Med ett läge intill en av Sveriges största sandstränder bakom sanddynerna tornar Hotell Tylösand upp sig. Att en av ägarna heter Per Gessle, att den välkända köksmästaren varit inblandad i flertalet nobelmiddagar och att en av Sveriges största konstgallerier ryms inom hotellet tillsammans med stort spa och nöjesutbud borde göra att hotellet är bäddat för succé 😊.

Om YSB, som är mitt favoritspa, påminner om Hamptons med sin inredningsstil och uttryck så känns Hotell Tylösand mer rockigt och ungdomligt. Människorna känns yngre och det finns bra möjligheter att festa hela nätterna på nattklubben. Nattklubben Leifs Lounge är i sig värt ett besök även dagtid då väggarna är fulla med texter, bilder och annat material om Roxette och Gyllene Tider 😊

Vi kikade runt på konsten som var en spännande blandning med fotokonst på alltifrån Obama till Marilyn Monroe. Efter det var det dags för ett besök på spaet 😊. Rolig idé med storbildsskärm intill en av poolerna så att man kunde kika på film samtidigt som man badade eller låg och slappade i någon av loungemöblerna.

Det började tyvärr bli dags att lämna Tylösand för att åka vidare. Skreastrand i Falkenberg stod näst på tur. Här hade vi tänkt oss en långrunda med hunden och lite bad i havet men vädret var inte riktigt på vår sida när vi kom fram. Regn och blåst är ingen höjdare när man planerar en dag på stranden och grillning. Så vi besökte Klitterbadet istället där jag motionssimmade och mannen och min guddotter kämpade på klätterväggen intill för att nå toppen 😊. Min guddotter som tämligen älskar Gekås i Ullared fick bestämma dagens sista stopp. Så det var inte helt otippat att hon önskade stanna här 😉.

En halvtimme efter stängning kom vi äntligen ut ur affären och med väldigt mycket tur så lyckades vi knipa den sista husbilsplatsen med el på Gekås camping en liten bit därifrån 👌. I sann campinganda åkte engångsgrillen fram och vi kunde grilla på kvällen, spela spel och sedan titta på klassikern Sunes sommar innan det var dags att krypa i säng 😊. Husbilslivet är inte alls så dumt 🖒. Även vovven verkar stortrivas med tillvaron 👌. På campingarna finns mycket för henne att spana på; alltifrån flotta raskatter till byrackor 😉

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Planen var från början att köra med husbilen till Öland och upp till Västervik men Öland känns lite intetsägande och där har man egentligen redan sett det mesta. Så vi vände blickarna mot västkusten istället som erbjuder ett pärlband av spännande och för oss nya platser att utforska 😊. De kilometerna långa stränderna och de salta vindarna kändes lockande blandat med mysiga städer 🖒

Första stoppet gjorde vi i Helsingborg för att besöka Tropikariet. Här fanns mindre djur; alltifrån ormar, apor och hajar till mina favoriter: lemurerna 😊. Djuren vistades i uppbyggda exotiska miljöer för att efterlikna deras egna naturliga boplatser i det vilda. Ett perfekt stopp när man har barn med sig.

.

Därefter styrde vi mot semesteridyllen Båstad. Här sjöd det av liv då tennisveckan var i full gång och uteserveringarna var fullsatta av solbrända och stiligt klädda människor från societen (eller åtminstone gjorde sitt bästa för att framhäva att så var fallet 😉). Om man körde en Mercedes så erbjöds fria parkeringsplatser men för oss andra så gällde parkeringsavgifter... Om det skulle vara så att man råkar ha fördomar om folket i Båstad så ska man nog inte göra stan under tennisveckan för att få en rättvis bild av den fina staden intill havet....

Vi strosade längs de mysiga gatorna och besökte ett par butiker bl.a Hamptons där jag fyndade mig en ny handväska från Edward Hayes 😊. Den kommer bli en klassiker som håller i många år. Min man har aldrig förstått sig på varför vi kvinnor behöver mer än en handväska eller skor, å andra sidan har inte jag förstått mig på varför man nyttjar nikotin så den diskussionen brukar stranda med att var och en gör som den vill fram till nästa gång något ska inhandlas och samma diskussion startar igen 😚😉.

