Igår fick vi startdatum för för IVF, det blir i November ! 🙏🏻

Igår morse blev det tidig uppstigning för mig och M. Klockan ringde 5.30. Vi skulle vara på plats i Uppsala kl 8.30 men på grund av Stockholms morgontrafik måste vi se till att ha god tid på oss.

Vi kom fram med marginal och sökte genast upp reproduktionscentrum. Shit va stort akademiska sjukhuset är ! Men det var inte svårt att hitta, väl skyltat 👌🏻 Vi fick träffa en riktig virvelvind till doktor när det var vår tur. Han var väldigt trevlig och rolig men första intrycket var att han inte riktigt hade koll på vår historia men när han undersökte mig och vi diskuterade planen som är uppsatt för oss var han otroligt professionell och kunnig. Ha hade säkert inte hunnit landa eftersom vi hade första tiden på morgonen.

Mötet gick till såhär:
Doktorn gick igenom vår remiss från Sophiahemmet och våra hälsodeklarationer. Vi fick berätta om vårt inseminations försök och så hade jag med epikrisen och operationsberättelsen från min diagnostiska laparoskopi som gjordes november 2015 för att konstatera endometrios. Sedan undersökte han mig med ett vaginalt ultraljud och allting såg bra ut. Han räknade också äggblåsorna som fanns på mina äggstockar och vad han kunde se så fanns det 42 stycken !! Jag är inte så insatt i gynekologi men tydligen är det mycket. Det har gynekologer tidigare också sagt, att jag har en god äggreserv. Han sa bara att vi kommer göra extra ultraljud då det finns en lite större risk att jag kan bli överstimulerad. Efter undersökningen presenterade han planen för oss. Vi ska göra IVF! 🙏🏻

Vi log som galningar när vi åkte hem! Shit! Det händer faktiskt 😃 det känns verkligare än någonsin !

Jag kommer berätta om vår behandling i ett annat inlägg då jag har lite bråttom nu. Ville bara dela med mig av denna fantastiska nyhet 💕

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Go morgon Go morgon 🍁

Jag hoppas att ni sovit riktigt gott! Nu är jag påväg till jobbet för att utbilda. Under hösten har vi hållit på med en hel del utbildningar då det är mycket nytt man behöver veta, känna till och kunna inför flytten till det nya sjukhuset.

Igår kväll packade vi ner i flyttkartonger och städade i lägenheten. Nej men just det.. jag har ju inte berättat ?! Vi ska flytta den 1 November 😃 Vi har köpt en egen lägenhet i Sollentuna och flyttar alldeles alldeles snart ! Ni kan inte ana vilken lättnad då vi bott på hyra och haft kontrakt på ett halvt år åt gången.. vi har ändå haft turen att få bo nästan två år i den lägenheten vi haft men nu känner vi att vi ville ha vårt eget. Ett hem som är vårt med allt vad det innebär!

På kvällen låg jag och M på soffan och hade TV marathon. Och jag bara måste se Hollywood fruarna då de skulle ha sin traditionella fru lunch som slutade i en katastrof. Jag väljer inte någon sida i det där som pågick mellan fruarna men jag tyckte det var fruktansvärt osmakligt att TV3 ens tog med den sektionen av bråket, den sista delen där Gunilla önskar att Åsa skulle få sitt barn så att hon skulle bli lugnare. Då har Åsa gått ut med att hon och hennes man behöver göra IVF. Nej alltså usch! Det va så osmakligt i mina ögon.. Kanske reagerade jag starkt på det då jag själv är uppe i den karusellen precis nu.. Men i vilket fall tyckte jag att för det första är inte det där något man diskuterar med vem som helst. Och absolut inget som ska behöva sändas i tv, någon annans olycka...

Nu vet ju inte jag, Åsa kanske va tillfrågad om det var okej att visa det och hade kanske gett sitt medgivande. Men jag tyckte inte riktigt att det passade..

