Världens bästa frisör hjälpte mig med håret i förra veckan.
Nu har jag slängt i lila färgbomb och jag måste säga att jag är så galet nöjd med reultatet!
Nu sitter jag med Siri i soffan efter en tuff dag och tittar på barnprogram.
5 timmar tills frans kommer hem från liseberg och jag längtar! Behöver en lång varm kram från världens bästa man just nu!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag tecknade just min försäkring.

Tänk om jag hade tecknat den för Meya. Den utökade försäkringen. Tänk om jag hade fattat att vår unga ålder och fina liv inte var någon garanti för någonting.
Idag vet jag bättre, tar ingenting förgivet.
Nu är två utökade försäkringar tecknade, jag vet hur beroende man blir av att den ekonomiska biten fungerar när inget annat gör det.

På tisdag är det ultraljud, något säger mig att det inte kommer se bra ut, samtidigt som ett gott besked där inte kommer vara särskillt lugnande.
Både Meya och Wilya var ju friska i vecka 17. Men jag hoppas att jag får veta könet så jag försiktigt kan försöka anpassa mig till det, börja prata om bebisen med namn och bli mer känslomässigt förbered. Även om jag tror att det ligger långt borta än tills detta känns på riktigt och jag kan tänka mig att det lilla livet där inne skall bli till ett liv även här ute.
Just nu får det kännas så, vi har plan B klar, eller ska man kalla den plan E vid det här laget. I december är det 3 år sen vi bestämde oss för att börja processen mot ett syskon.
Jag vet att så många innan oss har kämpat betydligt längre, jag vill inte påstå att vår resa och kamp är tynre än någon annans. Men frustrationen börjar bli enorm! Jag ger mig själv rätten att älta, jag låter mig själv tänka bort den här graviditeten, låter mig fortsätta längta tills dagen vårt syskon finns här hemma men godkänner att jag inte litar på att det blir i vår.
Jag har fulla lådor med tyg som väntar på att förvandlas till en bebisgarderob men att ta i tygerna ger mig ångest.

Sist bäddade vi vaggan 2 dagar innan vi fick beskedet, jag la upp en bild på facebook med texten "...det känns som att jag jinxar det..." en vecka senare var hon död. Det var det första och sista vi köpte till Wilya.
Alla dessa minnen, det gör det svårt. Jag tror ju inte pö att man kan jinxa en graviditet, vi behöver göra ordning barnrummet men har svprt att se mig själv stå där och måla utan att känna ångest.
Jag vet bara en sak och det är att jag ska tillåta alla känslor nu. När denna helvetes karusellen är över så kommer alt bli annorlunda, men fram tills dess får jag känna precis alla känslor som kommer upp. Att kräva något annat av mig själv vore helt orimligt!

Likes

Comments

Jag vill inte påstå att tiden går fort, inte direkt långsamt heller. Någon slags konstig mi  mellan slowmotion och ultrarapid...  på något märkligt vis så går den i alla fall.
Jag mår ganska bra just nu, håller humöret uppe, orkar mer och även om jag inte låtsas om att jag är gravid så har jag liksom accepterat ett tag att det får vara såhär. Kanske kan jag ta den till mig sen, nu får det  vara som det är.

Vi har börjat prata om snöflingorna på cypern också och vi är ganska överens om att  i vill köra tätt nästa gång. Så till nästa vinter har vi förhoppningsvis en liten i livet och i alla fall en liten i magen.

Mest kanske det handlar om att sätta upp en plan b, om det går år skogen igen. Men i huvudet ser der fint ut med en liten på aemen och en föehoppningsvis betydligt bättre nästa graviditet med mindre oro och mer anknytning från start.

Förresten så sökte jag in till barnmorska till vårterminen idag. Sjukt spontant och jag kan ju absolut inte plugga då men ville nog se om jag kommer in. Det borde jag ju verkligen men bara testa känns liksom ball på någor vis! Bara det faktum att jag nu faktiskt sökt för första gången känns helt awsome!
Det är inte så långt borta ändå! Snart snart snart!

Likes

Comments

Alltså två helger har jag varit ledig nu och inser med en gång vilken skillnad det gör på så många punkter.
Jag får vara hemma med hela familjen, hur mysigt är inte det? Jag hinner varva ner innan det är dags för jobb igen, och herre jösses vad myclet man hinner när man är två. Igår fick vi ett ryck och städade, lääääänge! Fick sorterat och plockat, dammat och skurat, vilt och tvättat och allt går så mycket lättare när man liksom har stödet från varandra! d
Dessutom hanms det med en restaurang middag medans svärisarna passade Siri.

