Jag har börjat se julglitter framför ögonen, höra jultoner i öronen och känna julbrus i hjärtat. För tidigt.. men ack så härligt. Tvingar mig själv att undvika att sätta på julmusiken på högsta volym. Måste vänta lite till...

Denna vecka byter jag praktikplats (igen). En utbildningsplats (KUA) på medicinavdelning väntar.

Jag har varit på min första anställningsintervju (som sjuksköterska). Jättemysigt. Jag älskade chefen och är rädd för att göra henne ledsen genom att välja ett annat jobb. Jag överskattar såklart mig själv, meeen chefen verkade vara så snäll och jag vill att hon ska bli glad, hehe.

Blommor från mamma och pappas trädgård.


Jag höll förra veckans "veckolöfte" och yogade för fulla muggar.. Det hjälpte dock inte min rygg. Förbannat ont gör den.

Mitt löfte denna vecka får bli att plugga (snart tenta). Nej, tråkigt. Denna vecka ska jag göra en "vision board". En bild över hur jag vill att min framtid ska se ut.

Exempel från nätet.

Jag får se om jag hinner. Tycker att det är jätteroligt att klippa och klistra (även om jag är vuxen).


Nu ska jag ringa en sjukgymnast och be om hjälp.. min rygg gör sååå ont.

Glad vecka!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I lördags morse yrade jag runt för att göra i ordning en brunch. Det vankades nämligen finbesök.

Jag längtade, väntade och stressade för att bli klar i tid.

Sedan anlände dem. Mitt finbesök. Min älsklingsvän och hennes fästman (eller vad det kan tänkas heta när man är förlovad).

Aletta är mitt allt. Kan inte ens beskriva henne med ord, så bra är hon!. Nu är hon i Sverige i en sekund för att sedan försvinna igen. En så fin stund fick vi tillsammans alla fyra.

Sen var det söndag och jag hade förmånen att få umgås med min älskade, kloka vän Amanda som fick mig att vilja flytta till Värmland bums.

Vi tog oss till Malmö konsthall.

För intag av lunch i form av rödbetssoppa.

Eftersom ett av mina "höstmål" (många mål och löften i mitt liv) är att minska på plasten i mitt liv så gick vi till lösviktsaffären Gram.

På Mäster Danielsgata, i Malmö ligger Gram. Där tar du med egna burkar, flaskor, äggkartonger och påsar som du fyller med det du behöver. Sedan är det bara att betala och gå ut.

Jag köpte en tandborste av bambu. Återkommer dock snarst till affären igen för att inhandla mer av det fina och goda.

Har du tänkt på hur mycket kartong och plats det finns i våra soptunnor. Jag och Johan källsorterar varannan dag för att inte bli utträngda ur lägenheten av alla plastförpackningar som tidigare innehållit vår mat.

Min Amanda och min nya tandborste.

Det var små stunder av min helg. Denna helg ska jag till landet. Sagolandet. Nej, Blästorplandet (nästan som ett sagoland).

Jag önskar dig en fin helg!

Likes

Comments

..Och så var det ny vecka. Som ett mininyår varje söndagkväll/måndagmorgon.
Nyårslöftet denna vecka.. är att börja yoga igen. Har bokat in två yogapass eftersom min rygg har gått in i väggen.

Hoppas du hittat något bra "nyårs-/veckolöfte" (eller man ska kanske kalla det mål).

I vilket fall..

Min praktik på Niva (Neurokirurgisk intensivvårds avdelning) är omvälvande. Herregud var sorgligt det är men... vilka fantastiska människor som jobbar inom vården. Min handledare berättade att arbetet fick henne att inte ta någonting för givet. Hon lämnade aldrig någon hon tycker om i ovänskap. Flera gånger hade hon cyklat efter sin dotter till skolan för att de inte skulle skiljas osams.

På avdelning behandlar man hjärnskador och jag kan säga som så att jag sätter mig aldrig på en cykel utan cykelhjälm igen..

Även om jag ser ut som en skallig liten pojke. Följ mitt exempel och var rädd om er huvudknopp.

Så börjar denna veckan. En vecka i ett litet liv.

Hoppas att er vecka blir fin!

Likes

Comments

Väl framme vid Söderåsens naturreservat skulle det.. gås på toa, knytas skor och letas karta. Men det är mindre intressant. Mer intressant är vår lilla vandring på 8km (hade varit coolare om vi vandrat 28km, men att skriva det hade varit en lite väl stor överdrift).

Gående längs en grusig gångväg i en granskog.
Nej jag bara skojar. Det var inte en granskog.

Men gruvligt trevligt var det att spatsera med ett tak av grenar och löv över sig (eller en svamp).

Johan var snygg som vanligt. Det såg ut som att han skulle gå på fin middag. I efterhand kan jag konstatera att jag såg ut som en blandning av yogagirl och skogsmulle. Det är fint det med.

På denna bild springer jag iväg. Kan för mitt liv inte minnas varför. Besvärligt med alla kläder jag byltat på mig dock. Men av erfarenhet vet jag att en av hemligheterna bakom välbefinnande är att var påbyltad (varm) och mätt. Så det så.

