Jag har fått äran att baka 4 tårtor till min lilla prinsessas dop. Självfallet tar man sig an utmaningen även om tålamodet för små pyssliga saker inte är det bästa. Däremot älskar jag att dekorera tårtor, har endast arbetat med bär, vaniljstänger, choklad och moss i alla dess former. Men nu blir det något helt annat, sockerpasta, marsipan och strössel.

Kan tänka mig att det kommer bli en och en annan svordom innan all dekoration är klar men det ska bli så fantastiskt roligt!

Har fått fria händer och jag har så många idéer och kan inte riktigt bestämma mig..

Inspiration tagen från Google

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

En lång men spännande dag. Inga lektioner hölls då de var inställda på grund av upprop. Men det var lite mer rörelse och fart nu på skolan när eleverna hade börjat.
Ser så mycket fram emot torsdagen då ett flertal sammarbetsövningar väntar!

Första "riktiga" dagen på nya jobbet

Likes

Comments

Just nu är jag inne i en ganska så tung period där känslorna bubblar och självförtroendet är nere i botten. Jag söker ofantligt mycket bekräftelser och när jag väl får dem så söker jag ytterligare bekräftelser på de jag fått. Det är som att jag behöver höra en extra gång och att det personen säger verkligen menar det och inte bara för att jag behöver höra det. Mina hjärnspöken är igång och jag ifrågesätter allt. Kan tänka mig att jag är en pain in the ass att hänga med just nu. Framförallt att leva med.
"Happiness starts with you" men jag vet inte riktigt vart jag ska börja eller vad jag ska börja med för jag är bara i en tung period och har egentligen inget som måste åtgärdas men jag orkar inte ens med mig själv nu. Hela jag känns tung, känner mig som en stor tung sten som sjunker genom sängen.
Tankarna går på högvarv och jag kan inte riktigt slappna av. Jag vet vad det beror på och jag tror jag vet vad jag måste göra. Happiness starts with you, fuck you, here i come!

Likes

Comments

Igår kröp det i mig. Har känt mig inaktiv under en längre tid och inte riktigt tagit ut mig ordentligt förutom vid vandringen under semestern.
Så igår åkte jag till gymmet. Valde att köra ben och kötta sönder rumpa och ben. Målet var att knappt kunna gå därifrån och jag tror jag nådde målet.

Jag körde på:
8 x 3 djupa benböj i smithmaskinen med 50 kg.
8 x 3 täta benböj i smithmaskinen med 45 kg
8 x 3 breda benböj i smithmaskinen med 30 kg och gummiband för att aktivera gluteus mer.
8 x 3 / ben, kissande hunden med gummiband
8 x 3 / ben, statiska utfallsteg på halv pilatesboll.
8 x 3 / ben, benspark bakåt ståendes på alla fyra med cabel/vikt på benet
8 sek x 3 / ben, statisk jägarposition med gummiband
8 x 3 / ben, benspark i maskin 35 kg

Idag värker mina ben som f*n. Älskar dock känslan när musklerna blöder för då vet man att det har hänt något och att processen är igång.


Har du inte provat att arbeta med gummiband så är det ett hett tips! Det aktiverar fler muskler under en och samma övning. Oftast aktiverar de också "rätt" muskler

Likes

Comments

Som jag skrev i rubriken, när man inte får äta sötsaker men ändå vill äta något en fredag kväll när man ska ha en hemmakväll.
Då är bloggen http://56kilo.se perfekt för inspiration. Vi har provat många recept därifrån, allt från måltider till mellanmål till efterrätt.
Om du har missat denna fantastiska LCHF blogg fylld med massa godsaker som innehåller mindre än 5% kolhydrater så gå in på en gång och kolla in alla läckra recept!

Snor receptet från http://56kilo.se för godaste pajen

Ca 6 portioner

Smuldegen:
75 g hasselnötter
75 g sötmandlar
50 g kokosflingor
100 g smör
Sukrin efter smak
Kanel

Skala och skär äpple i tunna skivor, lägg i ugnsform, krydda med ganska mycket kanel och ca 1/2+ dl sukrin. Mixa nötter + kokosflingor i matberedare med knivar och mixa sedan även ner smöret skuret i mindre bitar. Fördela smuldegen över äpplena och toppa med lite sukrin, grädda ca 20-25 min i 200 grader!

Till pajen hade vi en sockersnål vaniljkvarg!