Jag hade hört talas om en liten foodtruck (havsrepubliken) nere i gästhamnen som serverade enkel men riktigt god färsk mat direkt från havet. Killarna som äger foodtrucken inspireras av Sydamerika och Karibien i sin matlagning, vilket märktes på musiken och smakerna. Vi beställde in krabbtacos med hemgjord mangosalsa, fish & ships och torskburgare. Riktigt god mat och en frisk fläkt som inte ska dömas efter den enkla stilen. Rekommenderas!

Ca en mil utanför Båstad mot Torekov ligger Norrvikens trädgårdar. En park med olika stilträdgårdar t.ex köksträdgården, romantiska trädgården och japanska trädgården. I mitten av parken ligger en vacker huvudbyggnad med orangerie. I parken är även hunden välkommen och inträdet är fritt så här promenerade vi inne en bra stund. Skönt att komma bort en stund från sorlet inne i Båstad 😊.

Kvällen och natten tillbringade vi i Tylösand där vi bl.a besökte Hotell Tylösand som Per Gessle äger.

Likes

Comments

Hon tittar uppfodrande på mig som om jag återigen befann mig i skolbänken och läraren ställt en kontrollfråga där svaret var avgörande för att bevisa om man gjort läxan eller inte.... Som om jag inte hört så frågar hon en gång till: "För du vill väl ha barn??". "Jo det är klart, det vill alla?" svarar jag och diskussionen är över för denna gång.

Efter en viss ålder eller om man har en långvarig relation så tycks valet att skaffa barn - eller inte - vara allas angelägenhet. Så länge man är 20+ är allt frid och fröjd. Det anses "okej" att känna sig för vad man vill i livet såsom att flytta till storstan, plugga, resa, ha oseriösa eller seriösa relationer. Men när vi går in i vårt tredje årtionde är vi inte längre ensamma om att undra om vi överhuvudtaget kommer att skaffa barn. En del får för sig saker, människor som man knappt känner petar på magen och frågar när det är dags. När du kommer hem så ligger det en kritisk skugga över din spegelbild som är lite svår att putsa bort. Särskilt om du kanske redan kämpar med en dålig självbild sedan tidigare pga flera år med ätstörningar i bagaget som min väninna.

En annan dag står ni ett par stycken kollegor vid kaffeautomaten och pratar, ytterligare en person ansluter till gruppen; skiner upp och säger grattis till din kollega som först ser ganska oförstående ut innan hon förstår att personen i fråga syftar på att hon gått upp i vikt och fått lite mage. Kollegan blir röd i ansiktet och säger att hon inte är med barn utan bara ätit lite väl gott under semestern... Orden skär genom luften och går inte att ta tillbaka.

En annan vän som födde barn för ett par månader sedan stöter på välmenande människor som lägger sina händer på hennes mjuka runda mage och undrar när det är dags? Självbilden som var påväg tillbaka tar en paus.

Din väninna som är gravid med första barnet får höra att hon har den största fyramånadersmagen som de någonsin sett och en annan får höra att det är den minsta gravidmagen som de någonsin sett och undrar om det verkligen kan finnas ett barn där inne?? Båda kommer bli ledsna över de plumpna kommentarerna. Oroliga mammor undrar om de aldrig ska få "njuta av livets efterrätt" (barnbarn).

En annan väninna är på semester med sin partner och en kväll när de sitter och äter middag tillsammans med ett par nyfunna vänner så kommer den självklara frågan: "Har ni några barn?" När svaret blir nej så lägger personen huvudet på sned och hoppas att det snart ska gå vägen även för dem för det är ju dumt att vänta för länge med tanke på risken för både barnlöshet, missbildningar och komplikationer....

Kommer ni ihåg leken vi gjorde som barn när man kastade upp småsten i luften och frågade oss hur många barn vi kommer få när vi är stora? svaret visade sig i hur många småstenar som åter landade i våra utsträckta händer.

Tänk om vi som vuxna kunde få kasta våra stenar ifred och om alla kunde förstå att den enda som faktiskt har med att göra "Hur många barn du får när du blir stor" faktiskt bara är du och ingen annan ❤

Du har förmodligen ingen aning om vilka resa personen går igenom som du nyss frågat: "För du vill väl ha barn?". Någon har fortfarande inte bestämt sig, någon letar efter rätt partner att bilda familj med, någon vill inte ha barn medan en annan kanske har kämpat i många år för det där efterlängtade plusset och orkar inte med fler frågor... Be nice och lämna den personens livmoder i fred!

