Hej där!

Rocka sockorna.


Idag är det som bekant den internationella Downs syndrom-dagen. Det uppmärksammar vi med att "rocka sockorna" runt om i landet. Det har jag också såklart gjort idag, hoppas ni med har gjort det.

Vi duger som vi är.

Alla är vi olika och det är de som gör oss till den vi är. Ingen ska få oss att tänka att vi inte duger eller inte passar in, men tyvärr är det vanligt att man försöker passa in lite för mycket. Istället för att följa sitt hjärta, känslor och sin egna personlighet.

Det är okej att vara annorlunda, det är inge fel.
Idag tänker jag lite extra mycket på personer med Dawn syndrom, funktionsnedsättningar och o.s.v. Vi är alla människor och förtjänar att bli asepterade för dom vi är oavsett hur vi ser ut eller är.

Det är okej att vara annorlunda, man behöver inte vara som alla andra jämt. Vill du vara kille och långt hår så ska du få ha det utan att du ska bli utfryst eller utskrattad. Samma sak gäller om du är tjej och vill ha kort hår eller något liknande. Var stolt över dig själv och var dig själv, det kommer du långt på kram.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 24 readers

Likes

Comments

Hej där!

Min gamla skola.

Idag tog jag och Jessica en promenad, vi gick förbi min gamla skola där jag gick från förskoleklass till sexan. Det väcker faktiskt lite gamla minen. Ganska sjukt ändå att man inte går där lägre, det känns som om jag har börjat på ett nytt kapitel och ser fram emot min framtid. Är så glad över att jag är just där jag är idag.

Resten av kvällen.

Efter promenaden blev det en dusch, och nu är det final av farmen. Jag vill nog att Niclas ska vinna hela skiten. För att han har hållit ribban lågt hela vägen och anpassat sig efter situationen.

Imorgon är det skola och jag är över taggad på en nya vecka, men inte vet jag varför eftersom vi inte ska göra något speciellt.

Hoppas eran helg har varit underbar kramar Wilma.Bilden beskriver vilken lycka en kebabtallrik kan ge, är proppmätt än!

  • 56 readers

Likes

Comments

Hej där!

Vi har fått en uppgift i skolan, där vi ska skriva ett blogginlägg. Så nu har ju jag lite fördel eftersom jag har en blogg redan. Nu tänkte jag att jag skulle ta tillfälle i akt att berätta om en utav mina framtids drömmar.

Om mitt intresse.

Jag har haft ett önskemål sedan jag gick i årskurs fyra om att få börja på rullstolsbasket. Jag kommer ihåg att jag då började träna på att studsa bollen bredvid på mig på rasterna. Dessutom har mitt intresse utvecklats när vi har haft basket på idrotten.

Jag vill få en bättre fritid.

Från första början tror jag att det handlar om att jag ville ha något att göra på fritiden eftersom jag inte har något annat som jag sysslar med. Dessutom vore det kul att träffa flera i rullstol även om jag redan känner ganska många i rullstol.

. Vad kan jag göra?

problemet är att det inte finns något rullstols basket lag i närheten av där jag bor. Det skulle vara kul att hitta flera i min närhet som vill börja på basket, så man kan starta ett lag. Närmaste staden jag vet som har rullstols basket är Norrköping. Andra städer som har det är Stockholm och Malmö. Ibland önskar jag hade jag bodde i en stor stad i stället för en liten håla i Värmland eftersom det inte finns så mycket att hitta på här, Jag som blir lätt uttråkat. Kanske vore det bra att ta kontakt med någon, men vart? har ni några idéer om vart jag kan vända mig?

Jag är tacksam för svar!


Likes

Comments

Hej där mina kära läsare.

Jag fyller snart 15 år och tänkte passa på att skriva en önskelista. Eftersom nästan alla i familjen läser bloggen.

På grund av teknik strul så kommer detta inlägget ut idag för att det försvann igår, när jag skulle släppa det.