Kram på er 💕

Likes

Comments

I fredags när jag steg innanför dörren hemma låg ett brev märkt från Akademiska sjukhuset på dörrmattan. Då visste jag med en gång. Nu har vi fått tid för IVF.

Jag ringde upp M, som var på jobb, öppnade brevet och så läste vi igenom det tillsammans. Vi har fått tid till reproduktionscentrum, kvinnokliniken på Akademiska sjukhuset i Uppsala den 13 oktober kl 8.30.

Jag hade hoppats på att vi skulle få tid i Stockholm, helst av allt på Sophia hemmet där vi varit det senaste halvåret, men så blev det inte. Stockholmsläns landsting har ett samarbete med Akademiska sjukhuset i Uppsala när det gäller fertilitetsproblem och eftersom vi åberopade vårdgaranti, alltså att vi vill få behandling inom 3 månader som finns lagstadgat, har vi inte rätt att välja klinik. Och nu var det Akademiska som hade tid att erbjuda oss. Jag tror det kommer bli jätte bra! Jag har flera kollegor som jobbat där, inte på reproduktionscentrum men på andra kliniker och stor trivts. Jag ser framemot detta! Det är värt att åka vart som helst om det bara innebär att vi får hjälp i vår dröm om ett barn 😊

Så nästa Torsdag är det dags för vårt första besök på kliniken och vi ser så framemot det. Undrar vad som kommer hända. Vi har läst på om hur själva IVF går till men vi har ingen aning om hur detta ska läggas upp, vad läkaren kommer säga, hur vår prognos ser ut eller vad vi ska göra.. jag längtar jätte mycket 😃

Likes

Comments

Hej på er fina,

Det var en ledsen och nedstämd tjej som skrev det förra inlägget. Idag känns det dock lite bättre ! Jag har mensvärk från h*ll och ligger ljust nu nerbäddad i soffan med täcke, värktabletter, saft och choklad. Choklad är mitt "mens craving". Det måste finnas hemma varje månad för att jag ska klara av dessa två - tre dagars tortyr. Och är jag inte den perfekte anställda? Jag får alltid mens på mina lediga dagar 🙈 men för mig är det absolut det bästa, blödningarna är kraftiga de första dagarna och jag skulle inte vilja vara på jobb när de börjar för då springer jag och är nojig över att de kommer igenom!

I vilket fall, i lördags när jag vaknade och kände mig piggare och gladare bestämde jag mig för att göra graviditetstestet även om mensen var på väg. Jag hade ett sista hopp i mina tankar och det var att många kvinnor har mens trots att det är gravida och kanske min kropp inte hade hunnit ställa om sig ännu och detta var bara ett misstag från kroppen. Men när testresultatet kom var det solklart. Jag är inte gravid. Så enkelt var det, inseminations försöket misslyckades. Vi kommer inte att bli föräldrar, ännu.

Likes

Comments

En mycket övertrött och ledsen tjej som rapporterar från sängen; mensen har kommit. Inseminationen misslyckades 😢

Just ikväll känns allting jobbigt och övermäktigt ! Dessutom blir det inte bättre av att jag jobbade natten till idag, åkte hem och sov fem timmar för att sedan åka tillbaka och köra ett kvällspass på det. Jag är helt slut. Min kropp skriker efter sömn. Och så saknar jag M.. han har varit borta väldigt väldigt mycket på sistone pga jobbet. Men i morgon kommer han hem !

Usch vad allt känns ledsamt och tråkigt ! Jag lovar att i morgon känns allt bättre !

Likes

Comments

Go dag kära vänner,

Idag är det dag 29 i menscykeln. Än så länge känns det inte som att mensen är på väg så vi håller tummarna ! Men jag har en rätt lång menscykel och den ligger mellan 30-34 dagar så jag ropar inte hej förrän jag är över bron 😊 men jag borde väl egentligen kunna ta ett graviditetstest snart, eller va tror ni? På fredag har det gått två veckor sedan inseminationen. Jag är ju så nyfiken samtidigt som jag inte vill jinxa något!

