Siri har varit låg några dagar.
Hon har gått och väntat på att denna dagen ska komma och jag har flera gånger brustit ut i gråt för henes skull.
Idag träffade hon sin bästa vän för sista gången på väldigt lång tid.
Vännen som hon haft sedan hon var sju månader. Hon vet liksom inte ett liv utan honom. f
Födelsedagar, nyår, påskar och halloween Picknickar, lekplatser och varendaste dagisavdelning har hon delat med honom. Grannar sedan två år och Siri säger alltid att "han är ju som vår familj". Siri har gått igenom så många separationer och när det rann en tår på kinden på henne idag då kände jag bara hur sorgen svämmade över inom mig. Ännu en nyckelperson i hennes liv som hon inte längre får dela allt med. Hon har pysslat en pärlplatta som fotoram och ville skicka med Benjamin som ett minne. Så tålmodigt som hon pärlat, hon den där med sämsta tålamodet på planeten "det ska vara sex pärlor av varje färg".
I en bok valde hon att klistra in bilder från deras roligaste minnen. Det blev ett par bilder från vår resa till italien, någon bild från ett nyår , en bild från plask i en pool. Från andra sidan jorden är det svårt att göra allt det. Man kan inte knacka på och leka. Jag hatar att hon behöver sakna någon igen. Även om han kanske kommer tillbaka, kanske inte.
Jag tycker så fruktansvärt synd om Siri som somnade på en våt kudde inatt.

Idag har jag skämt bort henne. Fick pyssla med mig fast klockan var för mycket, godis till fredagsmys och somna i vår säng. Vi har pratat om volka kompisar hon gillar mer och att hon ju kommer lära känna massa nya kompisar nu när förskolan drar igång ordentligt på måndag. Hon är så klok och gör så gott hon kan för att tänka positivt. Kanske hon tillochmed lyckas bättre än mig

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Alltså det låteyngeför hur otäckt som helst. under tre sekunder vid ett tillfälle stannade Vilders hjärta. Ett bifynd säger läkaren men det faööer utanför vad som anses vara normalt och det ska följas upp med nytt 24 timmars EKG om ett par tre månader.
På en vuxen som snittar ett slag i minuten känns det väl tämligen odramatiskt men på ett litet barn i Vilders ålder som normalt snittar 2,5 slag/sekund så känns det för länge.
Fyndet från akuten tyckte han vi nu kunde bortse helt ifrån och det känns okej, skulle det vara något så får vi ju en ny chans att fånga upp det vid nästa EKG.
Just nu ska jag bara försöka andas, men ännu en gång, jag är så ofantligt glad att det finns andningslarm.

Likes

Comments

I dagarna drog vi upp till lillebrorsan som flyttad emed kärleken upp till dalarna! Vi hsr haft det så mysigt och allt har fått gå i lagom tempo med sega mornar och aktiviteter i lagom kvantitet under dagarna. Lite sällskapsspel på kvällarna och en massa tjöt!
Vi har haft det helt fantastiskt och odag var tanken att vi skulle styra mot Stockholm och lite skansen och grönalund innan vi tänkte rulla hemmåt via kolmården på tisdag/onsdag. Men planerna ändrades och vi körde istället till norrköping idag och nu sitter Frans och Siri på hotellgolvet och kör någon slags barn anpassad version ab ticket to ride. Siri håller på att vinna, hon är mäkta nöjd!

Framkom under vår lilla trip gjorde också att lillebrorsans är mäkta avis på flickvännens "tittut" tillika skidhalsduk. Tydligen hade han ett näst intill desperat behov av en likadan. Syrran fixar!💪 Vi letade fram en garnaffär, han valde färg och garn efter mina kriterier, vi gick ur affären och sen gick stickorna varma. Så två dagar tog det och sista tråden fästes innan vi rullade ut från deras parkering. En mycket nöjd lillebror och  en någpt avundsjuk Siri, så det får bli flera.

Förövrigt så började jag på bilresan upp med en balaklava till Vilder som även den börjar närma sig färdig. Jag har så många projekt jag vill göra just nu. Stickorna är med mig i princip överallt och ligger sällan still. Jag har dessutom uppdaterat mitt stickstash med ett sett utbytbara rundstickor från knit pro så nu stickar jag  dessutom på rols roys stickor. Det är galet vilken skillnad det är på stickor och stickor.