1. En kamera, jag vet att jag inte kommer få det. Men vill kunna ta bättre bilder till bloggen. När jag sa att jag önska mig det fick jag ett blankt NEJ, morbror sa att det kostar ju skjortan. Ja, det är sant men man kan ju alltid önska sig eller hur?


2. Inredningsprylar, Exempelvis ljus tavlor, och blommor med mera....

3. Sängkläder, gärna i grått, rosa, ljusblå eller svart.

4. Pengar och presentkort.

5. Kläder, speciellt vår och sommarkläder. Kanske känns som om jag shoppar jämt men har faktiskt inga vår/sommar kläder. Affärer som jag gillar gina tricot, cubus, och bikbook. Storlek är lite olika beroende på kläder.


6. patroner till min skrivare. Så att jag kan skriva ut bilder och sätta i ramar, så ramar är också något jag önskar mig.

7. Secret charm parfymen Viktoria`s Secret, eller i body lotion.

8. Sista punkten på min önskelista, riktar sig till min kusin Lina. Eftersom hon i julklapp gav mig ett armband som det stod Fighter på, som liknar ett cancer armband i olika sorters rosa. Nu har pärlornas färg försvunnit och jag skulle jättegärna önska mig ett nytt sådant eftersom jag gillade det så mycket.

Likes

Comments

Hej där!

Hoppas eran lördag har varit toppen, det har min lördag varit iallafall.

Idag var jag med Jessica och hela hennes släkt till köpcentrumet bergvik i Karlstad, för att bränna pengar.

Jag köpte massa saker, trosor, en T-shirt, ett ljus och en lampa till mitt rum. Jag har aldrig varit där förut, så det var extra kul och mysigt.

I samband med shoppingen åt vi lunch och fikade, dessutom gick vi in på Ikea för att kolla lite. Det var där jag köpte ljuset och lampan. Eftersom jag ville byta ut färgen på min lampa, som jag har i mitt rum.

När jag var inne på Ikea kände jag att jag ville byta ut alla möbler i mitt rum och längtar ännu mer tills det är dax att flytta hemifrån nu.

Tack till alla underbara människor för en fantastiskt bra dag i Karlstad kram!Likes

Comments

Vår känsla!

Hej där ute i det fina vädret!

Har just kommit hem ifrån en två timmars lång promenad. Jag och Jessica passade på att gå runt älven, som vi i gjorde mycket i sommars. Det är finare att gå där på sommaren, eftersom då åker många båtar där och det är ljusare så att det lyser upp mer. Idag var det ganska mysigt ändå. För att det var inte så kallt och var ganska ljust.

Bad

På tal om fredagar! så badar jag fortfarande på habiliteringen. Idag var det en väldigt speciell fredag eftersom jag lärde mig att simma/ flyta runt utan hjälp. Jag gick dessutom i i bassägen helt själv där av alla framsteg så kan JAG komma upp i flytande på egen hand och komma ner igen till stående. vilket är väldigt bra och härligt att känna att jag klarar av det. Sån himla lättnad även frihet, det trodde jag inte för fem veckor sedan.

Även om jag fortfarande har saker att jobba på så känns det bra. Saker som jag behöver jobba på är, att doppa huvudet, komma ner under vattnet och lära mig styra därför att idag körde jag in i kanten flera gånger. Hur som helst så känner jag mig grym.

.

ja, nu undrar ni säkert varför jag har strumpor på mig när jag badar? ja lite konstigt säkert men mitt svar blir då att detta är för att jag skrapar mig på fötterna annars och då börjar jag blöda, om jag kan undvika det så gör jag det!


Min praoplats

Idag efter badet så gick jag och Mia till min kommande praoplats. För att få ett telefonnummer som vi sedan kan ringa till och bestämma en tid, då jag ska hälsa på där. För ni som inte vet ska jag praoa på en förskola. Det såg väldigt mysigt och fräscht ut, det tilltala mig verkligen. Så nu längtar jag ännu mer.

Bilden är tagen ifrån internet, det var allt för mig denna gång.

Vem tror ni vinner mello? själv vågar jag inte gissa finns så många bra. kramar Wilma. Ha en trevlig helg allihopa! 