Likes

Comments

Min man har vid detta laget vant sig vid att jag är en ganska spontan person, inte så att jag shoppar loss och på så vis havererar hela vår ekonomi för en massa materiella ting, men jag gillar när det händer saker och livet inte står stilla.

Som i förrgår så var det lite trist väder på kvällen. Vi la oss i soffan och började kolla på den gamla kultrullen "Vi hade i alla fall tur med vädret". Om du inte sett den sedan du var barn så se den igen! Jisses vad vi skrattade åt alltifrån klädstilen till hur fula Volvobilarna var på den tiden och hur allting gick i tonerna av brunt och beigt hahaha! 😁

Efter filmen kände jag mig sugen på om inte vi ochså skulle dra iväg på en egen liten roadtrip bara sådär. För min del spelar det mindre roll var vi åker, det finns alltid något nytt att se och uppleva tillsammans. Även om alla roadtrips inte blir lika spännande som Thelma & Louises äventyr så kan ju campinglivet vara ganska skoj trots allt. Man stöter på en hel del människor; alltifrån de enkla camparna med tält till de rutinerade som drar med både staket och balkonglådor....

Sagt och jag; Nu är husbilen bokad och nästa vecka åker vi iväg på en liten roadtrip tillsammans; mannen och jag och min guddotter som tycker det ska bli lika roligt som jag att bo i husbil. Det har jag inte testat på förr så det blir en ny erfarenhet. Hunden ska också med på turen så nu är förberedelserna i full gång här hemma!

Här kommer lite tips om ni också har en roadtrip nalkandes runt hörnet:

 • Sätt ihop en rolig rutt innan ni drar iväg så att det finns en plan i grova drag vart ni ska köra. Men lås dig inte vid rutten utan det ska finnas möjlighet att göra små avstickare om man hittar något spännande längs vägen.
 • Google Maps kan vara en bra hjälp för att få en uppfattning om timingen och hur lång tid det tar att köra mellan olika destinationer. Google Maps har även en offlinefunktion så att man i förväg kan ladda ner kartor etc.
 • En riktigt bra spellista gör bilkörningen roligare (Harper´s "Moviestar" är ju given när man rullar fram hihi) eller lyssna på intressanta sommarpratare som kan ge diskussioner med de andra i bilen.
 • Fördelen med en roadtrip, förutom om du bara hyrt en liten cabbe, är att man inte behöver oroa sig för packningen eller risk att få betala övervikt eller hälla ut vätska i säkerhetskontrollen. Det mesta får plats om man packar smart i bilens olika utrymmen. En liten kylväska med lite bubbel i och annat gott kan vara trevligt när man kört färdigt för dagen. Kör man längs ensliga vägar kan det vara bra att ha mat med i kylväskan om hungern skulle slå på... Lågt blodsocker = dåligt humör = ingen höjdare på en roadtrip...
 • Försök att köra smart. Med de orden menar jag att försöka undvika rusningstrafik och köra in och ut ifrån storstäder på morgonen eller eftermiddagen. Ha ordentliga skor på dig! (inga flip flops), försök köra ekonomiskt så att bränslet vara längre.
 • Ta ordentliga pauser för att förhindra risken att man blir alltför trött bakom ratten. Badstopp eller en promenad är aldrig fel.
 • Att göra en roadtrip är socialt, medan bilen rullar på och man upplever nya saker tillsammans så får man tid att prata med varandra, något som kanske inte alltid är så lätt hemma när annat ständigt pockar på uppmärksamhet.
 • Motorvägar är smidiga och man kommer fort fram. Men ibland är det inte slutdestinationen som är målet. Man missar mkt fint om man inte tar chansen att köra på de mindre vägarna emellanåt. Förra året då vi körde mot Arjeplog så hade vi nog aldrig fått se så många renar om vi bara kört motorväg.