Vi skall dessutom ikväll försöka få tag på så billiga och bra biljetter till Spanien som möjligt.
En gammal kurskamrat till mig är nu bosatt där och vi skall i september passa deras djur i utbyte mot två veckor i deras hus utanför Alicante. Att de dessutom passar våra små pälsbeklädda när vi är över i Spanien gör erbjudandet ännu svårare att motstå. Vi skall försöka få med oss lite sällskap över också. I alla fall npgon vecka. Jag ser så galet mycket fram emot det och det passar så bra då vi hade planerat att åka någonstans i höst. Nu blir det dessutom så i tiden att Vilder är skyddad mot mässlingen genom amningen och det gör att vi slipper bråka med vc om tidigare lägning av vsccinationen!

Huset ligger mindre än tre kilometer från dessa drömstränder och har dessutom egen pool! jag har absolut varit med om värre, och att ha tvättmaskin när vi reser är bara guld värt med tanke på tygblöjorna!

Ibland har man bara så sjukt tur och jag är så glad att vi får lov att låna huset i utbyte mot lite mys med hundar, kaniner och en och annan tamråtta.

Likes

Comments

Ja, det blev inte bättre än att jag slitade som.tionde reserv till Barnmorskeprogrammet. Jag som kommit in samtliga år med mina poäng hamnade sådär snöpligt utanför antagningen det första året som jag verkligen sökt. MEN....

Jag låter mig inte slås ned för det!

Istället har jag nu säkt upp så jag skall läsa ytterligare 30 högskolepoäng i höst. Jag kommer läsa på distans så jag behöver inte noja för hur matintroduktionen för Vilder går utan kommer kunna vara hemma och amma. Dessutom blev frans sugen på en resa under hösten. Får kanske se så Vilder lyckas bli vaccinerad först också.


Det känns tråkigt. Det såklart det gör, jag var så taggad, men jag vet att jag under inga omständigheter dessutom med ytterligare 30 poäng skulle hamna utanför antagningen under vårterminen.

Det kommer bli bra. Jag ska bara tjura lite färdigt först!

Likes

Comments

Imorgon kommer antagningsbeskedet!
Jag är så jävla nervös att jag håller på att fullkomligt gå under.
Det är sällan jag vill något såhär mycket.
Det vore så jävla typiskt om det året jag söker blir det första året på sex år som mina poäng inte skulle räcka.
Jag ser verkligen fram emot att få börja plugga igen samtidigt som det såkart kommer vara jobbigt att vara hemifrån så mycket.

Vilder fick komma redan i måndags för att koppla sitt 24timmars EKG så igår mitt på dagen var det färdigt. Vi har skickat tillbaka maskinen och nu väntas det tanågon dryg vecka innan vi får besked vad som blir nästa steg. Jag hoppas verkligen att vi lyckades fånga någon episod under dessa 24 timmar sånde kan se vad det handlar om åtminstone.

Vi skulle också i samband med EKG anteckna alla episoder med gråt, eftersom att det höjer pulsen på ett helt adekvat sätt så behöver de veta detta när de läser av EKGt. Det slutade med fem episoder på en si sådär 20 sekunder vardera med gråt. Vilder gråter alltså mindre än tre minuter per dygn. Jag har alltid lite skämtsamt sagt att han sover eller skrattar. Nu vet vi ju dessutom att det är sant. Vi har världens gladaste lille regnbåge!

Likes

Comments

Att kardiologen skulle släppa EKGt var för bra för att vara sant. Vilder kommer skyndsamt få en kallelse för 24timmsrs EKG och jag är så rädd.
Hur man rventuellt skulle gå vidare är inget som de sagt men beror det patologiska EKGt på ett retledningsfel så skulle en.orsak kunna vara att han har för många nerver på hjärtat och då kan de behöva brännas bort.

Alltså jag är nog chockad. Detta var INTE det resultat jag hade väntat mig av gårdagens akutbesök.

Likes

Comments

Vilder var snabbandad ikväll, när det bara inte ville ge med sig så rådfrågade jag mina kollegor på akuten. Fick ganska snart flera svar och alla var ense om att Vilder behövde en liten koll.

Jag försökte förgäves få tag på Frans som jobbade och tillslut bad jag grannen köra mig till Östra.

Andningen lugnade sig på vägen in och jag tänkte att vi nog snart är hemma igen. Men när läkaren undersöker Vilder så kommer det tillbaka och nu går misstankarna åt helt annat håll. Vilder kopplas upp på EKG och det ser inte helt bra ut. Det visar på eventuellt retledningsfel till hjärtat som i så fall skulle leda till tackycardi (episoder av förhöjd puls) vilket i så fall skulle kunna förklara det ökade andningsarbetet.