För mig är det viktigaste beviset på en graviditet att mensen uteblir. Skulle jag ta ett graviditetstest nu och det, förhoppningsvis, visar plus skulle jag inte våga tro på det förrän jag faktiskt ser att mensen uteblir om några dagar. Vilket sen igen också kan vara missvisande då vissa kvinnor har menstruation trots graviditet.

Äh jag väntar någon dag till. Har mensen inte kommit under helgen så ska jag göra ett graviditetstest 😃

Likes

Comments

På den här bloggen skriver jag, tyvärr, anonymt av flera olika skäl:

1. Detta är för mig/oss ett känsligt ämne. Det är så personligt och sårbart att jag skulle ha svårt att hantera motgångar om jag öppet delade med mig av denna resa.
- Fertilitet, sexualitet och kroppsidealen är något det skrivs om hela tiden i media. Vi blir proppade med ideal och normer från det att vi stiger upp på morgonen och ser oss i spegeln, går till jobbet och diskuterar diverse ideal och låtsas oberörda till dess att vi kommer hem och ser på tv nyheterna som propsar på oss normer. Vi märker det inte alltid för detta är vår vardag. Det är så naturligt i vårt liv att vi inte tänker på det förrän det är något som inte fungerar.. Och så är det ju för oss, våra kroppar fungerar inte exakt som de ska, jag blir inte gravid, jag lyckas inte få ett foster att stanna i min mage och växa till sig och M's spermier simmar inte tillräckligt snabbt. Det blir så uppenbart att vi inte passar in i de familje ideal vi har idag. Jag har ännu inte kommit dit, att jag klarar av att berätta för omvärlden att vi har problem. Och jag känner att så fort vi avslöjar detta är det inte längre bara jag och M som kämpar för att få ett barn, utan alla runt om oss blir delaktiga. Jag skulle personligen inte klara av att dela sorgen, ifall detta inte lyckas, eller alla motgångar på vägen med flera andra. Jag vill hantera den själv, tillsammans med M. Glädjen delar jag hellre med mig om vi kan !

2. Jag kan på ett mer ärligt och öppet sätt skriva om mina känslor och funderingar.
- Jag kan skriva av mig utan att behöva vara orolig att utpeka någon specifik person. Ingen kan känna igen sig i mina berättelser. Och jag kan skriva om bergochdalbanan som pågår i min kropp och själ. Jag kan dela de mörka tankarna när de dyker upp, jag kan detaljerat beskriva händelser och jag kan dela glädjetjut innan de nått familj och vänner. Jag kan vara min egen ventil!

3. Vår närmaste familj och vänner känner inte till vad vi går igenom. (Bara några få).
- Det låter kanske egoistiskt att vi inte berättat för familjen och många tycker säkert att det lättat deras resa genom att låta andra veta. Vi har valt att inte berätta. Det är endast min mor, M's syster och två kompisar till mig som vet om hela storyn. De andra har vi lämnat ute tillsvidare av olika orsaker. Som jag nämnde högre upp så blir inte sorgen lika tung om vi är ett fåtal som delar den. Låter kanske knasigt men ju fler som vet om, desto fler och högre förväntningar läggs på oss och det fixar inte vi just nu. De andra ska få veta en dag, men inte nu.

4. Vi kommer från en liten ort där det gillas att skvallra och vi vill gärna slippa sånt just nu. Vi har fullt upp med oss själva och vill ogärna börja stå till svara för rykten.
- Skvaller är verkligen inte något vi vill behöva utstå mitt uppe i vår resa där vi ska försöka behålla positivitet och glädje runt oss. Just nu kan inte andra människor få gotta sig i vårt misslyckande, inte nu när vi är som svagast.

5. Jag vill inte att ni eller människor i min närvaro skall tycka synd om mig. Det är inte synd om oss, vi får kämpa lite hårdare än andra bara.
- Jag anser inte att det är synd om oss och jag vill inte att människor ska se på oss med de glasögonen. Det är inte synd om oss, det är bara himla himla tråkigt. Den dagen vi gjort allt, verkligen ALLT och inget fungerar.. Ja då kanske det är synd om oss.