Här kommer även lite tips på användbara appar på roadtripen som kan vara bra att ladda ner:

 1. SAS Survival Guide. Om man ska ut i vildmarken är denna app ett måste. Innehåller hundratals överlevandstips. SAS Suvival guide
 2. Aroundme. Appen identifierar var du är och kan ge tips på närmaste sjukhus, bensinmack, hotell etc. AroundMe
 3. Touchnote. De flesta tycker det är roligt att någon tänkt på en och skickar ett gammalt hederligt vykort. Denna appen låter dig skapa personliga vykort som du kan skicka i hela världen. Kostar som ett vanligt vykort med frimärke. Touchnote
 4. Prey Anti Theft. Appen hjälper dig att hitta, låsa och slå igång ett larm på mobilen om den skulle stjälas eller om du skulle tappa den. Appen är gratis!. Prey Anti Theft
 5. WeatherPro. Dåligt väder går inte att göra så mkt åt men med denna välutvecklade app så kan du åtminstone förbereda dig för alltifrån skidväder, UV-index till vattentemperaturer. WeatherPro
 6. FirstAid. Förhoppnigsvis har du turen på din sida och behöver inte använda appen. Men om olyckan är framme så är det bra att veta hur man ska agera i en nödsituation. Första hjälpen
 7. Wiffinity. Wifi är inget måste man kan vara bra att ha på resan. Listan växer hela tiden då användarna uppdaterar gratis wifi-hotspots kontinuerligt. Wiffinity
 8. Tripit. Organiserar dina reseplaner och samlar resedetaljerna på ett och samma ställe så att man får en bra överblick. Tripit

Har du något roligt eller dråpligt roadtripminne att dela med dig av? kommentera gärna!

Likes

Comments

Contains affiliate links

I takt med att magen började växa och mina gamla träningskläder inte satt bekvämt längre så började jag leta efter träningskläder för gravida.

Har besökt otaliga stora kedjor såsom H&M, Kappahl, Lindex, Intersport, Stadium osv men inte hittat ett dugg. Är det inte märkligt att det ska vara så svårt att få tag i sköna och funktionella träningskläder för gravida? Jag menar de flesta kvinnor blir någon gång gravida och behovet finns oavsett årstid. Ännu svårare blev det då jag skulle köpa badkläder för gravida, suck! Nu simmar jag i en sportbehå och boxertrosor då den gulliga gravidstilen med blommor och volanger inte riktigt är min grej 😉

Jag har kompressionskläder från 2XU sedan tidigare och är nöjd med deras kvalitet. Blev därför glad då jag upptäckte att de säljer ett par tights som är anpassade för gravida kvinnor med plats för den växande magen.

Såhär beskriver företaget själva tightsen: "2XU Compression tights för gravida kombinerar alla fördelar från vår välkända kompressionsteknologi med extra paneler som stöttar och skyddar de delar av kroppen, korsrygg och bäckenbotten, som får störst belastning under graviditeten. Ett graderat kompressionstryck ökar blodcirkulationen vilket kan bidra till minskad svullnad i benen. Många som upplever problem med kramp i benen under graviditeten får minskade besvär. Att aktivt använda compression tights under graviditeten ger ett ökat välbefinnande i en period när du som kvinna vill reducera obehag till ett minimum. Materialet som används är Invista Lycra, PWX 70D och Power Mesh, som har goda andningsegenskaper, är mycket sköna med en elastisk ”magpåse” som utvidgar sig i takt med att magen växer."

Tightsen är dock inte jättebilliga. Jag köpte mina på Sportamore och de kostar 1795 kr. Men då Sportamore ofta har rabatter på sina varor så köpte jag mina med rabatt. De är helt klart värda sitt pris om man är van att träna och gärna vill kunna träna så långt in i graviditeten som möjligt.

2XU Maternity kompressionstights

Active by Sweden har även börjat sälja en kollektion för gravida samt nyblivna mammor. Har dock inte testat deras produkter ännu så jag vet inte om de är bra. Kanske någon annan här som testat dem och kan ge ett omdöme? 😊

Active by Sweden

Har du andra tips att dela med dig för oss som gillar att vara aktiva under graviditeten? Dela gärna med dig! 😊

Likes

Comments

Det är nästan lite komiskt att man har en blogg som heter Nokid och som främst var tänkt att handla om livet utan barn med resor och annat som förgyller livet.

