Hej där, badet idag gick bra som ni kanske ser på bilderna. Jag flöt runt lite med en korv och plaskade lite, men jag får nog träna lite till, tills jag kan simma. Läskigast var när jag skulle lägga ner huvudet på vattenytan, men då fixa vi en nack kudde och då gick det bättre. Helt okej ändå, men man kan alltid bli bättre. Nästa gång ska vi fortsätta att bara flytta och plaska lite. Sen ska vi träna på att doppa huvudet i vattnet, något som jag verkligen är livrädd för. Annars idag gick det precis som jag hade tänkt mig. Väldigt varmt i bassängen var det också och i hela rummet så det var ett plus. Jag glömde fråga Lena om det var okej att jag la lägga upp bilderna på bloggen så därför suddade jag ut henne lite.

PS, idag har jag även fixat praktikplats på en förskola bredvid skolan. Så det blir superkul, längtar redan tills praon !

  • 130 readers

Likes

Comments

Hej där, i förra inlägget så skrev jag att jag ska bada på fredag och att jag har vatten rädsla. Så tänkte fördjupa mig lite i varför jag har vatten rädsla. Allt började när jag var riktigt liten, har aldrig tyckt om vatten överhuvudtaget och i samband med det så har jag hatat att duscha också. Jag minns när jag fick löss för första gången då var jag mellan 4-6 år, och vi skulle börja behandla det. Då var jag jag tvungen att duscha, vilket jag avskydde och var livrädd för just då. Men vad vatten rädslan kommer ifrån vet jag inte riktigt utöver detta. När jag var sex år och gick i förskoleklass då började jag
åka in till Karlskogas badhus med min dåvarande assistent Barbro, för att bygga en stabil vatten Vana dessutom skulle det vara lite grund till simprovet i årskurs 3 några år senare. Det gick jättebra, jag blev att trivas i bassängen. Sen ville jag göra ett uppehåll med att bada därför att jag missade så mycket musik i skolan, vilket jag älskar som ni vet så då gjorde vi det.

Sen tror jag att jag bada i perioder till och från sen efter det. Det ledde till att jag fick lite vatten Vana, alltså lärde jag mig inte att simma! När jag började årskurs 3 så hade jag fortfarande inte lärt mig simma, på grund av min stora rädsla för vatten. Fast jag hade fått lite vatten Vana, så var det ändå som rädslan tog över.

Jag kommer ihåg att jag följde med min gamla klass då till badhuset när det var simprov dags för oss. Påväg in till badhuset så var det många i klassen som var nervösa och pratade mycket om simning, hur lågt dom kunde simma och hur mycket dom hade tränat var några av deras tankar. Själv så var lite mer nerfös för badvakterna tror jag än på själva simningen, eftersom jag var rädd för vad dom skulle säga om att jag inte hade lärt mig simma än. Men det ordna sig till slut, för att först när vi kom fram så hade dom tänkt lite fel. Dom hade råkat satt mig i den gruppen som kunde hoppa ifrån en trampolin ner i bassängen och där skulle jag absolut inte vara. Men innan jag och Barbro fattade det hade vi redan ställt hos i den kön. När både jag och hon fatta så bröt vi ihop av garv och sa "men här kan vi ju inte vara". Så jag fick gå med en simlärare till barnbasägen, det kändes lite töntigt just då tyckte jag men men....

Jag vet inte om klassen var och simma i årskurs fyra också, men jag har aldrig varit med någon mer gång det var bara i 3:an. Man ska iallafall ha simprov i åk 3,4 och 9 så det antar jag.

När jag gick i årskurs fyra, så flyttade vi till en annan lägenhet. Vilket gjorde att jag började vänja mer vid dusch av olika anledningar. I början så fick mamma eller min assistent tvätta ur mitt hår eftersom jag var rädd för att få vatten i ögonen och ansiktet, det här på gick ganska länge innan jag började kunna fixa det själv som jag gör idag. Därför tror jag att det kommer gå mycket lättare nu att lära sig simma eftersom jag har en annan relation till vatten idag jämfört med förut. Men ändå så är jag väldigt rädd.

vi börja prata om det för några månader sedan på utvecklingssamtalet därför att jag kan inte simma fortfarande och det ingår i idrott och hälsa att man ska klara av detta för att minst få godkänt. Nu är det så att jag har godkänt iallafall för att om det finns speciella behov och sånt så kan man "pysa" bort det ifrån kunskapskraven. På utvecklingssamtalet så sa jag blankt NEJ till att bada för att jag tycker det är extremt jobbigt och jag blir rädd. vi kom fram till att jag skulle tänka på saken och återkomma om jag ändrat mig. Vilket jag aldrig gjorde, men tillsammans med Lena (idrottslärare) och Mia ( assistent). Så bestämdes det att jag nu fram över på fredagar ska gå till hab och bada tillsammans med Lena,Mia och några andra elever. Vilket känns nerföst och lite pirrigt. Men jag och Lena har bestämt att ta det lugnt, plus att vi ska skvätta mycket vatten på Petter som är en annan idrottslärare som kommer följa med. Det ser jag framemot!