Idag tog vi tag i kaoset på vår framsida. I 3 och en halv timma ägnade vi oss åt att klippa häck, krafsa mossa, sopa, gräva bort djungeln som vuxit utanför köksfönstret (nej jag överdriver inte ens, det var en djungel).

Nu får vi snart besök av en person som ligger oss båda nära hjärtat och som 30e augusti själv blev ytterligare en att uppleva helvetet på jorden. Ännu en liten som inte fick stanna, en liten kille så älskad och så saknad! Hans underbara mamma kommer hit på lite middag och mys, massa prat och jag ser fram emot det så!
Så långa samtal vi haft om mina tjejer och nu tvingas hon själv gå igenom detta...

Så nu ska vi se om jag kan rycka upp mig och resa mig ur soffan, trädgårdsarbete ger  träningsvärk lite överallt har jag just konstaterat. Inte en muskel i denna kropp är oberörd!

Likes

Comments

Jag har spindelfobi! Alltså hemsk sådan! hjärtat stannar, jag får ingen luft, svetten lackar och tårarna sprutar fobi!
Jag fick vid vår konferens i Lund höra att det äe bäst jag håller mig borta från kontoret där lärarna i år tre sitter. Det är nämligen så att där bor en tarantella.
Alltså inte en liten jävla husspindel utan en stor, hårig, 8 benad äcklig jävla tarantella.

Vi råkar nämligen ha en lärare som är expert på exotiska djur. Förövrigt har han både skorpioner och spottkobror hemma. Och de tyckte då en tarantella var en rimlig skolmaskott.

Fine tänkte jag, får helt enkelt hålla mig långt från år tre korridoren så är jag ju safe liksom.

Men så igår när jag öppnar dörren till mitt kontor så står herr expert utanför med den håriga jävla spindeln på axeln! Mitt framför mig. Hela skolan hörde mitt skrik och somliga misstänkte att det rörde sig om en  skolmassaker. Sen satt jag och grät.och skakade i en halvtimma innan jag ens vågade öppna dörren igen.
Jag börjar svettas bara jag skriver om det och är nog fortfarande i chock.

Vad är det för skola som släpper in en tatantella i huset? 😂
Idag har jag bara sett bilder av förrymd tarantella som kommer krypandes mot mig i korridorerna.

Ge mig styrka!

Likes

Comments

Jag vill känna en massa saker, vill våga.
Jag har gjort det förut och borde kunna göra det igen men hela kroppen säger nej. korta stunder får jah en ljusglimt och kan faktiskt föreställa mig en sommar som mammaledig.  men det rasar igen lika fort.
jag har så svårt att se något annat än ännu ett nederlag och jag vet inte hur jag ska ta mig ur det.
jah pratar inte med bebisen där inne, klappar inte på hen. Planerar inte för att vara mammaledig och jag skjuter ifrån mig att magen ens finns där.
Jag är rädd att all denna rädsla skall göra mig skörare. Att mina anknytningsproblem nu skall följa mig även sen. Tänk om jag blir en av dom som inte känner något för mitt barn. Tänk om jag är en av alla dom som råkar ut för en förlossningsdepression. Just nu känns risken stor och jag vet inte hur jag sla vönda den nedåtgående trenden men det är så svårt att må bra när det känns som att jag vet vad som ska hända men inte kan förändra det. 
Det är inget bra just nu. det är kaos i huvudet och ångesten vräker över mig...  ibland känns det som att vi aldrig kommer ta oss ut på andra sidan och det gör mig så livrädd.
Snart måste vi berätta för Siri, så känns det som man ännu en gång kommer dra henne med sig i fallet.
Enda medicinen just nu är att se till att tiden att reflektera och tänka inte finns. Kanske kan jag stanna upp sen, ta etr djupt andetag och tillåta mig. Men det ligger långt borta än. 

Förresten så bakade jag en tårta igår.
En blivande mamma som ska fira sin ofödda med en baby shower.
Kändes fantastiskt skönt att stå där och baka igen. Var länge sen sist. Även om jag fick tidspress och resultatet inte riktigt levde upp till mina höga prestatipnskrav så blev mottagaren nöjd och jag fick syssla en stund med någor jag stormtrivs med!

