Här kommer månadsbrev nummer två. I det kan ni läsa om lilla S utveckling under hennes andra månad, den 31/8-30/9 2017, som en liten dokumentation av hennes första tid här hos oss.

Hej lilla S!

Nu är du två månader, du väger 5550 gram och är 60 cm lång. Du helammas fortfarande och det fungerar jättebra. Du är en matglad liten bebis, BVC-sköterskan skojade med dig och sa att mamma har grädde i mjölken. Det syns på dig för du har lagt på hullet och blivit så där bebisrund och gosig, nu ser du inte längre nyfödd ut.

Du har blivit starkare i nacken och orkar nu hålla uppe ditt huvud lite längre stunder. Du har även börjat "prata" lite, lite med oss. Ett jollreliknande gurglande som låter så underbart sött.

Sover gör du fortfarande mycket, men på dagen är du något mer vaken nu. Du har haft en jobbig period med magknip som kommit sen eftermiddag och tidig kväll då du har skrikit otröstligt. Då har vi känns oss så maktlösa och fått bära runt på dig mot axeln. Har testat Sempers magdroppar och kolikmassage och det har lindrat lite, men även kommit på att om jag undviker mjölkprodukter så mår du mycket bättre.I samband med detta har du varit väldigt mammig även andra tider på dygnet och inte varit nöjd och kunnat koppla av hos varken pappa eller storasyskonen. Mammas famn är det som har gällt och därför är jag så tacksam över att du trivs i både bärsjalen och bärselen. Babysittern däremot är du inte så förtjust att sitta i. Nappen och du är inte heller några jättekompisar. Du tar den, men ofta spottar du ut det efter en lite stund, till skillnad mot storasyster E som tyckte mycket om nappen från början.

Numera vaknar du för det mesta vara en gång per natt, ibland två. En väldigt skön rutin tycker jag, det känns riktigt lyxigt, så fortsätt gärna med det. Du äter ca kl 23 och sover sedan i ditt Babynest till någon gång mellan kl 3 och kl 4, då vaknar du, äter och byter blöja. Sedan somnar du om och sover till någon gång runt kl 6.

Sakta, sakta blir du allt mer vaken. Din nyfikenhet för omgivning kommer smygande, det är en sådan spännande tid!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tänkte att jag skulle skriva månadsbrev till S, en idé jag fick från en annan blogg när E var liten. Ett mysigt sätt att dokumentera barnets utveckling och så roligt att kunna titta tillbaka sen när de blir större.

Här kommer det första månadsbrevet till lilla S och där kan ni läsa om hennes utveckling under hennes första månad här hos oss, den 31/7-31/8 3017.

Hej lilla S!

Nu är du en månad gammal, du väger 4460 gram och är 56 cm lång. Du är fortfarande lika hårfager som när du föddes, mörkt silkeslent hår har du och mörka blåa ögon. Det ska bli spännande att se om de blir blå som pappas eller bruna som mammas ögon. Du är vår ljuvliga lilla bebis och vi njuter av varje dag tillsammans med dig.

Jag har helammat dig sedan födseln. Det var lite kämpigt i början, då du fick gulsot som gjorde dig slö så att du inte riktigt orkade suga. När du föddes vägde du 3895 gram och var 52 cm lång, men du gick ner till 3605 gram under din första vecka innan du vände upp igen. Ett dygn fick vi ligga inne på BB och sola dig, den 4-5/8, det gillade du inte alls, men sedan blev värdena bättre och vi fick komma hem igen.

Den första tiden sov du största delen av dygnet. Allra helst vill du sova i famnen med ditt huvud mot mitt bröst så att du kan höra mina hjärtslag. Jag tror det känns tryggt och igenkännande från tiden i mammas mage. Du sover även gott i ditt Babynest, på nätterna ligger du i det mellan mamma och pappa i vår säng. Jag vill ha dig nära, då jag annars har svårt att slappna av och sova. Du vaknar mellan 1-3 gånger per natt för att ammas och därefter byta blöja.

Redan från födseln hade du lite styrka i nacken, men det gälller att vara med och stödja huvudet då du rätt som det är slänger med det. Du har inte kontroll över dina rörelser. Nu fäster du blicken och har börjat le mot oss. Vi får de mest underbara leenden som gör oss alldeles varma i hjärtat.

Du trivs i famnen på vem som helst och somnar gott hos de som vill hålla dig. Dina storasyskon tycker det är så mysigt att hålla i dig, de är så stolta över att ha fått dig som lillasyster. Storasyster E har låtit dig prova att ligga i hennes dockvagn. Som hon har längtat efter att bli din storasyster och hon blev så glad att du var en liten tjej, då hon hela tiden hoppats på att få en lillasyster.