Vi hittade ett gap rakt ut i ingenstans. Hjortsprånget. Man kan ju fråga sig var det namnet härstammar från. Det fick mig att tänka på självdestruktiva hjortar i alla fall. 

Vet ni vad. Vi mötte alla möjliga människor på vår tur. Barn som sprang i cirklar, gubbar som kämpade på och tonåringar som höll hand medan de ramlade runt. Ytterst positivt med denna folkskara en lördag på ett naturresarvat. Bättre att famla runt i skogen än på ett köpcentra (ur ett miljöperspektiv, kan man ju tycka).

Det var ytterst mysigt det hela.
Mysigt var det dock inte att skriva denna text då jag fått göra det hela 2 gånger... första gången råkade jag radera den. När sådant händer poppar min mest primitiva sida upp och jag slår på mobilen (...). Sjukt beteende och självklart pinsamt men kunde varit värre (kanske).

Puss&kram från en något ilsken person.

Likes

Comments

Iväg mot kopparhatten (Söderåsens nationalpark) i nyklippt hår..


Var vi än beger oss håller vi alltid utkik efter loppis längs med vägen.

Den första loppisen vi hittade var det konstigaste jag skådat..

Vart jag än placerade min blick möttes jag av lappar..

Och många, många, många fler...

Jag var rädd för mannen som stod i kassan.. tackade två gånger innan jag gick därifrån för att undvika uppkomsten av fler arga lappar.

Antingen är människorna som besökt platsen ohyggligt otrevliga eller så har personen som äger stället en ganska trist inställning..

Haha, ser ni detta framför er...

Det tog en stund sedan passerade vi ännu ett loppis. Detta lilla loppis hade blivit av med elen och var därav prytt med stearinljus.

Underbart fint. Här gjordes loppisfynd.

Jag vet att jag har liknande sedan innan men... De är ju så fina och fungerar utmärkt som förvaring.

Ja det var vägen mot kopparhatten.. själva Söderåsens nationalpark får jag skriva om i nästa inlägg.

Tack för att du är här!

Likes

Comments

Ny vecka...
Hösten har lagt sig som ett tjockt täcke över oss. Jag ska vara på en neurointensivvårdsavdelning i två veckor. Livet springer.

Någon gång ibland slår jag på tv:n och slås av nyheter som talar om för mig att det råder kaos. Jag är rädd för vad som ska hända. Även rädd för vad nyheterna gör med oss. Kan någon vänlig själ informera oss om det som är fint, det goda som händer. Om vi bara nås av det fruktansvärda blir det så svårt att hålla hoppet vid liv, att vara del av det som är bra.

I vilket fall..

I höstens rusk äter jag glass med min nya vän Emily. Hon går i min nya klass och är så himla fantastisk.

Så roligt att få en ny vän.

Glass och nyinköpta blommor såklart.

I fredags var mina älskade mamma och pappa här.

Vi fick hjälp med fix i lägenheten, letade bord på Mio och klippte hår. Eller mamma klippte mitt och Johans hår.

Vi åt middag. Ljuvligt.

Jag hoppas att er vecka blir fin. Att ni njuter av hösttäcket över oss.

Tack för att ni tittade in!

Likes

Comments

I lördags tog jag mig till Malmö (igen). Utanför Scandic hotell mötte jag Emily. Vi skulle på Vårdförbundets årsmöte.

Vi blev bjudna på fin brunch och sedan röstades ny ordförande, viceordförande och styrelse fram. Tråkigt men lärorikt. Viktigt också såklart.

Efter årsmötet deltog jag i "Global eye contact experiment". Tittade in i en främlings ögon under en minut. Tror att det handlade om att göra världen bättre, få oss människovarelser att komma närmare varandra.

Såhär stod det på hemsidan:
"Why?..
Our global society has become thirsty for true connection and this experience allows you to be the change you wish to see in the world by creating an authentic, loving and respectful platform for human connection to flourish in public."


Trevligttrevligt.. när vi var klara frågade kvinnan vars ögon jag tittat in i om jag var politiker.. hon såg nämligen mig framför sig i mörka korridorer och politiska sammanhang eller något sådant.. hmm kanske var det ett mediums ögon jag stirrat in i. Säg hej till er framtida statsminister.. eller..?.

I villket fall..

Efter möte och experiment hämtade Johan upp mig och iväg for vi mot Ikea.

Som vanligt var det mysigt att få umgås med denna älskvärda person.. jäkligt mysigt!

Vi införskaffade kontorsstolar. Resultatet ser du nedan.

Så var det med det.. Nu ska jag börja min lördag..

Tack för att du är här!

Likes

Comments

Upp i ottan (nästan). Iväg i buss mot Malmö folketspark. Utanför Moriskan satt jag och huttrade tills det att min kära syster ringde och undrade var HON var (alltså inte var jag var). Vi har problem med vårt lokalsinne. Nej, vi hittade varandra. Innan hon kom trodde jag att jag såg henne i en stor mystisk skåpbil. Jag reste mig upp från stenen jag satt på och vinkade glatt. Då körde bilen iväg. Jag blev först förskräckt och tänkte springa efter sedan insåg att det nog inte var min syster. Borde kanske träffa henne oftare så jag vet hur hon ser ut, hehe.