Likes

Comments

Nu är det på riktigt konstaterat hur skadad jag blivit av våra förluster. Helt oförberedd på vilka känslor som skulle komma och nu rinner tårarna, mitt i stan och ingenstans att fly undan.

Jag gick in på Polarn och Pyret.
Tänkte absolut inte köpa något utan mest titta, bearbeta, ännu ett steg i att komma lite närmre känslan att detta kommer gå nu! Det fick en helt annan effekt.
Gick fram till hyllan med pluttiga kläder. Känner att det inte känns bra, det känner jag med en gång. Försöker trycka undan dom där tankarna på hur små dom är. Försöker att inte se små bebisar framför mig i de små kläderna. Vill inte minnas hur även de där.minsta storlekarna satt som enorma säckar på lilla pluttiga Siri när hon föddes.

Läser sen den enkla raden ovanför hyllan... Nyfödd!
Ja klart som fan det står så. Det är ju sektionen för nyfödda.
Pulsen började dunka och tårarna fylldes på bakom.ögonlocken. Två gånger har vi blivit bestulna på vår "nyfödda" och min kropp berättade för mig att det inte var någon idé att försöka förbereda för ännu en.
Aldrig hade jag kunnat förbereda för den paniken som jag drabbades av där inne på bland barnvagnar och sprickfärdiga, lyckliga gravida.
Den där lilla sparken imorse och nu detta. Jag tror jag är rädd för allt som kan få mig att knyta an. Vågar inte känna. Kroppen reagerar med ett hån varje gång och jag kan inte ens föreställa mig hur tungt detta kommer bli! 24 veckor kvar tills utlovad igångsättning. 24 långa veckor där vad som helst kan gå åt helvete.

Likes

Comments

Kan inte låta bli att känna att det är rätt skönt att idag är det sista inplanerade extrapasset.
September har varit tungt! 3 lediga dagar totalt och jag känner mig helt slutkörd.
Nu har jag sagt att jag behöver vila oktober så inga extrapass då!

Idag är jag också helt säker på att jag kände en liten spark där innefrån! Vecka 14 inledde vi igår och nu skall det ju vara aktion där inne. Gott om space och fritt att fäktas med armar och ben. Ett par veckor kvar tills man kan se kän på ultraljud och jag hoppas verkligen vi får veta i slutet av oktober då första organscreeningen blir.

Likes

Comments

Självklart gick ju allt som det skulle.
Lägsta sannolikheten för alla kromosomfel och i de flesta fall är detta ännu ett tillfälle där andra andas ut. Jag känner inte så. Jag drar inte lättnadens suck.
Enda gången jag kände minsta lilla glädje under ultraljudet var när hon sa "där sen man urinblåsan" och när jag frågade om det var normalt med fostervatten. Jag är ärrad av upplevelsen med Wilya. Att förlora Meya var en sak men den processen som vi tvingades igenom med Wilya är förjävlig och att hon var nummer två är nog en bidragande faktor till att det bara inte går att knyta an.
Jag hoppas tiden kommer att hjälpa mig. Och möjligheten att kalla vid namn när vi har ett kön. Just nu hoppas jag på att det ska hjälpa. Annars är jag rädd att jag knyter an först efter förlossningen och bara tanken på att gå gravid hela vintern och känna som jag känner nu är skrämmande!

Likes

Comments

Nu är vi några minuter ifrån ultraljud. Jag är ju som vanligt inställd på att allt kommer gå åt helvete och önskar att jag någongång skulle få känna den där glädjen igen, den som alla andra mammor känner. Har fått erbjudande att vara med i en NIPT studie också. Vet inte riktigt. där få de veta könet men i infon stod att det får deltagarna bara veta om det är något könsrelaterat fel. Men att dom ska veta och jag inte får veta känns skit. Jag vehöver veta, för att få en chans att knyta an, och en chans att förbere mig mentalt oavsett vad det blir.

Sitter här i väntrummet och det känns skit! Åt helvete rent ut sagt. Sist jag satt här väntade jag på dödsbudet som jag redan visste att jag skulle få.
Det minnet är svårt att sudda ut. Och det känns näst intill omöjligt att göra något positivt av det här. Förhoppningsvis vänder känslan när vi väl fått se bebis idag.
Men just nu är allt bajs!

Likes

Comments