View tracker

Idag var vi på båten o kollade läget. Allt såg bra ut och vi hoppas att vi kan ta upp båten snart för genomgång innan vintern är här.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag var det dags att fylla på tanken😱 Dieselvärmaren är guld värd och det är den som ska hålla oss varma i vinter. Så det var bara till att kasta loss och ta oss in till tankstationen. Motorerna startade upp som vanligt och allt fungerade. Lite halt att gå på däck eftersom det varit frost och kallt men vi var försiktiga. Efter den första kylknäppen kan vi konstatera att frostvakterna funkat och det känns skönt.

Likes

Comments

View tracker

Har spenderat halva helgen på båten. Det var ca 6 plusgrader när vi kom. Kvällen var mysig och det blir fort varmt i båten. Det har blåst och blåser som bara den ca 14 m/s fortfarande. Har inte sovit jättebra inatt eftersom det kluckade och vågorna slog mot skrovet. Vi är snart ensamma i hamnen men vi har fått en ny granne som också ska ligga i hamn i vinter. Så det ska bli kul!

Likes

Comments

Idag har det fixats inför vintern. Ny induktionshäll är på plats. Lite frostvakter har installerats i motorrum, akterstuv och mittskrov. Temperaturlarm är på plats. Conny och Roger var här och hjälpte till.

Likes

Comments

Nu går vi mot kallare tider och det börjar bli tomt på båtar vid bryggorna. De flesta har tagit upp dem för vinterförvaring. Men dagar som denna, att få vakna till solen är ljuvliga. Frukost i salongen och det blåser rejält 14 m/s men det känns ändå inte som slutet av oktober. Om ca 2 veckor ska vi flytta in till hamnkajen, slutliga platsen inför vintern. Spännande ska det bli när första snön kommer.

Likes

Comments

Vaknar, tittar upp. Regnet smattrar. Höst. Låter som det blir en mysig dag inne

Likes

Comments

Varför inte en helg på båten! Hur mysigt som helst. Det var 11 grader när vi kom och en halvtimme senare 16 grader. Lite levande ljus gör susen på mysfaktorn. Dieselvärmaren funkar bra så det ska bli intressant att se hur det funkar till vintern när det är minusgrader. Värmen brukar snabbt komma upp i 22 grader.

Likes

Comments

Skön känsla när man ska iväg till jobbet och dimman ligger tät runt båten. Mysigt!

Likes

Comments

Vilken underbar morgon! Sitter med kaffe och tittar ut över stilla hav. Hösten kan också ​vara fin☀️ Vilken tur att vi kan vara på båten och ta till vara på dessa underbara dagar.

Likes

Comments

Idag är det 1 oktober och helt fantastiskt skönt☀️ Vi är på båten och det är nästan helt vindstilla. Vilken skillnad mot i onsdags och torsdags då det blåste runt 20-24 m/s. Vi har suttit uppe på flybridge och fikat i solen. Och senare käkat o druckit gott. Vilken underbar dag. Fick också besök av Roger, Max och Linus. Sitter fortfarande ute på akterdäck och njuter av livet.

Likes

Comments