Min vardag, Träning och hälsa

Tjoho!

Med skakande händer så är jag så jävla glad att jag överlevde detta träningspass😅
Jag körde ett grymt boxpass ihop med en vän. Dessutom så tänkte jag att jag tog ett kort linne för det skulle ju ändå inte vara någon där men tji där fick jag. Det var några stycken men förhoppningsvis så la dom inte så mycket märke till mig. Jag hoppas att jag får träningsvärk imorgon,jag får nästintill aldrig det men jag älskar träningsvärk så någon får ju gärna snällt dela med sig😅

Nu ska jag få i mig denna smoothie som jag hällde upp på tallrik vilket jag inte skulle gjort för det blev genast jobbigare men men,man lär sig av sina misstag.
Mina armar och ben skakar än och promenaden hem från gymmet var hemsk men ska ändå ta mig ut på en till promenad lite senare💪
Kramizz<3<3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Djuren, Min vardag, Träning och hälsa

Hejsan svejsan!

Jag börjar få tillbaka mitt hopp igen. Jag har nämligen inte kunnat ta in båda hästarna samtidigt från sommarhagen till vinterhagen(vi har boxar i vinterhagen därav går dom där på natten) men idag fixade jag det! Eftersom att hästägaren ibland är iväg på utbildningar långt härifrån så är det bra om jag kan fixa allt själv. Så hon gav mig några tips i förrgår och idag fixade jag det.

Dessutom så lyckades jag stå med hela kroppen upp och ned intill väggen,det är svårare än man tror! Jag ska även försöka att börja äta LCHF igen för jag vet ju innerst inne att jag mår så mycket bättre då. Men det börjar jag med om några dagar isåfall om jag inte mår sämre.

Kramizz<3<3

Likes

Comments

Min vardag

Godkväll! Hoppas ni har haft en bra dag.

Som vanligt har jag inte sovit något inatt,detta börjar bli väldigt tröttsamt för som någon har sagt till mig,det funkar ett tag men sen funkar det inte längre. I början så hade jag nästan mer energi än när jag sov och åt bra men verkligheten kom ikapp,jag är ständigt trött även om jag försöker spela bort det. Denna dagen kan nog inte bli sämre. Det börja med att jag gjorde ett test(för mopedkortet) och fick bara 67/70. Jag vet att det ör godkänt men för mig är inte det tillräckligt bra. Jag vill ha alla rätt. Men jag vet att det är omöjligt. Sedan tänkte jag gå till gymmet vid 05 men mina ben började krampa så får jag rörde det så jag gick inte till gymmet förrens kl 13. Sedan spenderade jag 2 h där och avslutade med 40 minuters promenad eftersom att mamma ringde och sa att vi skulle åka om en timme annars hade jag gått längre. Så det var bara att gå hem och duscha,byta kläder och sedan åka. Vi skulle till skolan och ha ett så kallat skolmöte i och med min skolkning. Jag och min klassföreståndare kommer inte alls överens och jag är så otroligt trött på henne. Iaf så sa dom att det var såå kul att se mig igen och min klassföreståndare tyckte att det skulle bli kul att se mig på lektionerna. Men vi pratade ingenting om lektionerna utan för dom så var det självklart att jag skulle gå dit. Men det funkar inte riktig så. Om man inte mår bra psykiskt och dessutom så är skolan en del av mitt mående då är det inte bara att kliva in i klassrummet och låtsas som att allt är ok. Dom har alltså högre förväntningar på mig än vad jag har på livet iprincip. Jag har väldigt svårt att se att jag kommer börja sköta skolan och stå ut detta sista året. Och ni får kalla mig vad ni vill men jag tror ni förstår att jag redan vet att det är dåligt att skolka osv. För jag vet det,jag är mycket väl medveten om det men vad ska jag göra när jag inte orkar? Vi kommer dessutom gå längre på fredagar. Faktum är att detta året kommer nog bli ännu värre än förra eftersom att den läraren som förstod mig och som faktiskt ville hitta en lösning har slutat. Han vet väldigt mycket om mig, och han såg alltid att något var på tok även om man inte hade sagt något vilket var både bra och dåligt. Men vi får se vart allting slutar och hur det slutar. Nu ska jag lyssna på min älskade deppmusik och förhoppningsvis bli av med lite ångest.
Kramizz<3<3

Likes

Comments

Min vardag, Träning och hälsa

Hejsan! Hoppas ni har haft en bra dag hittills.