Men ibland tar livet lite nya vändningar och det är bara att hänga på... 😉 så med en bebis i magen var det dags att byta bloggnamn 😊

Låg och funderade i bassängen medan jag betade av längd efter längd vad jag ska ha för bloggnamn istället. Tänkte på hur mitt liv ser ut och fylldes av värme när jag tänkte på min fina man som jag lever med och tycker så mycket om, på våra goa djur som ger mig glädje varje dag, på min övriga familj som bara tycks bli större och större. På vännerna, mina kollegor, på min lilla stuga och alla härliga minnen som jag har ifrån alla resor jag gjort, de vi planerar och de vi bara drömmer om ännu så länge. Jag tänkte på min kropp som hittills varit stark och tagit mig fram genom livet utan några större protester (alltifrån fystesterna inför polishögskolan till kämpiga tentor) och som nu håller på att producera ett eget liv 24 timmar om dygnet. Borta är mardrömmarna och de personer som gjort mig illa. Mitt liv känns rikt helt enkelt, inte pga ett överflöd av pengar utan på så mycket annat som jag uppskattar och värdesätter ❤.

Så därför kändes "Ettriktliv" självklart även inför framtiden!

Känn dig varmt välkommen att följa mig 😊!

Likes

Comments

Efter en hel veckas tränande, oftast med flera pass om dagen så kändes det välbehövligt med en vilodag från träningen idag 😊

Så efter Bodybalancing och frukost i morse så hyrde vi bil för lite sightseeing runt på ön. Första stoppet blev Timanfaya nationalpark. Vulkanen Timanfayas stora utbrott som startade 1730 präglar fortfarande naturen. Lavan ligger stelnad och vass på båda sidor om vägen. Ingen höjdare om man skulle trampa snett eller cykla omkull och falla ut i den stenhårda och vassa terrängen! ogästvänligt men ganska fascinerande landskap. Inne i parken kan man uppleva vulkanens kraft på en guidad tur med både eld och sprutande vatten.

Förutom vulkaner så visade det sig att det även fanns hundratals kameler!

Det är inte särskilt långt om man kör tvärsöver ön men det tar lite tid då det är ganska backigt och vägarna är på sina håll ganska smala. Vi var sugna på att få se Puerto del Carmen som är den största turistorten på ön. Här håller många surfare till och de som vill utforska livet under vattenytan med snorkling och dykning 😊. Den lilla orten skiljer väl inte sig så mycket från de flesta andra turistorter vid havet; här finns den lilla strandpromenaden, barerna, souvenirerna, gubbarna som sitter på uteserveringen och spelar kort och en salig blandning av folk längs gatorna 😉

Personligen tycker jag det är mest intressant att vandra runt i den delen av byn där det inte är så mycket turister. Vi gick förbi en del vackra hus och trädgårdar. Alla hus här på ön är vita kalkstenshus.

I byn El Golfo tog vi en titt på Lago Verde strax söder om byn. Det är en nästan självlysande klargrön lagun precis vid havet. Färgen sägs bero på alla plankton som håller till i vattnet. Klipporna bakom lagunen är dramatiska i brunt och rött och stranden är kolsvart.

Efter lite lätt lunch och en svalkande smoothie i skuggan så körde vi förbi Arrecife som är huvudstaden upp mot den norra delen av ön. Här finns ett stort hotell nere vid vattnet som sticker ut från all annan bebyggelse här på ön. Personligen tycker jag att hotellet bättre passat i Förenade Arabemiraten än här. Vi hade hört talas om en naturlig sjö belägen i en grotta på norra sidan av ön där det fanns vita albinokrabbor, vilket är väldigt ovanligt. Namnet på platsen är:

Platsen var en positiv överraskning. För 9,5 Euro så får man gå in i den upplysta grottan och spana efter de små krabborna nere i det stilla vattnet. Här finns en restaurang, konsertsal, en naturlig havspool och en stor utställning med information om vulkaner.