Hela kroppen fullkomligt skriker nej och mitt irrationella jag tror ju givetvis att han ska dö. Mitt rationella jag säger att det inte är farligare idag än det var igår och att han såklart kommer klara det alldeles galant tills kardiologen kommer imorgon bitti och kan grotta in sig i hans EKG. Som inte ens behöver betyda något alls.

Klockan är redan nästan halv fyra på morgonen och det är väl lika bra det för något säger mig att jag inte kommer kunna sova i natt. En sån här dag är man mer än vanligt glad för att vi har vårat andningslarm.

Likes

Comments

Inte ett enda inlägg på tio dagar! Måste vara något slags rekord. Men de senaste två veckorna har varit stoppade till bredden och höjden med nödvändigheter och massa nöjen.
Frans har hunnit fylla trettio! När man tänker på att han var 21 när vi träffades så känns det rätt märkligt. Åren springer verkligen iväg. För att fira dagen så bjöds det till fest med allt vad det innebär. I en vecka förbereddes det och sem ska det ju röjas upp efteråt också. Vi har hunnit med en babyshower för en vän och jag och Siri har gått på bio.
Vilder blir mer och mer ett litet barn och han skänker så otroligt mycket glädje!

det är vikblöjeutmaning denna veckan och det är bara tisdag men har nog hittat mitt nya favoritvik. den sitter så bra på knubben här hemma!

Vilder är fortfarande en glad skit även om han just idag bestämt sig för att ha en dplig dag, säkert bara för att pappa jobbar och kommer hem efter tolv.

Vi har snackat mycket om vi har nog bestämt oss för att sätta in fryssyskonen på cypern i juni och hoppas på att vi får ännu en lyckoträff.

Jag har börjat tillverka halsband för att finansiera lite av ivfen. De säljer som smör och idag fick jag beställa hem nya efter att ha sålt slut på minde än ett dygn. Ny får vi hoppas leverensen inte dröjer allt för länge så jag kan fortsätta. hitills har jag tjänat dryga tysenlappen, hur bra som helst ju!

Likes

Comments

Det är svårt att förstå att han redan blivit fyra månader. Men det är han. han är en liten solstråle och så oerhört social. Han ler så fort något tittar på honom och skrattar i princip hela sin vakna tid.
Jag älskar honom något så obeskrivligt mycket!

Vilder har de senaste två veckorna börjat intressera sig mer för leksaker och han har börjat uppskatta både babygymmet på ett helt annat sätt och sitter gärna och pillar på aktivitetsleksaken i gåstolen. Han älskar att sitta i sjalen och jag njuter lika mycket som honom av närheten vi får när han hänger där.

Idag var vi på BVC och han väger nu 7300g och tycks ha hittat sin kurva. Han har nästan helt slutat äta på nätterna så det kanske inte var helt otippat. Han fortsätter att sova hela natten och gärna hela förmiddagen också om han får.

Mina dagar går mest åt till att vara nervös inför antagningsbeskedet som ju ändå dröjer nästan tre veckor till, men jag kan bara inte släppa det. Jag försöker hålla mig sysselsatt. Denna blöja stickade jag på bara ett par dagar, lagom koncentrationskrävande.
Jag vill det här så gärna. Det kommet vara tufft att vara hemifrån så mycket men man får pussla så att jag får så mkt tid med barnen som möjligt. Frans som är planeringsnerd har redan varit inne och kollat höstens eventuella schema. Ganska sött ändå.

Likes

Comments

Jag vill detta såååååå jävla mycket! Jag vill detta och har velat så länge jag kan minnas. Livet har fått stå tillbaka och nu får jag chansen att trycka på play igen!

Jag har hela tiden vetat att jag med största sannolikhet inte kommer in på första antagningen. Nu kom beskedet och där hade jag rätt. Jag är reservplacerad. Så var det en enormt lång väntan i tre veckor för att se om antagningen följer tidigare års mönster.

Tidigare år swr det ut som att åtminstone 40 tackat nej, ofta fler än så. Förra året gick reservplatserna ner från 118 stycken i första antagningen till 74 i andra.
Det krävs att 34 personer tackar nej, det borde verkligen gå. Jag skulle bli så sprudlande jävla överlycklig om det gick. Jag ser framför mig hur jag i vinter får förlösa mitt första barn! När jag skriver det så får jag tårar i ögonen och armhåren reser sig. Det finns ingen jävla tvivel om vad jag ska göra! Det är det självklaraste av allt!

Blir det inte i höst så läser jag in ytterligare 15 hp i höst på andra kurser och kommer då komma in till våren.

Håll alla era tummar för allt vad ni kan!

Nu jävlar!

Likes

Comments