Kolla in vad tjusigt lillfröken fick i present utav Karin & Victor. Vi var hos Karin häromdagen dit även Emelie & lilla Lykke kom. Vi blev bjudna på lunch & det var sååååå mysigt med en riktig mammaträff. Ja, Karins bebis ligger fortfarande & gottar sig i hennes mage men man räknas ändå sig! 💗😃

Likes

Comments

Igår var en riktigt bra dag. Jag tog tillvara på vad jag fått för råd om att vila mer, så vi vilade nästan hela dagen jag och lillfröken. Hon var så lugn och mådde jätte bra. Är jag icke stressad så är hon likadan. 💗

Fredric kom hem med blommor till mig igår för att jag varit mamma i 4 veckor och S fick paket. Jätte gullig klänning med ett par tights till. Så tjusigt! Världens bästa är han.

Idag var det BVC besök. Det är ju nästan omöjligt att få en stressfri morgon när det är något inbokat. Man kan inte riktigt förutse vad en bebis känner för att vilja göra precis när man ska gå.

Det gick jätte bra på BVC, första besöket gallskrek hon sig igenom men nu har vi vant oss minsann. Hon låg och log på skötbordet och även när hon fick vägas naken på den lilla britsen så kunde pappas röst lugna henne när läppen darrade. Hon hade gått upp 300 gram till denna veckan och väger nu ca 4400 och var 53 cm lång (växt 2 cm sedan förra veckan)! 🌺

Vi lämnade av pappa på jobbet igen och sedan åkte vi hem till min mamma, lillfrökens mormor. Vi har myst bara sedan vi kom. Jag ammar och sedan kan jag lägga mig i ett annat rum och lyssna på avslappning, utan att få dåligt samvete. Det behöver en stressad mor! 💗 Nu ligger vi alla tre i soffan och de andra sover medans jag skriver här.


Det är svårt att få fredags feeling när man är mammaledig tycker jag, men vi får göra det bästa av det! Åka och handla någon god middag tills ikväll kanske med mannen i huset! 💗

  • 103 readers

Likes

Comments

4 veckor tog det att upptäcka (trumvirvel!) liggamningen! Inte vågat testa mig på det tidigare, varför vet jag inte riktigt.. Men nu så! Vi älskar det bägge två! Lillan ligger nära mamma och kan somna i lugn o ro efter maten medans hennes kära mor vilar samtidigt. Win win! 😃😍

Jag är fortfarande inne i den här nybörjar-amningsbubblan. Är inte helt bekväm med att amma runt folk men sånt släpper! Jag tycker det är så naturligt när andra gör det, men man har fortfarande inte kommit in i att "visa" tuttarna för folk ☺️ Bara att öva..

Min amning fungerade direkt vilket jag är så himla tacksam för. Efter min förlossning hade jag nog aldrig klarat en icke fungerande amning. Är tacksam som sagt ❤️

  • 382 readers

Likes

Comments

Morn morn mina stjärnor! 🌺 Igår var lillfröken vaken mestadels av dagen så det blev mycket (!) bärande, vilken känns i min rygg och nacke idag. Huvudvärk har jag haft väldigt mycket pga att man spänner sig så och jag får lätt yrsel för man har nacken så mycket neråt vid tex amning eller blöjbyten. Nerver som kmr i kläm antar jag! Tufft liv att bli mamma även fysiskt ☺️

Igår var jag på ett återsamtal på ryhov, varit där hos överläkare tidigare på psykiatrin pga att jag haft utmattningdepression förr i tiden och att man nu är lite i riskzonen då man får barn och det tillkommer så mkt hormoner. Jag tycker det är SÅ bra att de gör så, att de håller koll på en. Den jag träffade förra gången var sjukt duktig och professionell och igår på återbesöket träffade jag en annan som även hon var otroligt duktig. Det är verkligen vardagsmat för dem med stressade mammor!

Vi pratade om min förlossning och hur det går nu efteråt. Jag har känt enormt stresspåslag så som många nyblivna mammor gör och vi pratade om hur vi skulle jobba ner stressen. Jag tycker jag tagit det lugnt men ju mer vi pratade desto mer insåg jag att jag faktiskt har haft fullt upp.

Hon berättade om hur förlossningen är det största man går igenom och det största stresspåslaget jag förmodligen kmr gå igenom. Att 4 veckor efter en förlossning är inte alls länge, att jag måste respektera min kropp nu och låta den vila. Hon frågade om jag vilar (behöver ej betyda sova) när bebisen sover. Nej då plockar jag och göra allt hemma som behövs göras blev mitt svar, att jag får energi av det! Hon berättat då att det är falsk energi, att det är stress jag upplever. Jag måste samla energi inför att hon vaknar igen, riktig energi.

Så min läxa blev att vila vila vila.


Man vill ju så gärna komma igång efter att ha suttit fast i sin kropp i 9 månader, det är svårt att hitta en balans för hur mycket man kan göra! :)

  • 389 readers

Likes

Comments

  • 486 readers

Likes

Comments

Jaha då sitter jag i den där jäkla skitbåten igen. Igårkväll när vi var iväg så fick jag plötsligt en gallstensanfall. Helvete vad ont det gör, man glömmer fort. Som tur var va mina svärföräldrar med och kunde ta lillfröken så Fredric kunde ta hand om mig. Får så svårt att andas och får panik för att det gör så ont så han är med mig hela tiden och påminner om att det snart går över och att jag ska vara lugn.

Allt som rusade i huvudet var hur i hela friden ska jag ta hand om henne om anfallen kommer när jag är ensam med henne? Jag som inte haft anfall sedan i somras trodde det var borta. Sitter i kö och ska försöka få prata med min läkare och få till en operation så fort som möjligt. Allt blir rörigare och omständigare när man har ett spädbarn som är beroende av en hemma.


Tror det triggades av att jag varit så stressad sedan jag fick barn. Och att jag druckit så mycket kaffe och slarvat med maten. Får helt enkelt prioritera maten mer även om det betyder att jag måste lägga ner henne o låta henne skrika.


Jahapp. Försöka vara lugn i tanken om att det kanske dyker upp igen. Bara det ger mig inre stress!! :/

  • 723 readers

Likes

Comments

När man måste stressa iväg snabbt på promenad för att bebis skriker om man inte skyndar sig ut så får man både äta och kissa på macken!

😂


  • 835 readers

Likes

Comments

Vi kämpar varje dag en liten stund i taget med att försöka få lillfröken att ta nappen. Igår gick de ca 15 minuter och idag samma sak PLUS att hon somnade med den i min famn 😍 FRAMSTEG!! Sa till Fredric häromdagen att jag skulle hellre välja att lillfröken tar napp än att vinna tusentals kronor!! Håller tummarna 👍🏼

Vår lilla plutt är så himla tuttig så det skulle göra både henne gott och mina mjölkmaskiner. Hade hon fått bestämma hade hon ätit dygnet runt varenda sekund. (Hm...pratar vi om henne eller hennes mamma nu? 😂)

Ja shit vilken aptit man får av att amma! Kan äta så mycket! 😍😃 I min graviditet kunde jag knappt få i mig någon men åt desto oftare, magsäcken var så ihopklämd kan man tänka sig. Men nu både äter jag och dricker som en häst!!

Någon ammande som känner igen sig?
  • 837 readers

Likes

Comments