Det är svårt att tro att det överhuvudtaget kan växa något i den svarta lavasanden förutom möjligtvis kaktusar men här på ön finns faktiskt även vinodlingar. Men sanden ska tydligen vara väldigt näringsrik. Vindistriktet heter La Geria. Den största vinproducenten är Bodega La Geria. Det blåser ofta på ön men vinstockarna står skyddade med små murar runt för att skydda mot den värsta blåsten. El Grifo kan vara värt ett besök då de även erbjuder vinmuseum och tapasbar. Då ön är relativt liten så är det inte långt mellan vingårdarna. Ca 15-20 min tar det med bil.

http://www.elgrifo.com/

Påväg tillbaka till Club La Santa körde vi längs de branta slingrande backarna förbi palmernas by Haria. Man kunde nästan känna vilken mjölksyra cyklisterna tampandes med när vi körde förbi dem i de otaliga backarna 😥. Vi hade lite mer energi när vi nådde toppen på en av utsiktsplatserna ☉😄

Likes

Comments

Det är inte utan anledning som det arrangeras triathlon och Ironman här på Lanzarote; här finns många cykelvägar och utmanande backar. Landskapet är kuperat och det är behagligt väder året om för utomhusaktiviteter.

Regionala regeringen har gjort i ordning mycket för cyklister genom att man gjort Plan de Rutas Cicloturísticas (cykelvägar för turister), som är flera utmärkta rutter och cykelstigar där man kan ta sig fram och njuta av den här sporten i härliga omgivningar. Var dock beredd på att det kan blåsa rejält på sina håll!

Flera olika företag organiserar guidade turer på cykel och de hyr ut cyklar, då man också får en särskild karta och den information man behöver.


På Club La Santa där vi bor finns ett stort cykelcenter med 100-tals cyklar där man får låna cyklar och cykelutrustning gratis. El-cykel och carboncykel får man dock betala några kronor för. Här kan man även delta i olika cykelgrupper, förbättra sin cykelteknik m.m

Vi bestämde oss för att cykla till playa de la caleta Famara. En tur på ca 3 mil. Vägen dit var kuperad och vinden rejäl så jag drog såklart på mig mjölksyra i den andra sega uppförsbacken, typiskt! Som enda kvinna i gruppen vill man ju gärna hänga på och försöka hålla samma tempo som de andra 😉.

Det blåste rejält med sand på vägen och varje gång ett fordon körde förbi så yrde sanden runt. Jag är glad att jag hade mina solglasögon på 😉.

Väl framme vid stranden så var röd flagga hissad vilket innebär att den efterlängtade svalkan uteblev... men vi fick åtminstone doppa våra fötter innan vi cyklade upp till den lilla byn där vi åt pasta och drack iskall dryck till innan det var dags att cykla vidare👌

Om man är ute efter en tur full av kontraster är cykelleden som går längs vulkanen La Coronas fot verkligen en sådan. Den börjar i den pittoreska kustbyn Arrieta på nordöstra Lanzarote och avslutas på den, i mina ögon, vilda stranden Playa de la Caleta Famara. En 103 kilometer lång tur, som snuddar vid den mystiska vulkanen La Corona och fortsätter till det marina området Órzola. Härifrån byter man ut kusten mot inre landskap som det karga Malpaís de La Corona i Haría, som även bjuder på turens tuffaste sluttningar. Här rullar man mellan lavabäddar och svart vulkanisk sand. Trafiken känns inte hetsig så jag kände mig trygg att cykla längs vägarna 🖒

Cykling är en bra motionsform för de flesta. Pratade med en man som vid 40 års ålder kände att det var dags att göra något åt sin övervikt och stillasittande liv så han blev en ihärdig cyklist. Enligt honom hade han halverat sin ålder motionsmässigt. Om det är sant eller inte låter jag vara osagt men det är aldrig för sent att ta tag i sin livssituation och bli den bästa versionen av sig själv 🖒

Lanzarote är ett speciellt landskap på sitt sätt men jag måste säga att jag saknar grönskan, frodigheten och djurlivet 🌝.

Efter cykelturen var det gott att vila benen en stund innan det var dags för en body bike class 👌

Likes

Comments

Aktiviteterna avlöser verkligen varandra här på La Santa i ett rasande tempo 😊

Vi brukar starta dagen med att väcka kroppen till liv med lite lätt morgongymnastik runt poolen kl 8.

Därefter är det morgonpromenad eller löpning för de som vill. Man blir indelade i grupper beroende på vad man har lust till. Idag valde jag att promenera en slinga på 3 km. Ett bra sätt att lära känna andra och prata med i gruppen under tiden som vi promenerar. När man springer orkar i alla fall fall inte jag ha några längre konversationer med andra 😥.

