Nu när det är så mycket barnsnack här inne så känner jag att det är passande att blogga från vimedbarn.se

🌸

Häng på!

http://sandratolonen.vimedbarn.se

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 844 readers

Likes

Comments

Jag har alltid älskat böcker. Det är något speciellt med det. Kommer läsa jätte mycket för lillgrisen när hon blir större! Vill börja redan nu med vår "Max sova" tror jag den heter, en jag köpt. Kommer ta med henne till bibblan också ofta så vi kan låna! Mysigt! 🌸

Här är några som jag fastnade för i bokaffären på A6 idag;

Boken "knacka på" läser de på Öppna förskolan för alla barn (mellan 0-9 månader). Det är helt otroligt fascinerande över hur alla barn sitter helt knäpp tyst och stirrar med stora ögon på berättaren. De älskar boken! Måste inskaffa den efter jul om den inte finns i någon klapp :)

Likes

Comments

Funderade över varför jag har ont i låren och skinkorna...tills jag kom på att jag "tränade" lite igår (läs: la mig på golvet medans jag värmde mat och gjorde några lyft-på-rumpan-övningar). Herregud, snacka om otränad som får träningsvärk av det lilla. 9 månader av att sakta bryta ner varenda muskel till att använda alla muskler varje dag i form av allt som hör bebis och vagn till. Man använder dem fel eftersom grunden till musklerna inte finns..om du hajjar vad jag menar. Nepp nu ska jag inte prata om detta. Det kommer! Har som mål att bli en välmående och stark mamma! :) tids nog, ingen stress!


Ikväll var 3:dje kvällen jag gjorde vår nya kvällsrutin med lillfisen. Amma i soffan, fortsätta amma i vår säng för att hon ska bli riktigt mätt (här blir hon sömnig) och vek in henne i hennes filt som en liten burrito. Hon sprattlar med hela kroppen annars så testade det ikväll - fick tips utav Evelinas vän Elina att de gjorde så mycket i USA. Bebisar känner ingen gravitation så behöver bli "nertyngda" eller ombonade ordentligt. Alltid bara gjort det längs sidorna men det har inte riktigt räckt för S. Nu förstår jag varför. Som om händerna och fötterna lever sitt egna liv och hon blir väckt av dem. Men ikväll så blev det mycket bättre! Hon kunde ligga på rygg nu tack vare det!


Hon blev tyst direkt när jag la ner henne idag (framsteg!) hon ville nog verkligen sova. Men sen vaknade hon många ggr men då vaggade jag (dunkar i vaggan rätt hårt mot mitt ben vilket hon direkt blir lugn av om hon skrek men sakta så fort hon lugnande sig) och sa som igår, mamma är här.

21.30 var klockan då jag sövt henne helt och det var läggdags även för oss trötta föräldrar. ☺️ Häftigt att det funkar!! Känner mig stolt över mig själv fortfarande! 👍🏼

Känner mig mer och mer som mamma. Shit vad tid det tog för mig att komma in i att tanken. Jag har alltid velat bli mamma men när man väl blivit det är det så svårt att förstå. Men ju större hon blir desto mer känner jag att hon är min och jag hennes!Imorgon börjar julkalendeeeern! Whooop! Ska upp tidigt och tända alla julstjärnor och göra gott te! Stor kram till dig min vän, tack för titten!

❤️

Dagens motivations-uppgift:
Tänk ut 3 saker som du är glad över som hänt idag. Som du är tacksam över.


Kram!!

Lillfisen sov mycket på mig ikväll, så gulligt att hon log i sömnen precis här. 💗

Likes

Comments

Vad häftigt! Jag lyckades få lilltösen att somna i sin vagga! 🎉 det är nästan så man vill fira med 🍾 skumpa!

Bestämde mig rejält att nu jäklar. Såg till att hon var riktigt mätt men inte somnade, precis innan hon gjorde det tog jag upp henne, rapade henne (eller ja hon spydde mest) och sedan la jag ner henne på sidan (hennes favorit men hon får inte sova så pga kvävningsrisk annars) med massa gosigt runt kroppen så hon kände sig ombonad. Har installerat andningslarm så nu kan hon få somna på sidan och sedan när hon somnat så vänder jag henne till rygg.