Min dag har väl varit sådär. Lyckades faktiskt sova 1 h efter 4 sömnlösa nätter. Många frågar mig "Hur orkar du?" Och svaret är väl "Jag vet inte." För jag vet faktiskt inte hur jag orkar. Men jag är ganska bra på att dricka energidricka(oftast redbull) och kaffe blir det några koppar om dagen så det kanske är därifrån jag får lite ork. Sen är jag ganska bra på att dölja min trötthet. Kanske inte längre men förut kunde jag dölja det med smink.
En ganska sjuk sak som jag inte vet om jag ska skratta eller gråta när jag hör det är att "du är inte 15 än,du får inte dricka redbull än" men själva så drack dom oxå redbull innan dom var 15. Även "Redbull är inte bra för dig" för jag höra rätt ofta. Okej jag vet att redbull inte ska intas i för stor mängd men jag tycker inte jag dricker för stor mängd. Visst vissa dagar dricker jag kanske mer än jag borde men det är inte alla dagar. Jag förstår om folk kanske bara menar väl när de säger så men utan min redbull och kaffe så skulle jag vara ännu tröttare. Och jag fyller faktiskt 15 om lite mindre än 2 veckor.

Nu ska jag strax till stallet sen ska jag bara plugga till mopedteorin och gå en långpromenad med hunden ikväll när det har svalnat av. Kanske blir att leta efter nya övningar till gymmet då jag alltid gör samma gamla tråkiga. Om ni har några roliga övningar så får ni gärna kommentera dom!💪

Likes

Comments

Min vardag, Träning och hälsa

Godkväll!
Ikväll är en dålig kväll. Det är alltid såhär när jag har träffat folk. Jag kom iaf ut på en långpromenad utan hunden och en till promenad men med hunden. Sen lyckades jag även få till 2 h på gymmet. Jag lyckades faktiskt få i mig nästan en normal portion middag och nu dricker jag min älskade redbull. Imorgon får det bli en "ta igen dag" alltså att jag är väldigt aktiv för att ta igen dagarna då jag är mindre aktiv. Så min dag imorgon kommer typ se ut såhär:

Kl 04:30 Gymmet i 2 h
Hem och byta skor sedan 1 h promenad med hund.
Direkt efter det ungefär 2 h promenad utan hund.
Sedan blir det några övningar utomhus,och även lite "lekträning"(stå på händer,bryggan osv)
Sedan ska jag även till stallet äntligen.
Sen har jag inget mer inplanerat förutom att jag kanske borde städa mitt rum🙈

Hoppas ni får en bra kväll/natt! Kramizz

Likes

Comments

Min vardag

Godmorgon! Hoppas ni har sovit bra,själv fick jag ingen sömn alls som vanligt.
Idag kommer det att bli en jobbig dag då jag kommer att befinna mig bland folk flera timmar. Jag hoppas verkligen att jag klarar det utan några problem men ångesten håller ett hårt grepp om mig redan nu.
Nu ska jag hoppa in i duschen sen ska jag försöka få i mig lite kaffe iallafall.

Kan ni tipsa mig om era bästa filmer/serier? Måste ha någonting att göra om nätterna när jag inte kan sova

Kramizz<3

Likes

Comments

Psykiskt mående, Träning och hälsa

Detta kan vara triggande så läs på egen risk! Kommer handla om min relation till mat,kalorier och mina "händelser"