Likes

Comments

Hej där!

Idag den 8 mars är det som bekant den internationella kvinnodagen. Det är då man uppmärksammar kvinnors rätt i samhället runt om i värden. För mig är det en självklarhet att man ska behandlas lika oavsett kön. Män borde inte tjäna mer än kvinnor det borde vara jämställdhet på våra löner. Jag tittade på nyheterna i morse, eller rättare sagt på tv 4 play. Där sa dom att kvinnor som är chefer får 3.000 kr mindre i lön en män. hur knäppt är inte det? vi borde tjäna lika mycket eftersom det är samma jobb vi har, och vi gör ju lika mycket på jobbet som män gör.

Vi borde känna oss trygga ner vi ska ut och röra på oss i samhället, inte att vi ska behöva vara rädda för att bli utsatta för misshandlade, sexuellt utnyttjade eller ta emot hot. Vi kvinnor är lika mycket värda som män är, dessutom borde vi ta hand om varandra oavsett kön lika mycket hela tiden.

Det jag är mest glad över är att jag bor i ett så bra land som Sverige, därför att Sverige har kommit en bit på vägen om man jämför med andra länder som exempelvis värdens fattigaste land Nepal.

I Nepal är inte kvinnor någonting jämfört med män. Vi prata lite om det här på vårat klassråd igår, eftersom vi har haft studiedag idag så hade vi klassrådet än dag tidigare än vad vi brukar för att prata om detta.

I Nepal så är det okej att slå kvinnor, och kvinnor tycker det är okej att bli misshandlade. Hur sjukt är inte det? Så stod det i alla fall i en tidning som en utav assistenterna hade med till skolan igår.

I Sverige är det olagligt att bli misshandlad och man begår brott, men så värkar det inte alls vara i Nepal i alla fall.

Dessutom läste jag en artikel på UNICEFs hemsida, där en kvinna hade fått hjälp för att hon hade lämnat sin man efter att hon hade blivit misshandlad. Mannen brukade då låsa in henne när han var på jobb och en gång stod det att han hade hällt bensin över kvinnan för att hon skulle ta eld.

Hur som helst ska vi vara mycket tacksamma för att vi föddes här i Sverige även om det förkommer misshandel runt om i Sverige också. Men det märks att vi håller på och gå åt rätt håll.

Vi ska vara starka tillsammans och inte låta någon trycka ner oss på grund av kön. Tillsammans kan vi kämpa för kvinnors rätt i samhället.

Ha en fortsatt bra kväll allihopa kram.

Likes

Comments

Hej där!

Igår spelade vi in hela dagen. Jag har fått en fråga av en utav mina läsare som undra om vad det är vi spelar in just nu.

Tyvärr vill jag inte säga så mycket vi ska ha film premiär för föräldrar, lärare och andra på skolan snart, innan jag kan berätta mer och jag vill att det ska vara lite hemligt så länge så det blir roligare att titta på vår premiär.

Men det jag kan berätta är att dom flesta i klassen håller på att göra sin egna variation av ett tv- program som dom själva har valt. Själv har jag varit skådespelerska i min och andras filmer.

Super kul Idé har det varit. Nu har vi bara redigeringen kvar i det tv- program jag har varit mest involverad i.

Alla gör ett super bra jobb med sina film projekt, det märks att alla går all in på sin grej och det är kul att se. 😊Kram på er, imorgon har jag studiedag. Ska bli skönt med sovmorgon.

#rosahår #tyckerjagpassariläppstift #filminspelning #nöjd så här såg jag ut på inspelningen. 😜

  • 140 readers

Likes

Comments

Hej där!

Nu börjar mello. Så här ser min tippning ut för ikväll, hur tror ni det kommer gå?

Annars har min lördag varit ganska lugn, målade lite med vattenfärg förut men något mer har jag typ inte gjort idag, ibland är det skönt att bara vara.

Nu sa jag kolla på mello vi hörs kram! 

  • 126 readers

Likes

Comments