Likes

Comments

Det känns helt ofattbart..! 💖

I Måndags fick vi hem brevet från reproduktionsmedicin i Huddinge, de har godkänt oss och anser att vi är i behov av deras hjälp. Vi ska alltså få genomföra IVF !

Jag är så glad ! Det pirrar i magen! 😍

Här i Stockholm är det lång väntetid till IVF behandling, ungefär 9-10 månader. Det känns som en hemskt lång evighet.. Men som tur är finns något som heter "Vårdgarantin" som är lagstadgat och betyder att man har rätt till behandling inom tre månader efter att beslut om behandling har tagits och remiss skickats. Dr A på Sophiahemmet skickade vår remiss 31 augusti vilket betyder att vi kommer få en tid innan sista November... 😁

Även om vi nu fått det här beskedet så tror jag och hoppas innerligt att vårt inseminationsförsök har gått vägen. Att det finns någon liten där inne just nu som håller på att gotta in sig. Men det känns skönt och så roligt att vi har möjligheten att förhoppningsvis bli föräldrar, på ett eller annat sätt ! 💕

Total lycka 🌟

Likes

Comments

Go'kväll på er fina 🌸

Helgen passerade i arbetets tecken och som tur är har det varit rätt lugnt på jobbet. Det har spänt lite i magen, vart lite ömt och jag har känt mig svullen. Men idag har nästan all den känslan försvunnit och jag känner mig som vanligt ! 😊 Min känslighet har också avtagit lite. Jag berättade tidigare att jag haft en sämre period där jag känt mig liten och ledsen men det har vänt och jag känner mig bättre och starkare igen. Nu väntar vi bara med spänning på att få resultatet om ca 2 veckor... ÅÅÅÅH må detta ha gått vägen 🙏🏻

Puss

Likes

Comments

Idag, under vår möjligtvis livs viktigaste dag, var klockan ställd på 7.00 hemma hos oss. Ändå höll vi på att försova oss. M väckte mig 7.20 och jag hoppade upp ur sängen och gjorde mig genast klar. Kl. 8.13 gick vi iväg till bussen och åkte mot Sophia hemmet. Idag var det nämligen dags för inseminationsförsök ett !

Vi var sååå nervösa! Svamlade och pratade egentligen bara strunt när vi pratade med varandra 🙊 Det kändes så overkligt det som skulle hända. Jag kände hela morgonen en molnande smärta på höger sida i magen, antagligen för att ägget släppt och vandrar ner mot livmodern, och denna smärta förstärktes av min nervositet. Jag hade riktig magknip i mellan åt... Efter att M lämnat prov på Sophiahemmet vid 9 tiden gick vi iväg för att äta frukost. Då kunde jag slappna av lite. Vi gick till en mysig restaurang, Nybrogatan 38, där vi tog varsina scones och jag en äggröra. Doftade himmelskt gott av de fluffiga vaniljsconesen och nybryggt kaffe ☕️

Väl tillbaka på Sophia hemmet skulle vi träffa dr. C, en ny läkare igen. Han tog emot oss, visade oss resultatet från labbet och sa nöjd "här har vi fem miljoner fina simmare". Han va lite lustig och under hela vårt korta besök hos honom fanns ingen nervositet ! Kl.11.55 för att vara exakt fördes dessa fem miljoner simmare in för att "jaga ägg" som dr. C uttryckte sig och sedan var allt klart. Inget mer med det. Han ville att vi skulle åka hem, invänta utebliven mens och omkring 14 dagar från nu ta ett graviditetstest och ringa tillbaka och bekräfta graviditeten. "Yes sir, då gör vi det". Sedan åkte vi hem 😊

Det kommer att bli en låååång väntan på att få ett resultat. Men som jag sagt tidigare, vi tror på det här och jag känner i hela min kropp att detta kommer att lyckas ! 🙏🏻

Likes

Comments