Önska mig lycka till vetja så säger jag godnatt nu också. Hoppas det inte blev allt för rörigt inlägg kram 😎
  • 124 readers

Likes

Comments

Hej där, idag har jag börjat skolan igen efter jullovet. Vilket känns bra men det märks att jag inte har gått upp så här tidigt på ett tag nu, För var så himla trött och seg nu när jag kom hem ifrån skolan. Hela dagen har börjat bra, ganska lugnt och skönt så här första dagen efter jullovet. Men och ha matte idag precis efter lovet var inte riktigt min grej, dessutom skulle jag börja jobba med algebra. Det där som ser ut som rena grekiskan med en massa X. Jag tycker inte det är svårt när man väl kommer in i det, men ni kan ju tänka er en trött hjärna som slår upp matteboken för första gången på tre veckor och man bara ser en massa x och bokstäver i hela matteboken. totalt black Out fick jag, men jag hoppas det går bättre i morgon bitti då vi ska ha matte igen. Något däremot som jag tyckte var kul var so:n, därför att vi spela ett spel som handla om historia. För från och med nu kommer vi att ha historia till en tid fram över. Spelet gick i alla fall ut på att man fick börja med ett kort som det stod ett årtal på tillexempel 1842. så fick man ett påstående exempelvis " då blev det lag på vinterdäck" man skulle då kolla på sitt tidigare årtal och se om man tyckte det var före eller efter 1842 som dom införde lagen. Sen när man hade chansat på något så skulle Håkan (lärare) säga om det var rätt eller fel. Om man hade fel fick man inte behålla kortet och hade man rätt så fick man välja mellan att försätta eller att motståndarlaget skulle försätta. Det som kunde vara nackdelen med att fortsätta spela var att svara man fel så rök alla korten och först till tio kort vann. roligt och svårt spel men ändå kul, bra combo.

Efter jag kommit hem ifrån skolan så gick jag till Ralf's pizzeria för att jag skulle köpa en kebab talrik som jag alltid gör om jag äter på någon pizzeria. För att jag var så himla sugen på kebab talrik när jag kom hem plus att jag var vrålhungrig. Mina planer för resten av kvällen är att ta en dusch och titta på farmen om jag hinner och prova en bikini tills på fredag för att då ska jag bada, för första gången på hundra år på hab så då får vi se hur de går eftersom jag har/haft vatten rädsla, men det kan jag skriva om i ett annat inlägg sen. Efter allt detta ska jag göra något som är väldigt efterlängtat nämligen gå sova, det behöver jag nu känner jag efter en LÅNG första skoldag.

kram på er/ Wima


Likes

Comments

Hej där fina du som läser min blogg. Vill börja med att skriva om vad jag köpte i onsdags, eftersom det har varit mellandagsrea så var det väldigt urplockat med kläder, men jag hitta iallafall ett nytt skal och ett par jätte sköna byxor ifrån Cubus. Dom har jag bland annat på mig nu och jag kan absolut tänka mig att köpa fler för att dom fanns i fler färger. Mitt skal som jag köpte är leopard färgad fast i vit och svart i stället för orangers och svart. Jag kollade även på en mys dress, en sån med både över och under del men det fanns inte i min storlek, vilket var synd för att den var på rea kostade nu bara 99 kr istället för 399 kr.

Idag vaknade jag klockan 13.30 sjukt va? Men jag somnade sent igår kväll också kanske vid typ två. Så jag vet inte hur jag ska vänja mig vid skoltider igen! Det återstår och se, fast idag ställde jag klockan på halv tio men råkade somna om igen. Så får väll försöka att gå upp lite tidigare imorgon och inte lägga mig allt för sent nu ikväll.

