Helgerna går fort och imorgon är det dags för jobb igen! Känns helt overkligt att vi bara har tre veckor kvar att jobba. Sen är det fem månader gemensam föräldraledighet. Efter det hoppas vi att jag kommer in på utbildningen till hösten så att jag någon gång kan få bli färdig. Grundplanen var att plugga efter att jag varit hemma med meya, men livet sattes på paus. Nu kan det börja rulla igen!
Förbannat bra känns det!
Litet V är här om ca 4 veckor, fyra veckor! Det är ju helt otroligt!!

Frans körde taxi i natt, så idag väckte jag honom med kaffe och nygräddade scones! Det hade han allt förtjänat.

Jag som har svårt att sova utan honom tog tag i våra garderober för typ tredje gången denna graviditet. Men nu börjar det likna någpt på riktigt! Allt har en plats och vi fick tillochmed lite förvaring över! Det gillas!

Likes

Comments

Dom blir ju hur fina som helst! nu får jag börja sticka i stora storlekar dock för bebis kommer knappast ens hinna använda alla!

Stickväska är full med garn så fler lör det blir! det är fullkomligt beroendeframkallande!

Imorgon går vi in i vecka 34! Ännu en vecka har passerat! Mindre än fem veckor kvar! ❤

Likes

Comments

Iväg på det antagligen sista ultraljudet!
Nu är sågott som alla undersökningar helt över, allt ser bra ut! Litet V har skött sig bra, bara två gånger har vi sökt för oro. Med tanke på bagaget vi bär med oss så är jag så glad att det inte behövt bli mer! Bebis ger sig tillkänna så ofta att alla oro i slutet ju varit helt obefogad. Jag tror denna bebis aldrig sover. Jag får däcka hen med mat sen när hen kommer ut!

Helgens fika med min gamla kollega från förlossningen var mysig! Vi beslöt att hon ska kolla upp om hon kan förlösa. Då är hon helt enkelt där bara för oss lite utöver de andra! Det känns så tryggt! Och tänk att redan nu veta vem som ska ta hand om oss! Och att dessutom känna personen i fråga! 

Jag känner hur magen börjar bli stor och tung nu. När man jämför bilderna ser jag ingen större skillnad men den känns!

Numer får man välja om man ska äta eller andas, lungor och mat får liksom inte plats i magen på en gång. Och strumporna får jag inte längre varken på eller av själv. Mindre än fem veckor kvar nu, overkligt nästan!

Likes

Comments

Ja är det inte tyg så är det garn.
Jag går nu mer in flera gånger om dagen och klickar ner garner i varukorgen, drömmer om alla garner jag vill kunna köpa, och projekten de skall sluta som.
Jag har letat online efter mönster och har nu en hel hög med potentiella projekt. Allt blöjrelaterat såklart men det kliar i fingrarna på att testa på en liten bebis overall eller en kofta. Mitt period-beteende är inte ens lite diskret, jag beställde hem ett tyg också men sömnaden ligger ju verkligen i bakgrunden och stickningen har fått ett nytt liv, just nu har jag två påbörjade blöjor som ligger och delar på uppmärksamheten.
Jag inväntar fortfarande en garnleverens till och jag tror det kommer hinna bli betydligt fler blöjor innan huvudpersonen kommer ut och provar.

Eftersom sömnaden går så trögt så beställde jag faktiskt hem ett kitet set inför hemfärden från bb. Ett par byxor kan man slänga ihop på någon tilla och drt känns som att det är ett lagom sömnadsprojekt nu när sömnadsinsperationen ligger så långt inne. Hoppas liten stannar iaf tills om möjligt npgra dagar innan igpngsättningen så att kläderna hinner anlända. annars får vi åka nekenfis hem är risken. Kanske  ska packa ner ytterligare npgot plagg vid närmare eftertanke.
Nu ska jag ta mig ur sängen, klä på mig o h hjälpa Frans plocka iordning lite. Sen flyr vi hemmet för ett par dagar igen och lämnar det till hantverkarna så de får jobba ostört. Så ska vi in och fika med en gammal kollega och vår blivande doula!

Likes

Comments

Det känns overkligt nära nu, jag kan liksom se målfållan där i slutet av raksträckan. Jag kan nästan känna doften av nygräddad bebis och tiden får gärna springa iväg nu!

Likes

Comments

Det har gått så långsamt ett tag, lite för långsamt. Veckorna har gått i ultrarapid och det har varit så frustrerande.
Men nu har tiden börjat speeda på rejält. Jorden snurrar nog lite snabbare just nu och jag är tacksam över det!
Insåg igår att det är bara en lite dryg månad kvar på jobbet! Det är ganska overkligt egentligen! Tänk vad vi gått igenom sedan vi påbörjade denna resan! Så är det nu knappa 40 dagar tills jag checkar ut på mammaledighet igen för första gången på fem år! Sen har vi hela våren och sommaren ihop hemma, hela familjen! Det känns fantastiskt!