Hon gnydde och skrek en stund, la handen på ibland och sa tydligt "mamma är här", spelade en vaggvisa på mobilen som jag lagt i en lista 30 ggr (skojar ej haha) som ska upprepas. Hittar inte repeat-knapp. Till slut deckade hon, tog nog inte ens 5-10 minuter! 😃

Dansade ut till Fredric och världen kändes underbar. Dock fick jag gå in 2 ggr till och göra om det för hon vaknade men bägge gångerna gick strålande!


Känner mig stolt 😃
Tog 9 veckor, nu äntligen! En mammas intuition om att hon bör vara mer redo!

Ska köra denna taktik om dagarna också, gjorde det nämligen innan på dagen och det funkade. Så hon vänjer sig och blir trygg i vaggan.

❤️

Jag och Fredric kunde dricka glögg i soffan tillsammans ikväll, hittills har jag mest spenderat kvällen i sovrummet och han i vardagsrummet. Tänk om vi får så mycket tid ihop om kvällarna nu! 😃

Likes

Comments

Funderar varje dag på lillfisens sömn. Att jag tycker det är så viktigt (tror) att hon får samma rutiner varje kväll. Frågan är bara hur jag ska göra eftersom att söva genom vissa saker inte känns bra. Här förklarar de hur jag tänker:

"Det som kan få oss att vakna under den ytliga perioden är förändringar i intrycken: Om det luktar, känns eller låter annorlunda än när vi somnade. Somnade man in pappas famn vaknar man av nytvättade, kalla lakan, somnade man till en sång vaknar man av tystnaden. Om barnet lärt sig somna själv med kända saker omkring sig (en snuttefilt, en kanin…) kommer sinnena inte signalera någon förändring och barnet vaknar inte lika lätt under den ytliga sömnen. Ibland vaknar man ändå men skillnaden är att det barn som lärt sig somna själv även kommer att kunna göra det mitt i natten medan den som inte lärt sig det kommer att behöva hjälp."

Precis såhär förstår jag att mitt barn känner. Vaknar hon ska hon vara i samma position och ställe som hon somnade. Märker vaaaarje gång hur hon vaknar för att det tex inte gungar, bröstet inte är kvar, ljudet omkring henne förändrats osv.

Vi vill att hon ska somna i sin egen säng kort och gott. Hur kan vi nå detta då? De flesta säger att låta bebis skrika tills hen förstår att det inte lönar sig att skrika. Men jag får ju så ont i hjärtat av dessa metoder - trots att jag tror att de i längden funkar. Men det finns nästan inte på kartan för mig när jag väl ska testa. Hela min kropp skriker Ta upp henne, trösta! när hon skriker.


Vet varken ut eller in! Bara vad vi vill ha för resultat. En trygg bebis i sin egen säng. Nu sover hon i sin egen säng men får ju "lura" ner henne i djupsömn först.


🤔

"Vaktar maten. Ska bara ta en tupplur."

Likes

Comments

Nu ska jag berätta om Fredric. Egentligen borde jag ju inte det - vill ju kunna behålla honom för mig själv! ☺️

Jag har alltid haft en syn på en pojkvän jag vill ha. Har alltid även förstått att det går att hitta en sån för vi alla är mänskliga och att hitta någon som är så pass perfekt för mig vore otänkbart.

Men så har jag det. Hittat den där personen som jag bara trodde fanns i fantasin. Det förvånar mig fortfarande. Går än idag och "väntar" på att den stora besvikelsen ska komma som man ofta får vara med om. Åtminstone bli en aning besviken. Inte för att jag vill det men för att man som sagt är mänsklig och ibland gör fel vare sig man vill eller inte. Men icke. Han väljer alltid sina ord väl, han väljer att behandla så jag mår på bästa sätt.

❤️

Och det sättet Fredric behandlar mig på är fantastiskt, respektfullt och underbart. Jag känner verkligen varje dag att jag är den han älskar och beundrar mest i världen. (Nu delar jag ju förstås plats med lillfisen). Dock gör han inte det på ett mesigt sätt utan på ett väldigt gentleman-sätt.

