Jag har nu bott hos Rachel och David i en vecka och jag stortrivs verkligen. De är så snälla och naturen runt omkring är så vacker. Jobbet jag gör är lätt, jag hjälper till lite i trädgården och inne i huset. Jag behöver bara jobba 3-4 timmar om dagen och regnar det ute, vilket set gjort 3 av dagarna, så behöver jag inte jobba.

David och Rachel har två hundar, Pixie och Jess. Pixie sover mest hela dagarna och Jess är uppe och springer hela tiden. Här finns över 5 höns, så de har sagt jag får äta hur mycket ägg som helst, och 4 alpackor. En morgon hade vi även 2 vallabys i trädgården. Har jag riktigt tur kanske jag även får se en koala i trädgården för på baksidan av huset finns de träd som de brukar hålla till i.

Under söndagskvällen fick David ett samtal om att det fanns en brand 1 mil bort. Eftersom The Channon är en väldigt liten by så har de ingen brandstation utan folk här i området hjälper med detta utöver sina arbeten. David frågade om jag ville följa med, så jag hängde med för tänkte det kunde vara kul att kolla samt att jag tar varje chans jag får att se mer av naturen här. I slutändan var där ingen större brand utan det var en liten lägereld som ett tjurigt gammalt par haft tidigare under dagen.

Hur länge jag får stanna här vet jag inte riktigt än, men jag hoppas jag kan få stanna här ett tag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Så... farm work var inget för mig. Eller det var mer att personen som hjälpte mig fixa jobb var väldigt märklig och fick reda på saker under veckorna som gjorde att jag inte ville vara kvar samt att de var dåligt betalt och ägarna var elaka. Var så skönt när jag åkte där ifrån idag. Jag kommer dock att sakna personerna som jag jobbade och bodde ihop med.

Så i skrivande stund är jag i Byron Bay. Senare idag ska jag åka till ett par som bor utanför byn The Channon. Där kommer jag att få bo och äta gratis om jag hjälper dem i hemmet, så t.ex. handla, hjälpa till i trädgården och mata djuren. Hur länge jag stannar där får vi se.

Eftersom det inte är så långt kvar till jul så har det såklart börjat julpyntas här på ett flertal ställen. Det känns lite märkligt, är inre van vid 30 graders värme och sol under vintern. Men det blir säkert en bra jul ändå.

Lite bilder från stugan jag bodde i när jag jobbade. En morgon när jag skulle göra frukost så kollade jag ut genom fönstret och såg bilen som var halvt nere i sjön. Var lite paff minst sagt.

Likes

Comments

Jag har nu börjar mitt farm work. Har arbetat min andra dag idag. Jag hade turen och hamna på en av de näsa farmerna som fanns i området så är väldigt glad för det. När jag först kom till detta stället så kändes de väldigt mysko, känns fortfarande mysko men människorna jag bor och jobbar med gör det hela mycket bättre. Under mina två första dagar har jag plockat och klippt rödlök. Det ör långa dagar, men som sagt de jag jobbar med är väldigt roliga och trevliga så har haft det så bra. Jag har två dagar till på denna farmen och sen blir det en annan farm, vart vet jag inte än.

Jag kommer totalt bara att jobba här i 2 veckor, efter det åker jag ner till Byron igen. Längtar!!
Nu blir det kvälls mat och en dusch eftersom jag luktar lök och kommer antagligen göra det i en vecka fram, men lite smuts kan man tvära bort iallafall.
Hunden på bilden är min nya arbetskompis, han springer runt på fältet medan vi jobbar. Ibland kommer han och hoppat upp i knät och ger en massa pussar.

Likes

Comments

Hade en super trevlig kväll igår. Istället för att gå till fyren igår så blev det en tur till en bar/resturang med ett härligt gäng. Satt och drack en öl (Pacific beer, som är Byron Bay öl, super god!) medans jag snacka med de andra, jag kollar it mot vattnet ock då ser jag en val simma förbi, den hoppar upp och plaskar med stjärtfenan. Det var en som stund då man bara litar sig tillbaka och njuter av stunden.

Idag så hade jag min första surflektion. Det var super roligt och lyckades till och med att stå upp på brädan ett pat gånger. Längtar till imorgon för min andra lektion. Under eftermiddagen blev det en tur i stan med mina två rumskompisar. Köpte mig en frusen yoghurt och lite andra små ärenden som behövde göras. På stället där vi köpte yoghurten kunde man få den gratis pm man gissade rätt vikt. Jag gissade vikten men hade fel, den var lättare än det jag gissade.

Imorgon, om det inte är molnigt, blir det en promenad till fyren för att se soluppgången. Så håller tummarna för att regnet som för tillfället öser ner har slutat tills dess.
(Bilder från surfingen blir det nog imorgon.)

Likes

Comments

Nu har jag kommit till Byron. När jag kom med bussen tyckte jag det var ovanligt mycket trafik. Fick senare höra att det var en marknad i stan, så var bara att lämna väskan på hostlet och gå mot marknaden. Det var en väldigt mysig marknad, gick nån rund. Det slutade med att jag köpte mig ett armband och en nypressad kall apelsin juice, mums! 😊 Sitter nu i skuggan av ett träd och njuter av min juice medan jag lyssnar på lugn live musik som spelas en bit bort.

