Köpa ny bil, ganska enkelt.

Du går till en bilhandlare, kan få exakt den prestanda, pris, färg, form och drivmedel som passar dig.

Köpa häst, fruktansvärt.

Passar prislappen passar kanske inte prestandan, passar storleken passar kanske inte lynnet, passar lynnet kanske inte hästen går igenom en besiktning, är hästen fantastisk att rida kan den vara fruktansvärd att hantera. Listan kan bli hur lång som helst.

Efter att varit på jakt efter en övergångshäst till en 16-åring under en längre tid börjar man fundera på om det ens går att hitta en häst för alla.

Som en genomsnitts person inom hästvärlden, med en normal inkomst, utan samarbeten har man oftast råd att enbart ha en häst. Men hur ska man hitta just den hästen som har alla egenskaper man vill ha och dessutom matcha en medelsvenssons plånbok?

En lösning kan vara att köpa en ung häst, som har alla fina kvalitéer och behöver blomma ut.
Men.
Hur ska medelsvensson med plånboken för en yngre outbildad häst, som kanske är påväg från ponny till storhäst på en kunskapsnivå som behöver en äldre utbildad häst, kunna lösa att helt plötsligt utbilda en storhäst?

Kanske borde alla köpa en äldre häst som kan det mesta, som kan lära personen på ryggen massor. Stärka självförtroendet, ge "jasså är det såhär"-känsla. Men en sån häst kan för medelsvensson kosta ganska mycket i förhållande till att du kan ha den i några år sen är den inte värd några större pengar som man, när man lärt sig massor, behöver för att lägga på en ny häst.

Det är svårt.

För det är viktigt att allt ska klaffa. Två individer ska bli en. Hästen ska vara på ett visst sätt i en viss ålder, och allt detta i en kombination med prislappen och kunskapsnivån på den som ska sitta på ryggen.

🦄


Likes

Comments

Hästvärlden är en galen värld. Och ingen som är utanför den fantastiska, fruktansvärda, rosafluffiga bubblan som är fylld av kärlek, avund, passion och förstå-sig-påare förstår hur man kan dedikera sitt liv till en sport och orka vara så sams och oense om allt. Men det förstår vi - för vi älskar det !

Här kommer det skrivas friskt och fritt om tankar, drömmar, och massor galenskap.

En blogg med högt till tak, med strjärterum för alla som har ett hjärterum

- välkommen -


❤️

Likes

Comments