Men iallafall dagen började med lite frukost/ brunch. Sen klädde jag på mig mina nya byxor ifrån Cubus och min senaste tröja ifrån Gina tricot och slog på säsong 3 av skam som kom ut idag med svensk text. Jag tittade igenom hela säsongen och kan konstatera att tvåan var mycket bättre än trean, så lite besviken är jag allt men skam är skam så det var inte jättedåligt. Nu har jag jätte ont i min nacke eftersom att jag kollade i över fyra timmar på serien, så nu blir det att bara ta det lugnt.

Kram Wilma  • 149 readers

Likes

Comments

Hej där, igår kom mamma hem igen så ordningen är återställd. Det har varit väldigt skönt att mamma inte har varit hemma, samt som man har märkt av lite stök här och där eftersom det är mamma som städar! Men mamma hade haft det bra och hade nog saknat oss massor. Katterna har märkt av att mamma inte har varit hemma tror jag för att mamma fick stora kramar av dom också.

Idag har jag grejat med bloggen, jag har fixat så att mitt namn står högst upp på bloggen och även lagt till min Instagram här på bloggen så kika in den och följ mig där. Hoppas ni tyckte det blev bra? Annars idag har jag inte gjort så mycket förutom att jag och Jessica gick en promenad. Men jag konstatera att det skulle vi aldrig ha gjort för att det var så himla kallt och så mycket snö så
Permobilen fastna i snön flera gånger. Vilket resulterade i att vi fick stå och kämpa för att få in den i permo garaget. Så nu vill jag ha SOMMAR! Vi skulle även försöka att ta en selfie bild till bloggen på mig. Så jag kunde ändra min den här bilden👇Men blev inte så bra eftersom det var så mörkt ute så jag vet inte om jag vill ändra bilden. Så blir att ta en ny bild när sommarn kommer, tror det blir bättre. I morgon ska jag iväg och shoppa med en kompis på Marieberg det ska bli kul. Nu ska jag fortsätta kvällen med att lyssna på ljudbok och lyssna på musik. Sköt om er kram 😊

  • 185 readers

Likes

Comments

Hej där, fredag idag och jag har packat inför en helg hos min syster med familj och sen har jag även hunnit med att skriva in lite kom ihåg saker i min nya almanacka, bland annat en kortis lista på vilka saker jag ha med dit varje gång. Men jag har även tänkt att jag ska skriva ner mina planerade blogginlägg i den också, så vi får se hur detta går för att känner jag mig själv rätt så kommer den planen inte hålla så länge. Jag hoppas iallafall att det kommer funka för vill försöka att lägga upp något här på bloggen varje dag. Hur gör ni? har ni någon kalender som ni planerar i eller kör ni bara? Har sätt att man kan göra så för att få bättre struktur över sina blogginlägg, så värt att prova.

Nog tjatat om det, vad är era planer inför nyårshelgen? Själv tycker jag detta året har gått så himla fort, så har svårt att förstå att det är nyår redan imorgon! Det här året har bjudit på mycket roliga saker så som att få åka kryssning, träffa Erika Jonsson, och få hänga en hel helg med dom i släkten som man inte träffar så ofta vid stugan, det var härligt ett starkt minne ifrån 2016.

2016 har varit ett bra år tycker jag, hur har erat år varit?

Jag önskar er alla ett riktigt god nytt år kram 😊

  • 187 readers

Likes

Comments

Lära känna mig/ blogglistor

Vad skulle jag aldrig

Äta? Svar: Blodpudding, kräftor, julskinka, riskakor, räkor, sushi, och nudlar.

Dricka? Svar: blåbärssoppa, iste, och kaffe.

Skoja om? Svar: ja, det är väl att inte skoja om att någon har dött som egentligen är vid liv. Ända anledningen jag kan komma på, konstig fråga tycker jag!

Ha på kroppen? Svar: långärmade tröjor precis efter jag har duschat. Jag tar gärna på någon skön kortärmad efter jag har duschat eftersom det är mycket mer bekvämt tycker jag.

Vilja uppleva? Svar: Att någon i min familj ska dö eller bli drabbad av cancer, fast jag vet att alla kommer dö någon dag förr eller senare.

Kunna arbeta med? Svar: jag skulle aldrig kunna vara advokat, veterinär, doktor, byggarbetare, lärare, undersköterska, lastbilschaufför, och inte häller jobba med kontorsarbete på ett kontor tror jag, eller kanske det bror nog på vad det handlar om. Eftersom jag funderar på att jobba som volontär på min stora dag. Därför att jag tycker det värkar spännande och jag gillar deras syfte med organisationen, men det är bara en liten fundering som jag har.

Säga nej till? Svar: hamburgare, choklad, shopping, pengar, spontan tripp till något äventyrligt och pizza.

