Sitter här hemma alldeles själv. Elias och Hanna har gått upp till sin pappa för att fika. Simon är väl på väg hem ifrån skolan just nu.

Ringde vc innan gällande min/mina knöl/knölar men det var ingen brådska utan vi kunde avvakta. Bara att låta bli och googla och även att klämma då med andra ord.. Och sluta NOJJA!

Varit ute en kortis och fått mig lite luft idag, så skönt, även om inte ens solen sken då vilket den gör nu och bländar mig genom fönstret.
Micke ville ha ut mig på en promenad ikväll, så en liten ska man väl orka med hoppas jag.
Ikväll ska vi testa oss på ny maträtt, torsk i ugn och sås till detta. Och lite ris. Blir nog bra. Fick ju tips av en väninna Ingela i Västerås och varje månad "rensa" frysen så nu när jag grävde lite djupare så fann jag 2 paket torsk. Så det får det bli idag!

Jo förresten igår var Hanna och jag och köpte fika då Elias skulle ha med sig fika till skolan idag ( Hannas fifirutor dög visst inte) och då började vi prata hårfärg. Det hela slutade med att hon fick paketet med blondering i som jag fick av syrran i söndags och så slängde vi i det i bara topparna. Hon vart superfin och det ser helt naturligt ut, inte som en vass kant.

Nu vila lite innan familjen kommer hem! Får se om det är någon annan som kan tänkas göra middagen idag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I lördagskväll satt vi här och mös barnen och jag, kollade på så Mycket bättre. Hanna somnade först i soffan och sedan fick jag leda henne över till dubbelsängen. Elias låg därinne ett tag och spelade på surfplattan innan han somnade.
Jag kollade på film "Min så kallade pappa", ganska djup film men den var helt okej att se.
Lyssnade på kärleksmusik och släppte på fördämningarna. Skönt att göra det ibland. När jag sedan skulle gå och lägga mig så låg barnen huller om buller så det var inte lätt att få plats. Försökte få Hanna att flytta in, men hon bara morrade åt mig.

Söndagen gick i familjens tecken då vi åkte med mamma till Vaggeryd och mysa med syskon. Vi var också inne på Toys r us, men jag tyckte ej det var något att ha. Igår måndags så tog jag tag i att åka till jobbet och lämna in intyg ifrån läkaren på min sjukskrivning. NU efterhand så har några påtalat att dessa kunde jag ju antingen skickat in via posten eller tagit bilder med mobilen och skickat in via mail. Bra att veta tills nästa gång.

Simon var hemma för han mådde illa och hade ont i magen. Sedan igårkväll så började Elias klaga på ont i magen och även så nu Hanna i morse. Så jag höll de hemma. Jag hade med ont i magen, men det har blivit bättre så vet i tusan vad det var.
Hanna har bakat kakor idag och jag min lilla hypokodriker har klämt på en "knuta" som jag har hittat på sidan av halsen. Men förmodligen är det väl bara biverkningar av att jag har legat i flera dagar och på konstiga sätt i soffan... Men ändå ska man googla.. Blir så jävla förbannad på mig själv.. Varför stressa upp sig liksom?
Jo sedan har jag beställt sängkläder, hittade superfina på Hm för några dagar sedan ju..

​Ville ju egentligen ha den blåa men Micke ville gärna ha den gröna. Nu fick Hanna säga vilka hon tyckte var snyggast och då blev det de gröna. Så nu är Micke lycklig kan jag lova. Hade 100:- rabatt att utnyttja så då kan man passa på. Hanna ville också köpa en vit topp som hon valde ut.

​Japp tisdag snart till ända......

Likes

Comments

Sovit som sagt vad jävligt kasst i natt..Elias kom upp sen natten också och delade åter sida med mig som sagt vad. Sedan gick ju Micke och Simon upp tidigt och stack iväg till Stockholm.
Jag låg och drog mig till 11 när barnen sade att de var hungriga, egentligen kunde de ju dukat frukost, det ska de få göra imorgon. Sedan ville Hanna baka fifirutor, hon var jätteduktig och grejade det. Sedan skulle jag göra glasyren, då vet jag ej vad som hände för strösslet fastnade inte och glasyren lossnade ifrån kakan.

Sedan var det ju dags för Elias kalas, 2 av 10 inbjudna kom. Visst 4 hade ringt återbud, men de resterande då. Han stod och väntade på dem här och undrade när de skulle komma. Kan man liksom inte höra av sig om man ej ska komma? Men 3 timmars bus med 2 kompisar. Det var mer än vad jag orkade av känner jag nu i efterhand. Vilken ljudnivå och vilket liv. Men men han ville ju så gärna ha kalas i år, han kan ju inte rå för att mamma ej mår bra så det var ju bara att köra idag.