Efter detta blir det nog en tur till fyren. Får passa på medans vädret är bra, eftersom det ska regna hela kommande veckan.

Imorgon är första surflektionen, ser så mycket fram emot det! 🏄‍♀️

Likes

Comments

Idag stack jag till Sea World, det var en kort bussresa från hostlet. Har haft en så bra dag. Där fanns många djur och personalen berättade vid alla shower att många av djuren har de räddat och tar hand om på Sea World. Många av djuren som de räddat släpps ut igen, men vissa har skador på som gör att regeringen får a beslut om djuren ska vara kvar på Sea World där de kan tas hand om. Många gånger är det skador som orsakats av människor bl.a. plast som finns i vattnet.

När jag gick förbi en av delfinpoolerna så kom det fram en delfin till kanten. Jag stod kvar och bara efter kort stund kastade delfiner sjögräs på mig, så jag kastade det tillbaka i poolen.ä till delfinen. Och så började vi kasta sjögräs till varandra. De är verkligen lekfulla djur.
Sjöstjärnorna och vissa av stingrockorna fick man känna på/klappa. Gjorde själv inte detta, det räckte med att bara kolla på dem.

På Sea World hade de även en hörna med nickelodeon figurer som Svampbob och Ninja Turtles. Där fanns barnkaruseller och man kunde även få träffa och ta bilder med vissa av figurerna.

Nu blir det till att packa ryggsäcken igen för imorgon bär det av mot Byron Bay. Där ska jag ha tre dagars surflektioner till att börja med. Bara jag har lyckat stå på brädan så kommer jag bli glad haha. Efter det har jag några dagar till i Byron. På lördag nästa vecka åker jag tillbaka upp mot Brisbane eller en stad utanför Brisbane där jag ska göra farm work ett tag framöver.

(Vill ni ses nån video från delfinshowen så finns de på min Instagram.)

Likes

Comments

Jag är i Surfers Paradise, Gold Coast. Har inte lagt ut något för de har inte hänt så mycket, har försökt söka jobb, vilket jag nu har. Har även varit på stranden, glömde smörja in halsen så den är nu röd 🤦‍♀️
Idag blev det en tur till Warner Bros Movie Park som är en nöjes park. Där fanns inte många karuseller men de var väldigt roliga. Jag åkte alla karuseller flera gånger ock eftersom jag åkte ensam så fock jag gå före i kön nästan hela tiden. Vissa karuseller hade även speciella köer för dem som åkte själv. Jag har sett gänget från Looney Toons, det blev inga bilder med dem eftersom det kostade $20 per bild så var inte värt det.

Så här kommer lite bilder både från dagen och bilder som jag tagit i Surfers under de dagarna jag varit här.

Likes

Comments

Har varit i Brisbane i 3 dagar nu. Blev bara en snabbvisit här så jag skulle kunna åka till The Koala Sanctuary. Hade såklart en dag för att gå runt i centrum, vilket jag gjort idag. Det blev en brunch i West End, sedan gick jag längs med ån som går genom stan, en lunch i den botaniska trädgården mitt i centrum och därefter en runda till köpcentrumet. När jag gick längs med ån så såg jag att de hade en stor pool med sand längs kanterna så det skulle se ut som en strand. Gillar storstaden, men längtar till en riktigt strand igen.

Imorgon bär det av mot Guldkusten/Surfers Paradise där jag förhoppningsvis ska stanna ett tag för att jobba. Håller tummarna för det bästa.

Sista bilden är utsikten från mitt hostel som ligger mitt i centrum.

Likes

Comments

Idag blev det en tur till Lone Pine Koala Sanctuary. Där fick jag mysa med en koala och mata kängurus. Jag har även fått se ett näbbdjur, de var mindre än vad jag trodde det skulle vara. De hade många andra djur med som fåglar, bondgårds djur och marsvin.

När jag kom tillbaka till centrum av Brisbane under eftermiddagen blev det även en tur till museet. Där hade de bl.a. en utställning om gladiatorer från romarriket, fossiler och uppstoppade djur som finns att hitta i Australien. Men det bästa som hände under dagen var när jag äntligen fick mysa med en koala.

(De sista bilderna på de två gröna ormarna, kackerlackorna och vandrande pinnarna är levande, de fanns inne på museet.)

Likes

Comments

Idag har jag spenderat min dag på Australia Zoo som är den berömda Steve Irwins (the crocodile hunter) zoo. Eftersom det bara är tisdag och många jobbar eller går i skolan så var det inte allt för mycket folk på djurparken vilket var rätt skönt.

Tror aldrig jag sett så många ödlor som jag gjort idag. De var verkligen överallt, i alla inhägnader, på andra djur, precis överallt och de var i små heller.

Jag har sett koalas, världens giftigaste orm, krokodiler och fåglar i alla möjliga färger. Jag har även fått klappa kängurus 😍😍 pälsen var så mjuk! Och jag, som är livrädd för fåglar, har tagit bild med en idag. Den var så vacker, jag var bara tvungen. Kort sagt har det varit en bra dag och trotts att det skulle regnat idag så har solen varit framme hela dagen.

Likes

Comments