View tracker

Idag har Simon och jag varit på BUP. Vi fick träffa en psykolog och en specialist läkare. Satt först och pratade ihop en stund innan läkaren tog med Simon för att kolla vikt,längd, hjärta med mera + att prata mer och jag fick sitta kvar med psykologen. Ca 1,5 timmar tog detta mötet och vi kom fram till att det är bra om vi får till en utredning för att kunna "behandla/jobba" med hans ångest som egentligen remissen handlade om och trauma. Så nu gäller det att det liksom sätts igång ifrån skolan. Men BUP kommer bjuda in skolan för ett möte för att förklara läget så får vi se vad som händer sedan.

Så lite moment 22, men som sagt vad ta en dag i taget så får vi se.


Likes

Comments

Idag när vi vaknade gnällde Elias om att han hade ont i huvudet. Eftersom jag skulle iväg på ett möte innan jobbet + jobba 3 timmar som jag gärna vill göra nu när jag har kommit igång så frågade jag Micke om han kunde vabba och det kunde han göra. Han är fantastisk på att ställa upp på mig. Jag borde fan visa mer uppskattning kan jag tycka.

Elias var väldigt nöjd över att Micke hade vabbat med och frågade om Micke kunde vara hemma nästa gång han var sjuk med. Haha, Micke gick med på det så länge det inte är magsjuka.. Haha Han är ju lite kräk känslig, visst det är jag med, men jag är ju tvungen eftersom jag ändå har skaffat mig 3 barn.

Men vi hade ändå en mysig eftermiddag, förutom samtalet som jag fick ifrån Simon. Han skoldator hade gått sönder, han skulle förflytta sig och stängde igen locket. Då hade sladden ifrån hans hörlurar hamnat i mellan och det hade blivit en spricka i skärmen och hela skärmen hade blivit vit. Men ja vad fan det är väl bara att betala och se glad ut.

Blev ingen kör ikväll eftersom körledaren var sjuk, men jag och Hanna passade på att gå ut och gå en sväng. Hon hade redan varit ute en promenad med Toffee själv på eftermiddagen efter skolan och nu blev det en till promenad tillsammans.

Likes

Comments

Idag var det ju inget jobb för mig, jag har varit hemma och vilat. Legat och suttit mest i soffan.
De har ringt ifrån BUP igen, även lillebror har fått tid nu om 3 veckor. Och psykologen som inte trodde att det skulle gå vägen med remisserna, men så tar de emot båda mina pojkar. Hoppas verkligen det blir något positivt utav detta nu.

Idag kom de också och installerade vår tvättmaskin, så första maskinen är tvättad och t o m torkad och inlagd i garderoberna.

Varit lite kaos här hemma idag mellan killarna, där ett nyckeskåp gick sönder och även vår hallspegel. Lite surt, men men vad ska man göra?

Hanna och jag har varit ute och gått själva ikväll, vi lånade med oss Toffee. Det var skönt bara hon och jag... Snackade och hade det mysigt! Det snöade jättemycket och var så vackert.

Nu dags att sova... Imorgon en ny dag på jobbet och så kören imorgon kväll...

Likes

Comments

Barn och ungdomshälsan ringde jag förra veckan när han ej ville gå i skolan.
De skrev en remiss till BUP då han inte mådde så bra...
Och nu ska vi dit på torsdag.. Snacka om snabba bud.

Likes

Comments

Har en ledsen kille som kommit hem ifrån skolan, han är jättetrött och allt jag säger blir bara så jävla fel.

Han önskade sig en xbox dosa som man kan koppla in till PC i julklapp, då hade vi redan köpt en vanligt xbox dosa till xbox 360 då han hade smällt den andra i golvet. Nu höll ju den bara 2 veckor innan den flög i marken.
Han ville verkligen ha en nu, men försökte förklara för honom att denna månaden suger verkligen ekonomin RÖV fastän jag har börjat jobba 25%, men i och med att det blev fel med mina sjukintyg så har jag ju åkt på en skuld till jobbet på ca 8000 :- + att de ej kunde dra för mitt busskort 2 månader så där blev det också 1000:-. Men ja jag hade ju lovat enligt honom, och nu är han på sitt rum, instängd och gråter. Men det är inte lönt att gå ner utan att bara vänta och sedan kramas och prata.

