingen bra egenskap att identifiera mig med. Och då blir det tufft. Fy fan för tjugoårsåldern!

Likes

Comments

Japp! Som rubriken lyder har jag en påtaglig ångest. Och när jag har ångest, då släpper jag allt och sover. Jag sover sover sover. Jag skall plugga upp matematik 3b under 10 veckor, distans. Det kändes bra från början, men har dessvärre fått en mindre professionell vikarie till lärare. Vi har inte fått någon information alls. När vi har prov, vad som räcker för ett specifikt betyg, matte-diagnoser, ett upplägg över kursen liksom? Vi har inte fått någon information överhuvudtaget! Jättedåligt. Givetvis är detta en kurs som kräver mycket eget ansvar, men för att klara den kurs distans krävs det verktyg och hjälpmedel. Vi har inte fått någon information i huvudtaget. Efter det lilla jag har gjort känner jag redan att jag kommer att behöva ha lektioner för att klara denna kurs... Jag tror helt ärligt att jag inte kommer klara mig på endast 10 veckor.... Men, jag måste ändra min dåliga inställning trots de kassa omständigheterna. Jag ska göra mitt bästa och från i morgon ska jag plugga röven av mig, sen får jag se hur det går.

Likes

Comments

Mitt nattduksbord - Äppellåda, staplade tidningar och en lampa i silver

Hej allihopa! Igår var det studiedag för alla barn vilket innebär personalmöte för oss vuxna. Efter några timmar drog jag hem för att plugga, men hade ett fruktansvärt illamående och yrsel, så jag somnade. Detta är första gången jag lidit av yrsel, jättekonstigt. Det var även en dag full av ångest, men mot kvällssnåret firade jag min lilla fina lillebror hemma hos familjen. Vi åt gott och pratade länge vid köksbordet.

Idag har vart en betydligt bättre dag. Jag ska nu jobba 50 % eftersom jag ska plugga upp en heltidskurs på tio veckor. Dessutom jobbar jag numera inte i min tidigare klass, utan med en elev med särskilda behov. Kul med en utmaning! Efter jobbet betade jag av ett möte, mellis, lite häng med Victoria och Amina samt en introduktionskurs inför matten jag ska plugga upp.
Det pirrar i magen.

Likes

Comments

Postad i: Mat/Recept

Till lunch slängde jag ihop en morot- och pumpasoppa på ingefära, timjan, chiliflakes och vitlök. Detta åt jag tillsammans med en hemmagjord fetaost-kräm och rostade pumpafrön. Allt detta på gamla rester! Mums. Ikväll ska jag fira min lillebror och käka middag ute med familjen. Efter det vankas det ölhäng med några utav mina kollegor eller bio. Är inte riktigt frisk, så vill helst ta det lugnt. Ha en fin fin lördag!

Likes

Comments

Okej, min frukost imorse (efter 14.00) var dunder. Jag hackade upp lite grapefrukt som jag sen stekte i smör och tillsist ringlade jag över massa honung. Kort stektid så honungen inte bränns. Ät med exempelvis turkisk yoghurt och rostade pumpafrön. På bilden ser vi även knäcke med färskost, avokado, tomater, rädisor, örtsalt, peppar, olivolja och sesamfrön. En matdröm. Till det drack jag en kopp kaffe med havremjölk och en nypressad juice på citron, selleri och ingefära. Åh.

Likes

Comments