Det ni ser på bilden ovan är vad jag beskådar varje morgon. Nämligen min förberedda frukost. När jag började "ladda" kaffekokaren varje kväll samt förberedde gröt (och mina små D-vitamin droppar) förvandlades mitt liv till en lek (nästan).

Vägen mot Moriskan. Malmö är farligt. På högra bilden ser ni exempelvis hot om Aliens...

Så småningom stod jag och Beata i kö för att registrera oss till en dag fylld av Agenda 2030 och Malmös arbete med detta.

En konferens jag hamnade på tack vare Beata. Verkligen snuskkul och intressant.

Ibland blev jag rastlös...

Då distraherade Beata mig på bästa sätt.

Agenda 2030 är FN:s mål vad gäller hållbarhet. Dessa mål har Malmö gjort till sina egna mål. Dagen hade med fokus på kultur, information om hur man i Malmö arbetar och vill arbeta för att nå målen.

När vi minglade runt mötte vi miljöstrateger, miljösamordnare och alla möjliga miljöexperter. Beata läser Hotel Management och är mån om att utveckla turismnäringen på ett hållbart sätt. Jag som är sjuksköterska (nästan) bemöttes av konfunderade blickar när jag berättade det. Min lillasyster var det käraste.. När hon efter att jag sagt att jag jobbar inom vården la till "hon brinner verkligen för miljöfrågor, hon är mycket inspirerande. Har koll på mat, källsortering och allt..." grät jag inombords av kärlek.

Beata min lilla syster (särskrivningen är menad). Jag chockeras av att vi sa samma saker samtidigt, skrattade exakt samtidigt och var de enda i publiken som rungande svarade "HEJ" när föreläsaren påbörjade sin föreläsning med "Hej allihopa" (man ska nog inte svara egentligen). Jag tänker jämnt att vi är så OTROLIGT olika och så spenderar jag en dag med henne och tänker "herregud är vi samma person??". Som tvilingar som gjort olika livsval som format oss.. men grunden... lääääskigt lika.

Gosig är hon och otroligt smart!

Vi avslutade dagen med fika och lite shopping.

Kul dag!

Vad jag lärde mig under dagen..

-Att inte säga nej utan att alltid försöka bära mitt ja en lite bit till (i sammanhang som gäller samarbete).

-Att allting blir enklare om man delar upp det i små bitar. För att göra världen hållbar är Malmö en bra början, för att göra Malmö hållbart är Sofielund en bra början, för att göra Sofielund hållbart är ditt kontor/arbetsplats en bra början och för att göra din arbetsplats hållbar är du en bra början, hänger ni med?.

-Jag lärde mig även hur Malmös kommun divesterat (lärde mig att detta är motsatsen till att investera). Kommunens pengar är inte längre investerade i fossila bränslen. Värt att kolla upp är: fossil free. Viktig organisation.

Har ni inget särskilt för er en dag som denna måste ni in och lyssna på Ruben Östlunds sommarprat i P1. Så förbannat bra! Känns som att det löste en del livsbrydderier jag gått runt och filosoferat över en evighet.

Tack för att ni tittade in <3

Likes

Comments

Ny vecka..
Intensiv och kul.. med stress som färgglatt strössel över..
Så var veckan som passerade också. Otroligt mysig men ack så intensiv. Jag fick umgås med personer som gör mig varm innanför bröstbenet. Cyklade runt mellan vårdtagare som levt långa liv. Jag arbetade extra och tjänade in slantar, som jag sedan spenderade på Maria Åkersbergs saltdeo och annat vansinesdyrt från skincity. Blev lockad av att man fick en present (till ett värde av 1700kr (hur är det ens möjligt)) på köpet. Ett offer för konsumtionssamhället, hehe..

Förhoppningsvis världens bästa deodorant. Utan aluminiumklorid.


Världens finaste, underbaraste vän kom hem till mig i fredags. Moses stentavlor bar hon med sig som inflyttningspresent.

Nu laddar jag inför en ny vecka och bjuder på något som gör en vidunderligt glad.. Bilder på katter som jag träffat på under mina dagar..

På detta sätt börjar jag min vecka.


Puss&kram
/crazy cat lady

Likes

Comments

Längtan.. Saknad.. Tankar på det som var eller det som komma ska...

På måndag, längtan till fredag...

Längtan efter jobbdagens slut...

Längan efter semester... 

Längtan till sommaren och sedan julen... 
Längtan efter en annan tid..
Längtan efter dig, du som inte är här nu..

Längtan tillbaka till det som gjorts, det som en gång varit.. Tankar som "varför uppskattade jag det inte mer när det var.."

Längtan..

Ett så vackert ord men onödigt verb.
Bättre är verben:
Uppskatta
Älska
och att vara

Likes

Comments