Tex: jag har nog inte sedan dagen vi möttes behövt bära en enda kasse när vi handlat. Han låter mig inte göra det. Han
ska göra det. Extra noga blev han när jag blev gravid. Då hade han hört att gravida inte skulle bära och det gjorde jag inte heller minsann. Från dag 1. ☺️

💕

Jag hör honom ofta prata med lillfröken i ett annat rum om vad han tycker om mig, han berättar för henne vilken fantastisk mamma hon har och annat fint. Han sa när jag var gravid att han skulle "skälla" på vår dotter om hon var elak mot mig som tonåring "vet du hur mycket din mamma gick igenom och spydde under tiden du låg i hennes mage?" ☺️ Okej, det lät hemskt att han skulle skälla på henne men det handlade om att han förstod vad jag gick igenom och han fanns alltid där och stöttade. När jag låg hulkandes för hundrafemtionde gången vid toan och fulgrät så stod han alltid bakom och klappade på mig och stöttade mig.


Han är den som inte mår bra när jag inte mår bra. Så som jag också blir när han inte mår bra. Han låter alltid (alltid!) välja. Vad det än är. Han gör det inte på ett mesigt sätt här heller, utan för att "är jag glad är han glad". Han säger naturligtvis vad han själv skulle vilja men att det inte spelar någon roll och att han gärna gör det jag vill. Som sagt - det är inte på ett jobbigt klängigt sätt, han gör det så man knappt lägger märke till det. Men jag gör det. Minsta lilla han gör för mig lägger jag märke till och blir glad för.

Han ger oss två tid och mycket energi, vi diskuterar ofta så fort det är något som inte känns okej eller något vi kan göra bättre i vår relation. Det är så viktigt för oss båda. Kort och gott: han lägger tid på vår relation. Och det känns som det är ovanligt för en man att göra i större utsträckning.

Det är manligt att vilja ta hand om sig kvinna!Jag hade kunnat skriva en hel novell om Fredric. Framförallt hur han väljer sina ord och aldrig slänger ur sig något som kan på något vis såra. Han säger alltid sånt man vill höra, även fast man vet att han ljuger ☺️☺️ tex om man ser Victoria secret på tv så säger han alltid att jag är myyyycket vackrare. Eller liknande situationer. Tex om ikväll, han är ute med sina vänner, bowlar och dricker öl. När jag skriver och frågar om han har roligt så skriver han att det inte är så kul, vilket jag vet att han har (!) men bara inte vill att jag ska känna någon avundsjuka i att han har möjlighet att vara ute på galej och inte jag just nu. Alltid säger han rätt saker. Vare sig det är en uppenbar lögn för att göra mig glad eller om det är helt sant.


Aldrig träffat på någon människa som honom. Jag trodde alltid förr att jag aldrig skulle kunna hitta någon som skulle kunna ta emot all kärlek jag hade. Enormt mycket bar jag på. Jag kommer älska ihjäl mannen jag hittar tänkte jag ofta. Men det är som om allt sånt bara flödar mellan oss. Lika mycket kärlek på båda hållen. Får vara hur klängig jag vill, när jag är den jobbigaste tjejen i världen och är sådär "needy", krävande och tjatig så ler han alltid och säger att jag gärna får vara sån.

Fantastiska du.

❤️

Likes

Comments

Amen fy fasen vilken bra dag jag haft. 😍😃❤️ Bästa på jag vet inte hur länge! Möjligvis sen innan jag blev gravid till & med! Glädjen jag känt de sista dagarna håller i sig, kanske för att jag kommit igen med sömnen det sista!

Har varit iväg och handlar lite inför lillfisens dop som jag äntligen fick inbokat nu! Nu kan man äntligen börja planera osv. Gillar att vara ute i tid, min stresshjärna blir tokig annars.

När vi kom hem sövde jag lillan och jag kunde då hålla på med lite jul-hemligheter som jag försökt mig på att fixa flera veckor men inte fått tid till. Fått upp lite julstjärnor och gjort det mysigt här hemma. Sedan kom Fredric hem och jag har förberett inför att vi får gäster ikväll! Tacos blir det och har köpt glögg och annat gott som vi ska dricka/äta innan. Inte för att det passar ihop direkt men ska ju inte äta det samtidigt.