Tittade på dessa vilder igår och hjärtat slår en loop med extraslag! Ska jag få känna den stoltheten igen, den glädjen! Siri är en sån magisk liten människa, snart får vi en till! Ännu ett mirakel ska få flytta hem!

Hittade också bilder från när Meya låg i magen, bilderna är tagna i samma vecka. Känner mig nog ganska mycket mindre denna gång!

Likes

Comments

Alltså snälla! Kan jag bara få sova ordentligt en natt tack? Jag vaknar ungefär 20 tusen gånger varje natt.

Är jag kissnödig?Nej!

Är jag hungrig? Nej!

Har jag ont någonstans? Nej!

Jag helt enkelt bara vaknar av att Frans tillexempel gör något så provocerande som att ta ett extra djupt andetag, vänder sig om i sängen eller nej det räcker faktiskt att han rör på en tå. Eller Siri för den delen där på andra sidan väggen, drar hon en suck, japp då är jag vaken.
Just nu kollar jag på klockan en si sådär 7-8 gånger per natt och jag börjar bli så sjukt frustrerad. Jag är så trött. Om det åtminstone kunde vara så att jag vaknar av en anledning, gärna en gravidrelaterad anledning men att bara sova såhär ytligt gör mig GALEN!

Jag jobbar helt enkelt hårt på Zombie 2017. Here I come!Likes

Comments

Siris dans har börjat igen och jag satte Siri i joggingvagnen och tog en promenad dit medan Frans sov inför sitt nattjobb.

Jag är helt brutalt trött just nu, skulle kunna sova dygnet runt. Inget konstigt i det men så sjukt störande att aldrig ha energi till något alls.

Hur som så hade jag och Siri lördagsmys framför mello igår och sen somnade hon gott i vår säng. Jag fuskar ofta när Frans inte är hemma. Idag har Siri haft grannbarn över och alla barnen fick göra en egen liten sats med kladkaka. De älskade det och jag fick öva mitt tålamod och min pedagogik en smula. De skötte sig exemplariskt hela baket såklart! Och grannbarnen gick stolta hem med varsin påse med egentillverkade bakverk i handen när leken var över.

Imorgon börjar en ny arbetsvecka och tiden går så fort igen nu att man knapt hinner blinka! Vecka 32 kommer vara över innan vi ens vet ordet av det och om sex veckor ligger hen i famnen!

Likes

Comments

Jag har ingått något slags maniskt tillstånd där jag bara inte kan sluta sticka blöjor! Jag får nya idéer hela tiden och har just avverkat mitt första mönster som jag ritade upp själv efter en bild på internet.
Vi har ju ungefär hur myclet blöjor som helst. En heltidsanvändning av all in one blöjor och numer även en si sådär två heltidsanvändningar av ullbyxor. Men jag kan inte sluta. Det är så roligt och de blir ju så fina! Idag fick jag hem MASSA nystan garn också! Och jag kunde färdigställa blöjan jag började på i måndags.

Men vad ska jag göra med alla blöjor?
Visst kan jag börja sticka i större storlekar också men det känns som en kortsiktig lösning. Jag har frivilliga som säger de vill köpa av mig men att ta betalt för något jag gjort själv har jag aldrig varit särskillt duktig på.
Jag fortsätter sticka så får vi se vart detta tar vägen. Jag är ju ganska mycket periodare i det mesta jag gör så det kanske lugnar ner sig snart!

Likes

Comments

Jag har fått ungefär en miljon meddelanden nu, tack alla för er omtanke. Telefonen dog igår på sjukhuset oc hingen laddare följde med hemmifrån så därför uteblev uppdateringen igår. Nu vill jag bara säga att vi mår bra.

Det blev en långkörare på förlossningen men efter ett par timmar så avtog värkarna helt av sig själv.
Jag säger som Frans, det blev nog lite väl spännande där. Vi vill allt ha liten där inne i några veckor till!

Man tror att det är en tyst urinvägsinfektion som orsakade de kraftiga värkarna och kommer de tillbaka så ska vi söka igen. Livmodertappen var endast lätt påverkad och inte så mycket att det ska spela någon roll för graviditeten. Bebis rockade loss och barnmorskan fick en kamp med att fånga liten med CTG apparaten, inget nytt under himlen med andra ord.

Jag tog med stickningen till sjukhuset vilket inte var en dum idé. Påbörjad igår, skulle tro att den blir färdig eller i alla fall när på klar idag. Frågade Frans vad den skulle föreställa. Fick svaret uggla! Uggla? For real?
Förklaringen var att huvudet ser ut som en nos. NOS? Sen när fick ugglor nos? Och antennerna skulle då vara ögon, hur resten går ihop är det ingen som vet, inte Frans heller.


Likes

Comments