Därefter var det dags för ett Trx-pass. Jag har verkligen fallit för Trx-banden. Ett perfekt sätt att träna igenom hela kroppen på och det går alltid att justera övningarna så att de blir lättare eller tyngre 👌. Passar såväl vältränade, gravida som seniorer. Kanske något att investera i att ha hemma i trädgården framöver 😊.

Dagligen erbjuds det olika föreläsningar etc som man kan delta i. Jag gick på en 2 timmars workshop som handlade om hur man kan boosta sin "mammapower". Vi var ett gäng kvinnor i väldigt blandade åldrar. Några väntade sitt första barn medan andra hade äldre tonåringar. Tillsammans delade vi våra tankar och funderingar under ledning av vår coach. Gemensamt var att bilden av den där "perfekta" mamman snabbt suddades ut. Vi gör alla så gott vi kan och målet är att få vara sitt bästa jag utifrån de förutsättningar man tilldelats. Vi fick bl.a resonera kring frågor såsom "vad ger mig mening?" Och "vad är min största utmaning som mamma?" "Hur kan jag använda mina bästa personliga egenskaper in i mammarollen?"

Vi gör det bästa av det vi kan idag och när vi vet mer gör vi det ännu bättre imorgon. Alltså ska man inte klandra sig för saker som har skett då man troligtvis gjorde så gott man kunde utifrån den situationen som man just där och då befann sig i 😊. Kvinnor är tyvärr generellt snabba med att skuldbelägga sig själva.

Vi pratade vidare om att livet har olika cykler, vilket t.ex innebär att man under en viss period helhjärtat kan få ägna sig åt en eller ett fåtal saker. Försöka monotaska istället för att multitaska helt enkelt 🖒.

Vår coach berättade att hon stöttat en familj i obalans under längre tid. Flickan i familjen skulle berätta för coachen i ett enskilt samtal om det var något som hon saknade. Föräldrarna var övertygade om att flickan skulle nämna materiella ting såsom avsaknaden av en ipad. Men flickan sa såhär istället: " mamma jag saknar dig även om du ligger här bredvid mig". Kloka och tankvärda ord då flickan upplevde sin mamma som ständigt frånvarande trots att hon kroppsligen var på plats...

Varför ska det vara så svårt att ha onlinetid med sitt eget barn och offlinetid med omvärlden?

Självklart så ska man som förälder får ges möjlighet till att göra sådant som ger en energi även utanför föräldrarollen. En glad mamma skapar en gladare familj helt enkelt 😊.

Vi fick skriva en liten lista på små och stora input som ger energi i vardagen. I mitt fall handlar det t.ex om att få träna, komma ut i skogen med hunden, greja i trädgården, rida, få umgås, skratta och flamsa med min man, träffa vänner osv. Alltså ganska små saker som betyder mycket i längden.

Vi pratade även om tankens kraft och att våra tankar och ord skapar vår värld vi lever i... Vilken person på bilden nedan vill du vara?


Vi fick en mängd olika redskap med oss bl.a 1:2 regeln för självklart har man "rätt" att tänka negativt om saker/personer/situationer. Men när man tänkt den negativa tanken så ska man samtidigt tänka 2 positiva tankar om samma sak. Det ger oss perspektiv och gör att man inte lika lätt fastnar i ältandet 🤔.

En riktigt bra workshop utan några pekpinnar eller facit på vad som är rätt eller fel. Jag uppskattar verkligen variationen här att man kan träna och utveckla alltifrån konditionen till sin mentala hälsa och personliga utveckling 🖒🖒!

Likes

Comments

Älskar att knata runt på semestern och inspireras av den miljön som man befinner sig i. Vet inte hur många bilder jag sparat ner på datorn med sådana bilder 😊. Här trängs alltifrån gamla lador, toppmoderna badrum till detaljer såsom en speciell kakelplatta. Man vet aldrig när man kommer få nytta av inspirationsbanken 😊. Är det fler än jag som gillar att gå med kameran i högsta hugg och inspireras på semestern? 😉

Här kommer lite bilder från området där vi bor med min mans familj 😊.

På sikt så kommer vår stuga bli för liten för vår växande familj och det hade varit spännande att förvandla den röda lantliga stilen till vit puts och modern stil. Här finns i alla fall gott om inspiration om man gillar vita putsade fasader och stilren design 😊🖒

Likes

Comments