En månad har gått utan att jag har haft tillgång till gymmet. Och ska jag vara helt ärlig så tror jag att detta är riktigt bra för mig. Jag får hitta det som betyder något för mig och inte för någon annan.

Nu börjar dock saknaden komma. Saknaden efter att vara sådär helt slut efter ett pass och verkligen känna att man har pressat kroppen till det yttersta.

Jag kan äntligen uppleva det jag vill uppleva utan att känna att "jag måste bara träna först" eller "nä jag kan inte äta det för jag har inte tränat"... BULLSHIT. Nu har jag släppt allt sånt. Jag käkar glass större delen av min vakna tid (hehe) och försöker njuta. Självklart ska det inte vara för mycket av det goda heller, men jag försöker ta mig till ett normalt synsätt. Att det inte är farligt att äta glass, jag rör på mig dagligen och ser inga problem med att stoppa i mig sådant jag är sugen på. Thats it...


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Så här är det. Mitt gymkort går ut IDAG och jag har kommit fram till att jag INTE kommer köpa ett nytt kort som gäller över sommaren. Dels med tanke på att jag till hösten får ett nytt av skolan men också för att verkligen hitta det som betyder mest för mig i mitt liv.

Jag älskar löpning exempelvis, men jag har nerprioriterat det eftersom jag har kunnat gå in på gymmet och köra med vikter istället, vilket också är svinkul. Men jag ser faktiskt inte någon nytta med att jag ska, detta året också, stänga in mig på gymmet. Det finns så många andra sätt att träna på.

Men ja, detta kommer att bli en utmaning för innan har jag ju hanterat ångest på gymmet. Och ett gym är ett väldigt bekvämt sätt att träna på egentligen i och med att på ett gym regnar det aldrig, det blåser aldrig och solen är aldrig i ögonen.

Fram tills idag har jag inte tränat på kanske 3 veckor och jag känner ingen direkt panik över det. Jag kan titta mig i spegeln och faktiskt tycka om det jag ser, även om det inte är vad idealet säger är rätt. Jag tycker om mig själv, första gången på så många år.

Och suget till att hetsäta, hör och häpna, har verkligen försvunnit. Jag tror verkligen att jag har gjort fel såååå länge. För ju mer jag tränar ju mer behöver jag få i mig, men när jag inte ger kroppen det genom vanlig mat eller ordentliga mellanmål så kommer suget på kvällen.

Jag tror att det är nu min behandling har startat på riktigt. Och detta gör jag helt själv utan hjälp av vården. Jag måste få låta kroppen säga vad som är rätt och fel och med det kommer förnuftet.


Jag tror att detta blir bra. Jag får träna på de sätt som går och på de sätt som JAG vill och orkar.


Likes

Comments

Hejsan hoppsan!

Ja.... Vad ska man säga? Livet är verkligen fullt av allt. Glädje, sorg, hopplöshet, överraskningar, yeah you name it. Det har hänt lite grejer och jag har varit osäker på om jag ska skriva ut det här på bloggen men iochmed att jag skrivit det på instagram, och de flesta (vad jag vet) vet om det så känns det ändå okej.

Saken är den att jag för några veckor sedan testade positivt på graviditetstest och har nu bestämt mig för att göra abort. Beslutet har INTE varit lätt men detta är nog ändå det bästa.

Många har sagt till mig och tänker säkert, "jag hoppas inte att du ens överväger att behålla barnet" och jag förstår den tanken iochmed chocken som uppstår. MEN jag tror inte att det finns en enda kvinna som blir gravid som inte ens tänker tanken på att behålla barnet. Det är bara naturligt. Och det är okej att tänka i den riktningen också. Det tror jag är det bästa, att man sätter sig in i alla tänkbara situationer för att beslutet ska bli så välgrundat som möjligt.

Tänker att det får räcka så idag, och så berättar jag den lite mer roliga nyheten i senare inlägg. Puss!


Likes

Comments

Okej hörrni, ni har nu fått chansen att prova tjänsten Nextory GRATIS i 30 dagar.

Men vad är nextory?

Nextory

Det är en tjänst där man kan lyssna på ljudböcker samt läsa e-böcker i mobilen eller surfplatta. Det finns ganska många liknande tjänster idag men Nextory har tre olika abonnemang som man kan välja (efter gratisperioden).

BAS-abonnemang: 99:- i månaden.