Den första tiden med dig har handlat mest om att hitta våra nya roller i familjen, en familj med fyra barn. Tänk att det var du som låg där inne i magen, att det var dig vi väntade på. Du är så innerligt älskad från första stund och jag är så tacksam över att jag får vara din mamma.

Likes

Comments

Idag har E och jag bakat chokladbollar som vi ska bjuda på på när lilla S döps på söndag. Vi rullade i rosa strössel, för att piffa till dem lite.

Är så glad över min KitchenAid, det går så smidigt att baka med den. Om jag köpt den själv, så hade jag nog valt en annan färg än röd, men denna kom maken och överraskade mig med. Han köpte den billigt för enbart 500kr, då den inte riktigt gick som den skulle och eftersom han är en händig man fixade han i ordning den. Efter att ha köpt reservdel för knappt 300 kr så var min KitchenAid som ny igen. Lycklig fru fick han då maken min.

Något annat som gör mig glad är att ha snygga förvaringsburkar till torrvarorna i skafferiet. Jag spanar alltid efter fina burkar på loppis eller inredningsbutiker och byter ut lite eftersom. Jag drömmer om ett fint gammaldags gå-in-i-skafferi, den dagarna vi gör om vårt kök hoppas jag att vi kan bygga ett sådant skafferi.


Likes

Comments

Vaknade tidigt och ammade lilla S innan hon somnade om i sitt babynest. Gick upp och duschade innan det var dax att väcka skolbarnen. Plockade fram frukost och tände ljus i ljuslyktan som E har gjort. Så enkelt och fint kan man pyssla med enbart en glasburk, höstlöv och lim.
Nu är det snart dax att åka till BVC med S för 2 månaders kontroll.

Likes

Comments

Nu är hon här, vår lilla dotter och lillasyster. Måndagen den 31/7 kl 01.18 föddes hon, lilla S, två dagar före bf. Så innerligt älskad av oss allihopa. Jag är så tacksam över att hon är här och att vi nu har fyra fantastiska barn.

Tänk att jag är fyrabarnsmamma, det hade jag aldrig kunnat drömma om för några år sedan. Att få barn...ja jag skriver "få barn" och inte "skaffa" för barn är en gåva. För oss har det verkligen inte varit en självklarhet att få barn. Vägen till våra barn har varit krokig och sett olika ut, men livets väg är inte alltid rak och smidig. Därför är jag så otroligt tacksam över er mina fina barn, mamma älskar er så hjärtat svämmar över!

Likes

Comments

Nu har jag flyttat min blogg hit till nouw. Jag hoppas att det ska gå smidigare att blogga, samt ge mig mera inspiration att skriva om min vardag som fyrabarnsmamma i vårt hem på landet.

Likes

Comments

Det har visst gått flera år sedan jag skrev här sist...mycket har hänt. Drömmen om ett hem på landet har blivit sann. I april 2016 flyttade vi in i vårt nya hem, ett stort gult hus i en liten by på landet i Småland.

Så nu är det kanske dax att väcka liv i bloggen igen efter en lång paus.

Likes

Comments


Vilken härlig sommar vi har haft, om man tittar i backspegeln! Massvis med soltimmar och värme har vi fått. Dagar vid havet, dagar vid världens bästa sjö. Massor av bad och simturer. Lek och bus och massvis med tid för varandra. En underbar sommar helt enkelt!

Ja, jag vet att augusti är en sommarmånad och att det fortfarande räknas som sommar just nu. Men burr va kallt och regnigt det blev när skolan och höstterminen började. Nu tittar vi framåt, mot hösten. En höst som innebär att vi har två skolbarn i familjen, H började f-klass i måndags och G började 2:an. Mina stora älskade skolbarn!

Likes

CommentsTänk så roligt det är att titta in på Erikshjälpen Second Hand. Man vet aldrig vad man kan hitta för roligt bland alla prylar och pinaler som människor av godhet lämnat in där för att de tröttnat på dem eller inte längre har användning för dem. Dessutom går ju pengarna till välgörande ändamål . Känns bra tycker jag! För några dagar sedan gjorde jag ett riktigt fynd där. Jag hittade en keramik mugg från Västergårdens, en Bultande Hjärta-mugg för ynka 5 kronor. Den var ju bara helt enkelt tvungen att få följa med hem. Nu står den där så fint på köksbordet med en av vårens vackraste bukett med vitsippor som stora dottern och jag plockade på vägen hem från förskolan igår.

Likes

Comments

Även om det känns som om vi blivit snuvade på vintern i år och även om det känns som om den kommit några veckor för tidigt, så njuter vi för fullt av den - våren alltså!!!

Likes

Comments