När allt känns förberett så tog jag livets godaste öl. Första ölen sedan nyår förra året. Behöver jag berätta lyckoruset som infall sig?

Fredric bad mig ta en bajsblöja och jag som är hög på livet och fått lite rus av ölen tog glatt flickan "under armen" och bytte.

"- Jaha du Sallie. Tänk om mamma fick dricka öl varje dag! Vad glad hon hade varit då!!" Skrattade jag glatt.


Det är inte så hemskt som det låter. Jag är bara väldigt glad i det lilla! ❤️
  • 1757 readers

Likes

Comments

Håll i dig nu.


Jag sitter i soffan nu.

Klockan är nu 21.46.

Ensam. Utan mannen och utan bebis.


VA? Är mannen ute och kör bil med bebis för att lugna? Nepp! Har de blivit tokiga på dig och rymt? Nepp! De sover bägge två! Och vad betyder detta?

EGENTID I SOFFAN!
Första gången på 9 veckor. Haha. Konstigt. Förstår vad folk menar när de säger "vad gjorde vi innan vi fick barn".


Skrev ju om att lillfisen var inne i en fas. Förra gången så var hon helt deckad dagen efter då det exploderat en kväll. Likadan har hon varit idag, sovit nästan hela tiden. Och efter att hon fått ROTA-vaccin hos BVC (man får som en söt lösning i munnen, mot magsjuka) och ett bad på kvällen så somnade hon lugnt i min famn när hon åt. Så jag la henne.

🙌🏻🙌🏻🙌🏻

Den lugnaste kvällen sedan hon föddes. Hade till och med energi att städa hela lägenheten ikväll. Tänkte att det vore ju underbart att vakna en fredag till en nystädad lägenhet!


Faktiskt så har jag mått väldigt bra hela dagen, bästa nåendes på länge. Mått väldigt....grått det senaste. Att ständigt kämpa får en att till slut bli negativ men nu idag så känns det som det vänt. Vet inte om jag skrivit om det men häromdagen pratade jag med en proffesionell om mitt mående och hon berättade då att amning gör oss kvinnor låga pga alla tunga hormoner som skapas. Tydligen vill inte många prata om det inom vården för det bästa för bebis är att bli ammad. Men blir mamman för dålig (tex depression) så rekommenderar man att man ska sluta amma. Oftast blir mamman sig själv igen då. Tydligen så ska kroppen känna sig låg pga att man ska vara lugn med sin bebis i grund och botten. Häftigt att kroppen alltid har en "tanke" bakom allt som sker. 

Idag har jag i alla fall varit:

Pigg, glad & positiv.
💗

Likes

Comments

Idag passar denna bilden bra:

Min lilla marsipangris har nu i tre dagar haft det jobbigt & förmodligen gått/går igenom en fas som trappats uppåt & idag - pang. Inte alls sig lik. Som att alla hennes känslor är hundra ggr starkare, hunger & trötthet tex. Från att vara jätte nöjd & glad till att plötsligt gallskrika av hunger & sedan efter att ha ätit så gallskriker hon igen pga trötthet.

Exakt såhär var hon i slutet av vecka 5. BVC sköterskan sa ju att runt de veckorna kommer en utvecklingsfas. Även i en bok jag har hemma om faser står det, där står det även vecka 8 (som hon är i nu). Dock är väl det på ett ungefär beroende på hur barnet ligger i sin utveckling.


Känns skönt ändå att jag kunde få henne lugn efter alla vändor fram & tillbaka ikväll. Försökt sen 19.30 fram till nu & nu äntligen somnade hon som en sten.

Min egentid är nu. 23.30. Tjihoooo. Vad ska man hitta på för kul? ☺️ Sova? Mmmm... 

Idag sträckte hon sin hand mot Fredric skäggiga haka flera ggr, tittade på den först sedan sträckte handen mot. De där små liven alltså. Inget kan få en så irriterad men även så kan inget få en bli så kär & beskyddande.

❤️

Likes

Comments