Likes

Comments

Den här veckan har jag varit urdålig på att träna. Det är så mycket information att ta in på det nya jobbet innan eleverna börjar nästa vecka så man är helt slut i huvudet när man kommer hem.
Och jag har fått hur många inaktivitetsvarningar som helst då vi sitter mestadels vid ett kontor eller på möten denna vecka. Sjukt frustrerade när det där varningstriangeln poppar upp. Men det handlar om en halv vecka och jag kan likaväl bryta den trenden när jag vill.

Igår fick jag äntligen mysa med min lilla prinsessa och hennes fantastiska mamma som förövrigt är den bästa stora systern man kan ha för er som inte visste om det. Jag har inte träffat dem på typ 2 veckor och det är på tok för lång tid. L har blivit så stor under de dagarna och det händer så mycket på så kort tid. Man vill ju inte missa en dag i hennes liv.
Så tacksam att hon får ha världens bästa föräldrar!

Likes

Comments

Idag var första dagen på det nya jobbet och allting startade galet bra när jag kom i mina Levis jeans som jag inte kunnat använda på väldigt länge samt en super fin blå topp som har suttit som ett korvskinn tidigare men som nu satt perfekt.
Så med den starten kunde inget göra den här dagen dålig.
Kändes häftigt att ta skolfoto som lärare, vara på andra sidan med de vuxna hållandes i idrottsmaterial!

Dagen har varit lite korvstoppning av information och det är väldigt mycket att ta in. Men det har varit roligt och lärarteamet är ett fantastiskt gäng. Super laddad för den kommande terminen!

Likes

Comments

När vädret bjöd på värme och strålande sol så kändes det bara idiotiskt att gå in på ett gym och svettas. Vi körde på med gemensam träning vid utegymmet i runby. Ett effektivt träningspass med gummiband.
Squatjump + lateral gång 5+5x3
Pushup + lateral gång 5+5x3
Tricepscurl 7x3
Utfallssteg statiskt 15+15x3
Sumosquat statiskt 5-10 sek x 4
PW 7 km

Likes

Comments

Jag är som en tickande bomb just nu, har varit det senaste dygnet. Jag kan inte sätta ord på varför jag känner som jag gör just nu. Om det är något som gör mig missnöjd, stressad eller någon kombination.
Jag är fortfarande fysiskt utmattad från våra vandringar, känner att jag inte riktigt har återhämtat mig ännu. Samtidigt som jag upplever en stress över att allting börjar nu på samma gång, två nya jobb och studierna. Ena jobbet känns inte sådär jätte nervöst inför då jag känner gruppen litegrann sen tidigare. Däremot så är lärarjobbet helt nytt och den typen av pedagogik samt didaktik blir annorlunda till skillnad från fotbollen. Även fast jag har pluggat nu i fyra år till det så känner jag mig ändå väldigt grön. Men så fort jag kommer in i det så går det nog bättre.
Studierna är fortfarande jäkligt röriga. Jag ska plugga ikapp tre kurser denna termin men får ingen klarhet i min individuella studieplan vilket suger och skapar en stress i sig, när ska jag börja läsa liksom?!
All denna stress, ovetandes, rörigheten plus den fysiska utmattningen gör att jag får liknande symptom som när jag blev utbränd. Jag kan inte tänka klart, blir tröttare snabbare mentalt, kan gå i affären i en timme utan att ha plockat i en enda vara och som idag, köra bil men supertrött efter endast en timmes bilkörande..

Ikväll måste jag sätta mig och strukturera upp allting. Få mer klarhet i allt. Få ordning och struktur på mitt liv för att inte vara som en tickande bomb.

Likes

Comments

Saker och ting börjar hända med min kropp. Jag märker det själv när man hittar en gammal bikini som man gömt längst in i garderoben för att inte bli påmind över att den endast kunde användas i en sommar pågrund av den drastiska viktökningen.

Nu sitter jag här, i min "nygamla" bikini som jag var så kär i när jag köpte den. Den sitter inte perfekt, men den passar. Hade detta varit för några månader sen så hade jag aldrig accepterat att det vällt över lite fett på sidorna men det är något som är accepterat vid det här laget för en dag kommer det att försvinna. Jag vet det, jag vet att det förbränns lite varje vecka, även om det så handlar om någon millimeter så händer det i alla fall något, och för mig gör det att det blir mer okej för mig att ta på mig den här bikinin igen.

Likes

Comments