Annars har det varit poolspel i helgen. Både Elias mormor, Elias kontaktperson och hans pappa var och tittade på första matchen.
Då förlorade, men de kämpade på bra..
2:a matchen vann de med 6-4, och Elias fick en utvisning på 2 min. Han blev superledsen och fattade inte alls varför han hade åkt ut. Försökte förklara för honom att domen har fullt upp med att hålla reda på allt som händer på planen, att det kanske ändå är så att han ej hade riktigt koll. Och att nu leder ju Elias ligan över utvisningarna. Fick ett litet leende, men nja det tog honom ändå hårt.

Sedan åkte vi hem, jag var hemma och bakade tårta som jag hade lovat Simon medan de andra stack iväg och tränade på Mickes jobb. Sedan blev det middag och mys framför tv:n med Budapest tårta. Så gott.

I söndags blev Micke väckt och ut ringd för att grusa vägar. Han var ute mellan 8 - 13, det var egentligen inte hans jourvecka.
Hanna och jag skulle ju egentligen åkt iväg och badat, men hon mådde inte helt 100% och orkade inte. Så vi åkte och handlade lite snabbt och sedan blev det lite lugnt mys i sängen för henne och jag.
Var ute och gick med Hanna, Micke och Toffee på kvällen, en liten promenad blev det iallafall.

Veckan som kommer blir bra hoppas jag. Simon började den nya skolan idag. Jag har jobbat drygt 3 timmar, förutom Elias ledsna och arga humör är det ändå ok nu. Nu väntar jag bara på besked ifrån Simon och sedan ska vi också åka in till Wetterhälsan för omläggning av tå IGEN. Jag ska köra igång med kören igen, ska förbi Simons gamla skola på fredag, på lördag hoppas jag att det blir lugnt och på söndag blir det kalas för min systerson som blir 6 år.. Barnen och jag åker ner tid, frågade exet om det var ok att de "små" kom hem tidigare för Elias vill ju så gärna följa med och det var det. Micke kommer dock inte följa med, han ska på 4 års kalas hos sin bror där lille T blir 4 år.

Ja just det, bestämde mig för att gå hem ifrån jobbet idag, eller ja iallafall en bit. Så skönt så även om det bet i kinderna.. 4,8 km på ca 53 minuter.
Nu dags att laga middag, köttfärsgratäng och sallad..

Likes

Comments

Varit på jobbet, fick samtal ifrån Simon som blir utsatt med fula sms ifrån en som han trodde var en kille som kan kunde snacka med. Men pratat med mamman till denna killen så vi får hoppas att det löser sig.
Jag har snackat med specialpedagogen på hans gamla skola som ska kopiera alla papper ifrån hans elev akt så vi kan lämna in den på hans nya skola.

När jag kom hem så var Elias redan hemma, han vaknade med ont i halsen men jag fick honom ändå till skolan och meddelande fröken om detta att blev det värre fick han gå hem. Så det hade han gjort. Det var ju ok nu när Simon ändå var hemma.
Jag ska försöka ladda inför att tvätta idag, inte jättesugen, men de har ju fortfarande inte kopplat in tvättmaskinen vilket är surt. Det ska också veckohandlas sedan, men det ska jag också göra så får Micke ta över detta med tvätten. Ha egentid med Hanna och shoppa så får han vara hemma med Elias och spela/tvätta.

Annars är det katastrof här i eftermiddag, Hanna är supertrött efter 1:a veckan efter skolan och bröderna är SUPERBRA på att jävlas. Blev riktigt arg på Simon och sade att han har skärpa sig med tanke på att han hade varit hemma hela veckan. Hoppas verkligen att han fattar.