Jag har sedan en tid tillbaka haft problem med min balans mellan träning,kost och vikten. Träningen blir oftast minst en gång per dag och på tvång.
Allt började med att jag var så missnöjd med min kropp efter allt hat jag fått ang den så jag ville ändra på den för att dom skulle bli nöjda. Jag googlade på olika dieter och det fanns mest information om hur stort kaloriintag man skulle ha därav så började jag räkna kalorier i hemlighet. Enligt någon uträkning skulle jag äta 1800 kalorier för att gå ned 0.5 kg i veckan. Jag tyckte det lät mycket så jag åt mycket mindre än vad jag skulle. Skippade frukosten,åt aldrig mellanmål,åt ingen lunch i skolan och åt som max en portion mat per dag. Men jag tog en kaka om jag var på tex möte eftersom att jag inte ville bli upptäck,jag kompromissade med att spendera mer tid på träningen. Jag drack aldrig vatten iprincip,bara lite när jag tränade i grupp. Jag blev alltid yr på träningarna vilket jag tyckte var jobbigt då jag inte ville bli avslöjad. Det var ganska enkelt att dölja för vännerna då jag oftast var hemma efter skoltid. Och på lunchen skyllde jag på att maten var äcklig eller att jag redan hade varit inne och ätit (mina vänner gick en klass över mig så hade inte alltid samma mattider.) Jag hade äntligen börjat gå ned några kilon när en lärare kom fram till mig och sa att h*n hade förstått att det var något som inte stämde. H*n kom fram flera gånger men jag sa alltid att allt var bra tills en dag då jag blev hittad gråtandes av samma person längst in i ett hörn i skolan. Jag kunde inte hålla masken mer,det blev för jobbigt. Så jag sa lite försiktigt samtidigt som jag hyperventilerade att jag inte mår så bra men att jag klarar mig själv. Efter det så fick tydligen nästan alla lärare veta det och såfort någon lärare såg mig sittandes på en bänk vid lunchtid försökte de få med mig in i matsalen.

Det värsta är nog alla rykten som har skapats om mig på skolan att jag är ätstörd osv. NEJ JAG ÄR INTE DET MEN FOLK VERKAR TRO DET! I och med rykterna så var det några tjejer i min klass som försökte prata med mig,få med mig in i matsalen,försökte få mig till skolans kurator osv. Vid några tillfällen blev jag så arg att dom tjatade att jag bad dom lämna mig ifred och aldrig mera prata med mig. Men det var en tjej som verkligen drog in mig till kuratorn.Som tur är så var alla andra på lektion och jag gick till mitt skåp för att kolla mobilen och då kom hon,tog tag i min arm,stängde mitt skåp, tog nyckeln och sedan drog hon mig till kuratorns rum. Jag försökte komma loss ur hennes grepp men det var omöjligt då hon höll väldigt hårt. Jag i princip hängde mig i hennes arm för att hon skulle släppa men det var verkligen omöjligt. Kuratorn var iallafall lite snäll och bad tjejen att släppa mig men att jag skulle gå in och sätta mig. Motvilligt satte jag mig i stolen och hon började fråga massa saker men jag svarade inte. Jag bara ryckte på axlarna. Hon gav mig en tid och bad mig att komma då. Men jag sket i tiderna,tillslut så kom hon fram på rasten och hämtade mig. Men jag gav mig inte jag skulle inte prata med någon. I samband med detta så började jag skolka ännu mer. Skolan började då få upp ögonen och jag har aldrig fått vara ifred sen dess. Lärarna har väldigt svårt att kommunicera med varandra ibland känns det som eftersom att alla var på mig istället för en eller några. Även lärare som jag inte hade började försöka prata med mig. Men det var utan några resultat för dom. Ju mer de försökte prata om maten med mig desto mer triggad blev jag. Tillslut så handlade allt om maten i min hjärna. Skolan har inte ringt hem om det vilket jag är tacksam för men jag har blivit kallad dum i huvudet av två lärare eftersom att jag inte åt så mycket. Det tog hårt på mig och sen den dagen så har jag i princip tappat allt förtroende för lärare. Tillslut så var det en person utanför skolan som jag vågade erkänna till hur jag mådde och den personen är jag väldigt tacksam över för att hon och en till har hjälpt mig så mycket. Och jag tror inte att dom två förstår hur mycket dom faktiskt har hjälpt mig. Jag kommer aldrig kunna tacka dom nog,aldrig. Jag hade en period där jag räknade allt mindre kalorier och fokuserade på antalet kolhydrater och fett istället tack vare dom.Men jag börjar glida tillbaka in i kaloriräknandet igen. Jag slarvar väldigt mycket med maten i hemlighet. Man hittar alltid sätt attndölja om man har ätit eller inte. Vågen är något jag haft väldiga problem med. Förut kunde jag väga mig flera gånger per dag. Men det har blivit bättre med det och nu kan det gå flera dagar ibland innan jag väger mig. Nu var det 3 dagar sen sist men vägde mig igår och då visade vågen hela -1,2 kg,även att jag inte tränade igår och även åt massor av socker i förrgår.