STANDARD-abonnemanget: 199:- i månaden

PREMIUM-abonnemanget: 299:- i månaden

(Den specifika skillnaden på abonnemangen finns på nextorys hemsida https://www.nextory.se/

När du skapar ett abonnemang med hjälp av min kod så kommer du få skriva in kontouppgifter ifall du bestämmer dig för att fortsätta efter gratisperioden. Du kan välja att avsluta kontot när som helst och pengar dras inte förrän efter 30 dagar.

Jag har verkligen fått upp ögonen för det här med ljudböcker. Dels för att jag sällan har tid att ägna en stund åt att sätta mig ner och läsa en bok, och även för att jag inte kan koncentrera mig så länge i vissa situationer, exempelvis vid ångest. Då tycker jag att det är riktigt bra med ljudböcker som jag kan lyssna på under tiden jag gör annat till exempel.

Just nu lyssnar jag på Camilla Läckbergs nyaste, hetaste bok "Häxan". Den rekommenderar jag VERKLIGEN för den som gillar deckare, och o man gillar Camillas sätt att skriva sina böcker på för hon är lite speciell skulle jag säga. Speciell, men extremt bra och hennes böcker är så gripande. Ett annat tips på bok av Camilla är "Lejontämjaren". Riktigt bra bok!

FÖR ATT PROVA PÅ GRATIS I 30 DAGAR, ANVÄND KODEN "ETTSUNDAREIDEAL" ELLER KLICKA PÅ nextory.se


Likes

Comments

I eftermiddag/ kväll kommer det komma upp en rolig nyhet här på bloggen som kommer att gynna ER som läsare. Så kika in här senare idag för att få se...

Likes

Comments

Dra på en mysig, stor tröja och ett par mysbrallor och bara andas....


Även om jag imorse var extremt taggad på ett bröst + cardiopass efter jobbat så betyder inte det att det inte går att ändra på.

Det är något som jag i största allmänhet har väldigt svårt för, att ändra planer. Det skapar ofta kaos i hjärnan, stress, ångest. Men när det gäller träningen har jag faktiskt lärt mig att ändra planerna. Detta för att kroppens och psykets skick väldigt snabbt ändras och jag vill inte ha träningen som ett måste.

Jag vet att många håller sig till planerade vilodagar, men för mig funkar inte det. Jag kanske har en dag då jag har dålig energi (som idag) då jag enligt planerna ska träna, hur bra kommer jag prestera då? Med facit i hand så vet jag att JAG presterar som en hopplös groda. Så varför pressa gränserna i onödan?

Likes

Comments

Hej på er, och hoppas ni haft en bra start på denna veckan.

Det har jag haft i alla fall. Åkte till Christopher igårkväll, tog lååååång sovmorgon imorse och tränade. Det har typ varit min dag idag, så härligt utan stress.

Den senaste veckan har varit extremt ostabil när det kommer till känslor. Har haft tendens till hetsätning och bara allmänt ångestfylld. Jag vet egentligen inte vad det riktigt berodde på. Kände verkligen noll motivation till ALLT, det enda jag kunde koncentrera mig på vad körkortplugget (som förövrigt var ett kaos i sig, som bilden nedanför visar...)

Men jag tänker inte använda mig utav frasen "idag tar jag tag i mitt liv", "Tillbaks till rutiner på måndag" osv eftersom det för mig bara är ett flummigt uttryck. Jag vill känna att mitt liv flyter på i ett, att det finns ett sammanhang. Inte hålla på och få ångest över saker och sedan göra ALLT för att inte få ångest igen. I ett fall i veckan så fick jag ångest efter lite godis, och ifall jag då skulle göra allt för att inte få ångest så skulle jag behöva undvika godiset och då är jag tillbaka på ruta 1, inte bra.

Så istället för att "börja om" så ska jag se till att sätta ett sammanhang till mitt liv, försök ta vara på dagarna och bara andas. Mycket jobb ligger framför mig och det är bara att kämpa på.

Ska se till att bli mer frekvent här inne också, men allt tar sin tid ;)Likes

Comments

I fredags hände det som vi alla vetat skulle hända. Sverige, fina Stockholm, utsattes för ett terrordåd.

Men man kan aldrig vara beredd. Man kan aldrig vara beredd på att livet ska tas ifrån oss, eller att livet ska räddas med en ynka centimeter.

Är det tur om man inte är på platsen, där en lastbil utnyttjar en gågata till att meja ner oskyldiga människor, eller är det bara rent öde? Var det meningen att just de personerna som dog skulle dö, fanns det en filosofisk bakomliggande ursäkt? "Allt händer av en anledning". Så vad var anledningen till att de personer som omkom skulle falla offer för en terrorist?