Googla? Svar: konstiga saker.


Göra offentligt? Svar: klä av mig naken och sjunga. Kommer inte på något mer? 😉

Blogga om? Svar: för personliga saker, som jag gärna håller för mig själv.


Vad hittar man alltid/ ofta....

På ditt skrivbord? Svar: kindermaxi och en massa annat skit.

Under din säng? Svar: En madrass som vi har när folk ska sova över hemma hos oss.

I din jackficka? svar: nycklar eller så ingenting.

Bakom din kylskåpsdörr? Svar: jag antar att det ligger massor av smuts och dam där bakom men har inte kollat så vem vet det kanske ligger en död råtta där bakom.

Vid sidan av dit handfat? Svar: En tvättmaskin som inte funkar.

Högst upp i din bokhylla? Svar: Tavlor och massor av skit.

Längst ner i din tvättkorg? Svar: kläder.

Framför näsan på dig? Svar: det är olika men just nu är det en vägg.

I dina tankar? Svar: positiv energi finner man oftast hos mig i mina tankar.


Källa: Nouw.com/ blogglistor. Följ dom för att få bra inspiration på blogglistor. 😊

Likes

Comments

Hej nu var det ett tag sen sist, vilket beror på att jag har haft 3 lugna dagar framför mig. Dagen igår bestod av att kolla klart på andra säsongen av skam, jag kunde inte slita mig ifrån den. Började att kolla på säsong ett i söndags tror jag och sen var det kört. Kollade igenom sju avsnitt av säsong två igår och den var tio gånger så bättre än ettans tycker jag, och jag kan glädja mig själv och alla andra med att jag tror att det kommer en säsong tre i januari. För att Jessica läste det någonstans så man kan ju hoppas, vilket skulle vara kul för att då kommer jag ha så höga förväntningar eftersom det var ett spännande slut på säsong två.

Men nog pratat om skam. Mamma åker bort några dagar och kommer hem dagen efter nyår. Vilket ska bli skönt för henne och för mig. Hon är värd att åka och få göra något som hon tycker är kul och jag åker till min syster över nyårs helgen, vilket jag ser mycket framemot. Jag saknar mina syskonbarn jättemycket och min syster med såklart. Dom andra dagarna ska min assistent vara här, när inte hon är här så kommer Felicia att vara hemma med mig. Det märks att mamma har resfeber, men hon kommer klara det fint, det vet jag. Hon har nog bara inte klippt navelsträngen ännu. "Mamma jag vet att vi fortfarande är små i dina ögon men i verkligheten är vi stora"
Jag är verkligen glad över att mamma ska bort för att det märks hur glad hon är över detta och det gör mig också glad.

Jag har inte så mycket mer att tillägga, men ville bara uppdatera lite för kändes som det var länge sedan kram.

Likes

Comments

Hej, idag firar jag julafton som alla andra gör, dagen till ära är Min moster, morbror, och morfar här hos oss och firar jul. Vi började med att öppna julklappar, jag fick pengar och presentkort på Marieberg. Som jag ska shoppa upp när det blir mellandags rea. Sen fick jag två tröjor, en vinröd och en ljus rosa. På den vinröda tröjan står det Girl gang och den rosa var lite för liten så moster ska åka och byta den. Nästa grej jag fick var en värmeborste som det blir plattat hår av, den funkar som en vanlig borste, man kammar bara igenom håret och sen är det klart. Därefter så fick jag två armband, ett svart med glitter på och ett rosa som det står fighter på. Vilket passar mig bra, jag som är en riktig fighter. Så jag har satt alarm på min telefon bara för att jag inte ska glömma sätta på mig det varje dag, då vet man att det är betydelse fullt för mig.
Jag fick även ett par sockor och en jättestor mysig filt som det var en katt på, är jätte nöjd med mina klappar.


När julklapparna var utdelade så blev det jul mat. Vilket var jättegott, blev så mätt. Ni kanske tänker att vi gjorde allt i fel ordning men min syster var så sugen på att öppna julklapparna och delvis jag också, så vi gjorde det. Sen det där med kalle Anka, jag är inte så förtjust i det. Förra året sov jag mig igenom Kalle Anka. Men vi har haft det mysigt iallafall, det är ju ingen som direkt bestämmer hur man firar jul.

Nu sitter vi och glor på tv:n och myser. Familjen ska snart åka hem, så blir att mysa in i det sista.

God jul på er kära läsare önskar jag kram 🎄🎅

  • 218 readers

Likes

Comments