När kompisarna gick hem så städade i ordning lite här i kaoset. De har levt rövare och förstört en soffkudde med stearin. Lagt den i frysen och hoppas lösa problemet. Innan vi klädde på oss för att dra oss iväg för att köpa lördagsmys. Ostbollar och grillchips. Lördagen är räddad. Se någon på tvn och bara ta det lugnt efter att middagen är lagad. Tacosmys blir det ikväll. Jag hoppas på att kunna se "Så mycket bättre" men barnen snackar filmtajm. Ja vi får se.

Likes

Comments

Vaknade upp och var helt slut. Hade sovit superdåligt då med tanke på att jag hade sällskap av Elias på min halva av sängen med.
Men han har varit jätteorolig de sista nätterna. Kom iväg och lämnade barnen, hem och lade mig direkt i soffan och bara vilade. Somnade ifrån och vilade en stund. Sedan hade jag lovat Elias att komma iväg på storsamlingen i barnens skola då han skulle sjunga. Men var bara med däruppe under 30 minuter innan jag gick hem igen och vilade.

När barnen kom hem så gjorde Hanna läxan och vi fick posten.. Min film som jag hade beställt.. Oh jag skulle få ha filmmys med min familj. Krypa ner i soffan och ladda energi.

Det var iallafall det jag trodde. Micke stannade på vägen hem och tvättade bilen och kom hem 1 timme senare än vanligt, men då satte jag faktiskt alla i arbete efter middagen. Städning av övervåningen stod på schemat. Annars blev det inget fredagsmys.

De var alla mycket duktiga, men helt plötsligt blev det fajt om dammsugaren mellan bröderna. Ja jösses, detta grollet höll på ett tag medan vi även köpte godis.
Sedan hem och krypa ner i soffan, men ingen mer än jag tyckte om filmen.. Konstigt..
Gick sedan och lade oss och mös extra mycket med Micke då han skulle iväg i helgen...
Återigen har natten varit skit. Somnade sent och sovit asdåligt.

Likes

Comments

Låg bara i soffan hela förmiddagen efter att jag hade lämnat barnen på skolan. Vilade även om det var svårt då det hördes som att snickarna i grannlägenheten renoverar vårt badrum istället för grannens.
Straxt efter lunch kom en blixt från klarblå himmel. Elias ska ju ha kalas i helgen. Måste ju ha något att bjuda på. Bakade kanelbullar och hälften med mandelmassa. Vilade sedan innan jag lagade mat (enkel middag) och så var det att köra Elias till träningen. Har lovat att jag ska göra det nu när jag är sjukskriven. Gör ju inte det annars då jag jobbat länge torsdagar. Nu ligger barnen utan den stora tonåringen och jag ska försöka ha lite mys med min sambo. Han är ju ej hemma mellan lördag morgon och natten till måndag. Ska ju med Simon upp till Stockholm igen.

Likes

Comments

När jag träffade läkaren i måndags för mitt mående fick jag utföra ett "test" och där kunde hon utläsa att jag hade svår depression. Men för mig är det inte depression jag har, iallafall inte vad jag tycker. Jag är trött, så jävla trött. Skulle vara vilja dra något gammalt över mig och inte göra någonting. 
Mycket är det väl mig själv jag får skylla. När jag levde ihop med exet så var det jag som hade markservicen och jobbade samtidigt. Ja visst jag jobbade inte 100% hela tiden (bara när jag körde montering på Husqvarna) annars har jag legat runt 75% inom vården. Men när jag hade mina lediga dagar så veckohandlade jag, jag städade och fixade. Var bara jag som följde med barnen till tandläkaren, öppet hus, BVC, läkaren med mera. När det var utredning på BUP fick jag tvinga mig med honom. Hade jag en ledig dag över så hälsade jag gärna på i skolan eller på förskolan, visa mig tillgänglig helt enkelt. När jag pluggade till uska, gjorde jag det hemifrån samtidigt som jag var mammaledig med Elias. När jag läste till tandsköterska så var det jag som pendlade 3 dagar i veckan, men ändå hann med att plugga, handla, möten med mera. Det där har ju fortsatt nu när jag har jobb, när vi skildes så körde jag mycket på just mina veckor för det blev ett jävla gnäll om det bokades in på hans veckor. Nu när jag har ensam vårdnad och har nu sambo så fortsätter jag ytterligare. Jag tvättar på eftermiddagarna när jag slutar tidigt, jag lagar oftast maten (ja jo Micke lagar med) och han är jätteduktig på att hjälpa till där jag släpper in honom. Jag är skitdålig på att kräva av barnen att de ska lägga in sin egna tvätt, städa sina egna rum, hjälpa mig att duka eller att följa med ner i tvättstugan. Nu under dessa sista 4 åren har det varit psykiskt och fysiskt påfrestningar, att möta upp barnens mående och så vidare. Och naturligtvis är det ju också det jag ska göra, jag är ju för fan deras mamma. Men jag kanske skulle börja lära mig att säga NEJ eller att be andra om hjälp. Det är jag ta mig fan asdålig på. Jag suger helt enkelt. Hade jag kanske tagit hjälp tidigare och även så inte blundat för alla känslor eller släppt lös dem så hade jag kanske inte mått som jag gör idag..