Nu ner med första tvätten...

Likes

Comments

I onsdags så klagade Simon lite på att han hade ont i tån. Och han är ju en liten kille som känner efter och oroar sig, men jag sade okej att jag kunde titta på den eftersom jag inte sett den ordentligt på några dagar. Och då var det röd och hade varat. Det var ju bara att ringa vc.

Så igår hade vi tiden, domen. Ja nu blir det mer omläggningar och kontroller för det har inte läkt ihop sig riktigt nere vid nagelroten och där har det blivit lite bakterier och rodnad.
Simon blev ganska upprörd, för han menar ju på att när fan ska detta liksom bli riktigt bra. Och jag förstår honom för nu har vi nog hållit på sammanlagt med båda tårna i i ca 3 år.

Nu dags att väcka 2 barn, lämna dem och gå till jobbet, sedan ringa Simons gamla skola för att få ut alla hans papper ifrån elevakten så vi kan lämna över den till den andra skolan. Sedan har jag en underbar eftermiddag/kväll framför mig i tvättstugan.
Imorgon ska jag försöka hinna veckohandla på fm, vi ska också åka iväg och kolla på när Elias spelar poolspel och sedan blir det lugnt på kvällen. På söndag ska Micke följa med Elias och kolla på när hans kontaktperson spelar hockeymatch och jag ska ha egentid med Hanna förhoppningsvis på badhuset, innan en ny vecka rullar igång IGEN!

Likes

Comments

Igår efter jobbet var jag med Simon och lämnade in alla böckerna på hans gamla skola och sedan var vi förbi den nya skolan och fyllde i alla papper.
Och jag gillar verkligen deras regler. Mobilförbud, rökningsförbud, godisförbud med mera. Bryter man detta kan man bli av med skoldatorn som man får låna så man ej får ta med den sig hem efter skoldagen, man kan få kvarsittning med mera..

Likes

Comments

Vi kom till skolan som vi hade pratat med i förmiddags. Vi kände oss så välkomna när vi redan kom in genom dörrarna.
Fick sitta ner en liten stund innan mentorn/handledaren kom. Hon var verkligen supermysig. Berättaoe om ämnen, hur de jobbar, lite om klassen (som med Simon är 12 elever bara), vi fick en guidad tur och kände wow eller jag kände wow medan Simon fick lite panik vilket mentorn kände av och tog det lugnt med honom och sade att han får gå hem och fundera på det hela och vad han kände.

Vi hann knappt hem innan leendet spred sig på hans läppar och de där orden kommer "mamma jag vill börja på den skolan"
Det känns jättespännande då barnen jobbar utefter sina egna mål. Så jag ser fram emot att se Simons utveckling.


Likes

Comments

Som en flashback tillbaka ett år när han mådde dåligt av att bo varannan vecka hos sin pappa. Då efter att ha kommit tillbaka till mig vid jul så satte han ner foten, det spelade ingen roll, HAN VÄGRADE gå upp dit igen. Då hade han ändå haft en jobbig höst. och haft sådan ångest inför varje veckobyte ifrån mig.

Nu efter en åter tung höst med fortsatt mobbing, löften om hjälp i skolan så satte han ner foten på jullovet. Han vägrar gå till skolan. Så nu är det 2:a dagen han är hemma. Men jag ringde lite samtal snabbt igår så får vi se vad som händer. Vi har iallafall varit på möte med kuratorn på skolan, hon är verkligen superduper.

Han har liksom 2 alternativ att liksom komma med, antingen komma tillbaka till skolan som han går i nu och börjar om från början, att glömma allt som har hänt.
Eller börja i en ny skolan som han är mer och mer inne på.

Nu när vi kom hem så har jag ringt runt, så nu ska vi på besök på en skola. Då kan han t o m börja imorgon. Simon har lite smått panik nu, men vill ju verkligen inte att det ska missas en massa i skolan. VI får se. Håll för tusan tummarna så vi kan lägga någonting bakom oss nu.
Likes

Comments