Jag har inte den bästa känslan när det gäller döden. De folk som finns i min närhet vill jag alltid ha i min närhet. Jag vågar inte tänka längre. Jag vågar inte. Jag är rädd. Jag vet inte hur, eller om jag ens skulle kunna hantera förlusten av en närstående.

Det är med tårar i ögonen jag skriver detta inlägg och tänker på de familjer som mist sina nära, i just en terrorattack. Men att se hur det svenska folket bildade en gemenskap, oavsett riktnummer, bakgrund, hudfärg var riktigt rörande. Rädslan ersätts mot kärlek och gemenskap. Vi gick ihop, tillsammans och bildade ett försvar mot hatet.

Även idag, tre dagar efter attacken, så stannade Sverige upp. Klockan 12 hölls en tyst minut i stora delar av landet, även på lilla Hemköp hemma där jag bor. Jag stod i kassan och hela affären tystnade och jag fick rysningar. Tårarna rann, stilla med respekt, och jag kände mig så liten.

Jag kom till jobbet vid 2, och kände mig så trött och sliten men ändå kände jag hur lyckligt lottad jag var, att just jag har ett jobb som fungerar så bra, och att alla mina nära och kära finns kvar vid min sida oavsett brister och problem. Alla problem blev så mycket mindre och tanken på hur meningen "tillsammans är vi starka" klingade över Stockholms gator gav mig kraft att hålla mitt humör uppe.

Tänk ändå att något så ont kan medföra något så gott. Men det hade varit mindre smärtsamt om det kunde bli samma effekt utan ett terrordåd....

Likes

Comments


Thea är 13 år gammal.

Theas syster, Alma, är 16 år gammal. Alma går sista terminen i nian och längtar efter sommarlovet som väntar runt hörnet.

Thea ser väldigt mycket upp till sin syster och går gärna i hennes fotspår.


Vi ska nu få följa Alma och Theas liv, och du som läsare, försök gärna förstå på vilket sätt Thea påverkas av sin systers beteenden.

Försök se om dessa beteende finns i din närhet.


Thea sitter hemma och har precis gjort klart sin matteläxa. Hon har en macka med ost och ett glas oboy bredvid sig, vilket är hennes favoritmellanmål efter en skoldag.

Dörren öppnas, och tre tjejer stiger in, Alma och hennes bästa vänner Felicia och Vera. Det dröjer inte länge förrän tjejerna närmat sig Thea. De fnissar. De viskar till varandra. De fnissar igen. Thea börjar bli nyfiken, vad pratar de om? Hon kan inte med att bara sitta där helt ovetande så hon frågar vad som är så roligt.

“Ingenting, säger Felicia och tittar dömande på Thea”.

“Ska du verkligen äta det där?” Det är Alma som frågar. “Du borde tänka lite på vad du äter, du tränar ju inte ens.” Fnisset fortsätter. Thea förstår inte vad hon pratar om. Alma har aldrig påpekat vad hon äter. Tjejerna går in på Almas rum, och tystnaden fyller rummet. Thea blir sittande och stirrar in i väggen. Till slut tar hon glaset med oboy, häller ut det. Hon hämtar sedan mackan med ost och slänger hårt ner i papperskorgen.

En obehaglig känsla börjar gro inne i Thea. Hon vet inte vad som händer, tankarna snurrar och hon måste lägga sig ner. Tårarna kommer utan att Thea förstår varför.

Ytterdörren öppnas. Mamma kliver in.


Fortsättning följer...


Likes

Comments

Hej alla sköna bönor!

Hur mår ni? Taggade på en ny vecka?

För många innebär måndagar en nystart. Dagen då man tar tag i sitt liv igen efter helgens bravader. Dagen då man tror att sitt nya, fräscha liv ska börja. Men varför håller vi på såhär? Det medför BARA en massa stress och press på oss själva, vilket vi verkligen inte behöver.

Men, till det jag tänkte ta upp idag... Vardagslyx. Brukar ni lyxa till det på något sätt på vardagarna? Jag tycker att det är superviktigt att man faktiskt anstränger sig och försöker få till något speciellt mitt i veckan för att omfamna nuet.

Så, har ni några bra tips på vardagslyx? BOMBA med dem här så att andra får ta del av de.

Ha det så bra! ❤


Likes

Comments