Men tack vare en bekant som jag snackat med ikväll så kommer jag be om medicinhjälp nästa gång jag ska träffa läkaren. Inte för att jag vill, utan kanske för att jag måste. Bara tillfälligt medan jag är på väg uppåt..

Likes

Comments

​Filmen är beställd. Jag gillade denna verkligen så det ska bli kul att få hem den. Kanske är det så att den kan bli den nya "Tomten är far till alla barnen" som jag ser på x antal gånger varje jul.

Likes

Comments

​Simon har kommit till den slutsats att han vill byta klass. Han känner inte att han trivs i den klassen som han går i och ja då är det ju min uppgift som mamma att stötta honom. Försökt ringa rektorn men inte fått tag på henne så jag mailade henne.. Detta fick jag som svar; 

"När det gäller klassbyte har vi bestämt att vi inte byter klass på eleverna om det inte är absolut nödvändigt. Det ligger mycket jobb bakom klassammansättningen till åk 7 och vi tror att dessa klasser blir bra för eleverna. I nuläget bedömer vi att det inte skulle vara bättre för Simon att gå i en annan klass."

Vad är absolut nödvändigt? När klassas det som det? Jag kan säga så mycket att jag hoppas att mina andra 2 barn väljer någon annan skola sedan när det är dags för dem att välja (med hjälp av mig) men Hanna har redan börjat snacka om en privat skola, så vi får se helt enkelt vart detta landar. Men jag vet inte hur jag ska gå vidare med detta gällande Simon. Han blev så ledsen och satt här hemma och grät. Vad fan ska inte ungarna få må bra för?Likes

Comments

​Var ju med Hanna igår på Hockey, skolan blir inbjuden av Bubs godis och då måste man gå en vuxen och ett barn. Detta hade vi ju redan bestämt innan jag blev sjukskriven. Micke var ju med Elias på hockeyn. Var hemma vid 21.45 och då slängde jag ungarna i säng. Sedan gick jag själv och lade mig. Med värsta huvudvärken och kunde inte somna pga detta. Har sovit apdåligt under natten med. Blir ta mig tusan tokig på detta. Och insomningstablett funkar ju inte för hela natten så jag vet inte vad jag ska göra..

Idag var det upp och få iväg barnen återigen till skolan, har också tvättat lite kläder så Elias slipper gå naken. Fattar inte hur den ungen kan skita ner sig, en egen tvättmaskin i lägenheten står ganska högt upp på önskelistan. Men vi får väl se. Somnade ifrån tvätten lite här på soffan, slocknade 20 minuter. Helt off nu.

Hanna har med sig en kompis hem, inget jag var förtjust för jag orkar verkligen inte. Det blir ju alltid extra när de har med sig någon. Inte för att de ej får ha med sig, det är ju inte det jag menar, men ja idag är jag inte på G. Så vad händer, jo Elias och denna kompisen börjar busa och det blir en jävla massa tjejskrik. Jag blir tokig. Så de fick helt enkelt gå ut. 

Legat och vilat ikväll med Hanna som var trött. Så skönt att bara ligga bredvid henne med filt över oss..

Likes

Comments

Berättade för barnen igår att mamma har blivit sjukskriven och att jag ska vara hemma en månad på heltid. Deras första reaktion var " Vad orättvist att du får vara ledig och inte vi". JO det kan man ju tycka, men försökte förklara för dem att detta är ju inget jag egentligen vill. Elias undrade varför man är sjukskriven och jag förklarade att det är ju när kroppen inte mår bra eller har gått sönder som man måste vila så kroppen orkar laga sig.

Det är ju detta med att vila så att kroppen ska orka laga sig som är kanske det svåra för mig. Jag har ändå 3 barn, det är en hel del möten inbokat med barn och ungdomshälsan gällande Simon, tandreglering gällande Hanna och en del möten gällande Elias med.
Läkare var rädd för att jag inte skulle få någon struktur på dagarna när hon nu sjukskriver mig, men det får jag ju, jag MÅSTE gå upp med barnen och se till att de kommer iväg till skolan och då får jag ju samtidigt en liten promenad om jag följer med dem till skolan. Sedan ska jag försöka ha något som jag MÅSTE göra varje dag. Plocka i ordning något, eller ringa några samtal eller så. Men resten ska jag faktiskt försöka vila och göra sådant som jag gillar om jag orkar.

Morgonen och förmiddagen idag blev just lite sådant, upp, iväg med barnen, lite promenad och sedan ringa lite samtal innan jag däckade i soffan och sov bort en stund. Nu blir det en äggmacka och sedan ska jag försöka ta tag i sockarna..de omaka paren vill säga...

Likes

Comments