Jag trodde i början att jag blev yr för att jag inte var van vid att träna. Men nu i efterhand förstår jag bättre. Men sen några månader tillbaka till och från så har yrslen börjat komma när som. Det är jobbigt men jag vet ju varför egentligen. Jag vill bara inte erkänna det. Jag försöker undvika kaloriräknandet men jag har slutat försöka för inget blir bättre ändå. Till er som också kämpar med liknande,jag vet att du kan,du kan få en bättre relation till allt bara du inte ger upp. Och snälla ta den hjälpen du kan få. För du är värd den!!❤

Likes

Comments

Psykiskt mående

Jag ger upp. Det har gått förlångt och det finns ingenting som kan ändras nu. Kriget är över och mina motståndare vann. Många säger "du är stark,du fixar det här" men sanningen är att jag inte alls är stark. Jag fixar inte det här längre. Det är slut nu. Man klarar inte hur mycket som helst. Bägaren har runnit över. Jag kan inte kämpa längre,för vad ska jag kämpa för när det inte finns något som gör mig glad? Träningen har dom sista veckorna enbart varit tvång,kosten har det gått åt helvete med,ångesten har varit för stark och jag har varit för svag. Det funkar inte längre. Jag skrev som det var idag till hästägaren så hon vet varför jag inte kommer,jag skrev till mamma att jag inte kommer visa mig idag och jag gick ur flera grupper på facebook och messenger. Jag har aldrig känts såhär starkt att jag inte fixar mer. Allt är kaos i huvudet och jag har varit sömnlös i mer än 2.5 dygn nu. På lördag måste jag upp ur sängen då det är Fliserydsdagen och jag ska vara där med hästklubben men resten av dagarna kommer jag spendera i min säng med täcket över huvudet.
Jag hoppas verkligen ni mår bättre och om det inte kommer några inlägg från mig så ska jag försöka fixa gästbloggare.
Kramizz<3<3

Likes

Comments

Min vardag

Godkväll!
Idag var en bra eftermiddag! Jag var med en otroligt saknad & fin vän idag nämligen. Vi bodde typ grannar när vi var små och lekte väldigt ofta då. Trots att det skiljer 3 år mellan oss är vi som menade för varann. Vi kan prata om exakt allt utan att vi dömmer varandra eller säger det vidare. Vi åkte in till Mönsterås och innan vi skulle åka hem fikade vi på ett café. Otroligt gott och otroligt mysigt. Ångesten höll sig på en hanterlig nivå trots allt mitt sockerintag idag. Sånt där som bara finns i mina drömmar att få fika med en äkta vän men idag hände det. Jag är så otroligt glad att jag har dig S! Utan dig hade livet inte varut detsamma. Alla våra knäppa men roliga framtidsplaner är sånt man bara drömmer om men vem vet,det kanske blir verklighet en dag? Det får tuden utvisa.
Jag har hur som helst haft en väldigt bra eftermiddag men som vanligt kommer tankar och ångest ikapp på kvällen så sitter just nu i mitt rum med en kopp kaffe, pepsi max och tyvärr en massa onyttigt som säkert snart är slut. För jag kan inte hantera mitt intag ibland. Egentligen har jag massor jag ska göra men jag orkar inte det så det blir en annan dag(läs månader)
Nu ska jag försöka stänga av deppmusiken och plugga lite. Vi hörs! Kramizz<3


P.s ni hittar henne förövrigt i hennes blogg under @UnstoppableGirl 

Likes

Comments

Min vardag, Träning och hälsa

Godmorgon!
Jag hoppas att ni har sovit gott, jag lyckades faktiskt sova 3 h inatt.

Vaknade upp med ännu mera halsont idag men det blev ett litet träningspass ändå. Men det blev varken avancerat eller mycket pulshöjande. Min kropp är helt slut och svag,fick gå ned till 6 kgs hantlar istället för 10 kg. Jag ska försöka ta en dag där jag vilar helt från träning och inte ens kör aktiv vila. Jag tror min kropp skulle uppskatta det men jag är inte direkt den bästa på att lyssna på min kropp.
Jag ska iallafall få i mig lite frukost nu sedan blir det vila hela dagen tills ett möte ikväll för imorgon ska jag träffa en otroligt saknad och fin vän!

P.s Vad skulle ni vilja se mer av på min blogg? Om ni inte vill ta det öppet går det bra att skicka meddelande eller så når ni mig på mina sociala medier som ni hittar i min profil!

Likes

Comments